Inlägg

Inlägg som flaxehytt har skrivit i forumet
Av flaxehytt
Skrivet av evil penguin:

Jag vet inte ens var man skulle hitta någon motsvarande uppdateringsfunktion i modern/metro/vaddetnuheter. Vanliga Windows Update (som man kan nå via kontrollpanelen) har alltid fungerat för mig.

Precis samma för mig, jag kör också den "vanliga" Windows Update. Visste inte ens om att det fanns en Modern UI version av det

Av flaxehytt

Hur lyckas du fylla en 120GB SSD om du inte installerat några spel eller program på den? Låter ju helt orimligt.
Sparar du filmer & musik på den? Lägger du mycket saker på skrivbordet utan att flytta skrivbordet till en annan hårddisk?

Av flaxehytt

Borde väl fungera med VNC? Finns flera program för det.. bara välja och vraka, här är tre rätt så populära:

http://www.tightvnc.com/
https://www.realvnc.com/
http://www.uvnc.com/

Av flaxehytt
Skrivet av hackeron:

Jag har kört det ganska länge nu. Definitivt en skillnad när du kör tester osv, men ingenting du direkt märker av i vanligt spelande. Däremot så kan det ju vara ganska bra eftersom du bara behöver 120 FPS+ i spelet istället för 144FPS+ (om du har en sån skärm) för att få maximal effekt.

Lightboost i 120Hz är mycket mycket mindre motion blur än ren 144 Hz, men som sagt, ingenting du direkt märker i spel.

Av flaxehytt

Om ni bara får en IP från leverantören och ni vill använda två eller fler enheter så får ni skaffa en router.
IP-adressen knyts till MAC-adressen som din dator använder, och inte vägguttaget. Om din laptop tar IP och sen kopplar du ur den utan att först releasa IP-adressen, så kommer DHCP servern hos leverantören fortfarande tro att du har den IP:n på din laptop. Då kommer du behöva vända på att DHCP leasen gör en expire (vilket är helt olika från leverantör till leverantör, men ganska vanligt är 2 timmar, kan vara mer eller mindre också).

Av flaxehytt

Ska bli spännande, undra hur mycket den kommer att kosta dock. Ni borde förresten fixa stavfelet i den där feta texten under rubriken
Edit: Redan fixat, så snabba ni är!

Av flaxehytt

För att utesluta problem med din uppkopplingshastighet så testa ladda ner en stor fil från exempelvis Sunets FTP. Här är en linux dist på 1GB: ftp://ftp.sunet.se/pub/Linux/distributions/ubuntu/ubuntu-cd/t...

Om du får typ 10-12 MBps så är det inget fel på din uppkoppling, utan felet ligger antingen i din Torrent klient eller att det är för få seeders (eller många med kass uppladdningshastighet)

Av flaxehytt

Jag har använt Func KB-460 MX Red ett tag nu, kan verkligen rekommendera det.
Kvalitativt och stabilt. Går att trycka ner både Space och Enter tangenterna oavsett vart du trycker på dom. Den stödjer även full NKRO över USB. Följer också med ett handledsstöd som är riktigt bekvämt enligt mig. Samma sköna ytmaterial på det som på resten av tangentbordet.

Sweclockers har även gjort en recension av detta tangentbort förut. Finns även många andra recensioner att hitta på nätet, både text artiklar samt videos.
http://www.sweclockers.com/recension/17972-func-kb-460-med-ch...

Edit: kanske ska tillägga att det går att stänga av Windows knappen och det finns även mediaknappar som man kommer åt genom att hålla ner en Fn knapp.

Av flaxehytt
Skrivet av Skrotnisse92:

Funderar fortfarande för safari men jag minns att det var ganska vidrigt på windows till skillnad från på min mac.

Drar hem firefox för test! Likaväl opera då det ändå är ca 2år sen jag använde båda regelbundet! Tack för tips trots svårighet i valet Stängde även av Flash som ni tipsade om!

Som någon redan nämnde tidigare så skulle jag kört på Pale Moon. Det är baserat på Firefox fast onödiga funktioner är borttagna, optimerad för moderna datorer, stabilare osv. Bytte själv från Firefox till Pale Moon och om än skillnaden är liten så märks den faktiskt och framförallt om man har många flikar.

http://www.palemoon.org/

Av flaxehytt

Hade nog väntat på 880 om jag var du. Om det kliar i plånboken och du vill köpa något nu så skulle jag nog kört på ett till 770. Visserligen kan det medföra problem i samband med SLI i vissa spel, men brukar inte SLI gå att stänga av isåfall och bara använda ett kort istället? Så bör ju inte vara något större problem antar jag.

Skrivet av Dragone:

När de kommer till skärmar är jag lite små noob, när de kommer till om man ska ha mer än en.

Om man kopplar in 2 olika skärmar med olika Hz, kommer den andra skärmen att rätta sig till den sämre då?
Så som 2 grafikkort synkar?

Skärmarna kommer köras i den Hz som du sätter dom i. Jag har två 60Hz och en 144Hz (kör den i 120Hz med Lightboost) och det fungerar bra.

Av flaxehytt
Skrivet av krrjon:

Precis som VexedRelic säger är det inte några som helst problem med OpenNet utan att problemet ligger hos T3 men dom verkar inte vilja erkänna det.
När man pratar med supporten är dom mycket trevliga och hjälpsamma men har inte hört om några driftstörningar men dom vill självklart hjälpa till.

Har skickat in Tracert som dom ville men sedan inte hört något å heller inte fått svar på mejl efter det.

Bytte till T3 1/7 å ångrar verkligen bytet, nu lär det väl vara för sent att annullera det trots att man inte kommer i närheten av ett riktigt bredband

Man kan ju alltid hoppas att det löser sig.

Du har nog hört det förut, men kan starkt rekommendera Bahnhof. De har väldigt bra support både mot kund och mot OpenNet för 2nd & 3rd line felärendehantering. Hastigheter osv. är densamma för alla operatörer genom OpenNet så det spelar ingen roll där. Enda som egentligen skiljer operatörerna åt är deras priser och villkor - och supporten förstås

Av flaxehytt
Skrivet av VexedRelic:

Det är inte opennet som strular, det är t3

Ah okej.. hoppas det löser sig för er med problem!

Av flaxehytt
Skrivet av krrjon:

Med tanke på att problemet har funnits sedan söndag(minst?) så går det inte direkt fort för dom att felsöka. Sen så är det lite skrämmande att dom inte verkar vilja erkänna officiellt att dom ens har ett problem?

Det enda som står på deras hemsida under driftstörningar är "facebook - telia öppen fiber" det är faktiskt riktigt svagt av T3.

Jag har som sagt pratat med supporten och dom är trevliga och verkar hjälpsamma, även mailat det dom ville ha men det verkar inte hända något alls dom "sopar det under mattan"......tråkigt.

EDIT: börjar faktiskt tröttna på den här skiten nu
http://www.speedtest.net/result/3619179181.png

Du bodde i Arvidsjaur och hade T3 genom OpenNet? Vet att det är strul med en del DSL nät där men ingenting vad jag vet så här på rak arm som orsakar problem med kunder som har fiber. Var säger T3 när du kontaktar dom? Skickar dom vidare felanmälan till 2nd line eller så?

Av flaxehytt
Skrivet av specel:

så vi behöver alltså koppla in en router först innan någon av oss kopplar internet direkt till datorn?

alltså så att alla ska gå igenom routern först?

Ja, har du fler enheter än det max antal IP-adresser som din ISP delar ut så måste du ha en router som du kopplar in dina enheter i.

Av flaxehytt

Vad har du för ISP och går det genom t.ex. OpenNet eller liknande? Om du har en tjänst genom OpenNet så bör du ha minst 5 tillgängliga IP-adresser (beror dock lite på vilken ISP du har). Har du fler enheter än 5 som behöver IP-adress så behöver du en router.

Som tidigare sagt också, om du har fiber så används inte modem. Antingen har du bara en fiberkonverter eller så har du en CPE.

Skrivet av specel:

Det skumma är att om jag gör ipconfig på båda datorerna alltså 1 som har fungerande internet o den som inte har de, så står det ändå samma ip adresser.Men när jag går in på dom olika anslutningarna jag har så står det bara offentligt nätverk och det går ej att klicka på det.

Vänta... va? Har du exakt samma IP-adress på båda enheterna? Det är i princip omöjligt om du inte satt det statiskt vilket jag antar att du inte har gjort.
Kan du skriva här vilken IP-adress du får?

Av flaxehytt

Har du sökt med Malwarebytes? Kolla igenom hela guiden här så ska det nog lösa sig. Det är en browser hijacker och ingenting superfarligt eller speciellt svårt att få bort.
Lycka till.

Av flaxehytt
Skrivet av dope3r:

Det borde väl funka ? Eller är det bara Skit ? http://m.ebay.com/itm/350996621704?nav=SEARCH

Jag har exakt den där, fungerar bra än så länge (använt den i ca 2 månader nu). Jag är dock tveksam om den faktiskt är på 2300mAh, känns inte som någon direkt skillnad jämfört med original batteriet som är på 1800mAh. Du skulle ju kunna köra på ett original HOX+ batteri som är på 2100mAh så vet du ju vad du får iaf

Av flaxehytt
Skrivet av Owerdoze:

det finns inget annat du kan rekommendera före installera om hela windows? tack för svar!

Skrivet av lxaralex:

Driver Sweeper
http://www.guru3d.com/content_page/guru3d_driver_sweeper.html
Driver Sweeper den tar bort drivrutinerna på ett korrekt sätt

Jag rekommenderar DDU istället, fungerat klockrent för mig vilket jag inte kan säga Driver Sweeper alltid gjort

Av flaxehytt

Har du testat något annat än bredbandskollen? Hur ser dina hastigheter ut i "verkligheten", t.ex. vid nedladdning av filer via BitTorrent, FTP eller liknande.
Testa ladda ner Ubuntu via HTTP eller BitTorrent och se vad du får för hastigheter där.
När du mäter med Bredbandskollen så se även till att välja "Avancerad mätning" och Välj mätmetod "Sockets".

Men hur som helst så betalar du för "upp till" 100Mbit, oftast så brukar det vara acceptabel hastighet är 60-100Mbit. Om du får över 60Mbit (eller vad som nu står i ditt avtal) så har du egentligen ingen rätt att klaga.

Av flaxehytt

Som kwame skrev så är OBS det absolut bästa för dig.