Inlägg

Inlägg som vikham har skrivit i forumet
Av vikham

Mjo, alltså det är inget fel på den. För nedsatt pris helt ok och du kommer kunna spela dina spel utan problem.

Dock finns andra alternativ t.ex om du lägger till någon tusing och prioriterar ett gtx 1070 över stor hårddisk och mer ram så kan du ha råd med det. (Sällan man använder mer än 8gb ram för spel och 2tb hårddiskutrymme när man inte tankar så mycket längre.)
https://www.inet.se/kundvagn/visa/12087022/ryzen-5
1070 är ca 25% bättre än 1060 så det hade jag personligen kört på om möjlighet fanns.

Av vikham

Planerar ni att spela Classic när det släpps?

Av vikham
Av vikham
Skrivet av stig86:

Det är bara rent skitsnack. Om batteriet är urladdat så kommer biosen återställa sig hela tiden bara. Du kan visst starta datorn utan ett batteri !

Att sitta här inne och säga sådana felaktiga påståenden är ju rent absurt !

Du har rätt, jag formulerade mig fel. Det går att starta datorn utan men huruvida den förblir funktionell utan är jag inte så säker på.

Av vikham
Skrivet av Jebbo95:

Yes kör gladius! Kan det vara de som spökar ?

Skickades från m.sweclockers.com

Möjligen. Du kan ju prova stänga av det och se? Om datorn fungerar felfritt förutom för Wow så är det ju troligt att det är något som felar med WoW. För du har spelat en massa andra spel på datorn tidigare utan krasher?

Av vikham

Jag hade nog inte kopplat problemet direkt till hårdvaran, speciellt om det bara är spelet som fryser och inte hela OS:et. Kör du med Addons?

Av vikham
Skrivet av Mixe:

För en som inte är så kunnig, hur startar man utan hårddiskarna?
Har provat att återställa bios och problemet kvarstår.

Du kopplar ur dom bara. SATA sladden mellan moderkortet och hårddisken kan kopplas ut på någon av ändarna när datorn är avstängd.
När du sen startar datorn utan C disken med OS:et på, kommer den förhoppningsvis inte frysa då (hoppas vi) utan bara säga "No boot media found"/"boot selection failed" eller liknande. Då är vi hyfsat säkra på att det felar av hårddisken.

Om det fortfarande fryser, så kan man börja felsöka hårdvaran.

Av vikham

Ok, konstigt om den dyker upp i device managern men att installationen inte hittar den då. Kanske fortfarande har att göra med den får för lite ström.

Se till att du har senaste USB drivrutinerna till controllern på moderkortet.
Här instruktioner för manuell uppdatering: https://help.tobii.com/hc/en-us/articles/210248185-Update-you...

Det rekommenderas att man använder USB 3.0.
Vad har du för moderkort? Om den har ett ASMedia USB controller kan det vara problemet enligt dom.
https://help.tobii.com/hc/en-us/articles/209529709-Compatibil...

Av vikham
Skrivet av Mixe:

Jag kommer in i bios, men efter det oavsett om jag varit inne i bios eller inte fastnar den

Skickades från m.sweclockers.com

Okej, så frysningen sker då alltså efter POST, typ när Windows börjar laddas varje gång? Om du når in till BIOS-menyn betyder det att POST stadiet är klart. Sen fryser den aldrig förrän du trycker Save and exit? Alltså aldrig när du är i BIOS, utan bara efter?

Sorry att jag ställer så många frågor om detta, men för att kunna hjälpa dig på bästa sätt är det viktigt att klargöra för oss exakt när frysningen sker, för det spelar stor roll om man ska felsöka det. Fryser den under POST eller under BIOS är det med största sannolikhet hårdvarurelaterat, exempelvis komponentfel eller hårdvarukonfigurationsfel. Fryser den när Windows ska laddas blir det större sannolikhet att det är mjukvarurelaterat.

Tvek på om det skulle vara batteriet i moderkortet, dom ska hålla i minst 10 år. Om batteriet var slut hade datorn inte startats överhuvudtaget.

Jag hade personligen börjat med att reseta allt i bios, typ ta bort överklockningar och köra standard för att utesluta allt sånt.
Testa köra utan hårddiskarna och se om den fryser i alla fall. Sen ta ut alla minnesstickor förutom 1 och testa igen.

Av vikham

Aha, så det är under POST (power-on self test) som den "fryser"? Oavsett om du trycker på f11/del för att komma till bios eller bara väntar för Windows så är det alltid i det stadiet den "fryser"?

Av vikham

Ok, nu fattar jag vad du menar. Jag har själv inte använt Arduino så mycket men som jag förstår sker minnes allokeringen mycket automatiskt där, dvs den lägger till eller tar bort minne som behövs automatiskt utan att man själv behöver göra något. (Om man själv inte går in och bestämmer den). Om detta dock innebär att minne som inte längre används inte görs fri är det ju ett problem.

För att få bukt på problemet i C så skapar man sin egna "dynamic memory allocation" med funktionerna malloc(), realloc(), calloc() och free() som finns i standardbiblioteket stdio.h. Det finns nog motsvarande funktioner i Arduino språket.

Av vikham

Så om jag förstår dig rätt, först kommer du in till bios och allt fungerar(?), men efter en stund(?) så blir skärmen grå och datorn ej längre responsiv tills du startar om via strömknappen? Efter detta så fungerar datorn helt normalt i Windows igen?

Av vikham

Använder du senaste drivrutinen? Dvs v2.13.4
Kan laddas ner här. https://tobiigaming.com/getstarted/

Om du har seanste: Använder du samma USB kabel som följde med i kartongen för att koppla in den med? Det behöver vara en så kallad "active extension cable" som ger ström.

När du kopplar in den, upptäcker Windows en ny enhet och ger ifrån sig ljudet som ska låta? Du kan även kontrollera det när den är inkopplad att den dyker upp i enhetshanteraren/device manager listan.

Testa att koppla in den i andra USB portar på baksidan av datorn, både 2.0 och 3.0. Det kan finnas risk för att om USB controllern har för många enheter inkopplade till sig samtidigt, tillförs inte tillräckligt med ström. (Eyetrackern behöver ca 1,5 till 2 W)

Av vikham
Skrivet av huxflux:

Företag är lite slappt för tillverkare och tycker att man ska betona tillverkare, så en annan variant från mig:
självklart framtaget från branchens största tillverkare för att säkerställa kvalitén.

Kan tänka mig att någon kan vara mer finurlig med den formuleringen för att betona tillverkare. Annars var det ju bra

Bra, tillverkare är bättre än företag i det sammanhanget. Kanske även värt att ge exempel på dessa.

Av vikham

När en variabel uppdateras och får ett nytt värde tillsätts inget mer minne utan använder samma tilldelat minne som den fick när man deklarerade den från början. Den deklarerar ju sig inte igen till fler minnesplatser varje gång den uppdateras.

Av vikham

Jag tog mig friheten och försökte skriva om välkomst-texten lite. Ändrade i strukturen och förkortade vissa meningar, grammatikfel osv. Försökte ta fram en mer professionell framtoning utan att byta ut eller ta bort något av informationen du hade skrivit. Blev kortare men mer konsict, tror ingen orkar läsa för långa texter.
----

Vi på Mälardalen VVS är experter på installation och service av VVS, värmepumpar och brandskydd i Örebro.
Som privatkund eller företagskund hos oss hjälper vi dig med era behov och säkerställer att du som kund alltid får rätt lösning till rätt pris.

Vi erbjuder bland annat nyinstallationer samt service på befintliga VVS system och helhetslösningar av brandskydd med brandtätning och släcksystem. Vi har ett brett sortiment av värmepumpar och övriga VVS produkter, självklart tillverkat av branschens största företag för att säkerställa kvalitén.
Mälardalen VVS Örebro är VVS-auktoriserade enligt Säker Vatten.

Av vikham
Skrivet av Nimafor:

inte följt tråden så ingen aning om detta varit med tidigare, men hitta inget när jag gjorde snabbsökning iaf.

satt och valde mellan 3 olika men fick bli detta till slut

http://forumbilder.se/G9TLO/gissa-spelet-497.png

Tyrants: Fight through time?

Av vikham

Slängde ihop det jag skulle kört på. Liknande dem som redan länkats:

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10723224/

Av vikham

Om det bara är google dem använder för att söka med så har google en SafeSearch funktion som går att aktivera, bara trycka nere i högra hörnet på inställningar och sen på sökinställningar, sen kan man klicka i SafeSearch och spara det. Då censureras all olämpligt innehåll bort i sökresultaten.

Dock kanske det bara går om man är inloggad på ett google-konto samtidigt, men då är det bara skapa ett konto och ha automatiskt inloggning.

Av vikham

Absolut går det att byta från i5 till i7, så länge du köper det socket som moderkortet har, dvs 1151.

För streaming skulle jag valt i7 framför i5 om du har råd.