Inlägg

Inlägg som Ume'-Johan har skrivit i forumet
Av Ume'-Johan

Har du testat att skriva in
Net User ID: guest
Net password: "gästkontots lösenord" (om du har något) ?

Av Ume'-Johan

Den processorn stödjer väll inte ens 1600 MHz-minnen?

Av Ume'-Johan

Ja, jag plockade ut modemet, vet inte vad som fick mig att göra detta dock... kanske läste på något forum eller nått.

Av Ume'-Johan

Jag råkade ut för samma sak problem med min förra dator. Det visade sig att det var ett trasigt modem som fick ominstallationen att låsa sig.

Av Ume'-Johan

Problemet är att jag inte kan klicka vidare i "Guiden Lägg till nätverksplats". smb är tillåtet under Windows Brandvägg. Kanske får testa och avinstallera Comodo då...

Av Ume'-Johan
Skrivet av hasenfrasen:

Vilket windows kör du? Vilken "komplementerade" dvs dubbel brandvägg använder du? Kör du via en router? Provat utan router?

Windows 7 home; Comodo Firewall; Ja; Nej.

Kan det spela roll att jag kör via en router menar du?

Av Ume'-Johan

Windows- brandväggen?

Hej,

Jag försöker konfigurera en backup till MS Sky Drive och skulle behöva lägga till en 'anpassad nätverksplats'.

Jag har följt denna guide:
http://community.spiceworks.com/how_to/show/1612

Detta har jag gjort:
1. Kopplat kontot till Windows Live
2. Från utforskaren klickat sedan på Anslut nätverksenhet. Anslut till en webbplats som du kan använda för att lagra dina dokument och bilder och klickat på Nästa.
3. Klickat på Välj en anpassad nätverksplats....

... men det går inte att klicka på 'Nästa'.

Någon som har något tips om vad jag kan göra? Kan det vara så att jag måste lägga till ett undantag i Windows brandväggen (jag har testat stänga av min kompletterande brandvägg utan resultat)?

Av Ume'-Johan
Skrivet av mistard:

det där "BRRRR" ljudet är ett starkt tecken på för hög värme eller mer troligt något fel med ramminnena.
Ni bör köra ett memtest på hans burk.

Jag har läst säkert 30 trådar vid det här laget om den vanliga fryst-skärm-ljud-loops-laggen. De verkar vara flera saker som spelar in - punkbuster; överklockningsprogram/tempratur och klockfrekvens-övervakningsprogram, windows-kopior, inbyggda ljudkort (Realtek), ljuddrivrutiner - ja, listan kan göras lång....

Jag har försökt det mesta (jag har en köpeversion av W7), men inget verkar fungera (det som fungerade hyfsat för mig var att stänga ner överklockningsprogram, men det fryser fortfarande ibland, men inte lika ofta).

Av Ume'-Johan

I en gammal studentlägenhet jag bodde i förut knackade en kvinnlig kontrollant på och frågade om jag hade TV, vilket jag sa att jag inte hade. Det var inte riktigt hela sanningen. Några dagar senare knackade det på dörren och jag kollade igenom titthålet och såg en ung kille iklädd en sliten vit t-shirt, shorts och tofflor. Det var -10 grader ute så jag tänkte väll att det var en nyinflyttad granne. Det var det inte. Då TV:n var på var det bara och bita i det sura äpplet och skriva under anmälan om TV-innehav. Sneaky bastards!

Av Ume'-Johan

Jag har klämt in allt i min sign. i en Antec 300 och en CM 212+ ska in snart. Det blir trångt, men det funkar.

Nackdelen med Antec 300 är att plåten är lite tunn, så vibrationer sprider sig lättare, men ingen som inte lite bitumen kan fixa.

Av Ume'-Johan

Biltema, Cleas Ohlsson m.m.

Av Ume'-Johan

Bestrid detta ärende skriftligt och ta en kopia på brevet. Du ska inte behöva betala om du inte har en tv-mottagare. Betalar du så har du ju indirekt medgivit ett tv-innehav. Att du har en antennjack i lägenheten spelar ingen roll. Kontakta över konsumentombudsmannen i din kommun som kan hjälpa dig ytterligare.

Av Ume'-Johan

Ja, när jag testade det för något år sedan så låg det nära den hastighet jag betalar för, dvs. 100/100 när jag kör trådat från väggen eller via min router.

Av Ume'-Johan
Skrivet av Palmblad:

Åhfan, man lär sig något nytt varje dag Så man behöver alltså inte täcka hela CPU:n med kylpasta? (antar att en liten klick i mitten har svårt att fylla hela cpu arean)

Hela ytan behöver inte vara täckt för att ge en bra värmeavledning. Gör som Chimo föreslog så blir det nog bra.

Av Ume'-Johan

Jag har T3 och det har aldrig varit några problem med uppkopplingen.

Av Ume'-Johan

Beror på hur mycket kylpasta du hade på? Om det var det en liten klick/mycket tunt lager så kan det mycket riktigt vara kylaren som sitter löst.

Av Ume'-Johan
Skrivet av zourz:

Har nu köpt alla delar till mitt system och det börjar bli dags att sätta ihop. Har läst på en hel del om ESD och förstått det på det viset att man skall jämna ut sig själv mellan lådan och datordelarna. Typ köra esdhandledsskydd till chassiet och helst ta lite på påsarna som komponenterna ligger i innan man tar ut dem. Tänkte själv sätta i processor, fläkt och ram i mobot innan jag sätter i det i chassiet eftersom det verkar enklast och undrar vilket underlag som är bäst att ha allt på när man monterar. Har dels ett glasbord med en metallfläns längst kanten (metalben som har kontakt med glaset) och ett vanligt träbord, vilket är bäst? Kommer förövrigt lägga komponenterna på sina påsar medans de väntar. Sen undrar jag hur man lättast tar ur ett moderkort ur leveranspåsen utan att skada det med esd, är det säkert att hålla i en av baksidans anslutningsportar (eller blir påfrestningarna på kortet för stort då ?) eller skall man ta över processorsockelns med pekfinger osv och tumme på andra sidan ?

Det är inte så jättekänsliga delar. Eller så har jag haft tur.... Håll moderkortet i sidan, anslutningsportarna går säker också bra. Se till att du inte är laddad med en massa statistik elektricitet bara, t.ex. genom att ta i något jordat innan eller använd esd-handledsbandet. Träbordet är nog att föredra eftersom det inte leder elektricitet.

Av Ume'-Johan
Skrivet av julllleee:

okej
men när jag har den på stock så får jag samma :S 90c

Byt kylpasta på CPU-kylaren eller köp en ny kylare.

Av Ume'-Johan

Din CPU har en rekommederad max temp på c:a 71 grader C.

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35365

Om CPU:n ligger på 90 grader C! ...kan det vara en god idé att köra på stock klocken eller köpa en ny kylare om du ska överklocka.

Av Ume'-Johan
Skrivet av SuperBerra:

Ser att det är en laptop, men du kanske ska säga det i informationen.

Nja, den ligger under rubriken "Bärbara datorer: Köpråd" så det kanske är uppenbart?