Inlägg

Inlägg som Ume'-Johan har skrivit i forumet
Av Ume'-Johan
Skrivet av welelle2:

laggar det massor fortfarande??

Ja, oavsett ping (10, 17, 38, 39) Jag har testat några servar (svenska, tyska och franska) - samma sak. Förhoppningsvis blir det spelbart inom kort...

Av Ume'-Johan
Skrivet av eparaggare:

Varför sätter du inte fläkten på CPU_FAN på moderkortet, sen ställer in fläkten i bios? Har min på snurra minst 12% och har en HIT temp, alltså den tempen då den ska börja snurra mer på 55Grader. Låter inget förns man drar igång tunga program.

Verkar inte som mitt moderkort stödjer detta på 3-pins fläktar (inte enligt manualen i alla fall).

Av Ume'-Johan
Skrivet av zeleni:

Kom ihåg at kyl pasta som kom med hyper 212+ är bäst för just den.
Du måste fylla på dom groparna mellan heat pipes och alu blocket först med kylpasta, den är tjock som fan så det går bra. Själv kör jag aldrig riskorn metoden, men ett tynt lag över hela undersidan.

Skrivet av MacRyhage:

Håller med ovanstående. Riskornet fungerar först o främst till dem CPU-kylare som är helt platta under. Alltså dem med integrerade heatpipes och inte synliga. Använd ett betalkort el. liknande för att få ett tunt och jämnt lager.

Ok, jag ska testa den metoden istället...

Av Ume'-Johan
Skrivet av K4L:

Börjar också tro att det kommer igång så sent.. :/

Jo, inte verkar Betan släppas idag i alla fall, 9/9 är ju ett datum som florerat på olika hemsidor...

Av Ume'-Johan
Skrivet av KalleKlockare:

Utsuget sitter bak, men jag noterade just att det ser ut som att hyper 212:an är en sugande fläkt också. Tänkte inte på det. Då bör jag ju vända den bort från utsuget, så att de suger i samma riktning.

Jag förstår inte vad du menar med en "sugande fläkt"... men se Anzon:s bild. <--- Bakre chassifläkt <----212: an <--- [fläkten framför 212:an], där pilarna markerar luftflödet.

Av Ume'-Johan
Skrivet av kabex:

CPU_FAN är i övre högra hörnet av bilden.

Skrivet av vikham:

CM 212+ är en mycket bättre kylare än Intels Stock kylare. Glömde du kylpastan? Det får inte vara för mycket häller, det ska vara ungefär som ett riskorn i mitten. Gör också som Kabex säger att koppla fläkten i CPU_FAN.

Skrivet av zeleni:

GT fläktar är dom bästa jag har sätt så länge. Köpte en i går, mot min tidligare överbevisning att Hyper212 behöver en annan fläkt enn orginalen. I grunden, den gör inte det. Men herregud för en skillnad med en gt 1850. Idle 26, full load med prime95, 56.

Skrivet av Antzo:

koppla fläkten till fläktkontrollern. När processorn inte belastas så borde GT fläkten blåsa på tillräckligt även om den körs på lägsta (5V).

Hur är din System/HDD temp?

Ditt moderkort har en drös med anslutningar för fläktar

Tack för alla svar!

Antzo: Fläktkontrollen är en Scythe Kaze Master Pro så drar man ned reglaget max, slutar fläkten snurra. Men man kanske kan koppla den till ett chassi/power/HDD fan uttag och reglera hastigheten i Bios är det detta du menar?

Vikham och Kabex: 3-pins fläkt till 4-pins cpu fan uttag? Kommer inte fläkten blåsa på max hela tiden då?

Vikham, Kenti, Zelenti: Jo. jag får nog montera om den. Jag hade inte mycket kylpasta stort riskorn och/eller den kan sitta lite löst. (Jag behöver ändå plocka ur moderkortet för att byta fläkt, det är lite för trångt att komma åt annars).

Av Ume'-Johan

Få en sval och tyst 212+?

Jag är något besviken efter ha installerat en GM 212+. Temperaturskillnaden från originalkylaren är marginell (1-2 grader) och den låter lika mycket.
Fråga: Kan det stämma (Idle c:a 40 grader C, Full load c:a 64 grader C) eller sitter den dåligt?

Oväsendet!... Jag tänkte byta ut originalfläkten på 212:an till en Scythe GT 1850rpm som jag har hemma, frågan är dock: Hur styra hastigheten på fläkten eftersom den inte är en PVM fläkt? Jag vill inte att den ska blåsa på max hela tiden...

(Det finns inget heller något 3-pin cpu fan uttag på mitt moderkort vad jag kan se. Jag har en fläktkontroller, men då denna sitter på fronten vågar jag inte riktigt koppla den till processorkylaren, pga av klåfingriga barn som kan råka stänga av den - fast kan cpu:n brännas utan fläkt i idle?.)

Av Ume'-Johan

Jo, du vill ju leda bort den varma luften från kylaren mot utsuget i chassit (bakåt eller uppåt beroende på hur luftflödet ser ut i burken).

Av Ume'-Johan

I och för sig ett GPU-test för alpha-versionen... och på ryska, men tabellerna går att läsa i alla fall:
http://gamegpu.ru/Action-/-FPS-/-TPS/Battlefield-3-Alpha-test-GPU.html

Av Ume'-Johan

[url]Hur kommer prestandan vara ungefär i säg, WoW med högsta grafiker i mitten av Stormwind med Fraps igång?[/QUOTE]

WoW är inte det mest grafikkortskrävande spelet direkt...

http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-560-ti-gf114,2845-12.html

Av Ume'-Johan

Bra pris på paket från Greattech i alla fall... fast känner inte till företaget. På t.ex. Inet är ju fördelen att du kan sätta ihop en dator själv, men det kommer bli dyrare för samma/motsvarande dator.

Observera att paket ovan inte innehåller ett operativsystem...

Av Ume'-Johan

Tips på billigt, hyfsat ljudkort?

Hej,

Kontaktet (den gröna) på mitt moderkort har gett upp och jag får numera bara ljud i högra högtalaren. Därför behöver jag ett nytt analogt 5.1 eller 7.1 ljudkort (jag har gamla Zalman 5.1 hörlurar med 3.5 mm kontakter som jag är nöjd med).

Någon som har tips på ett billigt ljudkort (som presterar likvärdigt eller bättre som det inbyggda Realtek)?

Av Ume'-Johan

Beror nog på moderkort/ljudkort. Men på mitt inbyggda Realtek löste jag det genom att koppla in hörlurarna i fronten och ange under 'Avancerade enhetsinställningar' --> Få front- och bakre utgångsenheter att spela upp två ljudströmmar samtidigt --> samt klicka i Utdata Mic In/Line in til Frontpanel. Välj sedan i Skype under Ljudinställningar--> Högtalare --> Realtek... 2nd Output. Men som sagt det fungerar säkert inte på alla moderkort....

Av Ume'-Johan

http://kotaku.com/5827192/euclideon-creator-swears-infinite-detail-is-not-a-hoax

Tekniken i sig är säkert ingen bluff, men att de skulle gå att använda i spel inom de närmaste åren? Jag är ytterst tveksam....

Av Ume'-Johan
Skrivet av Fredrik8:

Med vilket program har du höjt spänningen? På TRIXX är detta låst för mitt kort...

Av Ume'-Johan

T-röd är 95-procentig denaturerad etanol, dvs. sprit som man inte kan dricka men dock göra rent sina prylar med.

Av Ume'-Johan

Inget dåligt paket. Här är en liten modfiering - mer minne; större SSD; större sekundär disk; modulärt nätagg - och lite dyrare:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/689519/2011-08-02

Av Ume'-Johan

Jag har/har haft samma problem. För var det en glapp kontakt i moderkortet som orsakar/orsakade problemet. När jag fick kontakten att fungera, spikade jag fast sladden i skrivbordet för att undvika ytterligare glapp.

Testa att vrida på sladden lite och se om ljudet kommer tillbaka.

Av Ume'-Johan

Tips om uppgradering

Hej,

Jag har en kompis som behöver uppgradera sin burk. Crossair vx 550 W, låda, dvd m.m. finns redan - vad som behövs är nytt moderkort, processor, minne och grafikkort. Datorn ska främst användas till spel, tex. BfMw2 osv.

Vad sägs om detta?

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=622989

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=639513

Tackar!

Av Ume'-Johan

Har du även prövat datorns användare och lösenord?