Inlägg

Inlägg som Anton_Cimex har skrivit i forumet
Av Anton_Cimex

CS kan ju vara okey i ännu lägre upplösningar, prova typ 1280x720.

Av Anton_Cimex

Kör en 24.5" 1080p 240hz för online FPS och en 27" 1440p 144hz för övrig, mer lagomt än så blir det inte.

Av Anton_Cimex

Äntligen något som kanske orkar driva runt Tarkovs knackiga kod...😂
Låter överdrivet alt. i ett väldigt specifikt scenario. Men man kan hoppas, allt över ~25% bättre spel prestanda är imponerande, och det kanske inte är omöjligt med tanke på vilka framsteg och satsningar AMD har gjort dom senaste åren.

Av Anton_Cimex

Sony Soundbar HT-CT80
kan du skicka? 300kr + frakt

Av Anton_Cimex
Skrivet av Izak80:

Lite intressant läsning som jag hittade efter lite grävande i en gammal tråd här på SweClockers. Tydligen rekommenderar Noctua själva just kombinationen med en 1500rpm fläkt i mitten och en 1200rpm specad fläkt på kylelementet som vätter mot fronten på chassit (varför de skiljer sig mellan den som följer med och den som säljs separat). Enligt dem skapar detta den bästa balansen mellan prestanda och ljudnivå. Så här skriver de på sin hemsida:

”On dual-tower coolers such as the NH-D15S, we recommend running the 1500rpm version in the centre and the 1200rpm version on the front (….) the speed difference between the fans reduces resonance phenomena and thus helps to achieve the best balance of performance and noise”

https://faqs.noctua.at/en/support/solutions/articles/10100035...

Nu är detta verkligen nörderi på högsta nivå men ändå intressant och här lärde jag mig iallafall något nytt, piggar upp lite så här i vintermörkret

Ganska intressant, varit med om resonans i radiator tror jag det var där det satt ett par starka fläktar i push and pull.
Har du clips till NH-D15S så är det väl bara att höja fläkten så den inte tar i ram och sedan hänga på, så var det iaf nh-u12a, så länge det är en 140mm för annars passar väl inte clips, annars går ståltråd t.ex. om man kör 120mm. Rekommenderar starkt Fan control om du vill styra fläktar inne i windows om vill testa med olika varvtal mellan olika fläktar

Har du provat PBO och core optimizer? Gjorde susen på min 5800x! Om inte gör börja med att ställa in PBO i BIOS.

Citat:

Max efficiency:
PPT: 95W
TDC:60A
EDC: 90A
4.2GHz all core load, 4.9GHz boost

Efter det öppnar du upp ryzen master och kör Curve optimizer mode, helst "per core" men det tar betydligt längre tid typ en timme totalt. När det är klart så du skriva ner värdena och gå in i BIOS och spara dom.

Av Anton_Cimex

Allt är relativt tycker jag, på en 24" skärm är 1080p OK. Sitter man långt ifrån blir problemet mindre.

Av Anton_Cimex
Skrivet av RobinK:

Har benq zowie xl2411k om det är intressant.

Skrivet av oggart:

Har en benq xl2546 240hz vit, en död pixel nere i vänstra hörnet

Skickar PM.

Av Anton_Cimex
Skrivet av barr1:

Har en HP Omen X 25f som inte används längre efter uppgradering till 360Hz. Skärmen har en 25" TN-panel med 240Hz FreeSync 1080p. Är i utmärkt skick

RTINGS recension

YouTube recension: Omen X 25 Review - 240Hz Monitor For Tryhards

Tack för länkarna, har skickat PM.

Av Anton_Cimex

Lite (drift-) phonk. Skulle vilja säga att DVRST är en av dom bästa.

Av Anton_Cimex

1080p gaming gamingskärm

Tjena, söker en gamingskärm, den ska kunna skickas eller hämtas i Dalarna.

Den ska ha:
1080p
144hz
Freesync eller gsync
Displayport
24-27"

Läs hela annonsen här

Av Anton_Cimex

Är x3d totalt låsta för OC förutom att trixa i windows med PBO? Vill minnas att några gjorde det i beta bios innan dom låste core volt mm...?

Av Anton_Cimex

Mixtrade du någon med denna? Funderar på att flasha om

Av Anton_Cimex

15 lax högst. Bättre att köpa här på SweC så man slipper betala extra för MONSTER stämpeln

Av Anton_Cimex

Hur har du provat formaterat den?

Av Anton_Cimex

Ne, skulle vara den sista då

Av Anton_Cimex

Förstår inte vad du saknar, under inställningar har du "Alla bokmärken" alt. kan du lägga en (dom i mapp) på bokmärkesfältet

Av Anton_Cimex

400 + frakt

Av Anton_Cimex

Vad jag förstår det som så funkar inte freesync på g-sync skärmar äldre än 2019. Har du köpt skärmen ny nu?
Tycker det är trevligt med vrr, det är skönt om man ligger typ på 100 fps och uppåt men inte riktigt når fram till max. Ska du köra mycket e-sport typ fps kan du skippa vrr, men köper du ett mellanklass eller sämre grafikkort kan det absolut värt att ha i tanke tycker jag.
Vissa nivåer av Nvidias kort ligger hyfsat närma så det kan vara värt att lägga ut lite extra om ev. raytracing, g-sync och DLLS lockar.

Av Anton_Cimex
Skrivet av kotz:

Känns som att 5500 kanske kan klocka till 4.3/4.4 ghz?

Känns udda. Grejen med 5700/5500 är att dom är klockade lite sämre och med dessutom förlusten från 3dx kommer boost att ligga rätt lågt.

Skrivet av Söderbäck:

3D-modellerna av AMDs processorer är väl rätt nedlåsta för överklockning?

Äldre BIOS versioner ska kunna överklocka på vissa fabrikat, annars verkar det finnas en omväg för pbo och curve i windows.

Skrivet av Pepsin:

Lite splittrad kring detta. Å ena sidan bra att det släpps billiga bra processorer. Samtidigt lite märkligt att fortsätta hålla AM4 vid liv över ett år efter att plattformen blev passé istället för att satsa på nya billigare processorer och styrkretsar för AM5.

Kan inte vara dyrt att släppa dessa, finns många användare kvar på am4 som kan vara intresserad av nuvarande gen. prestanda. DDR5 och nya moderkort är dyra så am4 kan verka vara poppis ett tag till skulle jag tro.

Av Anton_Cimex

Provat återställa till grundinställningar i bios?