Inlägg

Inlägg som Anton_Cimex har skrivit i forumet
Av Anton_Cimex
Skrivet av firstofmay:

Och man kan bara uppfatta 2 gigabyte RAM!!!!11!1

Känns som en skärm skräddarsydd för de som spelar CS och R6S - finns väl egentligen inte så många fler populära titlar där man ligger på så hög fps att man kan dra nytta av 500 HZ?

Defenitivt COD och Fortnight. Men tror Valorant, Apex Legends, Dota och StarCraft 2 tillhör. Finns säkert massa stora spel i Asien som man inte känner igen.
Men det lär det ju vara CS och COD som drar det tunga lasset för att en sån här skärm släpps förutom skryt faktorn.

Av Anton_Cimex

Det enda som kan ställa till det är om GPUn är ett AMD 6000-7000 serie då PCI-E är nyare, kolla så nätagg. stödjer också.
Förutom unigine heaven hade jag laddat ner Kombuster. Aktiverat "Artifact scanner" och kört det MINST en halvtimme.
Jag hade laddat ner HWmonitor också och kolla temps så att GPUn inte går i throttle, då kan det vara dags att pruta om du ändå måste byta kylpasta/värmeledande-tejp.

Av Anton_Cimex

Aldrig skickat en prolle utan originalförpackning, men om du tar någon rejäl kartong och viker/klipper till så att den ligger platt mot kontakt ytorna så tycker jag det och ESD påsen ska räcka. Sen inlindat i nåt lager till med kartong och vädrar kuvär så ska det väl bli bra? :⁠-⁠)

Av Anton_Cimex

Tänkte trimma till minnena, sitter på 2x8GB dual rank 3600MHz cl17, micron J om jag minns rätt d.v.s. rätt tråkiga när det kommer till OC tydligen. Ska jag satsa på nå högre MHz eller fokusera på att få ner latency tycker ni? Vet att 3733MHz i.... cl18 har funkat.
Kör med en 5800x

Av Anton_Cimex

Beror på vilket spel och vilken version av dlss

Av Anton_Cimex

Då får dom slipa på kylaren! Har deras 2070 super "turbo Evo" med blower, alltså 215w TDP. Det låg på +90c på mem, 95c vrm och 80-85c på kärnan (om jag minns rätt) även fast det var hög rpm på fläkten så det var betydligt hög ljudnivå vid spelande. Tveksam hur det kommer bli med en ev. varmare krets.

Hade det inte varit bättre att satsa på en hybrid med AIO, som det går att korta slangarna på. Går att få en sån lösning både tunn och tyst. Dom flesta itx chassin har väl en 120mm som utblås?

Av Anton_Cimex
Skrivet av DerpMcDerp:

Då de som vet säger att tillverkningskostnaden ökar snabbt med nyare processer får vi kanske vänja oss vid en situation där kort i mer humana prissegment antingen är nya och tillverkade på en äldre process eller, kanske mer troligt, förra generationens kort som man fortsätter att producera parallellt med nyare generationer.

Edit: det tråkigaste med rådande situation för egen del är att det känns omotiverat att uppgradera för att det är kul snarare än att man faktiskt "behöver". Nu är väl det mesta bättre idag - men man tittar ändå tillbaka på tider där överklockning fortfarande kunde ge en hel del. Det var mer av ett äventyr då!

Eller så har jag bara blivit gammal.

Skulle inte förvåna mig om två generationer kommer produceras brevid varann, precis som man har sett med konsoller m.m.

Håller med, dessa priser tar kål på ens intresse. Hellre uppgradera när man känner sig tvungen, och lägga pengarna på en annan hobby.

Av Anton_Cimex

zi1-a8zy-typ

  • A free Advocate.

  • A unique skin for that gun.

  • A weapon charm to go with it.

  • 5 insurance tokens to play around with it longer.

Citat:

"How to redeem your code:
Log in to the game.
Open the menu.
Go to the in-game shop.
Click on the “redeem code” on the bottom right corner or hit “R” key on the in-game shop to open the popup window.
Enter your code and press “Redeem”."

Av Anton_Cimex
Skrivet av Deerhall:

Sisådär 2 månader senare, hur har utvecklingen varit?
Sitter med ett 'PNY GeForce RTX 3070 8GB XLR8 Gaming' från marknaden som ligger i liknande temps som dig (80c, hotspot 102c). Aldrig tagit isär en fortfarande levande GPU, så är lite nojig att nåt ska gå snett.

Hotspot 102c låter högt, 105c är taket på Nvidia 2xxx. Minnet verkar trottla vid 110c på ditt kort så det ska vara långt ifrån.

Lite otäckt kan det var, speciellt om heatpads sitter som berget, kanske vänta tills garanti har gått ut och sedan försöka dig på. Det du kan göra nu är att undervolta kortet. Märkte ~10c mindre när jag minskade med 0.175v på mitt kortet, förlorade 35-60mhz på kärnan och noll på minnena så det var definitivt värt besväret
Om du ska prova på att ta av kylaren så sett igång ett spel eller benchmark i 10-30min så kortet blir genomvarmt, då brukar det kylaren lossna ganska enkelt om det är fortfarande varmt vid isärskruvning.

Skrivet av Deadrat:

Jag skruvade isär kortet och smetade på ny kylpasta, fick ner hotspot till 80, där ifrån vandrade den sakta uppåt de kommande veckorna tills den nu stannat på ca 86c som mest lite beroende på spel men runt 83-86 så verjar ha stabiliserat sig.

Det var mycket bättre Bytte du bara kylpasta på grafikkretsen? Vilken temp får du på minnen?

Av Anton_Cimex
Skrivet av CaptainRedbeard:

En bit thermal pad kostar några euro här (Finland) iaf, köp, klipp, prova ?

Edit:Informationen verkar va ganska svår att få tag på, men 2070 Super strix modellen verkar ha 1,5mm och 1mm pads

Ok, verkar stämma med min modells midplate!
50-60kr är billigaste här. Lutar mot att köpa två 1mm remsor och en 0.5mm remsa, vore nice om man fick ner temp 10c.

Av Anton_Cimex

Om du hittar vilket mått får du gärna skriva, och hur resultatet blev
Mina minnen når 80c och på hot spot 94c. På mitt TURBO-RTX2070S-8G-EVO ser det ut som 1-1.5mm vid vrm

Av Anton_Cimex

Intresserad av en kabel, gärna två meter. Måste skickas men kan betala en slant utöver frakt.

Av Anton_Cimex

Som sagt, återställ BIOS först. Funkar inte XMP1 så prova XMP2

Av Anton_Cimex
Skrivet av Rotten:

3050 har för lite vram för att vara relevant. Det finns för många bättre alternativ som finns tillgängliga för, eller långt under 3400 SEK: 1070, 1070ti, 1080, 1080ti, 5600xt, 5700xt, 6600, 6600xt (det kommer nog), 2060, 2060s, 2070, Vega 64, Vega 56. Men för 1500kr kunde 3050 vara värt snegla på någon gång i vart fall.

Det har inget med påståendet att göra, drivrutiner tenderar att bli sämre och sämre optimerade för gamla GPUer för varje ny generation som kommer ut. Om vi går efter att 8Gb vram är för lite så är alla GPUs du har rabblat upp förutom 1080ti irrelevant. Många av korten som t.ex. 3050 har för lite prestanda för att driva runt nära 8Gb utav grafik, det ska mycket till innan man förbrukar den mängden på 1080p vilket är den vanligaste upplösningen.
Men jag håller med, ska man ha nvidia är det bättre att leta ett beg. 1000/2000 serie kort. AMD har jag ej koll på men för ett nytt känns det mer lockande att köpa än nvidia just nu iaf.

Av Anton_Cimex

Det jag tycker man förlorar på som sagt är DLSS och effektiviteten, visserligen är DLSS ingen större förlust om inte ens favoritspel stödjer det. Sen är det att nya spel flyter oftast på bättre på nyare hårdvara, om något år har 3050 minskat avståndet till 1070ti.

Tycker det nuvarande situation är tråkig, man har inte lust att köpa ny hårdvara. För 4-5 år sedan kunde man få ett 1060 för +2000kr, nu kostar motsvarande klass i förra gen.(!) dubbelt up. Hade det stått rätt till tycker man ett nytt 3060 skulle ha kostat 2000-2500kr.

Var sugen på ett 3060 ti då jag satt på ett 980ti för fem månader sedan. Hittade ett beg. 2070s för 2500kr, riktigt nöjd istället för att köpa ett beg. 3060 ti för 2000kr mer bara för 15% extra prestanda. Nu är ju ett beg. 3060 ti billigare, ser en annons på 3800kr men hade ändå gått för 2070s.

Av Anton_Cimex

Om man jämför dom olika TUF modellerna, nästan 4000 spänn för endast överklockningen?!

Av Anton_Cimex

Manuell. Den lilla tiden det tar att lära sig överväger begränsningar som kan uppstå annars

Av Anton_Cimex

Kul med Der8auer, verkade som ett schyst event!

Av Anton_Cimex
Skrivet av SwedZi:

Har kört runt 80h hittills och mött tre fuskare, men blir bättre för varje patch som kommer, senast var i förrgår, ingen fuskare efter den patchen. Fuskare finns i alla spel, inte mer i detta.

Har du slutat spelat? Såg din review på steam, tycker det har blivit betydligt bättre sedan säsong 2.

Skrivet av PointMan:

Installerade igår och körde en match, inte helt "hooked" än... vad tycker ni om spelet? För övrigt inte hittat en cykel än...

Tycker det blir roligare och roligare, gillar att det inte är hitscan och att finns en "spray" på vapnen. Riktigt roligt nu på senaste tid på första världen inte är så PvP längre och matchmaking har blivit bättre. Gillar konceptet, känns lite som en oslipad diamant stundtals. Lite stramt att köra solo och lite dåligt med innehåll, t.ex. fyra mobs med olika variationer känns lite tunt stundtals. Men roligt överlag!

Skrivet av Bokstav:

Hej jag kör detta spel, tycker det är väldigt roligt och inte lika avancerat som Tarkov. Är nog därför jag föredrar det

Har kört 209timmar, riktig kass på pvp då jag dör konstant men stoppar mig inte från att försöka Är 36år och är en casual lugn spelare som inte brukar bli arg i spel.

Om någon vill köra så heter jag Bokstav87480 i spelet.

Så kan det vara, blir stor skillnad om man nöter PvE och möter nån som nöter PvP. La till dig i spelet, bör poppa upp som Åke(massa siffor), annars finns steamlänk längre upp

Av Anton_Cimex

Om du skriver utförligt i annonsen vad symptom är och vad som är gjort tror jag du kan få några slantar! Då jag inte är insatt är det svårt att säga ungefär men tror du skulle kunna få allt ifrån 200-1000kr om inte mer. Fick 500kr för ett 1070 här på SweC som hade fått en kortis via PCI-E kabel.

Tydligen kan undervoltning hjälpa, det låter lite BS men prova sänk 0.050v.