Inlägg

Inlägg som Fj0mp har skrivit i forumet
Av Fj0mp

Ingen bild från GPU efter nätaggskrash [Löst]

Hej

För några dagar sedan dog mitt nätaggregat efter att jag slagit av och på automatsäkringarna 2 gånger, det var konstigt i sig men köpte ett nytt nätaggregat RM750X installerade detta då blev det liv i datorn lite mer LEDs lös och datorn brummade igång när jag tryckte på knappen, efter någon minut/ 30 sekunder dör datorn igen utan att bild visas på displayen.
Jag får för mig att moderkortet avlidit tillsammans med nätaggregatet och beställde därför nytt moderkort och CPU, Ryzen 3900X och MSI X570-A PRO. Monterar ihop detta idag och när jag startar datorn rullar den igång som den skall, den fula RGB fläkten lyser och snurrar på CPUn i multipla färger men ingen bild kommer till någon av skärmarna, testar med 2 andra GPUer varav en säkert skall vara felfri utan framgång. Grafikkortet får ström det indikerar GTX980t med LEDs.

Kan det vara så att RAM-minnena dött i samband med nätaggregatet också? Tänker att jag ändå borde fått bootscreen då? Eller har ni någon annan möjlig lösning vore det tacksamt!

EDIT: Plockade RAM efter RAM och när bara sista stickan var kvar starta systemet upp, tyvärr var mitt tänkta grafikkort mördat av nätaggregatet också men nu rullar iaf datorn

Av Fj0mp

PCIe NVMe i äldre server, samt behov av RAID

Hej funderar på att uppgradera företagets Hyper-V server med en PCIe NVMe SSD typ Samsung PM1725b, först och främst går det alls på en äldre server som inte har native NVMe stöd? Jag har förstått det som att det går om man inte skall ha den som boot disk

Servern är en Fujitsu RX350 S7 med följande spec:
1 x Intel E5 2650
160 GB RAM
4x300GB 15K i RAID 10 (Systemdisk för Host OS samt lagring av de virtuella systemens Systemdiskar)
4x300GB 10K i RAID 5 (Lagring av de virtuella lagringsdiskarna)

Tanken är inte att byta ut bootdisken för Hyper-V hosten utan ha SSDn som lagringsdisk för framförallt den virtuella maskinen som driftar vårt affärssystem (SQL Anywhere samt Applikationsserver) Hur skall man i detta fall resonera kring RAID, SSDn är ju av servertyp och de virtuella maskinerna tas det backup på 3 gånger dagligen. Känns onödigt och omständligt att köra en RAID över PCIe och jag har verkligen inget behov av extra prestanda eller kapacitet och ser hellre att hela servern byts ut om ett par år då annat lär vara flaskhals.

Någon som gjort något liknande och har egna erfarenheter?

Mvh

Fj0mp

Av Fj0mp

Du ska använda båda DVI portarna + Displayporten då ska det funka med 3 skärmar. Vilken av DVI portarna som är kopplade till HDMI:n vet jag inte men bör ju vara nr 2. Sedan tror jag att du ska börja med att göra inställningarna i AMD:s kontrollpanel istället.

Av Fj0mp

Använd dig utav olika appearance:s så att lådan ser ut att vara i aluminium till exempel. Om du vill ha ett fönster på sidan bör du göra det i en separat part och sedan göra en assembly där du bygger ihop chassiets olika delar. Finns ofantligt mycket olika tutorials på YouTube om hur du gör olika saker i Inventor. Men mitt främsta tips till dig är att göra det i många olika parter och sedan montera ihop det i en assembly det blir både snyggare och mer "rätt".

MVH
Fj0mp

Av Fj0mp

Console.Write("Vad heter du?"); name = Console.ReadLine();

Av Fj0mp
Skrivet av bossibula10:

Hela uppgiften är att skriva en console app, lära sig skriva kod och inget annat, lösa problemet. Notch är min lärares idol enbart för att han skapade minecraft utan massa design program och gjorde allt genom kodning. Det är på det sättet han vill att vi ska arbeta också.

Men eftersom jag bara verkar få massa kritik om uppgiften så tackar jag för mig på denna frågan och går vidare till annat forum.

//B

Faktum är att i en Windows Form/WPF applikation kan du skapa all design genom kod också. En console applikation däremot är inte gjord för att skapa grafiska gränssnitt och saknar därför nödvändiga bibliotek men det går lägga till dessa känns dock otroligt onödigt och jag tycker din lärare bör tänka om. Här har du en forum post där dom behandlar din fråga utgå ifrån den http://stackoverflow.com/questions/1627014/windows-form-from-...

MVH

Fj0mp

Av Fj0mp

Autodesk lanserade en liknande app (av det jag kan läsa om denna) för precis en vecka sedan som heter autodesk homestyler. Skulle inte vara helt oväntat om Ikea appen bygger på autodesk (eller något företag autodesk köpt) teknik. Funkade för övrigt över förväntan

Av Fj0mp

Jag hade garanterat köpt ett Titan ifall jag kände att jag var i behov av det. Det är som att säga att alla är idioter som köper en dyrare bil än tex en KIA Cee´d ingen behöver en större bil i en normal familj. Men jag ser ju flertalet bilar på vägarna som är betydligt mer påkostade! Låt folk spendera sina pengar på det dom tycker är kul det skapar tillväxt! 500 kort är över 1 miljon i skattepengar så varför klaga?

Av Fj0mp
Av Fj0mp
Skrivet av oouhdawg:

Asus verkar få bäst recensioner och har valt den. Ska inköpas strax!

Min fråga nu är om jag verkligen becover 2gbvram eller om 1 räcker om jag kör crossfire?

Minnet dubblas inte i crossfire utan speglas så du får bara 1 GB totalt i crossfire också

Av Fj0mp
Skrivet av oouhdawg:

Vad jag läst så ska den absolut inte flaska

Enligt denna artikel ser man hur stor inverkan CPU:N har i just BF. Jag är inte jätte kunnig inom området kan bara berätta mina egna erfarenheter.
http://www.sweclockers.com/artikel/14650-prestandaanalys-batt...

Av Fj0mp
Skrivet av oouhdawg:

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/162450-asus_pb278q_27...

Ser ut att bli asusen, såg lite videos på youtube, och det jag gillar är att den inte reflekterar så satans mycket.

Kommer köra den med följande komponenter antagligen:

Sapphire radeon 6950 2 gb kanske x2
Q9550 2,87 ghz
8 gb ram 800 mhz
något 500w inbyggt nätagg.
Moderkortet sägs stödja crossfire vet dock inte hur datorn klarar av det, nätagget lär ju inte palla med?

Om vi säger att jag kör 6950x2 och klockar cpun lite, ska jag klara high på 1440p utan problem run 60 fps hoppas jag?
I andra fall om jag kör singel gpu hur långt når jag då ? (bf3)

Tveksamt om du klarar 1440p high med den processorn jag kör medium 1080p med 5870 CF på grund av att min processor flaskar ganska rejält ifall jag drar upp inställningarna ändå sitter jag på en i5 750 vilket är en något högre presterande processor än den du har.

Av Fj0mp

Det "lättaste" om det bara är en stor rektangulär yta utan väggar borde vara att använda WiFi triangulering http://www.skyhookwireless.com/location-technology/performanc.... På en öppen yta borde du kunna få en ganska bra noggrannhet och du får samtidigt ett nät för att skicka din data i minst 10mbit/s. Jag har dock ingen som helst erfarenhet av detta men nu har du i alla fall något att börja kolla på

Av Fj0mp

Beskrivning av problem: http://www.youtube.com/watch?v=uxj8Z6BPV8M

Speciell hårdvara: XFX 5770 orginal klockning oklockad CPU

Mjukvara: Senaste drivrutinerna Windows 7 64-bit

Försökt utan framgång: Uppdaterat drivrutiner, stängt av brandvägg, stängt av andra program, Testat olika upplösningar 800x600 - 1080p

Min kompis som har detta problem vet dock inte hur jag ska kunna hjälpa honom då vänder man sig självklart till Sweclockers

MVH
Fj0mp

Av Fj0mp

Jag följde de rådet som dom hade i den här tråden och ökade paging filen till att vara mellan 3,5 -10 gig då gick min RAM förbrukning ner till 47%

Av Fj0mp
Skrivet av perost:

Hmm, du har ett AMD grafikkort och har Origin igång. Kan det hända att du spelar BF3? Det verkar som att många har problem med BF3, Win8 och AMD, se t.ex. denna diskussion. Det verkar tyvärr inte finnas någon lösning än vad jag kan hitta.

Detta är en mycket trolig orsak problemen började efter det att jag installerade mitt BF3 då vet jag iallfall vad som orsakar det hela! tack så mycket för hjälpen!

Av Fj0mp
Skrivet av perost:

Ok, det ser ju faktiskt ut som att nästan allt minne används av processer, vilket inte är så bra. Du kan testa att ladda ner Process Explorer, där kan du se lite bättre vad som använder minnet.

Här är en dump ur det programmet https://skydrive.live.com/redir?resid=241FA6AF1101A539!7766&a... ser dock inga processer som drar ovanligt mycket RAM men har ingen erfarenhet av programmet så kanske inte ser rätt data

Av Fj0mp
Skrivet av perost:

Moderna operativsystem använder ledigt minne till att buffra filer och liknande, t.ex. för att program ska starta snabbare om du öppnat dem tidigare. Så det är ingenting att oroa sig över, du ska istället vara glad åt att Windows faktiskt gör något vettigt med minnet

Det som gör mig fundersam är att min MBP med visserligen 8GB RAM bara använder 22% (1.6 gigabyte)

Av Fj0mp
Skrivet av Jekean:

Har du lust att posta en skärmdump?

https://skydrive.live.com/redir?resid=241FA6AF1101A539!7765&a...

Av Fj0mp

Windows 8 slukar 97% ram

Hej min dator i sign kör numera windows 8 men tycker det är lite konstigt att RAM-allokeringen ligger på 97% hela tiden och när man gå in på användare står det att jag endast använder ca 300mb vad händer med de resterande 3.7 gigabyten som försvinner in i det mörka? är det något jag ska oroa mig över?

MVH
Fj0mp