Inlägg

Inlägg som Brainsplitter har skrivit i forumet

@Tobitheo: Kan du skicka länk på produkten i fråga så underlättar det vad man ev. kan göra.

EDIT: Filar på kanterna enligt bilden. Extreme paint skillz l33t

@Tobitheo:

Har du monterat skrikplattor?

EDIT: Vad för märke är de nya beläggen och skivorna? Samt de gamla?
Har du provat att fila bort lite av beläggens kanter som ligger an mot okhållaren?

Skrivet av DavidtheDoom:

@Brainsplitter: Du skriver i en 14 år gammal tråd.

Det går att skapa en egen. Det kostar ingenting!

Tråd skapad separat istället!
/Moderatorerna

Why not?!
Nää du skämtar att den är 14 år gammal, hahah. Det visste jag när jag sökte fram den

Kände inte för att skapa ny då det var en sådan enkel frågeställning som fick svar på 2 inlägg. Som hade någorlunda att göra med den andra tråden dessutom.

@quattro-2.6: Holy crap, för mina sökförmågor är på gudnivå jämfört med dig?

@Michaelscott: Om jag minns rätt är vårt team "37451". Gå in i "configure" så ska det finnas. Glöm inte fixa en pass key även! Happy Folding!

Skrivet av Json_81:

Står ju klart och tydligt momsen. Inget konstigt på en orderbekräftelse.

Tack! Då var det bekräftat, förstod inte riktigt lagen så ville få det förtydligat

Skrivet av e1m1:

Oj, vilken necro

Varför inte, är väl rätt tydligt vad som faktiskt ska betalas med moms.

Gissar du nu eller vet du?
Som prisinformationslagen
https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-fo...
"pris: det slutliga priset för en bestämd produkt eller en bestämd enhet av en produkt, uttryckt i kronor, inbegripet mervärdesskatt och andra skatter,"

Så det behöver inte vara med moms i á priset så att säga? Utan att det står totalt med moms räcker?

Är det ok att företag bara visar moms på orderbekräftelsen?

Sökte fram denna tråd och har en fråga om tillkommande moms.

Om ett företag på orderbekräftelsen anger som detta exempel, till en privatperson. Alla priser är ex moms:

Produkt........Antal (enhet)...... À pris........ Totalt
A ______ 1 st ________ 10,00 kr___ 10,00kr
B ______ 1 st _________ 20,00 kr____20,00kr

Pris (exkl moms)_____Moms (25%)_______Totalt (Inkl moms)
30,00 kr __________ 7,50 kr____________ 37,50 kr

Står ingenstans att moms tillkommer.

Kan man göra så?

EDIT: Vart inte så snyggt ser jag, så la till punkter och understreck så kanske det syns lite mer vad som står.

Kul att se ATI (AMD) utvecklas och tar lite andelar från nvidia! Nästa kortköp kan nog bli ett från dem om pris/prestanda fortfarande håller i sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av sweisdapro:

@essah: kan du ladda ner och köra testet från userbenchmark, så kan vi se om problemen är med en komponent, eller spritt över flera

Trodde aldrig jag skulle få se en Sweclockare rekommendera det programmet.
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1576166-userbenchmarks...

Kan tillägga att jag var ironisk fyi

@Xeraton:
Jo, det är billigare att koppla ur pumpen. Men man kan aldrig få för mycket verktyg när man har en Volvo!

@Joakim Ågren: Ser det nu efter ditt svar, samma artikelnummer men ena slutar på "BK" och andra "GY". Riktigt lurigt de där...

Skrivet av Dunde:

Angående musen på Maxgaming så kommer den troligtvis att bli annullerad då priset är felaktigt: #18169950
Köpte en Viewsonic-monitor på maxgaming (genom CDON) som de nekar att leverera, p.g.a felaktig prissättning. Detta trots att den var dyrare en exakt motsvarande modell hos Acer på en annan butik.

Så köp någon annanstans på Black friday än på maxgaming för ni riskerar utebliven leverans om prissättningen blir "fel".

Kollar jag prisjakt är nästa aktör Power med priset 529:- så uppenbart prisfel är svårt att hävda.
Som @r_b89: säger får de inte häva köpet hur som helst.

Skrivet av Zippeer:

Nej det behöver den inte.
Garantin gäller alla länder som är med i EU. Så länge telefonen är avsedd för ett land inom EU av Samsung så är garanti inga bekymmer. Reklamation däremot är ett bekymmer.

Att delarna kan skilja sig beroende på land stämmer men det har ingen betydelse då en auktoriserad verkstad i Sverige kan beställa delar ifrån hela världen.

Det där är dock intressant då det inte borde fungerar med Samsung pay.
Simkortet har ingen betydelse alls utan det är mjukvaran och "låsningen" i telefonen som avgör vilket land Samsung pay funkar i.
T.ex har du en Tysk telefon så måste du ha ett tyskt bankkort för att Samsung pay ska fungera.

Sen om det nu funkar för dig, Grattis! Önskar att det funkade för mig också men icke

Varför skulle reklamation vara ett bekymmer? Du har lagstadgad reklamationsrätt på 2 år inom EU.

Skrivet av Laffe:

Vart använde jag ordet tror? Jag menar, det du säger är fel i sak, men jag underhåller tanken ändå. Det enda jag uppgav mig tro, vad jag kan se, är att säljare är en okunnig yrkesgrupp när det kommer till avtalsrätt samt, i förtydligandet, vilket av flera möjliga avgöranden som bäst analogiserar sig till frågan. Om det är den senare förekomsten av tror så känner jag mig ganska trygg i att ha "gissat" vilken av flera källor till samma påstående har mest betydelse. Lite som att gissa mellan vilken av mina stortår som är "mest" stortå.

Lika bra att ge upp diskussionen, de har ju rätt ser du väl?

@Laffe: @dex20:

Laffe är lite på tråden och har faktiskt rätt i det han säger. Som säljare är du ansvarig för det du framför till en kund, oavsett om det är till kundtjänsten du hör av dig till så kan inte du som konsument veta att den personen är obehörig att lämna ut sådana uppgifter.

Citat:

En försäljare kan ingå bindande avtal för företaget
Ett avtal som en försäljare träffar blir normalt bindande för företaget, även om försäljaren skulle ha överträtt sin befogenhet. Detta gäller under förutsättning att konsumenten inte har insett eller bort inse att försäljaren överskred sin befogenhet.

Konsumenten ville göra en skönhetsbehandling. Innan behandlingen påbörjades fick hon en prisuppgift om att det skulle kosta 2 000 kr. När tjänsten hade utförts krävde företaget att hon skulle betala 5 000 kr. Konsumenten begärde att priset skulle sättas ned till 2 000 kr. Företaget motsatte sig kravet eftersom prisuppgiften hade lämnats av en elev som inte hade full kännedom om företagets priser.

ARN ansåg att det uppgivna priset visserligen var lågt i förhållande till det egentliga priset men att det inte var så lågt att konsumenten borde ha insett att det var felaktigt. Konsumenten hade heller inte anledning att ifrågasätta att den som lämnade prisuppgiften saknade behörighet att göra det. ARN rekommenderade därför att priset skulle sättas ned till 2 000 kr.

https://www.arn.se/vanligafall/en-forsaljare-kan-inga-bindand...

EDIT: Fel person jag svarade ser jag (Sorry Dybbnan)

Skrivet av Mizzarrogh:

Vad jag förstod så betalar man bara för den aktiva tiden man faktiskt använder, dessemellan är det vilande men du kan fortfarande upprätta passiv kontakt med din aktuella acesspunkt (som varierar beroende på var du befinner dig men idag täcker de upp i princip hela jordklotet), men det finns säkert olika typer av abonnemang.

Men har även öppnat många äldre system för civil användning då dessa ersatts av andra system tex.

Jag vet inte hur snabbt det är dock, men lär ju ha hänt en heldel på den fronten sedan 80 talet...

(Var ju något företag i Sundsvall som höll på med detta på 90-talet, vet ej om de finns kvar dock eller vad de hette...)

Sedan kan man ju också över kortare sträckor till exempel använda radiolänkar till stabilare acesspunkter om så krävs.

Bra tips, ska absolut kollas in på. Har du någon länk till produkterna eller mer ingående info som man kan läsa på? Vill bara inte ha abonnemang som kostar flera hundra i månaden för ett eventuellt avbrott.

Skrivet av Mizzarrogh:

Är det fråga om sådana belopp skulle jag kolla upp saker som tex dualcard abbonemeng med ett riktigt automatöverkopplande industrimodem och parantenner av hög kvalitet, etc (en engångskostnad på kanske 10K i utrustning om du gör en del av jobbet själv och väljer utrustning av hög kvalitet köpt i Sverige), satellitlänkar (faktiskt inte heller så dyr utrustning idag som man kan tro) och annat som backup, saker man kan hålla vilande då det inte används men som i princip har garanterad acess då man verkligen behöver det.

Ofta kan man göra avtal med vissa leverantörer om man använder en lina enbart som backup i ett företag, det är i allafall värt att kolla runt om du förlorar 100 000:- på ett avbrott och 4G är tillräckligt för att täcka skadan helt eller delvis.

Jag ska kolla på det senare faktiskt, detta var första gången med så långt avbrott på företaget. Vi sitter och kollar möjligheter på fiber via luften istället, då vi bara har tillgång till ADSL eller VDSL för närvarande. Dock är det inte optimalt alls egentligen så ska bytas så snart det bara går.

Är riktigt less och förbannad på Telia...
Började med massa strul på företaget där de fu**ade upp totalt, vi låg utan internet i nästan 3 dagar och hela vår verksamhet låg nere.
Vart lovad en router under tiden så man kunde koppla upp via 4G och den fanns såklart inte deras butik som de på kundtjänst sa "bara att hämta", de glömde bort att ge mig viktig info etc.
Kostade oss x hundra tusen kronor på grund av detta i förlorad inkomst i slutändan...

Nu på mitt privata abonnemang är det fel på fakturan, köpt ett kanalpaket som jag utnyttjade ångerrätten på efter knappt en vecka.
Dels har man pratat med en person på kundtjänst som inte kopplade bort tjänsten, var tvungen att ringa igen efter en vecka och påtala att det fortfarande var aktiv tjänst och jag använde ångerrätten på den. Då kopplas den bort.
Dock fakturerar de för hela perioden och fel pris dessutom.

Kontaktar deras kundtjänst idag för att bestrida fakturan och de säger att jag är tvungen att betala hela beloppet, som de sedan ska göra en återbetalning på. Som man sedan ska arbeta för att få tillbaka... (Kontakta dem igen och begära utbetalning)
Tycker det är väldigt märkligt att man ska betala även det felaktiga och påtalar det till personen på kundtjänsten, tydligen kan de inte göra något då fakturan är skriven och börjar då bli riktigt irriterad med tanke på detta problem och även det ovan, säger då att det är helt orimligt och i sådant fall räknar jag själv ut vad som ska betalas och de får lösa resten.
Får då till svars typ allt de kan göra då fakturan är skriven och avslutar chatten.

Chansar och får prata med en annan person i kundtjänst som kollar in på mitt ärende och ser att jag ångrat ena tjänsten efter en stunds kollande och efter ca 10-15 minuter har de krediterat HELA min faktura... Det felaktiga + extra för besväret ungefär. Blir helt häpen! Det var som sjutton, varför kunde inte första personen lösa det lika smidigt?

Kan ni välja något annat än Telia så gör det! Det finns några bra personer på deras kundtjänst, men ingen utom en person har varit behjälpliga i allt strul jag haft med dem på knappt 3 månader. Då både pratat med företag och privata kundtjänsten.
Försök få kontakt med Petra, henne ger jag 5/5 guldägg. Resten är rötägg.

Skrivet av jussit:

Hej,
Är idag systemtekniker och blev erbjuden en tjänst (som systemtekniker) men med mer avancerade arbetsuppgifter inom samma koncern. Har jobbat hårt för att avancera uppåt med att ta hem arbete varje dag och att bli bäst..
Har haft lönesamtalet och Verksamhetschef har sagt nej till ny lön. Chef tycker jag ska kontakta facket för att dom håller med om jag har fel lön. Är inte medlem i facket men tänker att man kan bli och sen dra ett nytt lönesamtal.

Detta är offentlig sektor, tycker det är sjukt att jag inte har rätt till ny lön när jag har kompetensen och att det innebär avancerade arbetsuppgifter.

Enligt fackförbund ska ju lön återspegla arbetsuppgifter.

Råd mottages!

Skulle frågat varför de anser att du ska jobba kvar med större arbetsuppgifter utan löneökning.
Sen kan man ju se det som att du kan arbeta med mindre belastning för samma lön, så varför ta alla dessa extra uppgifter för samma peng?
Du kan försöka se till att de känner att de kommer få nytta av dig, vet att vissa lönesamtal vi haft så kommer en del anställda bara in med argumentet "jag vill ha högre lön".
Visa vad du kan göra för dem, t.ex. det du utvecklat tidigare under året, hur du kan effektivisera arbetet osv.

När var det sist du samtalade & fick lönehöjning?