Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Brainsplitter har skrivit i forumet
Av Brainsplitter
Skrivet av GreasusGoldtooth:

Igår råkade en kollega till min sambo backa in i vår Hyundai Kona Electric som vi leasar.
kollegan träffade först ungefär mellan dörrarna på högersidan men eftersom sambon körde framåt så blev där stora bucklor på bakre bildörren på högersidan och ovanför hjulet så hoppade en bit plåt av.

Vi har såklart anmält till försäkringsbolag och hävdat att hen inte haft tillräckligt med uppsikt när den backat ut ifrån parkeringsplatsen. Vad tror ni om ansvarsfördelningen baserat på ovan beskrivning?

Sambon körde hem bilen efter olyckan och det var först senare som det slog oss att man kanske inte skulle ha kört den med tanke på eventuella skador på batteri och dylikt, vad tror ni?

Det är den som backar som är vållande har jag fått till mig.
Min moster backade för att ställa sig och lasta in lite grejer, de kom en bil och körde in bakom henne som ställde sig rejält i vägen som hon inte såg och hon blev vållande.
Åk till en verkstad och be dem kolla, men låter som plåtskador för de mesta.

Av Brainsplitter

Produkt: Ecoflow Delta 2 produkten är helt oanvänd (renoverad)
Länk: https://www.amazon.se/dp/B0CKN74TLD/
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7057371
Pris: 7899:-

Ca 3400:- billigare än att köpa från ex. Elgiganten eller Kjell. Om beskrivningen stämmer så är den oanvänd, men markerar ändå "renoverad" i benämningen så får man göra egen bedömning.

Produkten är fabriksrenoverad och fullt funktionell, samt i utmärkt skick. Omfattas av den 1-åriga Amazon Renewed-garantin.

Av Brainsplitter
Skrivet av MadMantiz:

<Uppladdad bildlänk>

Det här möts jag av ibland i vårt garage. Grannen har vad som känns som den största biff-modellen som finns att uppbåda i hela Teslas sortiment (icke verifierat). Jag förstår det blir trångt, men jag tycker inte riktigt det är rätt att det ska gå ut över mig om grannen har svårt att parkera i sin egen ruta.

Snäll som jag är brukar jag ställa mig att de kommer in, jag har vägg på min andra sida men det innebär jag får åla mig ut då dörren bara går upp ett "hack". Kanske får parkera lite mer aggro och närmare nästa gång så de lär sig?

Säg till att hålla sig i rutan för det är lite väl svenskt att knyta näven i fickan. Hjälper inte det så ställer du dig otroligt nära om den redan är parkerad när du kommer och står den inte där så ge tillbaka med samma mynt med 1dm över linjen så borde de bli en bra markering.
Säger de till då så rycker du på axlarna och säger att du inte förstår vad de menar, finns det en linje? Den har jag aldrig sett för du står alltid på den.

Av Brainsplitter
Skrivet av Aarox:

*Flashdeal amazon*
Produkt: SkyPAD Glas 3.0 XL Gaming-musmatta

Tackar stort för detta tips! Paketet är registrerat, årets bästa fynd minsann!

Av Brainsplitter

Som @Sarato säger så är det 4st kontakter, detta står även på Asus hemsida

Fan and Cooling related
1 x 4-pin CPU Fan header
1 x 4-pin CPU OPT Fan header
2 x 4-pin Chassis Fan headers

Av Brainsplitter
Skrivet av lakabaka:

Tjenare !

Har TCO på 11 500 på jobbet, vilken bil hade föredragit som förmånsbil ?

Hur beräknas TCO? Med/utan sociala kostnader? Hyra ex/ink halv moms? Fordonsskatt? Lite svårt att säga annars om man inte vet vad som inkluderas på totalen.

Av Brainsplitter

Köp en EUR pall och sen lite plank och skruv så landar de på ett par hundralappar så kan man transportera den ståendes i ett släp och dessutom står den väldigt stabilt så gör man ett eget emballage.

Av Brainsplitter
Nytt bud: 350 kr Hämtas
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Brainsplitter

FriSatanistiskaGayPorrSamfundet
Obi WLAN Kenobi
SÄPO Bil 3
5G Covid Test Mast
Wu-Tang LAN
The Wireless G-Spot

Några av WIFI namnen man har

Av Brainsplitter

Bjuder 2000:-

Av Brainsplitter

Skulle hämta ut ett paket från deras paketbox, döm till ens förvåning när luckan öppnas att det är tomt inuti.
Står kvar för att leta fram telefonnummer och går sätter mig i bilen och ringer dem, kommer en kvinna som öppnar sitt fack. Guess what, också tomt...
Ja men sjyst av er!

Efter en viss tid i telefonkö så kommer jag fram, hon på supporten kan då ta fram att paketet ligger i fel fack tydligen. Hur hon nu kunde se det. Skulle hämtas idag av dem och lämnas in på ett serviceställe så får vi avvakta om det sker, inget meddelande ännu...

Av Brainsplitter

Om du säljer i delar så bjuder jag 500:- + frakt för RAM

Av Brainsplitter

Kommer ha ett MSI x470 Gaming Pro till salu inom några dagar. Inväntar nytt mobo bara och att CPU kylaren passar, samt man är nöjd med det så kan jag sälja.

https://www.inet.se/produkt/1901216/msi-x470-gaming-pro

Av Brainsplitter
Skrivet av Kolladvdasso:

har mer och mer börjat känna att jag inte är så sugen på BT-alternatiet just för att jag eventuellt måste pilla med latenser osv för att få rätt på synken.

Jag fick däremot syn på steamern Wiim Pro och Wiim Pro Plus via dagens fynd-tråden som just nu har ett väldigt bra pris på amazon. Sitter lite med fingret på avtryckarknappen nu då det verkar vara en bra lösning om än lite dyrare än jag först tänkt mig. Velar dock mellan alternativen

För primemedlemmar https://www.amazon.se/gp/product/B0C5C9XXD5/ref=ppx_yo_dt_b_a...
Wiim Pro 1670kr (1760kr med fjärrkontroll)
Wiim Pro plus 2320kr

Jag köpte en Wiim Pro Plus och är inte ett dugg besviken, fick den igår och bara hunnit testat lite grann än så länge.
Kör dock inte multi room och inte heller kommer den kopplas ihop med andra högtalare i dagsläget, utan används främst för Chrome Casting och sedan de inbyggda tjänsterna så kan inte uttala mig kring hur bra den är för ditt användningsområde.
Men ljudet är riktigt bra! Har tidigare testat FLAC filer från Plexamp med IPTV box med HDMI till TV som kör optisk ut till optisk>RCA omvandlare och in i stereon. Det har väl funkat rätt okej ändå, men lite halv jobbigt när man bara vill streama lite musik att behöva starta allt och krångligt att styra.
Nu kan man köra Plexamp i telefonen och casta till Wiim och det är stor skillnad på ljudet! Flac filerna har helt annan rymd i sig och klarheten i musiken är över förväntan. Ska testa mer förstås men anser inte att det är ett dåligt köp.
Kan rekommendera den!

Av Brainsplitter

Produkt: WiiM Pro Plus
Länk: https://www.amazon.se/dp/B0CC2HWC7N
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=11899120
Pris: 2320kr

OBS! Kräver Prime medlemskap!

Av Brainsplitter
Skrivet av Bj00rndahl:

Hej

Jag har precis flyttat till en ny lägenhet från 2017. Innanför dörren sitter teknikskåpet i plåt. Där kommer inkommande internetkabel som är kopplad till Telias router vilket gör att teckningen på det trådlösa är helt kass eftersom som den sitter i ett plåtskåp.
Från routern kan man sen fördela trådat till 8 uttag i hela lägenheten.
Min fråga:
Kan jag köpa en switch (och i såna falla vilken) för att fördela det trådade till dem uttag jag vill ah trådade och sen ställa Telias router från på ett strategisk ställe i lägenheten inkopplad från ett uttag för att få bättre teckning?
Eller finns det en annan lösning?
Tack på förhand
/B

Det du kan göra är att dra inkommande internet till ett nätverksuttag (nr 1) som går till vardagsrummet (eller annat strategiskt läge) och kopplat in routern där. Sen tar du en LAN port och kopplar till andra uttaget i väggen (nr 2) som går tillbaka till teknikskåpet och där kopplar du in en switch som går till övriga lägenheten. (Nr 3-8)
Hoppas du förstår

Av Brainsplitter

ETT STORT WOOHOO FÖR OSS ALLA, VI HAR PASSERAT 100.000.000.000 POÄNG!!!

Av Brainsplitter

Woohoo! Passerat 1.000.000.000 poäng och kvalat in på topp 20 i laget nu!

Av Brainsplitter
Skrivet av Tossefar:

Du utför ett stycke försäkringsbedrägeri, berättar om det online, och undrar om det löser sig om du säger att du ångrar dig. Gissa.

Skrivet av SUMITOMO:

Var får du försäkringsbedrägeri från?

Gissar TS har redigerat sitt inlägg sedan han skrev den kommentaren?

Av Brainsplitter
Skrivet av anders190:

Rätt skapligt det ändå, lite segt med de som ibland kommer som levererar rätt dåligt. Fick någon själv för någon dag sedan som jag såg när den var igång... PPD nere på 13-15 miljoner eller något. Rekordet är nog 33 miljoner PPD men det är jättesnabba WU's som är klar på 15-30 minuter och vad det verkar, väldigt ovanliga. De flesta ligger rätt stabilt på 20 miljoner PPD, förutsatt att kortet får köra just dygnet runt då.

Vid den här tiden på året låter det lite småkyligt iallafall, ligger nog runt 23-24 här. Lite varmare när 4090't kämpar på. Får se även här hur det nu blir med elräkningen.

Inte dåligt alls! Får invänta 5000 serien för där kan jag tänka mig det kommer bli en bra uppgradering med antalet cuda kärnor så kanske man uppgraderar.
Men sjukt ändå hur ditt presterar!
Bytte plats på korten och kör nu 3090 konstant folding så man kan ha det igång i sovrummet när man ska sova, extremt bra kylning på det så låter knappt. Kände att de blev lite drygt med ljudet annars
Har en server man kunde stoppat ett kort i men de är en HP så har jag inte kunnat hitta kablarna man kan köpa till, trots man har artikelnummer och allt. Jaja va ska man göra

Skrivet av atego:

Är man orolig för elräkningen kan det vara kul/enkelt att mäta med denna som är på extrapris just nu.
https://www.kjell.com/se/produkter/el-verktyg/el-produkter/st...

När man som i mitt fall har solceller och timspotpris, alltså det örepris som gäller per timme via nordpools prissättning blir man lite skadad! Ni övriga har ju månadsgenomsnitts spotpris.
Men ett enkelt överslag för de som inte kollat timspotpriser 24/7 är att överföringskostnaden samt skatt, moms + spotpris är ca 1-1.5kr / kWh.

Räkneexempel 3080 190watt burk total förbruknig 300watt:
300w=0.3kw
0.3*24*30=216kWh/månad
216*1.5kr=324kr i månaden för 24/7 folding @ 3080 6.5M PPD

Tog en för och testa, tack! Inte så orolig för de men roligt att kunna se