Inlägg

Inlägg som Brainsplitter har skrivit i forumet
Av Brainsplitter

Sålde precis min A6 som jag haft i drygt 5 år, riktigt nöjd och bra köregenskaper. Fick den runt 8000 mil och nu gått precis över 15000 mil vid försäljningen.
Hade aldrig några problem själv som uppstod med den, var ett dåligt hjullager när jag köpte den som åtgärdades, men inget annat än det för min del mer än vanliga service och torkarblad. Iofs en av backspeglarna som limmet lossnade på, men det var enkelt åtgärdat.
Lite dyrt om du köper reservdelar genom Audi förstås men finns bra sidor där det är billigare. Backspegeln genom Audi över 800kr, eller 200 genom Autodoc o liknande sidor.

Jag själv skulle inte köpa en XC40 om man har familj. Otroligt litet lastutrymme bak och väldigt tråkig att köra. Knappt att man får plats med hundbur som den ser ut... Får buren plats har ni mest troligen inget utrymme till annat.
Kolla om du kan åka förbi en handlare med begagnade bilar där du kan känna och klämma på lite olika varianter. Men att köpa en bil för enbart utseendet skulle jag inte gjort, tror inte ni gör det heller i slutändan

Av Brainsplitter
Skrivet av delta76:

maybe this https://www.sweclockers.com/forum/trad/1657410-elgiganten-hja... ?
I really doubt that Webhallen will chase someone down for 100kr, or max 200kr difference ...

Nej inte den tyvärr, men jag lyckades hitta! Clickok hette butiken. Nu kommer de bli lite rolig läsning ikväll

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1200181-clickok-se-sta...

Av Brainsplitter
Skrivet av Simcon:

Er affär är avslutad, du har fått disken, de har fått pengar. De kan inte kräva in mer pengar eller kräva tillbaka disken. Priset var inte orimligt prissatt så att du som kund borde ha vetat bättre, dessutom har de faktiskt levererat varan till det priset.

Eftersom det förmodligen rör sig om ett fåtal som de sålt och levererat till det priset kommer de äta kostnaden snarare än att försöka få in ev. mellanskillnaden. Kostnaden för tiden det skulle kosta personal att försöka få in det är högre än pengarna de skulle få in, för att inte tala om att du har rätten på din sida. Dessutom skulle det skapa en väldigt negativ kundupplevelse, kunder som man försökte kräva på mer pengar skulle inte handla där igen.

Det här handlar väl om att de har fått in ordrar på något hundratal diskar (eller något i den stilen) på order och inte har lust att göra en ytterligare förlust på tiotusentals kronor. Men kostnaden för de diskar som levererat får de leva med.

Påminner en om butiken som krävde pengar i efterhand på levererade hårddiskar som såldes till ett väldigt lågt pris. Nu kommer jag inte ihåg namnet på butiken och hittar inte när jag söker, men de gav kunden rätt i anmälan till ARN bland annat på grund av att de levererat varan till det priset. Det var rätt skoj läsning, man visste direkt att företaget försökte skrämma men inte hade något att stå på.

Någon kanske kan länka utifall det kan vara behjälpligt i detta?

Av Brainsplitter
Skrivet av Bozzeta:

Hur många gånger har du skickat tillbaka saker då?
Beställde du av Amazon eller marketplace?

0 returer, 0 reklamationer och inga återbetalningar.
Var en säljare där det fraktades av Amazon, blir väl marketplace?

Av Brainsplitter

Då var det dags... Skit företag Amazon är kort sagt!
Handlade från Amazon med leverans av Bring, allt verkar bra tills leveransen.
Inget paket dyker upp, men det är levererat enl. Bring.
Kontaktar Amazon och meddelar att inget paket dykt upp. De svarar med att de undersöker och hör jag inget ska jag kontakta dem efter ett antal dagar.
Ett antal dagar går och säger att jag inte hört något från dem och ställer då frågor om hur man går vidare i ärendet och hur ev. återbetalning sker.

Får ett email där de säger att jag "begärt återbetalning för ett antal olika beställningar" och "mängden problem med dina beställningar överskrider förväntningarna och strider mot våra villkor" och riskerar alltså att stänga av mitt konto... Öhh what?

Blir inge mer Amazon för min del

Av Brainsplitter

Användare: @AquaRelliux
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: 10Gbe nätverkskort

Positivt:

  • Snabb affär

  • Snabb kommunikation

Negativt:

  • Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Brainsplitter

D-Link xStack DGS-3420-28SC - 600kr, hämtas

Av Brainsplitter
Skrivet av beethovenkodar:

För de som tycker det är lite kul med uppföljning på denna gamla tråd kan jag meddela att jag vann reklamationstvisten hos ARN.

Härligt att höra! Återkom om de följer ARN's beslut eller går sin egna väg ändå.

Av Brainsplitter

1100:- för alla, kan hämta

Av Brainsplitter
Skrivet av esoneson:

Jo var rätt säker på att de var nå fuffens och har givetvis råd att förlora insatsen, tog dock faktura via Qliro som jag ännu inte har betalat, ska se om ja kan blockera den.

Bestrid fakturan utan att göra något mer, de får då ta de vidare. Kommer det från inkasso så bestrider du även den.

Av Brainsplitter
Skrivet av the squonk:

Det tråden handlar om, 5800X3D är ett fantastiskt stort lyft från 2700 i de fall processorn är en flaskhals. Ligger mycket nära dom senaste flaggskepps cpuerna i dom flesta spel.

Skrivet av klirre:

Jag säger uppgradera! Bytte från 3700X om märker stor skillnad i microstutter. 58an är lätt värd pengarna om du kan knipa en för 3000:- som den kostat vid flertalet tillfällen senaste halvåret.

Tack! Lite de man var inne på, men för 4000kr+ är det lite svårt att argumentera prislappen för att bara bli av med stuttering i vissa spel. Ska nog klippa en nästa gång man ser runt 3000kr

Av Brainsplitter

Har en 2700 (ej X) som jag är lite sugen att uppgradera. Har inga större FPS problem egentligen på flesta spelen jag kör, den ligger på ca 100FPS+ men upplever stuttering och som att 1% LOW FPS kunde varit bättre.
Kör jag originalklock så var stuttering ett jätte problem när man joinade exempelvis en BF1 server, flera sekunder av det upp emot 10 om jag gissar.
Gick in i BIOS och aktiverade "Game Boost" som klockade upp prollen och detta gjorde att problemet minskade, men har inte försvunnit helt. Kanske upp till runt 5 sekunder nu.
Sen om man lirar COH 3 så är FPS sjukt låg, typ 10-20FPS, trots alla settings är dragna i botten efter 15 min gameplay och fått lite units spawnade. Misstänker att detta spel kan få ett ordentligt lyft av en bättre processor?
Någon som har gjort den uppgraderingen, eller snarlik och fått ett stort prestandalyft?
Kör 3440x1440p och GPU ligger med väldigt hög användning på ex. BF1 90%+. RTX 3070.

Av Brainsplitter
Nytt bud: 1 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Brainsplitter
Skrivet av atego:

Jag tror du är helt ute och cyklar. Jag säger som tidigare, lyckat till att kräva skadestånd.

Ja, eller bara driver med er. Va inte seriös i mitt inlägg utan ville se vad alla säger om de när man kommer med ett falskt påstående

Av Brainsplitter
Skrivet av Blomman90:

Skadestånd utgår dock endast för "faktiskt" skada enligt KKL. Inte "potentiell" eller "upplevd" skada á la Amerika. Så om leverantören/återförsäljaren tar på sig att åtgärda de eventuella fel som finns (endera genom att installera de saker som saknas/är felaktiga, eller genom att installera en annan laddbox) utan kostnad och väsentlig olägenhet för köparen, så finns alltså ingen grund för skadestånd.

Skadestånd innebär inte á la Amerika.
Kan vara att du inte vill använda produkten pga den inte fungerar som tänkt och du som lekman kan inte avgöra om det är säkert att nyttja varan och måste åka till en laddstation för att kunna ladda bilen vilket yrkas som skadestånd.

Av Brainsplitter
Skrivet av teejee:

Lycka till att hävda att det gäller.

Varför skulle det inte?! KKöpL är tvingande och inget man kan avtala bort bara sådär. Sen att försöka kräva skadestånd är inget fel i sig.

Av Brainsplitter
Skrivet av teejee:

Vad baserar du de här kraven på? Inget av detta ställs som krav från elsäkerhetsverket vad jag kan se.

Konsumentköplagen 6 kapitel.

Av Brainsplitter

Oj oj, detta blir inte kul för Easee. Bara reklamera och hänvisa till KKöpL. Godkänn inget annat än att de ersätter med en annan laddbox och kräv skadestånd!!!!

Citat:

10 § Varan är felaktig om den
1. säljs i strid mot ett förbud som har meddelats med stöd av 27 eller 36 § produktsäkerhetslagen (2004:451) eller mot ett annat försäljningsförbud som har meddelats i författning eller av en myndighet väsentligen i syfte att förebygga att den som använder varan drabbas av ohälsa eller olycksfall eller för att annars hindra användning av en vara som inte är tillförlitlig från säkerhetssynpunkt, eller
2. är så bristfällig att dess användning medför påtaglig fara för liv eller hälsa.

Av Brainsplitter
Skrivet av BostonGurkan:

Blev bättre så, men Red Dead redemption har ingen in-game hdr setting? Om jag stänger av HDR i Windows så kan jag inte aktivera det i spel med HDR-toggle så som Returnal. Med andra ord funkar bara SDR?

Har du HDR aktiverat i Windows? Kanske bara Rdr2 som inte har stöd för det så det är därför det blir grådassigt?

Använder in Smart HDR: desktop?

Har inte RDR2 så vet inte om de om de ens har HDR ingame tyvärr, men om du har ett spel som stödjer HDR kan du testa det jag nämnde.

Om det inte är ett HDR spel ska du inte ha det aktiverat, skärmen ska känna av när det finns stöd och då kommer automatiskt aktivera HDR.
Funkar utmärkt för filmer och spel, byter alltid till HDR automatiskt för mig.
Om du vill använda HDR kan du enkelt sätta på/av genom Windows key + Left Alt + B

Citat:

Your desktop environment won’t be brightness/contrast accurate and ABL will lower the overall brightness of the whole screen when you open something bright. Enable HDR1000 and try switching between a white and black web page - you’ll see the rest of your screen (eg. Taskbar or wallpaper if you’re not maximised) get brighter and darker. This is also quite annoying for many people as a full screen white web page becomes very low brightness

Av Brainsplitter
Skrivet av BostonGurkan:

Fick hem mitt exemplar igår. Uppdaterade till nyaste firmware som släpptes förra veckan men får ändå gräsligt grådassig färg när jag använder HDR i fullscreen i spel. Red dead redemption 2 ser förjävligt ut om jag inte kör i borderless window, vilket jag antar inaktiverar HDR? Tråkigt då uppdateringen var till för att fixa detta enligt Dell....

Kör du med HDR aktiverat i Windows? Isf stäng av de och låt HDR vara aktiverat bara i spelet. Hade samma problem med BF1 med HDR aktiverat i Windows och i spelet samtidigt.