Inlägg

Inlägg som Brainsplitter har skrivit i forumet
Av Brainsplitter
Skrivet av exag:

Jag fick upp detta meddelande en gång men tryckte på accept sen har jag aldrig sätt meddelandet igen. Skärmen kör nu bara pixel Refresh när jag stänger av datorn.

Skärmen är verkligen fantastisk och ytterst sällan man kan höra gsnyc fläkten.
Klart värt pengen.
God jul.

Den säger "To maintain image quality, the pixel refresh function will automatically activate when the monitor is turned off".
Trycker jag på "Proceed" så stänger den av sig och kör pixel refresh. Jag fattar det ju som att den ska köra när man stänger av den, inte att den gör det av sig själv på direkten...?
Sen finns ju valet "Proceed and do not show this message again". Vilket jag antar du gjort?

Go' Jul!

Av Brainsplitter
Skrivet av PinguHEHE:

Har du märkt att fläkten har whine coil eller låter högt?

Sen undrar jag hur respons tiden är märker du av något lagg? hittar inte ordet för det atm men hoppas du förstår vad jag menar

Det är en sjukt bra skärm, det enda jag stör mig på är notifikationen om OLED pixel refresh som kommer vid de mest olägliga tiderna. Har varit mitt ingame och förlorat pga av den kommit upp, precis när en fiende kom fram runt hörnet....
Hör ett sus från fläkten om man lägger örat mot ovankanten av skärmen, men inget annars.

Kör inte HDR i Windows, men har det aktiverat när jag spelar BF V/1 och satan va snyggt det är! Ska uppgradera processorn för den flaskar GPU känns det som.

Jag skulle nog avvakta tills det släpps flera modeller av QD-OLED, men fick den på Inets BF så är nöjd ändå trots det höga priset.

EDIT: Går att stänga av meddelandet så man slipper det, se nedan.

Av Brainsplitter
Skrivet av godis-apa:

Måste de erbjuda en likvärdig till samma pris dock? Vet att föräldrarna köpte en dator på rea för typ 10 år sedan, och där datorn senare gick sönder. Butiken förklarade under reklamationsprocessen att produkten inte längre var lagerförd hos dem. De erbjöd ingen ersättningsprodukt, utan det fick bli ett rent återköp istället.

Återköp i all sin ära, men det var ändå lite surt, då datorn hade köpts till ett väldigt förmånligt Rea-pris, som ett sånt där "annonsbladslockvara".

Ja det måste de göra enligt KKöpL (Konsumentköplagen). Du och affären har ingått avtal om att köpa X vara till Y pris, som sedan visar sig ha fel i varan (egenskaperna i detta fall).
Du kan då reklamera köpet med lagstöd och butiken har då följande alternativ: omleverans (ny vara), prisavdrag eller hävning av köpet.
Gör du det sistnämnda så kan du eventuellt göra ett så kallat täckköp om du gör det med omsorg, du går till en konkurrent och köper samma produkt till ett högre pris och första butiken kan bli ersättningsskyldiga för mellanskillnaden du har lagt för att få produkten.

4 Kap 3 § Näringsidkaren ska före köpet upplysa konsumenten om sådana förhållanden som rör varans egenskaper eller användning som näringsidkaren känner till eller bör känna till och som konsumenten med fog kan räkna med att bli upplyst om, under förutsättning att informationen kan antas inverka på köpet.

1 § Om varan är felaktig, får konsumenten enligt 4-11 §§ kräva avhjälpande, omleverans, prisavdrag eller ersättning för att avhjälpa felet eller häva köpet.
https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-fo...

Dold text

I ditt fall hade dina föräldrar kunnat krävt att de ska erbjuda dem samma vara till det nedsatta priset, en annan produkt med likvärdiga egenskaper till samma pris eller hade ni kunnat gå och gjort ett täckköp hos en annan ÅF.

Av Brainsplitter

Det ska du få, om de inte har samma disk inne ska de erbjuda dig en likvärdig vara till samma pris. Du ska inte behöva betala mer för att de gjort ett misstag.

Av Brainsplitter
Skrivet av SanyaIV:

Med lägre upplösning menade jag helt enkelt 16:9 1440p 120Hz (tror jag i alla fall) Har ingen aning om hur DW hanterar konsoler, har bara råkat komma över det för DWF. Spelar inte på konsol själv.

Om det är 1440p så klarar bägge 120Hz på den upplösningen när jag kollar manualerna. Spelar inte heller på konsol, PC Master Race

Av Brainsplitter
Skrivet av SanyaIV:

Fast det verkar dock som att den stödjer 120Hz för konsoler enligt https://axicom.egnyte.com/fl/zmIlgluBaw#folder-link/Dell%20Te... under sidan WHY HDMI 2.0 VS 2.1? Detta eftersom att upplösningen är lägre för konsoler då dem kör 16:9 på den, förstår jag det som i alla fall.

Kanske jag som missuppfattat kring HDMI på de skärmarna. Vad jag läst tidigare (dålig källa tydligen) så är max 100Hz för DW och DWF skulle klara 120Hz över HDMI, men där sades inte heller att det var 16:9.
Men om det är med lägre upplösning som gör det möjligt är det ju ingen vits med det då bägge klarar 120Hz på 1080p och sedan få svarta boxar på sidorna...

Av Brainsplitter
Skrivet av SanyaIV:

Säker på HDMI 2.1? Vad jag kan hitta verkar det vara 2.0? Edit: Exempelvis från Toms Hardware: https://www.tomshardware.com/reviews/alienware-aw3423dwf

Jo det stämmer det du säger. Jag som tänkte fel med att DW klarar "bara" 100Hz och har 2.0 trodde då att DWF har 2.1 för att klara 120Hz utan att kolla in på det, så jag som ljög.

Av Brainsplitter
Skrivet av Ürkel:

Vad mer skiljer sig med denna mot DW förutom Freesync, svart baksida och en fläkt mindre?

Annan refreshrate 175->165Hz vid 8-bit, vid 10-bit sänks det från 144 ner till 100Hz, får firmware updates och har HDMI 2.1 så om du har konsol kopplad till skärmen kan du köra 120Hz.
Den har även PiP/PbP

Av Brainsplitter
Skrivet av General Nord:

Är DWF utan inbyggd fläkt? Som jag förstått det så har vissa klagat på ljudet från fläkten i DW-modellen.

Den har fläkt den oxå

Av Brainsplitter
Skrivet av hye:

Tack för ett bra svar och tipsen. Jag funderar på dessa grejer nedan, lite overkill både i pris och prestanda, men då håller den måttet ett gäng år framåt. Det svåraste är att hitta ett bra chassi. Hoppas att den är tyst nog för att sova bredvid också

Om någon har något att säga till om vad jag hittat är jag öppen för förslag
Jag gillar inte chassit alls, men det var svårt att hitta något med 4 st 3.5-platser

Cooler Master MasterBox NR600
1190:-
https://www.inet.se/produkt/6903579/cooler-master-masterbox-n...

Skt H5 10:th Gen uATX Embedded vPro AMT motherboardW480 chipset 2x 10GbE, 2x GbE IPMI
6742:-
https://mullet.se/product.html?product_id=349328

Intel Xeon W-1370 CPU Tray
5518:-
https://www.komplett.se/product/1180142/datorutrustning/dator...

Kingston DDR4 3200MHz ECC 64GB
4603:-
https://www.komplett.se/product/1168525/datorutrustning/dator...

Fractal Design ION Gold 650W Fully Modular Power Supply
909:-
https://www.komplett.se/product/1179685/datorutrustning/dator...

2 st Seagate IronWolf PRO 3,5" NAS HDD 8TB
5998:-
https://www.komplett.se/product/1152692/datorutrustning/lagri...

WD Blue SN570 NVMe SSD 1TB
999:-
https://www.komplett.se/product/1204369/datorutrustning/lagri...

Fungerar moderkortet till prcoessorn verkligen? Observera även det är plus moms hos Mullet, så priset är ~8500:- för mobot.
Spontant känns det som väldigt dyra HDDs, behöver du Pro varianten?

Citat:

Workstation Chipset W480 - 10th Gen Intel® Core™, Pentium™, Celeron™ & Xeon W-1200
Workstation Chipset W580 - 11th Gen Intel® Core™, Pentium™, Celeron™ & Xeon W-1300

Intel Xeon W-1370 CPU Tray
AMT motherboardW480 chipset

Av Brainsplitter
Skrivet av Chmat76:

Hejsan!

Jag ska om en tid göra byte på kam- och drivrem på bilen, och då jag är lite lätt patriotisk skulle jag vilja använda delar från SKF (trots att bilen inte är svensk! :S).

De har alla komponenter som är rätt för min bil, förutom just drivremmen. Den drivrem de säljer som skulle passa mina komponenter är 1343mm lång, istället för 1345mm som specifieras av bilen. Jag har personligen svårt att tro att dessa 2mm har någon större betydelse, men då jag inte vet tycker jag det är bättre att jag frågar.

Jag frågade min lokala mekaniker om detta, men han svarade inte riktigt på själva frågan i sig. Han svarade på att "om det inte passar och bilen blir stående så får du betala mera" samt "det är viktigt att remmen är rätt längd, annars fungerar inte spännhjulet korrekt". Båda svar som jag egentligen redan visste.

Så nu vänder jag mig till er på Sweclockers. Skulle det bli problem med SKFs drivrem, eller är det jag som är nojig för inget?

Är det en drivrem är det inte problem alls, skulle dock vara försiktigare om det är en kuggrem. Det som sker är att den slits ut i förtid och/eller skapar oljud pga extra belastningen. (Mer spänd)

Av Brainsplitter
Skrivet av Z3roX:

Hej

Jag råkar ha en plats över i min nas. Då jag redan har 3st WD Red WD30EFRX 64MB 3TB så undrar jag om någon har en ligger och skräpar för en slant?. Fördel är väl om det inte är en miljard drifttimmar på disken redan också.

Inom Västmanland helst om den inte kan skickas.

Läs hela annonsen här

Tja, rätt säker jag har en sådan. Är det fortfarande intressant så kan ja ta fram smart värden mm.

Av Brainsplitter
Skrivet av BlommaNN:

Någon som vet vart jag hittar prisvärda DDR4 3200mhz ramminnen? Såg att inet hade en drops men missade den =/

Kanske är något?
https://www.amazon.se/Crucial-3200MHz-2933MHz-Skrivbordsminne...

Postades imorse: #19825947

Av Brainsplitter

Jag fick även meddelande om återbetalning, men kunde faktiskt spela igår kväll när jag prövade! Först startade spelet som att det var första gången, men sen kom jag in som vanligt med min game save!
Har ej Game Pass

Efter omstart av datorn fungerar det inte längre

Av Brainsplitter
Skrivet av Felixark:

Någon skriv något om konsumentköplagen innan att samma sak hände hen på ett annat spel. Men med av konsumentköplagen kunde person kräva att få till baks spelet eller något liknade. Gäller detta vid detta fall också med Forza 4&5 ?

Möjligen kan det, men får bråka med MS.

Citat:

Om varan har avlämnats till köparen och den är i hans besittning, så kan inte säljaren häva köpet om han inte har förbehållit sig den rätten i avtalet, återtagandeförbehåll.

Om säljaren häver köpet före leveransen är säljaren inte längre skyldig att leverera varan och köparen inte skyldig att betala, dock kan viss ersättningsskyldighet kvarstå. Om säljaren häver köpet efter leveransen ska köparen få tillbaka betalningen inklusive ränta när han lämnar tillbaka varan. Om köparen har haft rimlig nytta av varan kan han vara skyldig att betala en rimlig ersättning för nyttan. Det kan t.ex. vara vid bilköp som nyttoavdrag kan bli aktuellt

Av Brainsplitter

Faaan! Jag hann ju till och med köpa ratt o pedaler till Forza...

Av Brainsplitter
Skrivet av aftersweden:

Hittar inte heller länk till deals/streamen :/

Av Brainsplitter
Skrivet av Kent:

Forza horizon 4 och 5 Premium Edition (PC och Xbox) bundle för strax under 8kr hos Microsoft:
https://www.xbox.com/sv-se/games/store/forza-horizon-4-och-fo...

Tack för tipset! Köpte och tipsat kompisar!

Av Brainsplitter
Skrivet av SpaceAce:

Den är 1000:- dyrare via Inet och ändå valde du dom?

Det är ju olika modeller?

Av Brainsplitter
Skrivet av Yorgo_:

Hej alla.

Behöver tips på bra filmsekvenser/scener som är militära men samtidigt intensiva och realistiska.
Vilka tänker ni spontant på?

Har en del tips, får kolla vilka som är passande för dig. Vissa är mer realistiska än andra och är baserade på sanna historier, medans andra är mer fiction.

Band of Brothers
The Pacific
The Passing Bells
Unknown Soldier (Tuntematon Sotilas) (Finns som både film & serie)

Letters from Iwo Jima
Flags of our fathers
Hacksaw Ridge
Saving Private Ryan
Midway
Hearts of darkness
1917
Dunkirk
White Tiger
When trumpets fade
We were soldiers
1942 Unknown Battle
The Lost Battalion
Battle for Sevastopol
Beneath Hill 60
Assembly
Defiance
Death and Glory in Changde
Enemy at the Gates
Fortress of War
71:Into the fire
The Winter War
Tora! Tora! Tora!
The Thin Red Line
The Flowers of War
Red Tails
The Red Ghost