Inlägg

Inlägg som nikwid har skrivit i forumet
Av nikwid
Skrivet av Gelantious:

Blir både galen och glad att det är så lång tid tills det släpps.
Vill spela det nu! Men vill även skaffa nya skärmar för multimonitor stödet, och en ordentligt joystick med tillbehör så får börja spara.
Lär troligen få behöva uppgradera datorn med tills dess

Glöm inte att det skall stödja Oculus rift, så det kan ju vara värt att se vad som händer med det projektet också.

Av nikwid
Skrivet av Chibariku:

Nu kan jag bara svara för mig själv har precis lagt 165$ och jag vet mycket väl att det kan vara pengar kastade i sjön och det borde alla som lägger pengar på kickstarter veta. Men för mig är det ändå ett sätt att försöka styra spelmarknaden i den riktningen jag vill. Även om 165$ egentligen inte spelar någon roll.

Men jag ser det lite som att rösta i valet min röst är egentligen obetydlig men det känns ändå rätt.

Håller med dig där. Det känns rätt att premiera denna typen av utvecklare, dels för att de ju äntligen försöker göra ett spel som många PC-fantaster skriker efter, och dels då jag annars skulle ha svårt att med gott samvete vara upprörd på EA och liknande publishers som lägger sig i, om jag inte själv ändå gjorde nåt för att försöka ändra på situationen. Precis som med en röst så är jag själv ju inte så betydelsefull, men se bara på vad vi tillsammans gjorde! Det blev ju ett rekord i crowdfunding som hette duga, så nog är jag nöjd över att ha varit delaktig, även om jag bara bidrog med drygt 0,004% av totalen. (Fast det är ju typ 360ggr större andel än en vanlig röst i ett svenskt val, när jag tänker efter )

Av nikwid

Jag luktar moderatorer på trolljakt när inlägg mystiskt försvinner...

För att återgå till ämnet, så är jag sjukt peppad inför Star Citizen. Det är himla tur att det kommer en alfa inom ett år, för två år hade varit olidligt att vänta. Kommer också se fram emot att följa utvecklingen från nära håll, som pledger. Det tycker jag är riktigt trevligt, att de premierar oss som betalat och faktiskt stänger ner info för resten. Bara det är ju värt en slant, att få följa en utveckling på detta sätt. Jag gillar det.

Problemet nu är väl bara att jag har så mkt överskottsenergi från hypen som måste fokuseras på något annat spel. Satt och letade igår, och sen så kom en kompis med förslaget Planetside 2, som jag inte alls hade kollat in tidigare. Döm om min lycka när det både verkar tokskoj och dessutom hade en countowntimer till släpp på mindre än 24h. Det är inte ofta man hittar ett "nytt" spel man vill lira, som dessutom släpps så snart, OCH är free2play. Det väger upp den långa väntan till Star Citizen.

Av nikwid
Skrivet av Yeti:

De får massa pengar det är vad som händer, vilket är en utav anledningarna till att sådana här crowdfunding projekt är det mest användar fientliga sättet att skapa spel på som står att finna i världen idag. Folk sitter o sjunger om hur det är underbart för folk kan stödja de spel de "vill få gjorda". Men med absolut ingen information utom en allt som oftast vag beskrivning utav spelet ("andlig uppföljare" jo det säger ju jävligt mycket) så har de absolut inget underlag att avgöra om detta spel som kanske kommer att bli skapat är ett spel de faktiskt skulle gillar. Vad de köper är sin egna fantasi om spelets kvalitet, inget mer.

Vilket är anledningen till att jag aldrig skulle stödja sådant här.

Du får givetvis vara skeptisk till konceptet med crowd funding. Du har helt rätt i att det är en risk. Däremot är du fel ute som säger att det bara finns en vag beskrivning, då det faktiskt finns flera trevliga videos som beskriver ingame-mekanik. Sen är det också en seriös utvecklare som gjort flera tidigare väl mottagna spel, som på ett i mitt tycke överygande sätt beskriver sin vision med detta.

Läs gärna på innan du häver ur dig en massa galla. Blir mer trovärdigt då

Av nikwid
Skrivet av era909:

Blev ett $60 paket med en 300i för mig. Känns som det är allt jag har råd med för närvarande.

Någon som vet om det kommer att gå att köpa upp sig innan spelet släpps eller är det hård deadline om 50 min?

Tror det är bara inom crowdfunding fasen som man kan köpa skepp med livstidgaranti. Sen kan du ju köpa skepp för ingame valuta sen antar jag, men troligen går det inte att skapa detta från riktiga pengar då det definitivt skulle vara ett "pay to win" som de sagt inte skall finnas. Så jag tror det bara är nu man kan reservera skepp för riktiga pengar. Men det är min gissning.

Funderar förresten på att skaffa ett till basic $35 helt enkelt för att det är halva priset mot retail, men det gäller ju att få igenom en betalning inom 35 minuter. tveksamt med sidans belastning, då säkert fler har samma tanke.

Av nikwid
Skrivet av Tjodd:

Hur många luras in i hypen och betalar mycket mer än vad det var tänkt från början? Jag har inte öst pengar på det, men ändå uppgraderat en gång och lurar på att göra det ytterligare en gång.

Har inte läst något om försäkring, är det något som ingår i alla skepp som man får när man "pledgat"? Eller bara extraskeppen man kan köpa? Eller är det något man köper vid sidan om?

Alla skepp man skaffar via crowdfunding fasen, dvs pledge skepp, skall ha livstidsgaranti på skrovet, men ej på uppgraderingar man gör. Det är så jag förstått det nu. Det var lite därför jag skaffade et bättre pledge skepp, så att man har nåt ritkigt bra som bas så man inte blir allt för rädd för att åka ut och utforska. Sen kanske försäkringar kommer vara billiga och inte alls några problem att skaffa senare, så vem vet, jag kanske ångrar mig hårt sen. Den som lever får se.

Av nikwid

Sådär, då blev man befordrad från early Adopter till Rear Admiral också, med ett Constellation under byggnation. Helt sjukt egentligen, men man lever bara en gång.

Av nikwid

Nån som vet hur det här med försäkring på skeppen kommer betalas i spelet? Om det blir betala med riktiga pengar, och en periodisk avgift, som i verklighten, då kan det nu finnas en rent ekonomisk poäng i att skaffa ett bra pledge skepp nu, så man får livstidsförsäkring. Är ju sugen på constellation eller caterpillar, men $225 är ju rätt mkt för ett skepp man kommer få om ett år (två år om man räknar final release)

Av nikwid

Vi har även en snubbe som re-streamar via Twitch, ifall man inte får ustream att fungera: http://sv.twitch.tv/i_am_a_citizen

Tyvärr verkar de dock inte få ljudet att fungera via ustream, så det kommer man inte runt via re-streamen.

Av nikwid

Har också pledgat $35 idag. Funderar på att uppgradera till i300 istället, men samtidigt känns det lite onödigt att spendera för mkt i det här läget. Det är trots allt 2 freakin år bort, då mkt kan hända. Vore synd att lägga massa pengar nu, å sen kommer det en massa nice pre-order erbjudanden strax innan release, eller så kanske man kan lägga samma summa pengar på nåt ingame efter release. Sen vet jag faktiskt inte ens om jag vill starta med en massa uppgraderade saker, utan ett basic skepp känn bra, resten vill man ju jobba för ingame.

Har dock aldrig varit så pepp inför ett spel som detta, så det är sjuukt synd att det är så långt kvar till release. En sak jag inte förstår är om det är alpha-release som är planerad november 2014, eller är det final relsease med alpha långt tidigare? Känns lite långt bort med en alpha två år bort tycker jag, om de redan har så snygga ingame-previews av flygmekanik osv.

Av nikwid

Coolt bygge, kommer följas. Skulle vilja ha något sånt här själv när jag väl flyttar till hus. Lite trångt att klämma in det i 2:an kanske.

Av nikwid

I feel a disturbance in the force...

Av nikwid

Ditt bygge kom upp under Androids nyhetsapp i telefonen den 26:e för mig, under kategorin datorer. Kände att jag bara var tvungen att kommentera och ge lite poäng.

http://img713.imageshack.us/img713/2328/screenshot2012103009422....

Av nikwid
Skrivet av Theshawty:

Funkar ej.

Funkar ej. Står fortfarande att jag måste ha behörighet av "mig själv".

Jag tror faktiskt att sådana här saker kan ske om det inte finns någon user som har tillräckliga rättigheter till filen, och inte heller har rättigheter att ändra rättigheterna så att säga. Då kan det skita till sig rejält, iom att man inte längre kan ändra behörigheter.

Testa att boota via något annat operativ inlagd på ett usb-minne, t.ex. Ubuntu eller ännu hellre någon smidig rescue disk, tex. Kaspersky Rescue disk 10 . Bara att ladda ner en iso och en liten programfil som skapar ett bootbart USB-minne. Sen kan du ta bort filer via detta. Så gjorde jag efter en rest från en felaktig windowsinstallation som inte ville försvinna.

Sen är det ju en bra grej att ha också, när olyckan är framme med virus osv. Därav rekommendation att skapa en rescue disk snarare än någon annan Linux/Ubuntu-disk.

Av nikwid

Ah, installerade och testade Namalsk efter en tids uppehåll i DayZ. Sprang upp på en av de höga kullarna, med en mast. Nästan uppe vid toppen, så insåg att det spawnade en massa zombies. Försökte smuga rut dem i en dunge granar, iom att jag ju inte hade något vapen. Döm om min förvåning när jag hittar en helikrasch. Tyvärr sitter en zombie i akteröppningen, men jag kryper runt och kollar läget. Ser att det ligger ett scopat gevär där inne, så jag bar måste försöka ta mig in. Lyckas ta mig till förardörren och plockar lite trash, som jag kastar. Zombien springer iväg (smabb som fa'an förresten, har de blivit snabbare?) och jag kyper runt in i helin.

Där inne finner jag: En AS50 med mag och en DMR med mag. Har aldrig haft sådana vapen tidigare, och jag kan inte ens ta med båda. Sen fanns ett bälte till en M240 eller nåt sånt, samt lite blandat skit. Hann dock inte ens kolla igenom allt innan jag bröt benen, liggandes på golvet. Går i chock, sen reser jag mig upp av någon dum anledning, får pain och börjar blöda massor, för jag hinner bara ta en painkiller och sen halvvägs bandagera mig innan jag tuppar av och sen dör inom den 5 sek timer som jag får.

Kul start på Namalsk.

Av nikwid
Skrivet av hannesboey:

Häftig dator men är intresserad var du köpte nasen? Visste inte att lg gjorde nasar.

Hej, köpte den via Dustin, men den har utgått. Vet inte om den är bättre än någon annan NAS - det jag var intresserad av var att den har inbyggd bluray-brännare samt kan köra iSCSI så den tjänstgör nu som den optiska enheten till min dator genom nätverket. Fungerar strålande.

Det är dock säkert så att man kan bygga en egen om man vill som är bättre, för ungefär samma pengar, men men. Jag fick ett ryck och bestämde mig för att jag var tvungen att skaffa någon form av backup, och inte kunde vänta på att få ork nog att bygga en egen.

Skrivet av KaakaaN:

Nice bygge!
Vad har du för skärm?

Skickades från m.sweclockers.com

En HP ZR2740w. I min mening den bästa (mest prisvärda) 27"-skärmen för tillfället, med reservation för att jag ej testat Dells nya U2713, som faktiskt är lite billigare för tillfället. Är du intresserad av mer bilder så finns det här.

Av nikwid

Tycker detta låter toppenbra, det finns ju ingen anledning att vänta med cpu-köp för att de ska droppa i pris, utan man kan köpa dem på en gång med gott samvete.

Skämt åsido, vore bra om AMD kunde komma igen.

Av nikwid

Kul att ni får lite välförtjänt uppmärksamhet! Känner att jag måste hoppa in i Mumble lite mer, det var ju kanoners att lira DayZ med SweC!

Av nikwid
Skrivet av Slaktardej:

Hej!
Jag försöker mig nu på att överklocka mitt spänningslåsta Asus radeon HD 7970 DCII över 1000 MHz, men när jag försöker så slocknar datorn under stresstester när jag drar klockan över 1025 MHz.
Jag menar kortet borde ju gå att klocka till 1,2 GHz med 1175 mV spänning?
Det blir ungefär 53 grader i full load, och det är rengjort för någon dag sedan.

Sedan har jag märkt att när jag ökar klockan på MSI Afterburner så blir det som gröna streck på delar av skärmen i en halv sekund, varför är det så?

Tacksam för svar!

Edit: Vid krascherna blir skärmen antingen grå eller svart. Inga fragment eller så.

Även om jag inte har en lösning, så kan jag verifiera att jag hade samma problem med gröna streck på skärmen med mina MSI/sapphire 7970, och de är vattenkylda så det är knappast temp-problem. Jag hade också problem med att bara ett av korten klockade upp, trots att jag satte dem som synkade. För mig fungerar det bättre att klocka i CCC, även om jag inte kan nå högre än 1125MHz där. Inga problem med gröna streck och båda korten klockar lika, så testa om CCC fungerar bättre för dig med.

Av nikwid

Åh, och sättet man tar skada på måste också förbättras. Man ska inte bryts benen av småsaker, och dem extrema blödningen är också knepig. Man borde få ont, och börja röra sg sämre, av skador, men inte förblöda på en gång . Blödande sår skall naturligtvs finnas, men det skall vara från skottsår odyl, ej ett enstaka slag från zombies. Tänk att man efter ett tag börjar se ut som Bruce Willis i en die hard-film om man inte lyl,ckas plåstra hop sig. För att lösa det måste man ta painkillers eller morfin samt bandsge och mat och, framförallt, vila.

Sen kanske zombies skulle kunna få försöka greppa en och börjs bitas/äta, istället för att lamt stå och slå. En funktion där man måste ta sig fri eller bli övermannad inom några sekunder vore ju ballt.