Inlägg

Inlägg som nikwid har skrivit i forumet
Av nikwid
Skrivet av riderx:

Ändra till 1680x1050 och sen tillbaka till 1080p. Då fungerade fullscreen för mig. Hoppas dom fixar 1440p snart så man får se spelet som det är menat :). Hade förresten inte 300i en sovslaf? eller minns jag fel...

Skrivet av SeF.Typh00n:

Det ska finnas men finns inte tillgängligt just nu.

Skrivet av era909:

Fungerade tyvärr inte för mig. Har provat att ändra upplösning och byta mellan fullscreen på och av men kan inte få den att bli fullscreen igen oavsett vad jag gör. Hjälper inte heller att byta så min sekundära 1920*1200 monitor är den primära.

Skrivet av Jenka27:

Har de inte släppt hangaren lite väl tidigt? Buggigt som få och inte ens stöd för 1440p. Butiken var ju löjligt dyr med, 30 kr för en bild, men det skulle de ändra på eller?

Skrivet av era909:

Uppdatering angående detta. Jag har provat på min sekundära 1920*1200 skärm, vilket inte heller fungerar i fullscreen. Det fungerar dock bra på min TV som är full HD.

Någonting med skalningen verkar trasigt.

Prova att lägga till foljande i [path]\StarCitizen\CitizenClient\Data\game.cfg

r_width = 2560 r_height = 1440

Det fungerade för mig. Cred går till den här tråden på RSI forumen

Av nikwid
Skrivet av Ozzed:

Säg det till hen som uppfan hjulet.

Innovation är en egenskap som finns hos människan. Viljan att göra något bättre har alltid funnits där. Så har det varit innan det fanns patent, och så är det nu, och så kommer det vara när patent inte finns mer. Att patent är till för att skydda innovation är en lika intelligent tanke som att alla borde bära vapen så att de kan försvara sig mot de som är beväpnade. Patent är en lösning på ett problem som inte hade funnits om inte patent fanns.

Det enda i världshistorien någonsin som har fått människans utveckling att stagnera är kristendomens spridning. Faktisk vetenskap var länge förbjudet, för att det var helt uppenbart att de upptäckter som gjordes (att jorden var rund t. ex) gick emot vad som sades i bibeln.

Men det är ingen som har sagt att det skulle bli förbjudet att forska för att patent försvann. Och ekonomisk girighet behöver inte vara ett motiv. Se på Linux, eller öppen källkod i allmänhet.

Konsumenten, som du nämner, är dessutom ofta skattebetalaren som får betala rättegångssandlådan som följer av många patent idag, och det gynnar ju ingen.

Det finns mycket mer att säga om det hela, men huvudargumentet för patent är ändå att man måste beväpna sig för att skydda sig mot alla som har vapen. Om man tar bort vapen så faller hela argumentet, och innovation är en drivkraft som finns inneboende hos sågott som alla, så du behöver inte vara orolig att det ska stanna av. Det finns folk där ute som inte har pengar som främsta mål här i livet.

Jag skulle vilja mena att människan är en lat varelse, vilket leder till att vi konstant söker finna lösningar på problem, för att på lång sikt undvika merarbete. Det är dock en liten andel av den totala populationen som är drivkraftiga och innovativa nog att faktiskt komma med nya lösningar på problem. Att mena att de kreativa människornas skapelser skall släppas fritt för alla andra utan kompensation, det är att inte respektera äganderätten, en ståndpunkt som lustigt nog oftast argumenteras av de som själva inte har så mycket att bli av med, men väldigt mycket att vinna på "mer till folket".

Med det sagt så finns det såklart många människor som vill bidra till allas bästa utan någonting i gengäld, men - och se om du hänger med nu - patent hindrar inte på något sätt att en uppfinning släpps fritt. Man måste inte söka patent, det är bara det att patent skyddar äganderätten för dem som faktiskt menar att de äger sin uppfinning.

Jag tror mig kunna utläsa din tydliga ståndpunkt om generell äganderätt ur dina inlägg, och vet av erfarenhet att det sällan går att komma någon vart i diskussioner som dessa. Därför lämnar jag denna diskussion, då jag redan har fått sagt vad jag ville säga, och önskar dig en trevlig helg.

Av nikwid
Skrivet av Ozzed:

Patent är i grunden en symbol för människans girighet. Att Mjukvarupatent nu förbjuds där är bra, men slaget är inte vunnet förren patent som helhet avskaffas.

Till er som gläfser om att innovationsviljan hämmas: Vad kom först, innovation eller patent? Just det.

(Nej, jag riktar inte detta till någon särskilld. Jag har inte ens läst övriga kommentarer.)

Vad dillar du om? Vad har det att göra med om det ena kom före det andra? Patent uppkom ju som en effekt av viljan att skydda innovation, så vart vill du komma?

Det handlar inte om girighet, det handlar om att man vill ha ersättning för utfört arbete. Det finns inte många som skulle vilja lägga massor med tid och energi och pengar på att skapa/uppfinna något som sedan någon annan bara plockar åt sig och massproducerar till ett lägre pris, därmed lämnande skaparen utan intäkter för sin uppfinning. Att skydda skaparens rätt att kunna tjäna pengar på sin uppfinning är ju grundtanken med patent och mönsterskydd på produkter, och är väldigt viktig i många avseenden. Om inga patent fanns så skulle det gynna snyltare som vill leva på andras framgång och hämma utveckling.

Att tro att en "fri värld" där inga patent finns skulle vara underbar och kreativ är bara naivt. Visst, det skulle säkert skapas en massa coola grejer där folk snodde hej vilt av varandra i början, men ingen skulle tjäna pengar på några nya idéer eftersom "alla" skulle hänga med på varje nu produkt och därmed pressa ner priserna i botten direkt. Det låter kanske bra för oss konsumenter, men i verkligheten skulle det innebära att utvecklaren inte skulle få tillbaka utvecklingskostnaderna inom en rimlig tid. Det skulle leda till att utvecklingskostnader behövde skäras ner, vilket, voila, skulle leda till att utvecklingen stagnerade.

Att däremot säga att "swipe to unlock" är så pass nyskapande och svårt att komma på att man skall ge "uppfinnaren" ensamrätt till idén, det är då det blir problem. Kanske borde mjukvarupatent enbart kunna tas på stora helhetslösningar, men inte på enstaka små kodbitar eller tekniker?

Av nikwid

Jag köpte mig en 730U3E-S03 på ustinhome för 7990kr, dvs den utan touch och med en i5:a. Ficck hem den igår och har testat lite. Mina synpunkter ärr som följer:

+Byggkvalitet är helt underbar! Och llätt är den.
+Skärmen.. Mums! Riktigt bra. Fina färger, uniformt ljus, ingen blödning vad jag kan se.
+Bra batteritid! Har inte gjort några dedikerade tester, men satt och pillade med den av och till under många timmar igår kväll, med wifi på, och sen körde jag med den på jobbbet i ett par timmar till i morse, utan laddning under natten. Det känns som att den specificerade batteritiden på 6-7h är heelt möjlig om man gör lågintensiva saker som ordbehandling, lättare surf mm.
+ Touch pad:en är underbar! Bra respons på alla typer av gester med 1,2,3 & 4 fingrar, och strukturen är skönt sslät jämfört med Asus lite grövre variant, vilket passar mig bra. Klicken är lagom hård, men är iofs inte något jag använder ändå eftersom två-fingersklick som högerklick fungerar så perfekt. Tre-fingerswipe för att navigera hemsidor är en dans och har inte felat en enda gång. Tvåfingerscroll är mjuk och responsiv. Det är väl bara pinch-zoom som är lite klurig då den verkar fungera lite dåligt i upp-ner riktning, och man verkar behöva röra båda fingrarna samtidigt. I sidled fungerar den bättre, om än inte felfritt. Det är dock en funktion jag använder ytterst sparsammt.

- Tangenntbordet: Slaglängden är väldgt låg, och känns inte så skönt. Däremot kommmer jag upp i rätt bra speed redan från start, så det ärr inga problem. Det som är en dealbreakker är att det är något fel på det. Som ni kanske kan se i inlägget så är det en del dubbelregistrerade bokstäver här occh där. (Som precis nyss). Jag har låtit dem vara för att illustrera problemet. Det ärr alltså inte jag som skriver dåligt eller ärr dyslektisk, utan det dubbbelregistreras tangenter titt som tätt, vilket är helt oacceptabelt. Man fårr hoppas att det ärr ett måndagsexemplar jag har fått, men lite oroväckande är det ju.

Sen är tangentbordet fult plastigt, occh vemm som kom på att mörkgrå bokstäver på grå tangenter, med en löjligt svag bakgrunsbelyssning var en bra ide borde få bakläxa. Det är oerhört svårt (läs: omöjligt) att se vad som står på tangenterna så fort man inte har bra belysning eller kolmörkt. Det är i halvljusen på kvällen som tangentbelysningen får bokstäverna att smälta samman med de ljusa tangenterna, så det till och med blir sämre än att ha ljuset av.

Mycket tråkigt med en sådan klantig men enorm fail på en i övrigt grymt bra specad och välbyggd ultrabook. Jag försöker för mitt liv hitta någon annan modell som kan ersätta denna, men hur man än vrider och vänder på det så får man ge upp antingen expanderbart RAM, SSD, byggkvalite, eller den diskreta grafiken, som ju är en trevlig bonus i Samsungenn.

Denna åker tillbaka till Dustinhome, men jag tror jag försöker mig på en ny som kanske har ett åtminstone fungerande tangentbord. Att det ärr svårt att läsa på får man väl se som det minsta problemet jämfört med alla fördelarna.

Av nikwid

Så den senaste preview är inte samma som RTM då? Vad händer om man drar in preview nu, kommer man kunna uppgradera den vidare till 8.1 eller måste man installera om allt?

Av nikwid

Intressant tråd. Är själv på jakt efter ett par schyssta lurar till sambon, så vi kan lira lite tillsammans.

Jag har ett par Roccat Kave som jag har varit mycket nöjd med i 2,5 år nu. Jag vet att de har ett visst brus, som enligt någon recension skulle komma från usb-sladden, men det hör man ju bara om det är tyst i övrigt, moch jag är ingen audiofil.

Vidare så har de nu efter lång tids användande börjat tappa lite av läder-imitationen innuti en av kuddarna, men det är inget som ligger mot huden och känns eller syns ej. Eftersom det bara är på en av dem, och väldigt lokalt, så undrar jag om det inte hänt någonting någon gång, typ att solen legat på för mycket.

Hur som helst, trots de två negativa sakerna så fullkomligt älskar jag dem av en anledning: Vibrationselementen ger en helt galen känsla i spel! En explosion kan skaka om hela huvudet.

Nu är jag på jakt efter ett par till sambon som sagt, och funderar på om det finns andra headset med just vibrationselement. Jag tror inte att X.1-ljud automatisk innebär vibration, utan bara dedikerade baselement. Någon som vet några som faktiskt har detta, och som är bra i övrigt (inget brus, sköna mm) ? Annars blir det ett par Kave till, men ville checka med SweC först.

Av nikwid

Nexus 10, 32GB för 3990kr på CDON. Det är billigare än att köpa via play store i Tyskland (och enklare!), då 32GB-varianten går på 499€ (ca 4330kr) och bara något dyrare än 16GB-versionen på 399€ (ca 3460kr).

Närmsta seriösa svenska återförsäljare är Dustin home med 5790kr.

Av nikwid
Skrivet av ares93:

Efter att ha tittat på klippen.... Quad SLI Titan....

Min "skitrigg" kommer palla i 640x480 minimum med 10 fps...

förstår inte varför folk hypar systemkraven så mycket. Visst, det kommer säkert krävas mycket för att maxa allt, men för att spela på typ medium/high? Det stämmer att skeppen är väldigt detaljerade, men det finns å andra sidan ingen terräng som drar massa kraft. inget gräs eller träd som skall simulera vind, och reflektioner i vatten mm. De vinner kraft på att allt utspelar sig i mer eller mindre tomma rymden, och kan därför lägga mer detaljer på skeppen. Tycker inte det är så konstigt.

Av nikwid

PHILIPS 47PFL6008 47" LED TV, verkar faktiskt vara ett genuint bra erbjudande på Dustins utskick, sänkt från 10990:- som alla på Prisjakt verkar ha, till 7990:-. Fri frakt skall det vara också. (Edit: Fri frakt verkar inte gälla på pall, som en TV troligen kommer på.)

Av nikwid

BF3-kod från Humble bundle, används på Origin: A98Q-ZYXR-A7AH-RM7D-ZDQ3

Skicka ett PM när den är tagen så uppdaterar jag inlägget. Svara inte i tråden med en massa skräp-inlägg!

Edit: Koden har kommit till nytta

Av nikwid

Pass på!

Jag har en nyckel till Battlefield 3 som jag fick med ett hårdvaruköp för över ett år sedan, som sen inte har kommit till användning. Vet ej om den fortfarande fungerar, men den som känner för det kan ju prova att använda den på store.origin.com: HQFF-UQ6U-EAYY-7G4M-VBLZ

Jag har också en nyckel över för AMDs kampanj never settle, som följer med grafikkortsköp: Bioshock infinite, Tomb Raider och Far Cry: Blood Dragon. Nyckeln går ut 31 januari 2014, men jag förmodar att någon kommer hugga den innan dess Gå in på www.amd.com/neversettlepromo, kod: MUJ-V89-GRB-BB3

Den som lyckas använda någon av koderna får gärna skicka ett PM så jag kan uppdatera inlägget sedan.

Edit: Never settle-koden är använd.

[color="red"]Edit 2: BF3-koden är också använd (eller så fungerade den inte längre pga ålder)[/color]

Av nikwid
Skrivet av Gelantious:

Kommer även att användas till Star Citizen, rymd flyg spel.
Typ alla flyg, bil, mc, fordon.. spel kan komma att använda det.

Rollspel som Elder Scrolls spelen.

Plocka bort dina riktiga skärmar och ha ett virtuellt skrivbord istället.
Knarkat som fan att sitta och spela ett spel på en virtuell skärm... Men varför inte.
Bygga upp hela sitt rum virtuellt, kan ha några kinect sensorer som håller koll på var du placerar objekt, vart på bordet du lägger nycklarna mm.

Tydligen så skall det inte gå att köra operativsystemen i Oculus Rift ännu, eftersom det inte är byggt för den typen av rendering, utan det är endast spel som är anpassade för detta just nu. Men jag hoppas också att det kommer sen till konsumentversionen, det vore såå coolt.

Citat:

Can I use the Oculus Rift developer kit for other tasks like watching movies, surfing the web, and programming?

Not yet, though we plan to continuously improve the feature set for the consumer version with feedback from developers.

The developer kit is designed specifically for an immersive VR gaming experience. Since Windows / OSX isn’t designed to be rendered inside the Oculus Rift, it’s not a trivial task to support content that has not yet been made Oculus-ready.

Av nikwid
Skrivet av Json_81:

C, D, E, F, G, H, J, K = 8
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 = 7

C, D, E, F, G, H, I, J, K = 9

Av nikwid
Skrivet av Wolters:

Tack, Aresz! Om jag förstår Dig rätt, så innebär det alltså att på 500GB-disken, så gör jag en partiotion, C-partitionen på 200GB, och resten blir exempelvis en D-partition på runt 300GB (som jag inte riktigt vet vad jag skall ha till). På de övriga två diskarna, som kommer att inrymma alla mina dokument, räcker det väl då att jag har hela dessa som var sin partition, så att disk nummer 2 exmpelvis blir E-partitionen och disk 3 får en F-partition? (Och sedan blir väl DVD-spelaren G då?

Stämmer. På din fråga om det finns någon vits att minska din primära OS-disk till en mindre partition så får man så vitt jag vet en lite bättre accesstid, eftersom allt är koncentrerat på en mindre fysisk yta, vilket gör att diskens läshuvud inte behöver åka lika lång för att hitta en fil. Om det är en märkbar vinst eller ej vet jag dock inte, men teoretiskt är den en positiv grej.

Av nikwid
Skrivet av tvelander:

Nä blir sämre för varje kort du använder

alltså skalningen.

Fast vad jag har hört skall tre kort nästan helt eliminera microstuttering, men det kanske inte stämmer? Själva skalningen i procentuell ökning av FPS blir dock sämre för varje kort som du säger.

Av nikwid

Det här borde ju basuneras ut i teknik-etern, så att tekniktillverkare ser att Sverige, det är ett land man skall skicka nya high-end tekninkprylar först av alla.

Av nikwid

Har 2st Arma III alpha lite nycklar att ge bort. PM:a den mailadress ni önskar få dem till.

Edit: Slut!

Av nikwid

Fasen va nice, det har verkligen tagit sig!

Av nikwid

Om detta innebär att de faktiskt kommer satsa ordentligt på att ordna upp drivrutinerna så är ju detta helt fantastiskt bra! Då kan man ju leva på den kraftfulla hårdvaran i dagens kort och ändå se fram emot kommande prestandaökningar. Även om ny hårdara är bra och trevligt, så tycker jag ibland att det kanske ges upp för tidigt med äldre generationer trots att kraften finns där. Jag har ju inga tvivel om att t.ex. mina 7970 kan optimeras mycket på områden som frame times (microstuttering), och kan de göra det, då har de ju lyft sig enormt jämfört mot idag.

Av nikwid

Apsnyggt! Smart med plexi och färgen på insidan också. Imponerad.