Inlägg

Inlägg som Poison har skrivit i forumet
Av Poison

GWENT invites (3st) - Closed beta

Har 3st invites till stängda betan av Gwent.

Först till kvar i diskussionstråden gäller.

Läs hela annonsen här

Av Poison

Aquatuning undviker jag.
Coolerkit har tyvärr inte mycket i lager.

Ska spana in dom andra.

Ingen som har erfarenhet av www.frozencpu.com ellerwww.watercoolinguk.co.uk ?

Av Poison

Bra sidor som säljer vattenkylning utomlands?

Någon som kan tipsa om en bra sida utomlands som säljer vattenkylning till bra priser? Samt har ett bra och varierat lager.
Finns tyvärr inte så mycket att hitta på svenska marknaden.

Av Poison

Micro-USB för mobilladdning ifrån Kina?

Man har ju hört att man ska undvika och köpa mobilladdare ifrån Kina med risk att dom blrjar brinna osv. Men ser ni någon risk att bara inhandla USB-kabeln från Kina? För att sen koppla i en Europa-tillverkad stickkontakt med USB-uttag.

Av Poison

50kr rabatt hos Batteriexperten, vid köp över 100kr.
Använd följande länk: https://www.batteriexperten.com/rabatt/GE2Q6WRNNHWT?utm_sourc...

(Rabatten syns automatiskt i kassan när summan överstiger 100kr)

Av Poison
Skrivet av martinmp777:

Blev det något köpa av någon Linkplay högtalare? hur fungerar det issåfall

Det blev Doss Cloud-högtalaren. Var problem som fan i början med att få Spotify att fungera men så fick jag en ny firmware av Doss så funkade det. Linkplay verkar bra i sig. Fler och fler som börjar använda det. Verkar som att dom försöker sätta en standard på trådlös streaming, men den marknaden är stor och växer snabbt.

Problemet är kanske att Linkplay underhåller grundsystemet med nya uppdateringar. Men sen måste varje tillverkare av högtalare skräddarsy uppdateringarna till sina system. Vilket gör att uppdateringar tar tid. Det räcker att spotify eller liknande gör en specifik uppdatering så Linkplay slutar funka, då kan det ta ett tag innan uppdatering släpps till högtalaren.

Men fördelen är istället att alla Linkplay-system fungerar med varandra. Just nu verkar det vara mest asien som hoppar på Linkplay-tåget. Men vad jag kan se så fortsätter dom växa.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Poison

Vad tror ni om att använda denna som serverhall?

http://www.tradera.com/item/1210/243331030/ace-iii-container-...-

Av Poison

De ska sitta i samma färg på morderkortet för att köra i Dual.
Som på nedan bild, antingen varsin sticka i orange slot eller varsin sticka i gul slot.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b3/Dual_channel...

Av Poison
Skrivet av talonmas:

Om du vill ha så pass enkel backup... skriv en bat-fil som kör xcopy av relevanta kataloger?

Hade fungerat. Men det skulle innebära att man kör en fullbackup varje gång. Är ganska mycket data ändå.
Hade mer varit ute efter att den bara synkar över nya och senast ändrade filer till backup-sidan. Men en sådan lösning kommer kanske inte gratis

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av whisky:

Är det inte värt en liten slant att få ett system som faktiskt fungerar. Man måste väga kostnaden av ett fungerande system mot den kostnad som uppstår när filer försvinner eller skadas. Samma tänk som med ett vettigt virus-skydd. Tanken är ju inte att man ska behöva programmet och då ses det många gånger som en onödig utgift, men den dagen man faktiskt har behov av programmet så kan det vara värt långt mycket mer än vad det egentligen kostar när man upptäcker att man saknar det.

Skrivet av Wully:

Alltså det är en licenskostnad på 3000~ bara riktigt jävla dumsnålt att inte fixa det.

Skrivet av BM-Mods:

Låter som att du skulle behöva förklara för din chef att ordentlig IT kostar några kronor och vill man vara säker så ska man kanske inte sitta med Windows 7 som server.

Jag hoppas iaf att ni hittar något bra program och att din chef snart inser att det kan vara värt att betala för ordentliga Server licenser

Jag har som sagt redan påtalat detta. Det är inte mitt företag eller min chef. Jag hjälper bara ett litet företag i nöd, kostnadsfritt. Tjänster och gentjänster
Jag försöker bara anpassa lösningen så det passar alla till ett så billigt pris som möjligt. Det är inte jag som betalar i slutändan så jag står inte för dom besluten. Men har redan påpekat att kvalité kostar

Skrivet av mrqaffe:

Minst en av backuperna ska inte vara fysisk ansluten på något sätt till den enhet som ska skyddas och den ska helst inte finnas i samma byggnad heller, att bara ha en enhet som alltid är igång, ansluten via lan och i samma hus är ett mycket dåligt skydd förutom mot vissa typer av hårdvarufel i datorn som ett diskhaveri, men det ger närmast noll skydd mot användaren, elfel och fel som drabbar byggnaden typ brand eller vattenskada.

Håller med. I dagsläget står servern i ett låst rum, med en extern disk (backupen) som går in i ett brandskåp. Är det bästa man kan få till just nu.

Skrivet av kirigoe:

Jag skulle rekommendera Backblaze molnbackup för $50 per maskin. För små företag som är förlagda till en enda lokal är det viktigt ur brand-/stöldsynpunkt att de inte har all backup på kontoret. Du kan även komplettera med ett gratisverktyg som backar till nätverksdisk för extra säkerhet (t ex Cobian Backup - då har du både hängslen och livrem för en liten peng.

Har personligen använt denna kombination på ett litet bolag med tre laptops, jag kunde återställa en av dem efter en stöld komplett med bokföring och löneprogram. Enda problemet med molnbackup är att det kan ta lång tid att återläsa, så det är värt att ta i beaktande.

Cobian backup ser intressant ut. Ska kolla upp mer om det.
Molnbackup i alla ära. Men i detta fallet handlar det nog om data kring 1TB, och molnlagring är heller inte gratis

Tack en gång för alla åsikter

Av Poison
Skrivet av Wully:

Ominstrallera det till windows server 2012, kanske är lite meckigt just nu när ni gör det, men ni kommer tjäna så otroligt mycket på det i framtiden!

Har redan föreslagit detta. Men som alla mindre företag ska IT vara billigt och helst gratis...
Så den punkten står tyvärr stilla just nu.

Skrivet av CeciliaB:

Tänk på att ha en säkerhetskopieringsstrategi som skyddar mot krypterande ransomware. Drabbas man av en sån krypteras alla filer som datorn kommer åt, även filer på extern hårddisk.

Just detta som har hänt i detta fallet. Dock är det en klient som drabbats och krypterat filerna på servern. Däremot har klienterna inte rättigheter till servens externa disk som backuperna sparas på. Men av någon anledning så har nuvarande backup-program plockat bort filerna som blivit omdöpta av ransomware även på backup-disken. Med andra ord, plockas en fil bort från A (sharet till klienterna) så plockas de även bort från B (backupen). Antar för att spara utrymme på backup-disken men hela grejen med backup försvinner ju

Jag har dock lyckats återläsa filerna igen som tur är. Men vill ha ett backup-program som är mer lite mer pålitligt och endast kopiera filer från A till B. Skriv över filer om de existerar, behåll filer på B även om de plockats bort från A.

Ska kolla in övriga tips som skickats in. Tack för input

Av Poison
Skrivet av philipborg:

Operativ system?

Skrivet av jocke92:

Är det en Windows server så kör Windows servers inbyggda backup

Sorry. Det kör just nu Windows 7 som "server" för gemensamma filer samt skrivarna.

Av Poison

Gratis backup-program för litet företag?

Någon som kan rekommendera ett litet enkelt och gratis backuprogram till ett litet företag?
Den ska bara kopiera från enhet A till B med stöd för schemaläggning. Behöver inte nödvändigtvis installeras som en tjänst på servern.

Dom arbetar mot en server som delar alla gemensamma filer. Det ska sedan säkerhetskopieras till en extern hårddisk som är inkopplad till samma server.

Någon som har ett bra tips?

Av Poison

En kille säljer åtminstone ett block i följande annons: http://www.sweclockers.com/marknad/126349-grafikkort-luft-vat...

Av Poison

Vet inte hur det är nu för tiden men förr så kunde ett sådan uttag delas mellan olika funktioner. Typ mic eller center-högtalare eller liknande. Och man kunde ändra vilken funktion den har i programvaran till drivrutinerna för ljudkortet.

Har ni lagt in programvaran för ljudkortet i samband med Win10-installationen och kollat där?

Av Poison
Skrivet av Alven72:

Vad är prioriterat? Portabel eller mer tryck och ljudkvalitet?

Mer tryck och ljudkvalité skulle jag säga.
Är väl mest i köket och badrummet jag tänkt använda den. Mest en bonus om den är portabel om man sitter ute på verandan eller vid grillen och kan ha lite musik

Skrivet av HiGrip:

Jag har en Harmon/Kardon Onys Studio och jag är riktigt nöjd med den, bra tryck och den har batteri som håller 5 tim enligt specifikationerna.

Kollade upp den men verkar endast köra bluetooth. Minsta kravet är dessvärre att den kör via Wifi :/

Av Poison

Trådlös högtalare

Har kollat runt lite på trådlösa högtalare som man kan styra och streama ifrån mobilen osv.
Finns såklart stabila system som Sonos osv, men söker ett lite billigare alternativ och märkte att Linkplay har ett kickstartat projekt som nu börjat komma ut på svenska marknaden.

Någon som provat Linkplay och kan uttrycka sig?

I övrigt har jag kollat lite på http://www.ljudfokus.se/produkt/arrco-linkplay-a4-svart-gra-t...
Är lagom stark för mitt ändamål. Men finns även denna till ett lite billigare pris: http://www.ljudfokus.se/produkt/doss-cloud-fox-a1-gra-svart-t...

Fördelen med Doss Cloud Fox A1 är att den har inbyggt batteri som gör den mer remote. Men är lite klenare än Arrco A4. Vill ändå kunna ha lite volym på skiten

Vet inte hur ljudkvalitén skiljer sig mellan dom heller.

Vad tror ni?

Av Poison

Kul att Marvell gör något innovativt. På alla större hårdvaruforum rekommenderas man alltid att koppla in sina "skitdiskar" på Marvell kontroller...

Av Poison

Kör igång igen.

Vad är detta för något? Ganska självklart att det är ett grafikkort, men vilken modell?
Kan säga så mycket att det lanserades aldrig

http://www.3dfx.ch/gallery/d/28529-1/comdex+card+top.jpg

Av Poison
Skrivet av ClintBeastwood:

Jag tror dina föräldrar gör dig en björntjänst genom att bara köpa nytt till dig så snart något skiter sig. När du kommer ut på arbetsmarknaden så kommer du inte kunna skylla på vodkan när du kommer försent till jobbet t.ex. Lite ansvar får man lära sig att ta.

- Förlåt att jag är sen, men det är den där jävla vodkan. Men jag tog med mig kaffefilter så jag kan nyktra till!

Av Poison

Den gamla shuttle-tråden som ballade ur! (Sökes)

Jag läste precis en sjukt rolig tråd som bara ballade ur mer och mer. Och jag blev påmind om en skön gammal klassiker här på Sweclockers.
Det handlade om en kille som hade en fundering kring kylning i ett gammal shuttle-chassi.

Tyvärr förstod ingen vad killen menade och idéerna skenade iväg, och till slut hade folk börjat lägga upp hemmagjorda bilder på shuttle-chassin med kylning på de sjukaste sätten. Jag vill bl.a minnas en bild där en kille i paint ritat ett vindkraftverk och satt shuttle-chassin ute på varje vinge.

Det ballade ur totalt alltså och jag har nog aldrig läst något roligare här på Swelockers.

Är det någon som minns denna klassiker? Det är säkert över 10 år sedan.
Jag har sökt och sökt men hittar inte den, och även om den skulle finnas kvar här så är väl över 90% av bilderna döda. Men fan vad roligt det hade varit att få titta igenom den tråden igen