Inlägg

Inlägg som Poison har skrivit i forumet
Av Poison

P8Z77-V-moderkort för Haswell Refresh?

Är det någon som vet vilka serier av moderkort som kommer få BIOS-uppdateringar för Haswell Refresh-prollarna?
Har ett P8Z77-V PRO som en kompis tänkt ta över och han har även planer på att köpa en Haswell Refresh, men i dagsläget verkar det inte så att något Z77-moderkort stödjer nya Haswell.

Någon som hört något mer om detta? Kommer stödet dyka upp eller eller är det senare än Z77 som gäller?

Av Poison

Var längesedan jag hade en skrivare så vet inte hur det är med bläckpatroner idag i hållbarhet, uttorkning osv.
Men jag rekommenderar alltid att man kollar hur mycket patronerna går loss på innan man väljer skrivare. Det kan vara värt att betala lite mer för själva skrivaren sålänge patronerna är billiga.

Ett patronpaket för skrivaren du tittat på går loss på 379:- (4 patroner totalt)
Om detta är ett högt pris idag kan jag tyvärr inte svara på då jag inte har koll på denna marknaden längre. Så bara mitt tips att även hålla koll på patronernas kostnader.

Av Poison

Verkar som att du måste sätta upp ett skript för att få ESXi att stänga av sig via UPS:en när strömmen går.
https://communities.vmware.com/message/2365996

Verkar alltså inte som att den har officiellt stöd för den.
Här fanns lite mer info också: http://serverfault.com/questions/462993/vmware-esxi-shutdown-... (Se toppresulterade svaret)

Av Poison

Har kollat lite löst på programmet XnView (http://www.xnview.com/en/)
Märkte direkt att det hanterar situationen mycket bra.

Man kan skapa flera slideshows (och även spara dessa som länkar). I inställningarna för varje slideshow kan man även ställa in vilken mapp den ska läsa ifrån, samt även att den hela tiden ska läsa efter nytt innehåll i mappen.

Så i regel kan du skapa så många slideshows du vill och starta dom enkelt genom att köra genvägarna. Sen är det bara att uppdatera varje mapp med nya bilder (menyer) och eventuellt ta bort gamla. Så sköter sig resten av sig självt.

Den verkar även ha stöd för samma funktioner fast i webbläsare, prova dock bara lite-versionen så har inte provat detta.

Har dock inte hittat om man kan ställa in att varje slide sparas på en specifik skärm, så att när man startar sliden via varje genväg ska den lägga sig direkt på rätt skärm i fullskärms-läge.

EDIT: Verkar även finns ett program som heter Wildbit Viewer (http://www.wildbit-soft.fi/) som verkar vara ännu bättre på att hantera flera skärmar och instanser. Har även en helt egenbyggd funktion för slideshows. Har inte lekt så mycket med det ännu men verkar vara ganska lätthanterligt fast med avancerande funktioner

Av Poison

För att göra det enkelt skulle jag fokusera på en dator, med ett grafikkort med många utgångar (http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s182059969). Förslagsvis väljer du TV/skärm med displayport-ingång för att slippa massa adaptrar.

Jag hade sedan lagt upp på varje skärm ett program som kör antingen en stillbild eller slide i fullscreen där man kan peka ifrån vilken mapp den ska läsa in galleriet ifrån.

Exempelvis, Bildskärm 1 kör programinstans 1, programinstans 1 är inställd att läsa och visa innehållet från mapp 1. Mapp 1 innehåller i sin tur den bild eller bilder som ska visas.

På så vis håller man det enkelt genom att när man vill uppdatera menyn är det bara till att lägga till/ta bort bilder från mapp 1.

Jag har tittat lite på en liknande lösning, men har inte kommit så långt att jag har hittat ett bildvisningsprogram som klarar detta. Men snubblar jag över ett så hojtar jag till.

Av Poison

Kan också rekommendera Corsair AF-serien

Av Poison
Skrivet av lowngcawt:

Det blir ganska rejält mycket varmare luft som pressas ut från radiatorn, tror inte 3-4 grader räcker.. så det kommer göra stor skillnad.
Fläkten bak ska fortsätta att ta ut den varma luften i chassit så det blir inga problem med för varm luft i chassit då!

Dessutom vill man i regel ha positivt tryck i chassit för att minska mängden damm som tar sig in (självklart genom filtrerade intag) ett chassi är inte helt tätt och att ha högt tryck i chassit är inga problem, det finns mängder med "passiva" lufthål i de flesta chassin där luften kan ta sig ut.
Har man negativt tryck i chassit så kommer damm leta sig in genom varenda springa och lufthål som finns och det är ju inte så roligt (om man nu inte gillar att blåsa ur burken varannan dag eller så)

*suck*
Att varm luft stiger blir väldigt marginellt när det gäller fläktar. Den varma luften har inte en chans mot en fläkt som rör sig, inte ens om den rör sig extremt långsamt.

Många åsikter olika
Inte så enkelt som man tror när man kontra teorin med praktiken. Är fortfarande mitt uppe i bygget, så har inte dragit igång själva datorn ännu.
Men so far har jag vänt frontfläktarna, toppen kan jag inte vända eftersom mina nuvarande fläktar inte får plats ovanför radiatorn och mellan gallret - de är för tjocka helt enkelt. Vad jag kan se är enda möjligheten där att köra slim-fläktar, men de pressar inte luft så bra genom rads om jag har förstått det rätt.
Fläkten bak behåller jag nog som utsug då radiatorn i sig hänger på baksidan.

Totalt är det en CPU och tre grafikkort som ska kylas. Radiatorerna är 1x 360, 1x 280, 1x 120, 1x 160 (denna sitter andra sidan ovanför nätagget och är inte synlig/utmärkt på bilden i första inlägget).

ag har inte bestämt mig om jag ska sätta ett insug i botten ännu, är redan ont om utrymme på andra sidan för hårddiskar, så värderar fortfarande om jag ska offra dom två HDD-platser som finns i botten...

Av Poison
Skrivet av cheben:

Du kommer nog vilja någon form av inblås någonstans, ett chassie är ändå relativt tätt. Jag skulle kört in i fronten och botten, den lite högre lufttemperaturen gör inte extremt mycket, särskilt inte om det är enda sättet att få in luften. Oroa dig inte över att kortet är ivägen, sålänge luften byts ut då och då (vilket toppradden ser till) så skall det klara sig utan problem. Effekten av en ensam fläkt på 50cm avstånd är ändå minimal med avseende på flöde genom flänsarna.

Ja, det låter ju vettigt. Att man åtminstone får någon form att ruljans av luften

Skrivet av lowngcawt:

Skulle vänt på radiator fäktarna då du vill ha så mycket frisk sval luft som möjligt genom dem för bästa kylning

Skickades från m.sweclockers.com

Du menar att vända samtliga fläktar så istället för utsug så ha insug på alla radiatorer?
Det känns då som att värmen från radiatorerna skulle öka värmen på övriga komponenter som inte är vattenkylda. Men är nog kanske värt ändå att sätta fläktarna i fronten som insug och baken och toppen som utsug.

Av Poison

Riktning på fläktar för Air 540 [Vattenkylning]

Vad tror ni om att sätta fläktarna på följande sätt till ett Air 540-chassi?

Röda rutor indikerar vart jag har radiatorer.
Det som är vattenkylt är grafikkort och processor.

Vad tror ni om att bara ha utblås från alla håll? Finns på så vis ingen luft som skjuts in till övriga komponenter som kan behövs lite kylning.
Är idén dum? Bättre att vända fläktarna i fronten så att de skjuter in luften istället? Eller skulle det kanske räcka med att sätta två fläktar i botten? Frågan är hur bra flödet blir eftersom grafikkorten kommer stoppa mycket av luftflödet som egentligen skulle behöver till nord/syd-bryggorna och minnena.

http://i.imgur.com/m77xwrm.png?1

Av Poison

Blanda Mayhems dye med EKs färdigblandade?

Tror ni det går att blanda med Mayhems dye i en redan existerande loop bestående av EKs färdigblandade vätska? Kanske någon som redan provat?
Det rekommenderas i regel inte att blanda färdigblandade - men vill helst undvika att behöva tömma hela systemet bara för att slänga i en ren vätska för att blanda med.

Av Poison

Jorvin har ju byggt en liknande lösning, fast endast med en extern rad. Men lite inspiration kanske?

Kolla hans galleri på chassit: http://www.sweclockers.com/galleri/12589-blue-chrome-prodigy-...

Av Poison
Skrivet av HCP:

ICYBOX IB553

4 och 5-bay varianter finns på Komplett såg jag.

Problemet är att Air 540 endast har stöd för 2x 5.25"
Är ute efter samma lösning som du har på mitt Air 540. Men man skulle iofs kunna köra två stycken separata 1x 5.25" ala https://www.komplett.se/icy-box-ib-129ssk-b-trayless-mobile-r...

Av Poison
Skrivet av HCP:

http://www.webbshoppen.se/PartDetail.aspx?q=p:2510111

Den kostade dock 443kr när jag köpte den, skaplig prisökning

Vad heter modellen på denna kabinett? Webbshoppen.se har lagt ner verkar det som...

Av Poison
Skrivet av Krokarn:

Det finns hos de flesta datorkomponentsförsäljare, jag köpte mitt på CDON.COM, det är Silverstone som tillverkar detta jag köpte, men finns fler fabrikat att köpa och i olika storlekar samt utseenden.

Silverstone Fan Filter With Magnet 140mm

Tack för infon

Av Poison

Dammfilter med magnetfäste var något nytt för mig. Vart har du fått tag i det? Eller det medföljde med chassit?

Av Poison
Skrivet av Mar8us:

så då handlar det alltså om att gå till dos och formater om den eftersom jag inte kan göra det någon annanstans.
när jag sätter i windows skivan så kommer den blåa w8 flaggan upp sen bluescreen med koden: 0xc0000185 så där kan jag inte göra någonting alls.

sen blev det ett jäkla jytter med c: d: och e: som inte heter det dom ska nu men men... som sagt bara att köra genom dos eller finns det något annat?

Jag tror du missat ett steg att CD:n inte bootar.
Förmodligen bootar disken före CD-Romen i BIOS-inställningarna.

Så in i BIOS och dubbelkolla detta först.

Av Poison

Jag förstår vad du menar när du skriver tonårsrum. Jag själv försöp mig på Jäger på yngre dar... :/
Men ser ut att vara en trevlig tillflyktsort

Av Poison
Skrivet av Zodiam:

Har fått scriptsena att fungera utan problem så jag får tacka för era svar allihop upptäckte dessvärre att jag har lite felkonfigureringar i min mailserver som jag måste ta i tur med under veckan..:/

Gott att höra att det löste sig, trots nya problem - men det är så man fortsätter lära sig

Av Poison

Fint bygge.
Vad tycker du generellt om 540-chassit?
Jag gillar hur dom har tänkt med väggen för att spara plats osv, men ogillar att ha 5.25"-platserna ståendes så att säga.
Likaså tycker jag det är tight med utrymme när man kör feta radiatorer i fronten och i toppen, ser otroligt trångt ut på andra byggen jag har sett. Men du ser ut att köra med slimmade radiatorer?

Av Poison
Skrivet av Zodiam:

Löste problemet med att den inte kunde visa statusen för flera diskar.

Nu har jag ett nytt problem istället, tänkte ju använda eventloggern för att skicka ett mail med varningen, men vad har hänt då?

Jo, se på fan att Microsoft har tagit bort funktionen för att skicka epost via den...

Men funkar inte http://www.mwagent.com/ för detta?

Skrivet av MilkMum:

Prova skapa en ny basic task, sätta en task trigger till en event, be den starta ett program: powershell.exe med argument "Raid.ps1".

Skapa sen det här scriptet Raid.ps1:

Send-MailMessage -to <recipient email address> -Subject "RAID Problem" -body "Raid Problem eller vad du önskar att det ska stå" -smtpserver <your mail server> -from <sender email address>

Kom bara ihåg att köra Set-Executionpolicy Unrestricted -Force på servern om du vill kunna köra osignade script. (Men det är en security issue då alla script kan köras på servern då, osignade eller ej så jag hade hellre satt det till RemoteSigned och signat scriptet med ett SelfSigned certificat och sen signa scriptet med hjälp av Windows SDK.

Jag har en guide på hur du gör det, kan sända i PM till dig om du vill?

Tycker jag låter som en bättre lösning än en tredjepartsprogramvara, speciellt eftersom TS bara vill övervaka raidkonfigurationen.