Inlägg

Inlägg som star-affinity har skrivit i forumet
Skrivet av twk:

Stadia fungerar utmärkt för mig och spelstreaming är helt klart det sättet som jag kommer att konsumera spel på.

Frågan är bara vilken tjänst som kommer att bli mest framgångsrik.

Önskar jag kände detsamma. För hög latency, synligt försämrad bild p.g.a. kompressionen och mycket färre grafikinställningar inne i spelet (testade Destiny 2) jämfört med lokala datorversionen. Detta via Ethernet med en uppkoppling på 100 Mbit/s.

Det enda som riktigt imponerade var laddningtiderna.

Om saker förbättras kan det absolut vara ett alternativ, framförallt för spel med långsammare tempo.

Skrivet av whisky:

Men som redan varit uppe i tråden så tillåter de ju fjärrskrivbordsapplikationer som Citrix, RDP (Microsoft), Horizon (VMWare) mfl. Här finns ingen krav på att de enskilda programmen man kan köra på sin fjärrdator ska finnas i AppStore...

Det är sant!
Det jag motsatt mig handlar mest om att fjärrstyra en app och att interagerar med en video på Netflix skulle vara likvärdigt.

Att Apple resonerar olika gällande spel och filmer och att fjärrstyra med Citrix, RDP och Horizon kan absolut funderas över. De tycker kanske att speltitlar är konkreta titlar som ska ha samma förutsättningar som andra spel i App Store. Filmer ligger ju inte löst som appar i App Store.

Skrivet av martinot:

Har fortfarande inte sett dig förklara någon verklig skillnad. Du bara upprepar samma tomma ord som inte kan förklara vad skillnaden är.

Apple har satt upp vissa regler för hur appar i App Store ska funka. Resonemanget (inte från mig från början, utan det var någon som påpekade det) var att det blir svårt att upprätthålla de reglerna om du tillåts att fjärrstyra en massa appar inifrån en enstaka app.

Apple har inte samma regler för ”fjärrstyrning” av film via exempelvis Netflix. Jag kan förstå det – det är svårt för en videoström att exempelvis skicka dig till någon egenuppsatt betallösning.

Skrivet av Stank:

Hur bra är batteritiden om 5 år? Går det att byta batteri på ett enkelt sett? Eller har Apple gjort en iPod-igen med medveten dålig design (batteri höll max 18 månader) för att deras kunder skulle konsumera mera?

Konsumera mera?
Generellt sett håller Apple-grejor håller väl och kasseras snarare för att blivit gamla och utraderade och inte för att de är trasiga.

Har en iPad 2 som använts flitigt sen 2012. Dess batteri fungerar fortfarande väl.

Har jobbat som IT-tekniker med Apple-fokus i snart två decennier och även om det finns enheter och generationer av produkter som har haft tekniska problem, så håller de flesta exemplar väl. Själv kör jag en 10 år gammal Mac Pro (uppgraderad förvisso) som fortfarande funkar bra och på min nuvarande arbetsplats har många datorer som är sju år eller äldre som ändå är fullt fungerande. Så jag förstår inte kritiken eller inställningen att Apple på något vis är värre än andra här.

Ser man på Rossmanns videos får man intrycket att datorerna är värsta smäcket som går sönder titt som tätt, men verkligheten matchar inte det. Men klart han får in massa trasiga datorer på sin verkstad, det är ju inte så att folk som har fungerande maskiner hör av sig…

Håller ändå med om att Apple borde skärpa sig på många punkter gällande reparation, så det är absolut bra med kritik, men att de medvetet gör produkter som går sönder i förtid tror jag inte ett dugg på.

Skrivet av Dumbullen:

Mycket uppskattat att ni faktiskt pikar Apple när dom larvar sig. Dom gör så ofantligt mycket som faktiskt är riktigt bra utfört men när dom låtsas som att precis varenda detalj (klockans nya armband..) är revolutionerande så tappar jag respekt även för det som förtjänade det.

Håller med – ibland känns det som de är lite hemmablinda.

Skrivet av Unicorn:

Nu är jag helt för den möjligheten. För mig som kund så vill jag ju kunna lira på mina Ipad Pro utan att bry mig om vad Apple tycker.

Där håller jag helt med dig.
Jag tycker vi borde få lov att installera appar och tjänster utanför App Store (så som på macOS), men att det ska vara tydligt att det är på egen risk och att Apple då inte kommer kunna ge någon mjukvarusupport.

Skrivet av martinot:

Nej, det är exakt samma sak (tom. som du beskriver ovan).

Vad dina "stora implikationer" skulle innebära talar du inte ens om... att du säger väldigt lite om det - säger mig väldigt mycket.

Tycker mig ha sagt det flera gånger; det är skillnad att strömma en video och att strömma en app eller ett spel. Men du tycker alltså inte det är någon skillnad?

Om att strömma och interagera med en massa olika appar från en enda app tillåts så blir det svårt för Apple att ha koll på vad alla dessa ”appar inom appen” gör. Det skulle bli möjligt att kringgå Apples regler som andra appar i App Store måste följa. Att strömma (läsa) och interagera med en videoström i Netflix är inte likvärdigt med att fjärrstyra en app. Den senare har många fler möjligheter i fråga om vad interaktionen med den kan innebära.

Skrivet av HappySatan:

Men då kanske du kan tipsa om hur jag t.ex. lägger över film eller musik till dotterns ipad direkt från datorn? För där tar det stopp för mig och jag måste ladda upp på OneDrive och sedan ned därifrån. Vilket är långsamt värre.

På min jobb-Mac kopplade jag in min iPhone till datorn och då ploppade den upp till vänster i ett Finder-fönster. Klickade på och gick sen till fliken ”Filer” där jag i listan kunde se appen VLC. Jag drog och släppte en videofil till VLC-appen, tryckte på Synkronisera-knappen nere till höger och efter det kunde jag kolla på videon VLC-appen.

Skrivet av martinot:

Xcloud är en videoström som streamas till din device, och du kan sedan trycka på lite knappar att styra den videoströmmen (interaktiv).

Netflix är en videoström som streamas till din device, och du kan sedan trycka på lite knappar att styra den videoströmmen (interaktiv).

En app kan strömmas via video och du kan sen trycka på lite knappar för att styra den (interaktiv med – i alla fall teoretiskt – stora implikationer).

Netflix videoström och du kan sen trycka på lite knappar för att styra den (interaktiv med väldigt begränsade implikationer).

Att du inte ser någon större skillnad mellan dessa två har jag svårt att begripa.

Skrivet av martinot:

Nej. Ser ingen som helst logik i det du skriver ovan. Noll.

Varför skall ens Apple ha koll på vilka spel jag strömmar till min iOS-enhet?

Lika lite anledning till det som att Apple skall kolla på vilka filmer jag strömmar till min iOS-enhet?

Åldersbegränsning? Rating för våld, sexualitet, etc?

Exakt samma sak borde gälla film isf.

De tycker att ett spel är mer som en app och inte som en läsare (”reader”) som läser något statiskt som en video, bok, låt eller podcast är.

De vill att varje spel ska synas individuellt i App Store så att det kommer upp vid sökning på det och att varje spel ska kunna betygsättas av användarna direkt i App Store och att varje spel ska kunna styras med föräldrakontroll-appar.

Jag håller med om att det är fyrkantigt av Apple att kräva detta, men kan absolut se skillnad på en video på Netflix och att fjärrstyra ett spel då nästa steg skulle kunna vara att fjärrstyra en app och helt kringgå Apples regelverk kring appar.

Men som sagt; jag tycker det är tråkigt att de inte kan låta spelströmningstjänsterna få plats i App Store och låta kunden få avgöra om det är något denne vill ta del av eller inte. Så jag är egentligen på din sida i sakfrågan.

Skrivet av Nivity:

Usch, Apple är ena jävla rövhattar alltså.
Sen finns väl inte alla skräp titlar i Apple Arcade separat i app store? Inte för Apple Arcade är något bra ändå.

Inte bara skräptitlar på Apple Arcade och de listas visst separat på App Store.

Några som är bra enligt mig (en del av dem finns för andra plattformar på exempelvis Steam):

The Last Campfire
Sayonara Wild Hearts
Samurai Jack
Crossy Road Castle
Creaks
Legend of the Skyfish 2
Manifold Garden

Med det sagt tycker jag det är trist att Apple inte är lite mer flexibla med spelströmningstjänsterna. Denna senaste ändring är väl ändå bättre än inget och har vis förståelse för att de vill ha koll på varje spel som strömmas. Tycker inte det är rätt att jämföra ett spel som fjärrstyrs med att strömma en film från Netflix. Att fjärrstyra ett spel är mer som att fjärrstyra en app och om en tjänst innehåller hundratals spel eller appar blir det svårt att ha koll på vad varje enskilt spel/app gör.

Vad bra!

Då tar @SCORPIUS allt utom de två strömkablarna som tas av @Exocet – är det korrekt uppfattat?

Skicka era adresser som ett meddelande direkt till mig så ska jag försöka posta i veckan.

Oanvända sladdar och adaptrar

•8-pin till 2x 6-pin

•6-pin till 2x Molex

•eSATA-kabel

•Kabel som medföljde Sony Wireless stereo headset 2.0 – Treindelad 3,5 mm tele som även överför mikrofonljud.

•DVI till VGA som medföljde ett grafikkort från EVGA (ursäkta att bilden är 90° fel).

Allt är oanvänt.

Hämtas helst, men kan även skickas mot fraktkostnad.

Läs hela annonsen här

Skrivet av BrottOchStraff:

Största problemet är väl snarare att typ alla spel på konsol är 30FPS.

Tycker du är lite väl orättvis nu.

Några spel på PS4 som rullar i eller runt 60 FPS:

Overwatch
Wipeout
Rocketleague
Last of Us 2 Remastered
Titanfall 2
Alla 2D-plattformsspel som exempelvis Rayman?
God of War-spelen
Shadow of the Colossus Remastered
Apex Legends
Star Wars Battlefront 2
Doom-spelen.
Call of Duty-spelen.

Med flera.

Visst, det är inte som på en PC med bildfrekvensen, men det finns en hel del spel som rullar i mer än 30 FPS på konsolerna.

Skrivet av martinot:

Vi kan även inför världsmonopol på alla produkter. 1 konsol. 1 bil. 1 telefon. 1 parti.

Hade gjort allt mycket vettigare och enklare för alla.

Valfrihet ställer bara till det.

https://yourlogicalfallacyis.com/black-or-white

Har inte sagt att det du tar upp är det jag förespråkar. Bara konstaterar (igen) att det finns för- och nackdelar med olika saker.

Se där. Flera valmöjligheter och fragmentation är inte alltid av godo.

Skrivet av wuseman:

Han bör veta bättre än såhär vår gamla vän för nog fan är han ett geni.

Hela Apple är ett malware så vi behöver inte granska dom, att köpa Apple är lika dumt som att krama någon med Ebola. Lika vansinnigt i min värld och ingen kan ändra på mitt sätt att se på Ebola vs Apple för det är precis lika illa för mig. Skulle nästan krama en med Ebola hellre än att sätta mig bakom en Apple produkt. Har aldrig och jag kommer aldrig röra en Apple produkt i hela mitt liv.

Att man ens köper malware och frivilligt använder denna produkt med äckligt ful License gör så jag blir orolig över mänskligheten som tror på allt som sägs utan att ens kolla vad som står i deras avtal.. Har inte läst mer än artikeln och skulle någon köra Apple och inta en försvarställning och faktiskt gnälla på Facebook eller Mark så är jag inte förvånad alls faktsikt, desvärre.

Är nog mer än självklart att det dykt upp nån med "Vi Hatar Facebook - Granska Facebook!!" för att mena "Jag Älskar Apple - Vi älskar Steve Jobs - ("I'm not glad he's dead, but I'm glad he's gone.") Men vi fortsätter köra Apple för deras version av Bash från 2007 innan dom övergav det 2019 talar ju om för oss att vi får uppdaterad mjukvara och kan vara säkra (den är vulnerable - vad macosx användare måste veta) för vi kör Apple!! Vi har inga virus!!"

Eh, klart som fan Apple skall granskas för där finns det ännu mera Malware i hela deras 'Store' men det är ingen idé ändå för hela Företaget är fullt av virus och malware och spyware och ransomware men som om detta inte vore tillräckligt nog -> Dom till och med försämrar deras kunders batterier med flit och folk tycker om dom ändå. Jag tänker ens ge min tid till att ens försöka läsa inläggen för att diskutera med någon som kör Apple för det är lika hopplöst som att diskutera fenomenet Virus med en Windows användare. Man ser inte sambandet mellan Corona(Virus/Vaccin) och Bill Gates(Windows/Virus/Anti-Virus/Vaccin -Se gärna video under denna länk)

Nä, Mark är en gammal hackare med ett tänk som få andra har, han lyckades i alla fall med något extremt. Är otroligt imponerad av han som person att han lyckades med det få skulle klara. Men måste erkänna att jag blir fundersam när han går ut med ett sådant här galet statement och det får mig bara att undra vad som är motivet, har han planterat malware i en app i för att testa om Apple släppte igenom det utan att det faktiskt kan göra någon skada för användarna? Man får tänka ett steg längre i detta fall skulle jag tro och inte bara se blint på vad han säger utan man får ifrågasätta varför istället, någon som instämmer?

Finns inte mycket att granska. Granska folket som köper produkter från Apple och skapa ett register på alla som är under ständigt hot för att bli attackerade på det ena eller andra sättet och sätta sina kompisar med all historik folk sparar som man även låter synas av Apple fär användarna är utan säkerhets tänk. JA det är sant, Apple kan om dom vill se allt du skriver med din vän eller vem du nu än pratar med när du inte ens vet om det..Kom nu inte och gnäll på Google Play Store eller vi som kör Android.

Våga stå upp för Facebook! Dom har .onion addresser och bl.a krypterad chatt - Facebook erbjuder allt som man kan tänkas vilja ha för att vara anonym. Skyll inte på Mark för att vissa människor är dumma nog att inte läsa avtalen att man blundar för personerna som nyttjar facebook och skyller på någon så duktig som Mark är för mig helt galet likaså.

Källa? Javisst, kolla på länken nedan och skicka ett mail till Mark så han avslöjar hans motiv istället för att prata i gåtor, det hade jag uppskattat iaf för inte fan sker detta av en slump. Vad blir nästa stora bomb att avlsöjas om Apple. Kanske att Apple är dom som skapat Corona och Bill Gates skapar vaccinet så katt och råtta leken avslöjas? Trolgitvis inte. De är något ännu större skulle jag tro. Nåja, Apple var det ja:

https://www.gnu.org/proprietary/malware-apple.html

"A bug in the iThings Messages app allowed a malicious web site to extract all the user's messaging history."

"Apple banned a program from the App Store because its developers committed the enormity of disassembling some iThings." -> Hahaha detta är faktiskt inte ett skämt utan det är såhär sjuka Apple är. Detta är riktig humor, han hade isär telefonen sen blockas han/dom! Vad är dom rädda för Apple? Något är det, blir Mark våran nästa hjälte att avslöja något extremt om Apple? Troligtvis (läs här ang detta)

Har aldrig och jag kommer aldrig röra en Apple produkt i hela mitt liv.

Det märks mycket väl då du kommer med en massa förutfattade meningar och konspirationsteorier och hänvisar till en massa gamla länkar. FUD? Tror inte det är så svårt att hitta detsamma gällande Windows och Linux.

Hela Apple är malware? Klart det finns en massa buggar och säkerhetshål i Apples produkter, men att det skulle vara värre än på annat håll eller så dramatiskt som du hävdar håller jag verkligen inte med om.

Har haft att göra med många användare av Apple-grejer under mina över 20 år som IT-tekniker och verkligheten avspeglar inte din bild av Apple. Av de hundratals personer med Apple-enheter jag haft att göra med kan jag bara minnas att två råkat ut för malware.
Detta trots att inget av ställena jag arbetat på har kört något dedikerat antivirus på Apple-prylarna.

Dom till och med försämrar deras kunders batterier med flit och folk tycker om dom ändå.

Försämrar batterierna med flit? Nejdå. Apple var slarviga med att informera vad de gjorde och det ska de ha kritik för, men att stoppa processorn från att dra upp klockfrekvensen så mycket med ett slitet batteri som inte hänger med och får telefonen att plötsligt stänga av sig är snarare ett sätt att få enheten att vara användbar längre. Så jäkla mycket långsammare blir de inte heller – det är som sagt bara vid toppbelastning (exempelvis benchmarks) som processorn inte klockas lika högt som med ett piggt batteri. Vid vanlig användning är skillnaden inte så dramatiskt som man kanske tror.

Jag säger det igen; kritisera Apple, men gör det nyanserat. Så som vi bör göra med alla saker vi diskuterar här i livet.

Skrivet av e1m1:

@star-affinity:

Ja, antar att skillnaden som gör att du tycker det är intressant är för att det fortfarande är din egna bild tagen av ditt egna teleskop kanske? När vi som inte ser poängen hellre tittar på bilder från mycket bättre teleskop (massiva observatorieteleskop eller Hubble) även om det inte är våra egna bilder (och då även om vi fortfarande tycker det kan vara kul att gå ut och se saker "på riktigt").

Finns nog en viss likhet i skillnaden mellan mig och alla amatörfotografier i tråden, jag skulle aldrig bry mig om att ta sådana bilder som hobby, för det finns ju alltid (?) redan "bättre" bilder på dessa objekt (inte för att klanka ned på någon av bilderna, de är väldigt fina). Men andra tycker ju uppenbarligen det är kul att hålla på med, och även om det finns bättre bilder än vad jag kommer kunna se med ett ögat/kikare/portabelt teleskop tycker jag definitivt det kan vara kul att gå ut på natten och observera

Ja, jag tänker att det ändå blir rätt live med ett sådant teleskop – att man fattar att det jag ser verkligen är där ute på ett annat sätt än när man kollat på en Hubble-bild på datorn.

Skrivet av Crazy Ferret:

Vad som är värt något i skådandet är något som folk kommer att vara oense om i alla tider. Vissa ser sig som purister där "det är endast 'riktiga' fotoner på näthinnan som är värt att uppleva", andra anser att fotoner på näthinnan är fjantigt att eftersträva eftersom ögonen är så kassa jämfört med även den mest rudimentära kameran. De flesta är någonstans däremellan, om de inte är där rent för den fotografiska aspekten ... och det fina i kråksången är att alla faktiskt har rätt (och fel). Så länge den metod och de verktyg du använder skänker dig vad det nu är du är ute efter (glädje, frid, ödmjukhet(!) eller vad det nu kan vara) så är det rätt för dig.

Men, när det kommer till den stora kontroversen kring eVscope så handlar det inte så mycket om det - det handlar om att det är en produkt vars:
* marknadsföring är rent vilseledande.
* pris är på tok för högt relativt prestanda oavsett vad man vill få ut av sitt skådande.
* genomförande är antingen är fullkomligt ogenomtänkt eller rent handlar om att kunna marknadsföras till ett hutlöst överpris till ovetande kunder.

Kan man bortse från puristdravlet i videon mir0 postade ovan så har skaparen väldigt goda poänger kring varför det är en usel produktifiering av ett på många sätt fenomenalt koncept.

Det jag hoppas på att evscope kan bidra med är att någon annan tar upp bollen där den nu är tappad och ser till att skapa en mer prisvärd produkt med bättre optik, en vettig montering (eller gör den kompatibel med adekvata monteringar) och med möjlighet att uppgradera delar allt eftersom man känner att man växer ur dem.

... oh, snap, det finns redan!

Hehe, ”puristdravlet".
Men bra argument av dig. Jag köper dem (och andras kritik här i tråden) och har nu en annan bild (heh) av Unistellar än innan. Känns rätt bra att kunna ändra åsikt faktiskt.

@e1m1: Fattar lite vad du menar, men det är ju ändå det ljus som teleskopet tar in som man ser även om det ackumuleras på en skärm. Vet inte om jag tycker konceptet är så illa som du och vissa får det att låta.

Haha, OK. Det var en rätt rejäl diss. Han har många poänger, men jag tycker samtidigt att det är en god idé att förenkla det hela. Men klart det finns många fördelar med rejälare pjäser och visst är €3000 en rejäl slant med tanke på vad man får för ”vanliga” teleskop för det priset. Håller med @deltascu om att det borde vara mycket billigare.

Skrivet av HenrikM:

Är det inte det som blivit häckla över hela internet, eller var det nått kickstarter teleskop?

Ojdå. Det är inget jag känner till. 🤷‍♂️

Detta teleskop tycker jag verkar intressant: https://unistellaroptics.com

Just att de har teknik för att förstärka det man tittar på så att fler detaljer (och även färg verkar det) kommer fram.

Som många påpekar i tråden är det kanske inte alltid så kul att titta i ett teleskop man kan ha hemma om man förväntar sig att se bilder liknande de tagna med Hubble-teleskopet.