Inlägg

Inlägg som 4.0 har skrivit i forumet
Av 4.0

Det är ju i princip bara att hoppas på att Intel lyckas. TSMC är för stora för marknadens bästa.

Av 4.0
Skrivet av Aeig:

Se där, vilken överraskning att skämtet som är BF2042 avslutas efter blott 2,5 år Återigen en tydlig påminnelse (tillsammans med Warzone 1) om att aldrig någonsin köpa DLCs, kosmetiska produkter, osv då spelen läggs ner allt snabbare idag.

Fortnite, LoL, Dota 2, WoW och några andra är riktiga långkörare där spelaren har fått glädje och behållning länge, undantagen som bekräftar regeln.

Mvh

Skulle påstå att du aldrig någonsin ska köpa kosmetiska produkter, punkt. Om du nu inte vill framstå som en tolvåring som gillar att förstöra spelindustrin genom att se till att utvecklarna fokuserar mer på att utveckla fula skins som sticker ut rejält istället för att förbättra gameplay.

Tyvärr har det blivit trendigt med den typen av skins bland IQ-befriade individer.

Av 4.0
Skrivet av voro12:

Glöm inte skins så att man kan spela som både jultomten och påskharen också 👌

Tyvärr är det den här skiten speltillverkare tjänar pengar på idag.

https://www.youtube.com/watch?v=IHZru-6M8BY

Av 4.0
Skrivet av Frux:

Dels "feedback från communityn" där oftast icke representativa svettiga hardcore-veteraner ropar högst och vill ha något slags milsim. "Teamplay ska löna sig", med vilket man menar att spela som de själva gör, i en squad med voice med 3-4 grymma kompisar som äger sönder vanliga casuals.

Du blandar ihop 2 helt olika spelargrupper från min erfarenhet. Det är typ 40+ som gillar att ligga i en buske halva spelet som vill ha något slags milsim, och det är även folk som saknar individuell skicklighet som konstant tjatar om teamplay mechanics. Eftersom de själva inte förstår hur grundläggande teamplay fungerar i ett FPS spel (det är inte teamplay att springa en hel squad på varandra 24/7)

Jag är nog i minoritet här, men jag vill se ett bra BR mode som man fortsätter jobba på. Firestorm hade riktigt mycket potential, men dog direkt i princip. Destruction i BR är sjukt bra.

Annars gillade jag BF V nog mest av alla vanliga FPS jag lirat senaste åren typ. Sniping där var riktigt bra, och gillade även squad systemet så länge man fick vara squad leader.

Av 4.0
Skrivet av Qwertan:

*kortare TTK

Gör bara ett hardcore mode som fanns tidigare för folk som vill ha något mer åt mil-sim hållet. Personligen avskyr jag låg TTK.

Av 4.0
Skrivet av johanandersson:

Känns nästan som om det är garanterat att det blir ARM på nästa generations konsoler. Eller vad tror ni?

Egentligen så är det nästan lite konstigt att det inte blivit det än nu när du säger det.

Av 4.0
Skrivet av superapan:

Verkligen! Folk generellt verkar konstigt nog gilla XP mer…som i min värld är en bloatad Win2k.

Som andra sagt handlar det väl mer om att datorerna var redo för XP när det började komma, och även att man slog ihop pro och home verisonerna till i princip samma OS med XP.

Tidigare var ju typ Home versionerna 95 > 98 > ME som sedan blev XP Home.
Medans Pro versionerna var NT > 2000 > och sedan XP Pro.

Majoriteten rörde aldrig pro versionerna hemma, och XP var ett jävla uppköp från 98/ME som egentligen var rena skräpet jämfört med NT/2000.

I princip alla jag kände körde XP i classic läge också och tog aktivt bort bloat för att få det mer som win2k. vilket man även fortsatte göra en lång tid framåt. Vilket fungerade klockrent i fleeera år framåt enligt mig, särskilt med 64-bitars versionen. Det var typ 8 år mellan windows XP och windows 7, medans XP kom ut året efter windows 2000 om jag inte missminner mig.

Vista led väl egentligen lite av samma problem som Windows 2000, även om Vista var bedrövligt i övrigt så fick det nog oförtjänt mycket skit för att hårdvaran generellt sett inte var redo för det när det väl kom. Medans windows 7 kändes mindre bloated och även SSD började dyka upp och sätta fart på skiten.

Av 4.0
Skrivet av dlq84:

Det är energiproduktion som bidrar till den, om det görs på fel sätt, en miner släpper inte ut någonting alls. Och om den använder miljövänlig el så bidrar den inte mer till klimatförändring än en tesla.

Resonerar du likadant kring all typ av el-konsumtion? Du som konsument har inget ansvar överhuvudtaget om hur mycket skit du konsumerar? Det är inte ditt fel om Bitcoin minas på rysk gas eller kolkraft? Det där håller inte överhuvudtaget.

Skillnaden mot en elbil är man försöker aktivt förbruka så lite som möjligt för att uppnå målet, idag försöker man helt enkelt sadla om till mindre skadliga sett att uppnå målet. Bitcoin gör det motsatta, både om man jämför med traditionella valutor och även med andra kryptos som Ethereum om jag inte är helt borta, där man faktiskt försöker lösa det här problemet.

Av 4.0
Skrivet av Tempel:

Lika bra att uppdatera till Linux redan nu.

Enligt mig så hade Linux sin chans mellan XP och Vista, och missade den. Finns inte mycket att klaga på i windows 10 enligt mig.

Av 4.0
Skrivet av Chromatic:

Dom för tjöta bäst dom vill, enligt lag är det vartannat Windows man ska köpa med.

Har följt detta till fullo åtminstone tillbaka till när home/pro versionerna hade riktiga skillnader dvs NT/2000 vs 95/98/ME, blir lite luddigt vad som är vartannat då

Det lilla jag sett av Windows 11 har jag inte gillat, så ser ingen anledning alls att uppgradera i dagsläget.

Av 4.0
Skrivet av Massy:

Sen som vanligt när folk inte förstår vad krypto är 2017 och framåt. Det är långt mer än valuta. Det är som att en del förstod 7% av Bitcoin 2013 och sedan har totalt fastnat där. Majoriteten som jag pratar med krypto om förstår inte ens de grunder i ex. Bitcoin som var relevanta när Bitcoin var helt nytt.

Ethereum idag är exempelvis en global decentraliserad plattform unik i sitt slag. För att köra kontrakt etc på denna plattform behöver du ETH. Finns det något som helst värde med en decentraliserad plattform, dvs ett enda litet ynka vinstdrivande use case att använda denna platform så får ETH alltså ett värde. Säga vad man vill, men det är unikt. Och kom nu inte med den klassiska "vad ska vi med det till då" det går ju föra över pengar på PayPal. Ja, det gick också prata med varandra före telefonen och så vidare...

Har inte sagt något om det överhuvudtaget, jag sågade enbart Bitcoin. Jag är mycket väl medveten om att blockchain teknologin har potential och kan bli mycket mer än enbart en valuta.

Men även om vi leker med tanken att en kryptovaluta ÄR en betydligt bättre valuta och alla säger ja, vi skrotar fiat och går över till en krypto! Så är jag övertygad om att det kommer krävas att man gör det på rimligt sett. Dvs något liknande med hur det hade sett ut om Sverige gick över till Euron, man gör helt enkelt om kronan till euro baserat på genomsnittskurs de senaste 5 åren på ett ungefär så att kursen blir så rättvis som möjligt.

Jämför vi det med hur en eventuell Bitcoin adaption måste se ut så är det ungefär så här: 94% av Bitcoin är redan fördelat på typ 2-4% av världens befolkning varav majoriteten av dessa 2-4% finns på extremt få personer. Tror vi är nere på decimaler om vi pratar 90% av Bitcoins. Sen ska resten av världsbefolkningen alltså köpa in sig till helt sinnessjuka överpriser och bara ge bort allt de äger till våra nya överherrar Saylor och andra valar och några Bitcoin-bros i någon källare. Det är en ganska sjuk teori om du frågar mig. En kryptovaluta kan mycket väl vara framtiden, men den kryptovalutan existerar troligtvis inte idag och är med extremt stor sannolikhet inte Bitcoin.

Detta erkänner ju rentav Bitcoin-folket själv när de börjat försöka sälja idén om store of value som primärt användningsområde. Man har i princip gett upp tanken på en riktig adaption, utan det ska bara vara någon slags ovärderlig sak du nästan aldrig använder.

Av 4.0
Skrivet av Sinery:

Ok men vad du beskriver är otroligt bullish.

Sålänge man kan fortsätta lura in folk i botten av pyramiden, men det lär inte kunna fortgå i all evighet. Trots allt så är inte bitcoin någon råvara som behövs för människans tillvaro och således kommer inte efterfrågan finnas kvar för evigt.

Av 4.0
Skrivet av Fenrisulvfan:

Jag har hört att det viskas om en ny kryptoboom på YouTube, de senaste dagarna men det är kanske bara önsketänkande från folk som sitter på kryptofarmar som tappat lönsamheten. Min teori är att det är nog minst 1 år kvar, men då är jag bara lekman.

Snart är 94% av all bicoin fördelad. Ganska uppenbart att man snart bara köper in sig i botten av en pyramid med tanke på adaptionen inte är i närheten av 94%

Kan nog bli en ny ATH, men det är inte många år kvar av bitcoin.

Av 4.0
Skrivet av Arotica:

Äggkokare står högt på min lista

Helt meningslös nu när varenda jävel har induktion-spis i princip. Långsammare, krångligare och bara allmänt sämre än att koka i kastrull.

Riskokare däremot upplever jag som smidigt, enklare att få bra resultat utan att anstränga sig överhuvudtaget än med kastrull. Gör alltid i princip en full riskokare dessutom och käkar fried rice på resterna.

Av 4.0
Skrivet av Nefrums:

Mycket rolig tråd detta. Det finns två konkurrerande operativ system med 20 vs 80% marknadsandel. Men i ett litet insignificant hörn av världen så är den mindre av de två mer populärt i vissa kretsar, så då håller det stora totalt dominanta operativsystemet på att dö ut?
Snacka om att man måsta ha skyddslapparna på för att starta denna tråden! LUL

Hurvida Apple kommer att dö ut helt innom de närmsta åren eller inte är därimot en intresant fråga. Apple har ju verkligen gått all in på Kina och det finns ju de som tror att Kina kollapsar snart och då är det ju kört för Apple. Men om Kina skulle fortsätta existera som ekonomi ända tills 2030, vilket inte så många tror är så troligt så skulle ju Apple ha tid på sig att flytta sin verksamhet.

Du har ju helt rätt i att det är en väldigt överdriven trådstart. Men 20% vs 80% sen säga att lilla Sverige är ett undantag är väl också lite fel. i USA har Apple närmare 50% av smartphone marknaden som jag förstår det.

Tvivlar på att Apple är i närheten av lika All-in på Kina som du tror också

Skulle personligen aldrig köpa Apple dock, är alldeles för dyrt helt enkelt.

Av 4.0

Ser ut som att det inte gäller längre?

Av 4.0
Skrivet av dix_xib:

Har tyckt vissa personer har tjatat som fan tidigare med kommentarer såsom ”Jag plockar upp det på en rea” osv. Men det är bara att rätta sig in i ledet. Om fler och fler tänker så då är nog spelbranschen hyfsat illa ute. Inte kraschnivå men vi kanske får färre nya IPn.

Behövs det så mycket nya spel dock? Känns uppenbart att det är en inflation på nya releaser och man dödar gamla spel alldeles för snabbt. Gamla spel dör i förmån till ett sönderbuggat nysläpp gång på gång och storkonsumenterna skriker konstant efter ny content (skins i många fall).

Spelutvecklarna följer pengarna helt enkelt, men jag hade förbannat roligt i min ungdom spelandes CS 1.3-1.6 i nästan 10 år och spel som SC BW är odödliga i mina ögon. Så jag är riktigt skeptiskt till den här eran där mer automatiskt är bättre. Hade nog varit bra om jävligt många spelföretag dog, branschen drar i handbromsen och börjar fokusera på kvalité snarare än att trycka ut nästa snabba money grab.

Av 4.0

Även om det inte är strikt PC vs konsol så känns det som överdriven Aim-assist i spel som warzone 2 t.ex bör nämnas också.

Gör ont att se controller baserade FPS med en extrem aim assist spel vinna mark över MnK.

Skrivet av Generationfloppy:

Inte direkt så att tanken på world of warcraft på konsol känns särskilt tilltalande eller ett par rundor CS...

Konsol är lite som en rullator för folk med behov av hjälpmedel för att ta sig fram, handkontrollen är så fruktansvärt
begränsande att utvecklarna tvingas bygga in lättare auto aim etc för att den genomsnittlige spelaren ens ska orka ta sig igenom spel och grova förenklingar av de flesta funktioner.

Så glöm alla former av simulatorer/simuleringar på konsol...

Jag tänker exakt likadant, men uppenbarligen älskar vissa controller FPS spel med rullator som du säger. För mig är det helt obegripligt när att det överhuvudtaget är en grej att spela "competive" FPS spel med en rullator. Men aja.

Av 4.0
Skrivet av dannesthlm:

Mäktiga Intel... så fort dom fick lite konkurrens samtidigt som Apple sade upp avtalet pös all luft ur ballongen.

Yep.

De hade i princip ingen konkurrens alls mellan 2011(Bulldozer) och 2017(Ryzen), i verkligheten några år till t.om då de hade en ledning på AMD även innan Bulldozer och första generationen Ryzen sopade knappast banan med Intel.

Nu däremot så har de definitivt konkurrens från både AMD och ARM marknaden, Apple bland annat som du säger.

Skrivet av Dinkefing:

De ligger inte efter de ligger fortfarande före AMD i båda segmenten. AMD har kappat in på serversegmentet men fortfarande ligger AMD efter ganska rejält på den mobila sidan något de kommer ändra på nästa år med Zen 5.

Ligger Intel fortfarande före baserat på marknadsandelar eller pris/prestanda/effektivitet?

Har inte så bra koll på de segmenten.

Skrivet av Ryzer:

Problemet med Intel är att dom äger allt själva, medans nyare och mindre bolag outsourcar sin verksamhet.
Detta är ett gammalt tänk och kostar brutala summor vilket märks på deras siffror.

Borde snarare varit en fördel med tanke på hur marknaden sett ut? När alla andra bråkar om TSMC kapacitet t.ex och vi har en global halvledarbrist så har jag svårt att se det som en nackdel. Med intels omsättning borde de i teorin kunna hänga med i toppen av tillverkningstekniken också.

Av 4.0
Skrivet av star-affinity:

Miljömupparna svarar er här:

Vanliga frågor om vindkraft
https://www.naturskyddsforeningen.se/artiklar/vanliga-fragor-...

Det finns många sätt att hantera ett över- eller underskott av förnybar energi och studier på Chalmers samt analyser av Svenska Kraftnät har visat hur ett svenskt energisystem med enbart förnybar energi kan utformas.

Exakta siffror på insektsdöden runt vindkraftverk i Sverige saknas, men det är högst sannolikt att betydligt fler insekter dör av intensivt jordbruk, trafik, luftföroreningar och klimatförändringar.

Vanliga myter om vindkraft
https://www.naturskyddsforeningen.se/artiklar/vanliga-myter-o...

Trevliga länkar

Jag är absolut inte emot Vindkraft förövrigt, jag är mycket väl medveten om att den är väldigt miljövänligt och prisvärt alternativ sett till råa nummer. Det enda problemet är som sagt lagringen egentligen, jämfört med andra energislag då.

Största problemet jag har med MP i den här frågan är väl att de alltid varit 100% emot kärnkraft, när inga andra alternativ legat på borden. Handel av energi nämns i Chalmers rapporten till en ganska stor del, något som inte har varit möjligt att göra grönt tidigare och knappt än idag. Vindkraften har blivit bättre och billigare, osv.

Jag är också mycket skeptisk till att investera i ny storskalig kärnkraft idag, vi måste ju däremot se till att försöka köra den vi har tills vi har bättre lösningar på plats om möjligt. Regeringen har ju t.om snackat om SMR vilket enligt mig är sjukt missvisande. Den stora ekonomiska vinningen av att bygga just SMR är att den ska ha en standardiserad design och massproducerad på ett industrialiserat sett, något som inte finns än så vitt jag vet. De kallade ju t.om Finlands reaktorer för SMR när Finland har haft stora problem med EXAKT de problem som inte finns när det kommer till riktiga SMR. Och jag är ganska säker på att regeringen inte föreslår att vi ska bygga en SMR fabrik heller.

Men det ändrar inte det faktum att med facit i hand så har MP varit ute och cyklat i kärnkraftsfrågan, och förtjänar att få skit för det. Och det betyder inte heller att vi definitivt ska bygga ny kärnkraft idag heller. Det är som sagt bara extremister som ser kärnkraften som en ja eller nej fråga.