Inlägg

Inlägg som Mrheadbanger har skrivit i forumet
Av Mrheadbanger
Skrivet av Devil May Cry:

Konstigt, har 5st. Kanske fått någon leverans med felkonstruerade varvtal.

Hur har du kopplat så du ser varvtalet på alla? Du kan väl inte ha 5st tre-pin på ditt moderkort?

Av Mrheadbanger
Skrivet av Devil May Cry:

Yess det är fläktstyrning, inte 100% men rätt säker.

På tal om gentle typhoon. Jag har kollat i bios och i windows med control center, och när jag drar på mina typhoon fläktar till max så står det 1600RPM. Men det ska gå i 1850RPM enligt spec.

Jag tänker inte köra dom så högt i normalt bruk naturligtvis men borde man inte få det man betalar för? Någon som vet något?

Kan uppdatera imorn och skriva hur fort mina snurrar, kanske är något litet fel på din?

Av Mrheadbanger

Två faser på Scythe gentle typhoon 1850 rpm?

Fick hem två Scythe fläktar idag och när jag skulle koppla in dom så möts min förvåning av att den har två faser och endast nolla om jag har fattat rätt? Det går att koppla fläkten på en vanlig molex (fyr-pin) men det även att koppla in den på en tre-pin men i den sitter det endast 1 kabel?

http://data.fuskbugg.se/skogsturken/-DSC03403.JPG

Av Mrheadbanger
Skrivet av Saint25:

Allt dyrt och "bling-bling" är inte lika med bra trots en påkostad "marknadsföring" - men en och annan person tror på det... tyvärr (fakta är ointressant).

Enligt ett flertalet olika tester från Internet, som jag har tagit del av på många olika processorkylare inklusive CM Hyper 212+ och ZM CNPS9700 så kan man i allmänhet säga följande. Gäller för bl.a. en AMD 125 watts processor och temperaturskillnaden är olika mellan olika datorsystem.

1. CM vs ZM, där är CM ca 2,5-3 grader lägre i genomsnitt än ZM vid max fläkthastighet. Vid sänkt fläkthastighet tappar ZM mer kylförmåga än hos CM vid sänkt fläkthastighet.

2. CM vs ZM, där är CM mycket tystare - max varvtal ca 2000 v/min vs ca 2800 v/min. Symboliskt ljudnivå: låg samtalston vs skrikande samtalston mellan två personer.

3. CM vs ZM, där har CM den fördelen att kunna montera in två tysta 120mm fläktat för ännu bättre kylning (eller två kraftigare fläktar för den extrema personen). Fördel II, det medföljer montering för två fläktar och kylaren är tämligen lätt att montera jämfört med många andra kylare på marknaden. Se det hela som en god bonus.

Här länkar jag till en medlem på forumets galleri - som har CM kylaren.

"Esseboy" datorsystem består av bla. en:
AMD Phenom II 955 C2, överklockad till 3,7 GHz.
Låg belastning: ca 30 grader C.
Hög belastning: ca 51 grader C.
Kylare: CM Hyper 212+ med två fläktar.
Länk: http://www.sweclockers.com/album/?id=4847

Är inte det här systemet och överklockningen okej?

En något bättre kylare är t.ex.
Scythe Mugen II (Rev. B) ett alternativ (och då med dubbla fläktar). Den kylaren ligger i prisklass ca 400-600 kr.
Länkar: Scythe Mugen II - Hitta lägsta pris, omdömen och information om CPU-kylare
Scythe Mugen II Rev. B - Hitta lägsta pris, omdömen och information om CPU-kylare

Alternativt t.ex. är: Xigmatek HDT-S1283 - svårare montering än CM och svårt att montera dit två fläktar. Den kylaren ligger i prisklass ca 300-500 kr.
Länk: Xigmatek HDT-S1283 - Hitta lägsta pris, omdömen och information om CPU-kylare

En något sämre kylare än Mugen II, är Scythe Ninja II (Rev. B), om man söker mer tystnad men ändå god kylförmåga. Den kylaren ligger i prisklass ca 400-500 kr.
Länkar: Scythe Ninja II - Hitta lägsta pris, omdömen och information om CPU-kylare
Scythe Ninja II Rev. B - Hitta lägsta pris, omdömen och information om CPU-kylare

Söker man sig en ännu bättre luftkylning får man då titta efter det mest extrema om man har plats för de kylarna i sin låda t.ex. Noctua NH-D14, Prolimatech Megahalems, Thermalright IFX-14 (gammal), Thermalright Cogage Arrow. Dessa kylare med fläktar kostar i intervallet kring ca 600-900 kr.
Länkar: Noctua NH-D14 - Hitta lägsta pris, omdömen och information om CPU-kylare
Prolimatech Megahalems - Hitta lägsta pris, omdömen och information om CPU-kylare
Thermalright IFX-14 - Hitta lägsta pris, omdömen och information om CPU-kylare
Thermalright Cogage Arrow - Hitta lägsta pris, omdömen och information om CPU-kylare

Summering av det hela:
- skillnaden mellan en god budgetkylare som CM och en toppkylare är en prisskillnad på 2-3 gånger men man får inte 2-3 gånger bättre kylförmåga med en luftkylare. Beroende på datorsystem så pratar vi kanske om en genomsnittlig skillnad på några grader lägre temperatur men för den extrema överklockaren som struntar i ljudnivån skaffar sig en toppkylare och kraftiga fläktar, för att uppnå maximal möjlig överklockning på sitt system. Vi kanske då pratar om ca 5-10 grader C max lägre temperatur med vanliga fläktar (ej extrema monster fläktar) och för extrem överklockning kan det betyda några få mer MHz på processorn för att tjäna några få mer poäng i olika syntetiska testprogram.
Är det värt det?

Ur personlig synvinkel för ett vanligt datorsystem till en privatpersons användningssätt, ser jag ingen större nytta med de mest extrema luftkylarna. För kan man lägga upp ca 1000 kr eller mer på kylning i sitt datorsystem kan man istället överväga att skaffa sig vattenkylning för bättre kylning än luftkylning till processorn. För ca 1000 kr kan man t.ex. från en Tysk datorbutik få ex. en god 2x120mm radiator, CPU-block och pump med tillbehör för de pengarna. Lägg till lite pengar, ett par hundra kronor, för en god 3x120mm radiator eller två vanliga 3x120mm radiatorer. Se det hela som ett exempel och jag har erfarenhet fån att använda vattenkylning själv.

För den genomsnittlige datoranvändaren brukar en god luftkylare kring ca 250-500 kr räcka gott till, om man väljer "rätt" kylare från början och jag finner Zalman i största allmänhet är mer för "bling-bling" än för ren (rå) prestanda i förhållande till ljudnivån. Men vissa personer "faller" mer och lättare för "bling-bling"...

Sedan kan man även säga i allmänhet med få undantag att en liggande processorkylare är sämre än en stående torn kylare.

Söker du mer information finns det att söka upp på forumet eller via Internet och jag vet inte vad det är för en Lian Li datorlåda du har - de har flera olika modeller. Men nu har du fått lite allmän information från mig kring processorkylning som du kan fundera över eller bara förkasta för att välja en kylare efter dina egna önskemål.

EDIT:
"The Hyper 212 Plus heatsink was then tested with a reduced fan speed of 600RPM, which resulted in a good 29.1°C rise over ambient temperature and reduction in noise to 35.3 dBA.

On the 85W heat load test, Coolermaster's Hyper 212 Plus heatsink maintained a 10.9°C rise over ambient at stock fan speed, and 19.0°C over ambient at a reduced fan speed. Not much of change there, so you might as well enjoy the silence if your CPU is rated for an 85W TDP.

Given that the Coolermaster Hyper 212 Plus follows in the footsteps of quite a few exposed heatpipe heatsinks, these results are not too surprising. The 120mm fan Coolermaster supply with the Hyper 212 Plus is rated for 21-77CFM, and while moderately audible at full speed is easy to live with.

If you happen to have an energy efficient processor (85W or 65W TDP) you'll get the best of both worlds by running the Hyper 212 Plus at reduced fan speeds where operation is essentially silent. In any event, the Coolermaster Hyper 212 Plus is an economical and well performing tower heatsink which is suitable for Intel 775 Core 2 Duo/Core i7 and AMD Phenom II processor. Recommended."

Källa: Coolermaster Intel LGA775 Final Heatsink Temperature Comparisons - Hyper 212 Plus FrostyTech Review

/Saint25

WOW! Århundradets svar, tusen tack!

Av Mrheadbanger
Skrivet av isak_f@:

Tjenare

Jag undrar hur många grader cpu'n ungefär brukar vara på
när man spelar spel som t.ex crysis på medium/high.

Beror ju lite på modell, kylare osv..

Av Mrheadbanger
Skrivet av Mr. Bravo:

Hur tusan kollar ni temperaturen på minnena? Eller kör ni med någon extern mätare?

Med hjälp av GPU-Z, världens skönaste program

Av Mrheadbanger
Skrivet av GainerPRO:

MSN startar alltid videosamtal kan inte välja visa bilder från min webkamera någon som vet vad detta beror på?

Verkar som det är något med den nya msn för hände när jag ominstallerade datorn. Har fått det på två av mina datorer men en dator som jag inte ominstallerat på ett tag fungerar det att "välja visa bilder från min webkamera".

Någon som vet hur man kan komma förbi det här problemet?

Händer exakt lika dant för mig och min polare! ;O

Av Mrheadbanger
Skrivet av maniak:

2950 är mycket nyare, C3524 hade end of life för 10 år sen.

Spelar nog ingen roll vilket du använder för ett mindre LAN, båda kommer duga fint.

Det som kan skilja är diverse funktioner som du troligen inte har användning av ändå.

Så denna är altså mycket äldre än 2950?

http://data.fuskbugg.se/skalman01/104968556_1.jpg

Av Mrheadbanger

Hjälp med cisco switchar!

Tjena! Har googlat men inte kommit fram till mitt svar! Vilken cisco switch är äldst, 2950 eller C3524? Det verkar vara två st helt olika modeller osv och undrar då också vilken utav dom som lämpar sig bäst till LAN verksamhet? Är väldigt tacksam för svar!

Av Mrheadbanger

Jag råkade precis ut för samma sak! Och jag har klickat på alla knappar på skärmen utan resultat, sen så drog jag även strömsladden för både datorn och skärmen men skiten är ju kvar, alltså måste inställningen ha sparats i någon minne i datorn? :S

Skrivet av KungLennart:

Hej! Min dator har börjat dampa,,, Det står smartimage on och off på båda sidorna och ett sträck som åker fram och tillbaka på skärmen.
Stör mig som fan på det och kan inte spela på det.. Juste en grej till på smartimage off är det bra bild men på smartimage on är det sämst bild... Så jag undra om det är någon som har haft detta problem eller vet hur man fixar det. Eller är det bara att min skärm är kass?

MVH
Lennart

Av Mrheadbanger

Vet bara att man kan binda för att starta en ikon/öppna en mapp. Men det går säkert att göra något haxx

Av Mrheadbanger
Skrivet av furuliden:

Herregud! Precis samma sak hände mig! Fast min morsa skrek inte på mig. Jag var för ivrig efter att jag fått min nya dator från komplett. Så jag "råkade" böja en cpu pin. Nu har jag en p6t deluxe och den äger! SOFT att man kan starta det moderkortet utan att koppla in en startknapp

Hur startar du något utan startknapp? o.O

Av Mrheadbanger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Vilken drivis använder du?

Dom nyaste, tankade ner allt på nytt efter att jag hade kopplat in båda korten.

Av Mrheadbanger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mrheadbanger
Problemet är att det inte funkar längre och det står exakt lika dant i CCC fortfarande. Och förut när jag startade datorn så fuckade hela datorn ur och systemåterställningen kom upp av sig självt. Då valde jag att felsöka problemet vilken bara stod och laddade så jag fimpade datorn, startade den igen och den gick iofs igång men CrossfireX funkar inte längre? Låter som något allvarligt fel :S

Kan tillägga att när jag spelar t.ex cs så hackar det till ibland och det blir som en 1,5cm ljust konstig färgad strimma tvärs genom skärmen emellan åt..?

Av Mrheadbanger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Vad är problemet? Systemet visar bägge korten och CCC säger att den har CF igång. Du får ju tom mer poäng i 3DMark.

Problemet är att det inte funkar längre och det står exakt lika dant i CCC fortfarande. Och förut när jag startade datorn så fuckade hela datorn ur och systemåterställningen kom upp av sig självt. Då valde jag att felsöka problemet vilken bara stod och laddade så jag fimpade datorn, startade den igen och den gick iofs igång men CrossfireX funkar inte längre? Låter som något allvarligt fel :S

Av Mrheadbanger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tyffhunt
det är väl för att du kör två olika grafikkort? står ju att dom inte är perfekt matchade men det är fortfarande aktiverat ??

Men det går ju att köra dom i CrossfireX och det funkade igår, även fast det kom upp ett felmeddelande i catalyst :S

Av Mrheadbanger

Crossfire problem!

Hej gott folk!

Jo jag började köra CrossfireX här om dagen och det funkade men i ATIs catalyst står det att jag bara har 1 grafikkort inkopplat, även fast båda kommer upp i datorn och jag får högre poäng i 3dMark än vad jag fått tidigare.. :S

http://data.fuskbugg.se/skalman01/Namnloss.jpg

Så, vad menar egentligen catalyst med felmeddelandet? Ljuger den för mig?
Kan tillägga att dagen efter jag kopplade in allt så fungerar inte crossfire längre och det ena grafikkortet kommer bara upp ibland efter omstarter.

HJÄLP TACK!

Av Mrheadbanger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xzypher
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews...

Detta testet visar att 4850 + 4870 presterar lite bättre än 4850 + 4850. Ytterst marginellt men inte EXAKT samma prestanda.

Själv kör jag ett HIS 4850 och ett XFX 4850 och det fungerar mycket bra. Enda nackdelen är väl egentligen att du får ett element till, inte så kul till sommaren:(

Undra hur det skulle bli om man kör ett 4870 512MB med ett 4850 1GB? För så ser det ut att bli nu x)

Av Mrheadbanger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Deathdancer
Nu sov jag tydligen när jag skrev inlägget

Skulle rekommendera ett till 4850 om du har 1gb-utgåvan nu. Om du har en 512mb och en 1gb i CF kommer kortet med 1gb bara utnyttja 512mb. Sälj hellre kortet då och sikta på ett _5850_.

mvh

Men påverkar minnet prestandan verkligen så mycket? Det är ju inte alls mycket skillnad i pris när man kunde köpa dom på 512 & 1GB?

Av Mrheadbanger

Kan tillägga att temperaturen på själva processorn på graffekortet (eller vart alla program nu läser av) sänktes från 85C till 39 när jag körde 3D Mark! :DDD