Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som lolrazz har skrivit i forumet
Av lolrazz
Skrivet av Halogen:

NHD (new helmet day)!

Eftersom jag inte iddes köra 50 mil enkel väg för att prova en AGV-hjälm (se mitt tidigare gnäll i denna tråd) så beställde jag till slut en AGV K1S Soleluna 2018 i stl M efter lite hjälp och diskussion angående storlekar med @lolrazz.

Den kom igår och lo and behold, den passar mer eller mindre perfekt. En mycket glad sporthojsknutte här.

Bildbevis:
https://i.imgur.com/r6O6e4E.jpeg

Men så grymt att det blev så bra!! Otroligt snygg hjälm också! Älskar AGV

Av lolrazz

Användare: @richard_malmoe
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: GoPro 5

Positivt:

Snabb och smidig affär. Otroligt bra packat!

Negativt:

Slutbetyg: 5/5!

Av lolrazz
Skrivet av cb99:

New Ranked System Explained in Apex Legends Season 17
https://www.youtube.com/watch?v=tW8W6z8n9W4

Det gjordes en del genomtänkta beslut för att förhindra en del missbruk som var möjligt i systemet, väl förklarat ovanför.
Jag brukar bara köra Ranked när kart-rotationen var tråkig innan, men som jag skrev tidigare är vanliga vanilj BR bra mycket tuffare den här säsongen och mer "normalt" i ranked som jag nu kört lite mera, pga. den som jag nu ser trasig MM i vanilj så är nog detta en av de säsonger jag kört minst.

Is Masters Easy in Apex Legends Season 17 Ranked?
https://www.youtube.com/watch?v=mdNzg-ZfpGI

Det verkar nu till nästa säsong bli ett riktigt överskott på sky-trails då min observation/känsla visade sig vara riktig att ranked var enklare i år. Så det är enklare än någonsin att skaffa sig ett trail just i år, se videon ovan. Iofs. inte så många dagar kvar på säsongen, något lär de ändå ändra till nästa säsong.

Är en spelare som kommer och går lite till Apex. Spelade pre-season1 och spelat några strösäsonger. Är inte usel utan brukar hamna runt dia3-1 beroende på hur dedikerad jag är. Denna säsongen är det dock en annan femma.. Ranked är enligt mig helt urspårat, har en kompis vars kompis nyss blev master med en kd på 0.3.. Bara man spelar och ratar blir man master. Tyvärr helt trasigt

Av lolrazz
Nytt bud: 500 kr Gopro + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av lolrazz
Skrivet av LitenStorStark:

Telia Bredband 500/500. Haft denna hastighet tidigare utan några problem.

Prova predictive istället för lockstep. Jag hade exakt samma problem efter senaste ligan, detta hjälpte

Av lolrazz
Skrivet av aent:

Vilken typ av uppkoppling? Om du kör lockstep och har lite dålig uppkoppling känns det skit. Det går att ändra till predictive, men då får man istället rubberbanding ibland.

Jag skulle börja med att ladda ner winmtr och sedan köra det mot deras servrar och se om det är för problemet ligger. Man måste ha hyfsad uppkoppling för att det ska kännas bra.

This!

Av lolrazz

Hej!

Tar du emot bud? Om ja kan jag börja på 900 + frakt

Av lolrazz

Hej!

Har du något minneskorttill din gopro som ingår eller något/några fästen? Eller är det bara själva enheten?

mvh

Av lolrazz
Skrivet av kozmos:

Ja jag får absolut lösa det, känns som navigering är a och o vid den typen av körning, har redan reggat mig på stegra!

Slog ett öga på denna med men får nog bli quadlock univeral fit och en billig ulefone isåfall.
Har tyvärr ingen gammal "beater"
https://hondogarage.com/products/test-of-perfect-squeeze-bar-...

Den ser ju riktig najs ut! Jag kör en givi helcase där mobilen ligger skyddad innanför ett fodral, fungerar kanon så länge inte solen ligger rakt på.

Absolut, navigation är superviktigt för att ens hitta på alla småvägar.. Tråkigt att köra vilse inne på en skogsväg haha

Av lolrazz
Skrivet av kozmos:

Absolut, inte omöjligt att jag kommer ha det.
Hur har du valt att montera telefonen, kör själv utan navigering för tillfället men har spånat lite på detta.

Funderade på att införskaffa en billig ulefone men finns det några robusta fästen, kan ju va lite skakigt emellanåt haha.

Kör quadlock. Har en gammal oneplus 6t som navigeringsmobil. Rekommenderar inte att använda din "vanliga" telefon då risken är stor att kameran vibrerar sönder över tid.

Slår ett hårt slag för att lösa så du kan navigera, sedan kolla in stegra och generera en kul rutt, fasen vad bra vägar jag hittat som jag aldrig skulle köra på i vanliga fall!

Av lolrazz
Skrivet av kozmos:

Okej!
Tänkte precis på stegra.io och ville minnas att någon nämnde det här, misstänker att det va du, har i alla fall reggat mig där med nu.
Kör du GPS eller telefon som navigering?

Jo jag bor i närheten nere i Olofström, man har ju blivit hemmavan och kör samma sträckor helatiden så jag letar lite nya offraod sträckor att köra

Precis, jag har myntat det här på forumet tidigare.. Är väldigt nöjd användare!

Har du vägarna uppåt kan jag skicka dig lite gpx filer som jag kört, vissa utav dessa har jag kört flera gånger då de varit riktigt bra!

Jag kör gurumaps på telefonen, genererar rutt och gpsfil i Stegra sedan läser jag in i telefonen och navigerar med den på hojen!

Av lolrazz
Skrivet av kozmos:

Finns det några schyssta grus/terräng vägar i växjö trakten ?
Tänker att du har koll eftersom du kör en DR650

Finns massor faktiskt! Jag har använt Stegra.io för att lägga rutter. Med denna gamla maskinen pallar jag inte köra superlångt, men har 3 rundor som ligger på 13-17 mil som har 70%+ grus och skog. Otroligt roligt med olika väglag och terräng!

Går inte jämföra med norra Sverige dock

Av lolrazz
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Jag kör två stycken just nu men kommer bli Yamahan framöver. Om två år skall sambon börja övningköra med mig och då ska hon ha en egen. Har jag råd är jag framöver väldigt sugen på en Suzuki Intruder M1800 eller liknande men det ändras hela tiden. Finns alltid ett litet villhöver i bakhuvudet.
Suzuki Bandit 1200 S (ombyggd till N) 1997. 4cylindrig på 97hk.
Yamaha Dragstar 1100 2000. 2cylindrig på 57hk men högt vridmoment.

Jag hade tidigare en Suzuki GSX-S 750z 2019 som jag hade i två år direkt efter jag tog kortet. Den var lite liten samt dyr i försäkring. Jag fick båda ovan hojar för mindre än jag sålde den för samt en sänkning på försäkring från 9000kr för en hoj till 3000kr för två.

Angående ADV så funderar jag på att plocka en transalp eller liknande för en sommar och köra lite TET.

Edit: Såg att @lolrazz också är från Växjö. Får ses en dag och snacka skit kanske?

Härligt! Jag har kört massvis med sport men helt sadlat om i höstats/vintras till ADV! Kört lite TET här nere i södra Sverige samt TST.

Min är lite för gammal och klen för att dra på längre tur (jag är också lite för stor) så håller mig i närområdet med lite rundor på 16-17 mil. Sprätta grus och köra skog är extremt kul, rekommenderar absolut en enstånka för detta ändamål!
Du nämner Transalp, skulle slå ett slag för Dominatorn istället, den skall vad jag hört vara aningen bättre och piggare!

Jag ses gärna och kör lite!

Av lolrazz
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Troligtvis en CB600(R) om de hade en modern på risktvåan. Ganska vanlig modell från Honda på körskolor.
Jag har varit sjuk och sen har det regnat så inte kört på ca två veckor. Kommer bli så skönt när regnet försvinner nu i helgen.

Vad kör du själv för kul? Kör du lite ADV tro? Själv har jag gått från GSXR1000 till DR650

Av lolrazz
Skrivet av Pelle:

Regn och rusk men inga problem! Ses på vägarna! 🥳🥳

Grattis! Välkommen in i gemenskapen!

Av lolrazz

Jag har efter 8 år aldrig haft problem med min japanska Akita. Tyvärr i höstas började han få problem med klåda och utslag. Där efter började han halta för att sen bli bra igen. Efter många resor till veterinären så visade det sig att det var sköldkörteln som var grundproblemet.

Tyvärr började han kissa blod för ett par veckor sen så det blev en resa till in till veterinären, väl där visade det sig efter röntgen, ultraljud och blodprover att han hade fått tumör i mjälte, lever samt njurar. Det klarade han såklart inte så han fick somna in.

Varför skriver jag detta här? Jo! Värdesätt en försäkring som du själv tror du blir nöjd med och snåla inte på skydd. Jag själv hade Moderna (trygg hansa) med dubbelt försäkringsbelopp, hela denna resan kostade över 50k totalt medans jag själv fick betala en bråkdel av det. Hade aldrig problem en enda gång med försäkringen även om den användes vid ett 10 tal gånger under 10 månader. Direkt reglering via veterinär och ersättning som gjordes direkt med sjukhuset där jag betalade mellanskillnaden. Detta har nog de flesta försäkringsbolag stöd för vilket var otroligt skönt i denna karusell av känslor.

Du kan också lätt jämföra försäkringar här: https://www.konsumenternas.se/konsumentstod/jamforelser/djurf...

Av lolrazz
Skrivet av Halogen:

Är jag jättejobbig om jag ber dig kontrollmäta en gång åt mig? Pretty please?

Nej. Kollar när jag är hemma från jobb!

Av lolrazz
Skrivet av Halogen:

Vad har du för mått runt huvudet och vilken storlek köpte du? Jag har 57cm och hamnar någonstans mellan S och M, MS i vissa modeller enligt AGV's tabeller. Normalt svenskt halv-ovalt huvud.

Jag har typ samma mått, mins inte riktigt och har S.

Av lolrazz
Skrivet av Halogen:

Har faktiskt inte bestämt mig helt 100% ännu, litegranna för att jag inte kunnat prova de olika modellerna någonstans. Om man ska vara petig så är det väl bara toppmodeller som Pista RR som räknas som en riktig replika, men AGV har hjälmar med samma motiv som racehjälmarna i hela sortimentet inkl den lite enklare K1. Mugello 2016, Mugello 2018 eller en Soleluna 2019 ligger väl högst just nu.

Egentligen vill jag ha allihopa, men vad säger The Doctor om det?
https://media.giphy.com/media/YQHUgiw2qmjdIEPgPQ/giphy.gif

Låter dyrt!

Kan dog absolut rekommendera Pista. Jag har deras carbon, den är jag väldigt nöjd med! Hoppas du får tag på något ställe där du kan prova, själv chansade jag och köpte över nätet. Satt som en smäck från början så jag hade tur.

Av lolrazz
Skrivet av Halogen:

Ja, alltså AGV är ju ett europeiskt premiummärke i min värld så jag tycker det är konstigt att så få handlare säljer dem.

Jag har en AGV Pista GP, supernöjd! Är det den du är sugen på? Jag vet att de flesta ställen kan ta hem hjälm så man kan prova, osäker dock på dessa lite dyrare hjälmar. Men kan vara värt att kolla med sin lokala handlare ändå.