Inlägg

Inlägg som lolrazz har skrivit i forumet
Av lolrazz

Jag vill helst ha en AC med slang då jag förstått att de är bättre och kräver mindre underhåll. Jag har ventilation som går igenom lägenheten, dock ingen ventilation som är i själva lägenheten. Röret går alltså bara längs med taket.

https://i.imgur.com/nTDDT9G.jpg

Dålig bild kanske, men man ser ventilationen uppe till vänster samt de små (enda) fönsterna i lägenheten.

Problemet blir också med slang då lägenheten är så pass liten. Kan lixom inte gömma den på något bra sätt.

Av lolrazz

Ac till liten lägenhet utan fönster

Hej! Behöver råd för att överleva sommaren. Som person är jag väldigt (läs onaturligt) varm och skulle egentligen önska att flytta till ett svalare klimat.

Bor i lägenhet på första våningen, 27 kvm. Behöver hjälp att välja vilken AC jag skall köpa, om jag kan ha en? Eftersom jag bor på första våningen samt nära entré så kan jag inte dumpa slangen ute på något bra sätt. Risk att folk tror att röret som sticker ut är någon slags askkopp är hög. Är det kört för mig då?

Det enda fönster jag har är i mot kvällssol vilket gör att det redan nu bli olidligt varmt i lägenheten, så kylningen är ett måste för att jag ens skall kunna vara här i sommar.

Kan jag ha AC eller måste jag gå på fläkt? Kan man dumpa AC slangen inne på toan eller på något annat sätt leda bort värmen? Sovrummt är en slags Sovalkov tillsammans med det lilla vardagsrummet.

Har också funderat på en skuggfilm på fönsterna men är rädd för att detta inte kommer räcka alls.

Budget ca 5k.

Alla förslag uppskattas.

Av lolrazz

Bor i lägenhet på första våningen 27 kvm. Behöver hjälp att välja vilken AC jag skall köpa, om jag kan ha en? Eftersom jag bor på första våningen samt nära entré så kan jag inte dumpa slangen ute på något bra sätt, är det kört för mig då?

Jag har fönster mot kvällssol vilket gör att det redan nu bli olidligt varmt i lägenheten, så kylningen är ett måste.

Kan jag ha AC eller måste jag gå på fläkt? Kan man dumpa AC slangen inne på toa?

Budget ca 5k

Av lolrazz

Efter mycket övervägande så blev det ett par DT 1770 PRO Hoppas min Fiio e7 orkar driva dem okej.

Av lolrazz

Har du inte behörighet att se bilderna men de inte är krypterade kan du prova ta behörighet. Denna reggfil lägger till ett menyval där du lätt kan göra detta.

Av lolrazz

@Adam76: Stöld i bil går under hemförsäkringen. En sådan bör alla ha vilket inte gör just försäkringsbiten till ett större problem, bara man inte förvarar grejerna synligt.

Sen kan tilläggas att detta kan variera men generellt sett täcker de flesta bolag detta såvida grejerna inte ligger helt öppet i bilen.

Av lolrazz
Skrivet av Eziz:

Är det någon här som har erfarenhet av dessa prylar?

Har haft ett par Qpad QH85 qpad.com i 7 år typ. Det är hög tid att byta till något nytt och nå nya "gaminglurar" blir det inte. Jag har växt ifrån det. Nu blir det nått slags insteg till HiFi-världen. Sennheiser HD599 en-us.sennheiser.com verkar som en bra kompromiss när det gäller ljud kontra pris. Är det någon här som har nå erfarenheter? bra/dåligt med HD599?

Till dessa lurar hade jag tänkt en DAC/AMP Fiio K3 Fiio K3 mobileZtore.se. Nu ska denna vara ganska färsk tydligen och inte så beprövad, men ni som haft Fiio-prylar sen tidigare, är det att rekommendera?

Modmic 5 antlionaudio.com ska ju tydligen vara riktigt bra. Dock är det folk som upplever brus om man sätter den direkt i moderkortet. Antlion rekommenderar att man köper ett usb-ljudkort för att kringgå bruset. Är det nån som har nå erfarenheter om detta? finns det något USB-ljudkort som man INTE bör köpa?

Ska jag skippa Fiio och köpa ett internt ljudkort? typ ett Creative Sound BlasterX AE-5? är det någon här som kör sin modmic 5 i ett sånt ljudkort? brusar det?

Har även försökt hittat en DAC med mic och hörlursingång, dock är den enda jag lyckats hitta är Mayflower Arc mayflowerelectronics.com. Prisbilden på denna produkt är kanske inte riktigt vad jag tänkt mig.

Vad tror ni, är jag helt ute och fiskar eller kan det bli något vettigt av detta? dela gärna med er av era tankar.

Ägt både Modmic 3 och 5. Inte köpt ett extra ljudkort till micken så haft ordentliga störningar med Modmic 5. Rekommenderar inte att köpa en micken utan ett sådant ljudkort. Jag rekommenderar inte den micken alls faktiskt. Modmic 3 var bättre.

Av lolrazz
Skrivet av ZyntaX:

Ett alternativ är att du fått två defekta modmics som du borde reklamera.
Lyckas du få en Modmic att ha helikopterljud och basljud i bakgrunden så tvivlar jag att någon annan mic gör dig någon nytta heller.
Är det samma hårdvara du kopplat in dem på? Det rekommenderas att använda Modmic med usb-ljudkort. Jag köpte själv ett billigt för 100kr som funkar fint utan störningar. Dåligt isolerat moderkort kan bli hur illa som helst oavsett analog känslig mikrofon du kopplar in.

Basljud i bakgrunden känns ju som ett akustiskt problem i rummet du sitter i, inget med mikrofonen.

Provat i en massa olika miljöer, alltid samma basljud. Olika datorer och alltid "likande" läs olika störningsljud ifrån de båda. Inte provat externt ljudkort då jag bara har DAC/AMP för hörlurar och ingen mickingång.

Hur som känns det sjukt omständigt när alla de andra headset/mickar jag provat inte haft problem.

Av lolrazz
Skrivet av trickeh2k:

Ja, jag tror att ett stativ blir den bästa lösningen isf. Går säkert att hitta hyggligt stativ, kanske begagnat för runt 500-lappen, så kan du investera i puffskydd så har du en bra setup sedan.

Snyggt, tack för svar!

Av lolrazz
Skrivet av Överkill:

Varför avskyr du modmic? Är det på grund av extra sladden? I så fall finns Modmic Wireless nu. Kanske värt att kolla på?

Dels för den extra sladden men främst för störningsljud ifrån själva mikrofonen. Har haft Modmic 3 och 5, samma problem med båda. "helikopter" ljud och basljud i bakgrunden när jag pratar. Spelar ingen roll hur jag kopplar in micken.

Av lolrazz
Skrivet av ZyntaX:

Om du hatar dina vänner som du skall prata med i micen så är det en bra lösning.
Om inte så är Modmic eller headset din enda lösning med den lilla budgeten.

Modmic har jag använt i flera år och avskyr. Aldrig mer.

Då utesluter jag bordsmic, tack!

Av lolrazz
Skrivet av trickeh2k:

Det är nog inte det största problemet med bordsmikrofoner. Jag har en Blue Yeti och den tar inte upp speciellt mycket ljud från tangentbordet, däremot tar en upp vibrationerna när man skriver på tangentbordet utav bara fan. Overall skulle jag säga att headset är en bättre lösning.

Bordsmikrofoner är bättre och mer lämpade för podcast-stuket. Ska du ha någon som är bra på båda så tror jag det blir svårt att hitta något vettigt i den prisklassen. Tror inte det finns någon som använder en bordsmikrofon "professionellt" som inte använder stativ och puffskydd, helt enkelt därför att de är klart bättre än headset men troligtvis har svårt att avskärma ljud från tangentbord tillräckligt bra i kombination med att de plockar upp vibrationer.

För 500 spänn får man dessutom inte speciellt upphetsande grejer.

Ett headset är inget jag är intresserad av då jag tänkt köpa ett par beyerdynamic 1770. Dock kan jag tänka mig köpa stativ och mikrofon där på.

Kan tänka mig gå upp till 1000 för detta.

Av lolrazz

Hjälp av att välja bordsmikrofon

Hej!

Behöver hjälp att välja bordsmikron. Jag önskar en som kan stå under skärmen, problemet är dock att jag har ett mekaniskt tangentbord som låter en del. Finns det någon mick som är riktad som inte plockar upp ljud runt om?

Eller är jag helt bränd och mikrofon på stativ är den enda lösningen?

Budget ca 500.

Av lolrazz

Någon som spelar detta? Mina regulars är inte lika sugen som mig på att spela så söker mig någon/några att spela med. Ser gärna att du är 20+ och vet iallafall lite vad spelet går ut på.

PM

Av lolrazz
Skrivet av Kawa-93:

Tjabba!

Beställde precis ett styck DT 990 pro 250 ohm, en Blue snowball ice mic och ett Creative soundblasterX G6 Dac/Amp. Får vänta till onsdag innan jag får möjlighet att testa och oh boy ska det bli kul!

Återkommer med resultatet.

Snygg setup! Hoppas du blir nöjd!

Av lolrazz
Skrivet av Buddaz112:

Bara åka och prova själv om lurarna passar. Vet ej hur seriöst du vill gå. Hade hellre rekommenderat en fristående separat mic fast priset kan då fort springa i väg

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har provat dessa hos en kompis och gillar passformen! Det enda som gör att jag drar mig lite är de problem de haft (tidigare?).

Av lolrazz
Skrivet av Royael:

Ja kör med modmic 5 genom usb-adapter och får statiska ljud med jämna mellanrum. Folk säger att de låter som mobilstörningar fast mycket högt. Har inte haft detta problemet innan jag skaffade en modmic...

Exakt så säger mina kompisar också. Som störningar/helekopterljud.. Jag har Asus Maximus 6 formula vilket har SupremeFX Black. Har svårt att tro att ett en USB adapter är bättre än det, men så kan det ju vara.

Skulle vilja styra över frågan mer mot hur vida DT 1770 PRO fortfarande har problem med Tesla 2.0 dock. Någon som vet?

Av lolrazz
Skrivet av Leyer:

Ett usb-ljudkort för 20kr löser detta..

Nu är ju 20 kr inga pengar, men tycker inte du detta är kasst? Har du en Modmic själv?

Av lolrazz
Skrivet av Kawa-93:

Hej. Är själv väldigt intresserad av ett par Beyerdynamic lurar, ny mic och amp/dac men är lite lost. Sitter i ett väldigt tyst utrymme så ett par öppna lurar är inga problem. Skulle följande set fungera tillsammans.
Dt 990 pro 250 Ohm.
Modmic 5
Fiio E10 olympus 2.

Fiio är klassad från 16-150 Ohm men i vissa chatter kan man läsa att de utan problem kan driva de 250 Ohm lurarna från Beyer. Andra säger att det inte går.
Finns det bättre amp/dac för liknande peng som fungerar bättre? Tanken är att använda setet till gaming fps men även mycket film och musik. Hatar låg bas så en bra stark bas är viktigt. Behöver lite hjälp här känner jag. Tack på förhand.

Jag som haft 2 olika Modmics skulle inte alls rekommendera dessa faktiskt. Jag kanske haft otur, men Modmic5 ger mig en massa statiska ljud, vad jag läst krävs annan lösning än moderkortet för mikrofoningång vilket jag själv tycker är överdrivet. Dessutom för ca 800 kr.

Men Beyerdynamic är bra skit! Hoppas någon som har 1770 pro idag kan svara lite på frågor om dessa.

Av lolrazz
Skrivet av Wastafari:

AKG n700 eller philips fidelio x2 kan annars rekomenderas. Philips hittar jag dock inte i sverige längre

Trådlöst är inget intressant