Inlägg

Inlägg som lolrazz har skrivit i forumet
Av lolrazz

Jag har ett par 1770 som jag både spelar med, lyssnar på musik med samt film. Jag har en Fiio dac/amp till detta.

Jag har tidigare haft 770 dt och tycker 1770 är betydligt bättre.

Av lolrazz
Skrivet av yugurt:

Inte något brandfarligt heller då utgår jag ifrån.

Supertack för svar.

Av lolrazz

Dum fråga kanske. Men avsöndrar ACn (läs generell ac) några farliga ångor etc ifrån avledningsröret?

Av lolrazz
Skrivet av AplAy:

Dagens barn bryr sig inte om Pokémon lika mycket som majoriteten av alla som växte upp med det sedan 90-talet.

Är själv uppvuxen på 90 talet och med pokémon. Tror fortfarande filmen är med svenskt tal eftersom den riktar sig i mot barn.

Av lolrazz
Skrivet av Swedman18:

Fy vad dumt, halva poängen med Detective Pikachu är ju att se den med Ryan reynold förstår verkligen inte varför dom gjorde så här

Kan ju ha att göra med att det är en film som främst vänder sig till barn i låga åldrar? Såvida då inte är sarkastisk.

Av lolrazz
Skrivet av lappen81:

@lolrazz: Det jag försökte förmedla var att räkna inte med att den hanterar mer än 5-15kvm effektivt, men du kanske har bättre förutsättningar att värma/kyla än mig.

Min etta är på 27 kvm. Spelar inte så stor roll om den inte klarar att få ner tempen till minsta minimum. Räcker med att få ner tempen runt 20

Av lolrazz
Skrivet av johanruda:

Självklart skulle jag skrivit fler detaljer. Sitter på jobbet så jag tänkte inte riktigt till innan jag skickade iväg Min tanke med inlägget var också mer om det fanns några guldkorn till försäkringsbolag för nya förare, vilket jag också skulle varit mer tydlig med.

Jag är precis fyllda 33 år, bor i ett större område 3 km från centrum, bilen jag tänkt är en Saab 9-3, runt 10 år gammal, bensin/etanol, budget runt 50.000 kr.

Okej. Då skulle jag kollat Vardia och Gjensidige. Jag tror dock att LF ligger bra på det priset.

Av lolrazz

Priset beräknas på din ålder, hur länge du haft körkort, din postadress samt bilmärke/effekt.

Kolla alla de stora försäkringsbolagen. Drar jag till med en gissning så kommer LF kunna ge dig bästa pris ändå, men värt ett försök är det. Bor du hemma fortfarande?

Av lolrazz
Skrivet av lappen81:

Står att den är på 2.1kW och 70m^3h, 28kvm. Jag hade en ~3.2kW kylde bra skulle klara 50kvm i verkligheten så är det drömsiffror den fixade min lgh på 30kvm men det tog några timmar att få ner temperaturen 2-3C ja g tror dock att huset värmde upp min lgh andra kanske har bättre förutsättningar. Se även denna på luftmiljöbutiken som jämförelse: 5.2kW, upp till 50kvm, 580^3h luft https://luftmiljobutiken.se/produkt/ac-venezia-18k-g/.

Det står i specifikationen att den är på 28 kvm

Av lolrazz

Det får bli denna Tack @MrWhizeguy för tipset om koden. Landar på 4199.

Av lolrazz

Vad tror vi om denna ?

Av lolrazz
Skrivet av Petterk:

Om du t.ex. kör frånluftsslangen i ena fönstret och andra öppet bör nog i princip vilken portabel luftkonditionering som helst fungera. Åtminstone till någon nivå. Problemet med att ge rekommendationer är att att modeller ibland ändras år till år, så de folk har erfarenhet ifrån kanske inte längre finns att köpa o.s.v. Har du inga specifika krav på smarta funktioner så kan du i princip slumpa mellan de som finns tillgängliga för stunden. De flesta ligger kring din prisklass.

OT: Kommer internet-anslutningen från kabel i ventilationen?

Na. Den är "gömd" lite för att kunna bli upphängd.

Av lolrazz

https://i.imgur.com/Q7BIIF7.jpg

Denna blåser ut.

https://i.imgur.com/4fYoLQz.jpg

Denna suger, så känns det iallafall. Sitter i köket.

Nu har jag fått bra koll på min ventilation

Lyfte även på de vita blocken som är på första bilden jag bifogat några svar upp. Där i är isolerade rör.

Huset är byggt 80-90 någonstans.

Av lolrazz

Lägenheten är varm. Men jag är också extremt känslig. Jag trivs i max 20c både inne och ute. Skall jag sova är 10c rimligt för mig. Förstår att en AC inte gör det så kallt, men det påvisar att en AC för mig är nödvändigt.

Skall kolla med hyresvärden samt lösning med rör ur fönstret. Uppskattar dock fortfarande lite mer tips på vilken AC som kan passa mig bäst.

Av lolrazz
Skrivet av loefet:

@lolrazz: Sitter den i rummet så är det väl en tilluftsdon. Eller hur ser det ut på andra sidan väggen, så det inte bara är en övertrycksventil mellan rummen.
Bättre att koppla ACn mot ett utsug i så fall.

Finns inget på andra sidan.
Kan man se om den tillför luft eller suger? Hålla ett papper framför borde funka?

Skrivet av Petterk:

Nej, det är troligen självdrag. Även om det inte var självdrag så får du såklart inte modifiera fastighetens ventilationssystem.

Alright.

Av lolrazz

Jag hittade denna.

https://i.imgur.com/ZNqkgzk.jpg

Går det att montera fast röret där tro? Jag har en liknade inne på toaletten samt en inne i köket. Aldrig tänkt på dem.

Jag har inte frågat än. Vill veta vad det finns för möjligheter först.

Av lolrazz

@Petterk: Då är jag med på vad du menar. Inte varit införstådd i att den suger i sig sådana mängder luft

Jag har ingen plats för en sådan AC. Lägenheten är för liten och ytan där fönsterna är, är för liten. Vi pratar 2 meter till entrédörr.

Av lolrazz
Skrivet av Petterk:

Det finns nog ingen bra lösning. Portabel luftkonditionering med dubbla slangar hade fungerat, men de säljs knappt längre. Fönsterenhet kräver större öppning än 70 x 50 cm. Portabel enhet med kondensor kyld av vatten och värmeväxlare kostar nog 30k.

Billigaste och enklaste lösningen är att få lov av fastighetsägaren att installera riktig luftkonditionering/värmepump med utedel. Det är vad som ligger närmast din budget också.

En portabel AC med frånluft behöver dra in ~300 m3/h färsk luft från din tilluft. Har du bara frånluftsventiler riskerar du att dra in luft från frånluften.

Hm. Detta förstod jag knappt. En stor med utedel är inget som är intressant för min del.

Får gå på en med slang och såga en skiva för ena fönstret, frågan är då vilken AC man skall välja?

Av lolrazz
Skrivet av improwise:

Markiser är faktiskt ett ofta underskattat alternativ till AC, det är bättre att försöka förhindra värmen från att komma in än att väl där försöka bli av med den. Det är dock inte en lösning som fungerar i alla lägen.

Så är det ju. Jag tänker skyddsfilm samt AC som lösning. Jag är som sagt orimligt varm och tycker redan det är för varmt i lägenheten.

Av lolrazz
Skrivet av Gruarn:

Öppna fönstret längst in så mycket du kan och mät hur stor öppningen blir. Såga till en skiva av ngt slag till lämplig storlek så att du kan sätta upp den i fönstret och fäst slangen från AC-aggregatet i den skivan. På så vis kan du leda ut värmen högt upp när du behöver det. När det regnar får du ta ner slangen/skivan så att den inte blir förstörd av regnet.

Om persiennerna var neddragna för att undvika solinstrålning så skall du nog passa på att köpa en solfilm också för att det skall se trevligare ut inne. Är de neddragna för att undvika insyn så hjälper ju dock inte det. kom dock ihåg att persiennerna har ett bra skydd mot solinstrålning, så förvänta dig inte någon effekt på värmen med den lösningen, utan det handlar om det rent estetiska.

Eftersom jag bor på markplan är de för insyn. Man kan kanske fästa skyddsfilm och sedan ha persienner? Jag kan mycket väl såga dit en bit plywood eller liknade och fästa röret i. Problemet är som du ser på bilden att det är väldigt trångt.

En fast installation är inte något som är aktuellt då det är en hyresrätt. Dock ingår el och vatten i hyran.