Inlägg

Inlägg som tfwo har skrivit i forumet
Av tfwo
Skrivet av forcevision:

Tjo,
Vilket program för kryptering av externhårddisk skulle ni rekommendera. Gärna gratis program 😁

/Force

Veracrypt

Av tfwo

@issue: Visst är det trist när det strular sådär, suck... Om du blir sugen på att testa linux finns massa olika distros att välja mellan, finns en som gör det busenkelt för windows användare att känna igen sig och får lätt o använda linux för första gången Zorin OS heter det.
Zorin OS

kan va värt o testa

Av tfwo
Skrivet av muli:

Kan ej med gott samvete rekommendera en nybörjare att bygga en dator som kostar 25k när det är hans första gång. Enkelt att böja pins, speciellt för den som inte är insatt. Hade iaf rekommenderat att han låter inet bygga den för 799. Det är min åsikt iaf.

Du har en poäng i det du säger, jag tänkte verkligen inte så långt! din åsikt är korrekt

Av tfwo

Jag har också upplevt hastighetsproblem med windows 10 + vpn, även utan vpn då och då.

Kör jag via Linux har jag inga hastighetsbekymmer men så fort Windows 10 bootas så börjar strulandet, windows 7 flöt allt på riktigt bra i när jag hade det installerat, dumt nog "uppgraderade" jag med en nyinstallation av W10.

Av tfwo

@theqqrt: Det är en hyffsat onödig utgift att be en butik bygga burken åt dig, bäst är att göra det på egen hand, det är tämligen enkelt

Av tfwo

Raderade min fråga då jag snabbt insåg att erbjudandet jag fick av att köpa miningrigg lät osannolikt billigt 1000 dollar för en rigg med 6st gtx 1070 o massa tjosan, jo men tjena

Av tfwo

@eucalyptus:

Jag har alltid tyckt om datorer och min egenvalda ensamhet men uppskattar lite hemmakrök då och då också samt även någon riktigt bra klubb men jag slipper helst nattklubbar a´la stureplan då musiken där enligt mig är allt annat än bra.

Jag förstår helt och håller vad du menar och kan i stora drag relatera till det, jag var sån i din ålder också (och är väl i stort även idag)
jag älskar att sitta hemma framför datorn och kan göra det flera dygn i streck utan att känna något direkt socialt behov alls, det är ju tillräckligt att sitta och pilla med Linux, sköta om olika servrar och läsa / skriva i diverse forum samt att lyssna på musik och kolla serier/filmer tycker jag.

Mina vänner har lite svårt att fatta tjusningen i detta men de har inte heller haft ett brinnande datorintresse sedan barnsben.
det ultimata hade ju varit att träffa en tjej som tänker någorlunda likadant eller iallafall har förståelse för den egenvalda ensamheten som man har sånt stort behov utav. Familjeliv med barn och allt vad det innebär har aldrig lockat mig dock.

Men alla är vi olika.... i mina ögon är du normal!

Av tfwo

Killen hör hemma i hjorthagen och hittas ofta på lokala pizzerian, Han säljer riktiga skräp produkter han tar hem från kina.
brukar synas med majoriteten mkt mörkhyade personer som stirrar ner i bagageluckan på hans bil och blir pålurade Epad's o allt möjligt skräp. Fast han gör ju inget fel, han köper dirtycheap o säljer till folk som inte kan någonting och tjänar på det.

Fast själv skulle jag då aldrig få för mig o handla något från honom hur mkt kvitton och garantier det än må vara.

Av tfwo

Mitt heter 'suckmymonkeyjuice'

Av tfwo

[QUOTE="Zuggmate;12317626"]Mina kompisar häcklar mig för mitt online-namn, Zuggmate. (Det uttalas ['sʌɡmeɪt].) Är det verkligen så fult? Vilka misstolkningar gör ni när ni hör/ser det?

haha roligt namn... på engelska om man tar bort ena g'et... zug mate... asså sug kompis...
nåja, har aldrig påstått att jag har vidare bra humor

Av tfwo
Skrivet av Xzup:

Har kollat runt på mobilmarknaden nu och hittat 3 st telefoner jag kan tänka mig att köpa. Dock vill jag ha lite tips på ungefär vilken jag skall välja och som kommer hålla mycket i längden. Använder telefonen väldigt mycket till musik uppspelning via spotify så vill att den skall ha mycket minne redan från början.

Telefonerna jag har kollat på är.

HTC One X
Samsung Galaxy Nexus
Samsung Galaxy SII

Vilken av dessa ovanstående hade ni tagit ? Och vilken är mest telefon för pengarna ?

Xzup

Jag har i dagsläget både One X och samsung galaxy Nexus... kört one x'en ett tag nu, men sneglar hela tiden tillbaks på nexusen, den känns även fast one x'en har bättre hårdvara som en bättre mobil.

Av tfwo
Skrivet av Skillzore:

Hej!!

Så här ligger det till, jag skaffade en Galaxy SII i januari och var väldigt nöjd med den. Tyvärr blev jag av med den för några veckor sedan :(. Har nu fått pengarna från försäkringsbolaget och ska troligtvis införskaffa en ny, MEN såg nu att Galaxy SIII är runt hörnet. Den presenteras den 3 maj i London. Det jag undrar och vill ha hjälp med är, när tror ni att den kommer lanseras i Sverige (baserat på erfarenheter av tidigare "presentation till lansering" för Samsung eller liknande)? Är det värt att vänta på den?

Det ska väl sägas att jag inte ROOT:ar mina telefoner utan kör dem som de är och att jag främst spelar och ser på video när jag inte har något annat att göra, alltså ingen hardcore gaming/media mobilanvändare.

Så, tips? Tankar?

Säger en sak: Samsung galaxy nexus. spelar du så är även htc one x en stark kandidat.

Har ägt SGSII'an, samt den 'nya' motorola razr som kom också, kan säga att jag ångrar inte bytet till galaxy nexus det minsta.
så jag rekommenderar den varmt

Av tfwo
Skrivet av Sebbe_t:

Hejsan!

Köpte en Samsung SSD Desktop 830-Series 64gb för nån dag sedan och fick hem den igår. Planen var att ha BF3, WoW och OS på den . Med andra ord runt 50gb. Installerade OS som jag har Windows 7, WoW och virusproram och vips så var disken nästan full och Bf3 fick helt enkelt inte plats. Fundersam varför den fylldes så snabbt fast det egentligen skulle fått plats mer. Finns det några dolda filer som man borde ta bort? Eller så får jag helt enkelt köpa en 128gb istället (:

köp en till likadan ssd och raida den så har du 128gb utrymme och dessutom mkt snabbare läs o skrivtider på disken.

Av tfwo

enligt banksekretessen får banken ej ge ut namn info och så till privatpersoner.
det "ska" dem bara ge ut till polisen vid sånna här fall.
men ofta klantar sig banktjänstemän o delar ut namnet ändå.

det är iaf min erfarenhet av det.

ang. att öppna paket på posten innan betalning skett - bullshit.

Av tfwo

angående 'aggresivitet' i annonser man har ute på just blocket, så har det en ganska naturlig förklaring, om man ofta annonserar så blir man ju förbannat trött på alla dessa prutare, som prutar även fast man skriver "prutare behöver inte höra av sig"

av de annonser jag haft inne så gick de mot slutet i mer och mer aggressiv ton pga lyckosökare.

Av tfwo

köp en svenskköpt iphone 3gs ist, 16gb'arna finns o hitta för 4 tusen nya i begagnat butikerna här i stockholm iaf, folk som är i penga behöv går o tecknar abb o säljer dem nya inplastade till dessa butiker, o dem säljer dem för runt 4 tusen sen.

Av tfwo

Värdering av burk

Vad skulle ni anse min maskin är värd om ja bestämmer mig för att sälja den.

CPU: Intel Core i7 920 2.66 GHz
Minnen: 6GB Corsair Dominator DDR3 1600MHz/CL8/XMS3-12800
Hårddisk: 640GB/1000GB Sata
Moderkort: Asus P6T SE
Grafikkort: Radeon 5870
DVD/CD: Samsung DVD±RW DL
Chassi: Coolermaster HAF 922
PSU: Antec Truepower quattro 850W

Kul att veta vad man kan tänkas ta för burken om man får för sig att sälja av den och bygga ngt nytt.

Av tfwo

5870 kör iaf ljud+bild via hdmin utan några konstigheter

Av tfwo

Re: Varning för www.fabriksoutlet.com

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sanihani
Får det gå till så här??
För 5 veckor sedan köpte jag en Canada Goose jacka och idag fick jag den.En sån jacka kan man få i Klädkälare för 99 kr.Dom påstårsjälva att dom säljer original outlet kläder,i själlva värket säljer dom skräp. Jag har anmält företaget till Polisen,ARN och Ekobrottsmyndigheten.
När man tittar närmare på fabriksoutlet.com då ser man att företaget ät inte alls en outlet fabriksförsaljning,utan en bluf företag som skickar "märkeskläder" från China. Jag har en faktura som bevis och en jacka. ÄNNU EN GÅNG VARNING!!!!

Mvh

Din anmälan kommer inte ge något alls, helt onödigt att anmäla, bättre att försöka få häva köpet.

tom goose kopior kostar endel 1-2 tusen oftast.

så 99kr i en klädkällare vettefan

o vad har detta med datorer o göra? inbyggd laptop i luvan?

Av tfwo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gujukal
Har en Sony 37" LCD som kostade 6000 kr för nästan ett år sen och vi använder Canal Digital med HD-box som var "gratis". Tycker bilden blir skitbra mycket bättre än gamla CRT, tänk också på att en bra HDMI-kabel för runt 500 kr gör väldigt stor skillnad

dummaste jag hört, har kört med lågbudget hdmi kablar mellan min bluray -> Receiver-> min 52" Sony bravia LCD. Samma kvalitet oavsett kabel typ.
Däremot kan längden knasa till det om du har vrållång hdmi kabel.
men vem tusan har det