Inlägg

Inlägg som tfwo har skrivit i forumet
Av tfwo

Tycker du bör prova det vänliga approachet och förklara för dem att du har jobb att sköta och störs av dem, funkar inte det, så får du sätta på bitchmode och ta det via störningsjour/hyresvärd/smäll på käften eller något.

Har tyvärr gedigna erfarenheter av folk som firar just ramadan och när man försöker vänligt be dem dämpa sig så brukar rasist kortet dras illa kvickt, respektlösheten är oftast total, för nåde den som trampar på den där traditionen.

Av tfwo

@Swedish Berserk: det varar ca 1 månad

Av tfwo
Skrivet av NightFred:

Trevligt att se att det är fler än jag som lyssnar på VNV Nation, men just nu är det Further från skivan Resonance som snurrar..

Vnv nation är det absolut inga fel på
gillar dock det äldre materialet bättre än de senare.

Av tfwo

behåll pennan, låt dem stå sitt kast, e man klantig får man lida

Av tfwo
Skrivet av Überklass:

Som hundägare sedan flera år tillbaka och med 2 st hundar i flocken så är mitt svar nej. Så länge du inte med all säkerhet vet att du klarar av ett ~15 år långt 100%-igt engagemang - i ur och skur, hur dåligt du än mår, av en varelse som helt och hållet sätter sin tillit till dig, då du är dennes hela värld - så skall du inte bli hundägare.

Men det sagt så kan jag ändå säga att jag förstår din tankebana. Hundar har en helande effekt på människor som mår dåligt eller har upplevt trauman. Kanske kan just du få träffa en terapihund? Vet inte kriterierna, eller hur man går till väga men det kanske är möjligt på något sätt - kan vara värt att kolla upp för dig.

Förövrigt så känner jag inte, till skillnad från en del andra i tråden, att din boendestorlek skulle vara ett hinder. Hemmet är en plats där hunden skall finna sitt lugn och vila. Kanske lite mental stimulans och smålek på sin höjd och då kvittar det om du bor på 20 kvm eller 120 kvm. Det är utomhus i skog och mark där ni kommer vistas stora delar av ert gemensamma liv ändå.

Var bor du någonstans? Om du bor i närheten av huvudstaden och tror att det skulle kunna hjälpa dig så skulle du kunna få träffa mina två pälsklingar i mitt sällskap. Den ena är en Staffordshire Bullterrier vid namn Bismarck, vilket trots vad @tfwo skrev inte är en liten hund.. men är man van vid mastiffer så är räknas väl de flesta hundar som små Den andra heter Loki och han är en blandras där modern är Yorkshireterrier och han är väl det jag skulle räkna som en liten hund. Båda med helt olika mentaliteter och krav på fysisk och mental stimulans - två helt underbara familjemedlemmar.

https://scontent-arn2-1.cdninstagram.com/vp/4886c5208f796bb50841f03b96a9f693/5B76285A/t51.2885-15/e35/17495023_1897663613812625_420801697158266880_n.jpg

Hehe ja man kanske blir lite hemmablind, hittade en bild på min fila brasileiro valp (till vänster) våran dåvarande staffe i mitten och min canario hane som ligger o degar till höger.

https://imagizer.imageshack.com/v2/666x666q90/924/DeDX2H.jpg

här är 2 på min canario och fila, så jo jag kanske är hemmablind ser jag verkligen nu när hundarna ligger sådär o fläskar ut sig

https://imagizer.imageshack.com/v2/702x936q90/923/VtDfMa.jpg

https://imagizer.imageshack.com/v2/701x936q90/923/Y6OX5g.jpg

Av tfwo
Skrivet av Bonquva:

Hej,
Jag skulle köpa ett par beats by dre studio 3 av någon på shpock. Hon svarar ganska dåligt, så jag läste recensionerna och många har skrivit att hon slutade svara, även fast hon ingått avtal och bekräftat köpet. Jag är nojjig på om hon kanske kommer sluta svaea på mig. Iallafall, jag kollade kommentarerna och tydligen har hon inte kvitto då hon skulle ge bort hörlurarna i ett evenemang. Låter det som en bra story till varför hon inte har kvitto? Och isådanafall om jag väl köper den bör jag göra det utan att få kvitto?? Tack på förhand

betala aldrig i förskott på sånna där tveksamma tjänster bara så är allt lugnt.

Av tfwo
Skrivet av Cenorida:

Har länge funderat på varför spelen på Steam är så förbaskat dyra i Sverige och huvudparten av EU-länderna jämfört med andra länder?

Som exempel så kostar Frostpunk 29.99 Euro i Sverige men motsvarande spel kostar i Norge bara 207kr?
https://steamdb.info/app/323190/

Detta faktum har funnit så länge jag kan minnas och prissättningen av Frostpunk är representativt för majoriteten av alla spel på Steam. Spelen på Steam är i stort sätt alltid mycket dyrare för oss i EU. Varför är det egentligen så? Finns det några lagar som reglerar?

Att säga att priserna i de rikare länderna är högre stämmer ju inte. Även Rumänien betalar samma pris som vi gör i Sverige och så rika Norge som bara betalar 200kr?

Vore väldigt tacksam i fall någon visste svaret

såg nån lista på prisskillnaderna över världen, fulregga ett ryskt konto, så kommer du betydligt billigare undan

EDIT: ja nu såg jag att du precis hade postat den listan också sorry.
Men det e ju enkelt, många som kör på ryska konton för o få ner priset. bara o göra likadant.

Av tfwo
Skrivet av Cuna:

@tfwo: namnet på swishen och reggat telenummer är samma som på ratsit, hitta, överallt.
han är körd.

ja, han är körd för en anmälan, men tror inte killen bryr sig om han blir anmäld pga det man läst vad folk skrivit om han
speltorsk, ja då bryr han sig endast om o stoppa pengar i en maskin och förlora tror jag

Av tfwo
Skrivet av Blomman90:

Nja, inte riktigt.

Visst är Swish bättre än kontanter, då det åtminstone finns elektroniska spår till mottagaren. Däremot så kommer nog inte banken nödvändigtvis att ge personen ett "minus-saldo". Swish kan man ju koppla till ett helt vanligt bankkonto. Dessa är normalt inte behäftade med någon slags kredit, vilket gör att banken inte kommer att dra pengar från ett tomt konto (finns det däremot tillgångar så kan de såklart dra tillbaka pengarna). Det är därmed snarare än fråga om utmätning för Kronofogden.

Tyvärr är det ju ganska vanligt att man därför använder en målvakt för dessa typer av Swish-bedrägerier. En målvakt som inte har likvida medel eller tillgångar som kan bli utmätta...

Precis, det finns gott om målisar för swish konton, så bara för att nån uppger swish betyder det faktiskt inte så mycket. du har helt rätt!

Av tfwo
Skrivet av Wipen:

Är det inte möjligt att han betalar tillbaka om häxjakten börjar då? Med tanke på att jag inte är den enda som blivit lurad och hur undviker ni nu så att andra här inte blir lurad av samma användare om dem inte hittar denna tråden?

Mvh

kan ju hoppas att det blir så, men risken att han betalar tillbaks för att en häxjakt börjar är väldigt liten.
när man pysslar med det han uppenbarligen gör så skiter man i om folk på något internet forum sitter o pratar.
och även OM han skulle betala tillbaks så anmäl ändå, han får samma typ av påföljd ändå.
Någonstans måste han lära sig och kanske han behöver en trip till närmsta anstalt ett par år för att lära sig att det
han pysslade med inte var så begåvat. För vissa funkar det, för andra inte.

Av tfwo
Skrivet av Wipen:

Någon gång måste ju vara den första, blev precis lurad för första gången, tyvärr på en större summa pengar (5 siffrigt) här på SweC.

Personen i fråga visade bild på kvittot samt delarna med skrivet användarnamn och datum.

Skulle köpa ett 1080ti, CPU och mobo.

Jag har alla uppgifter om honom så överväger mellan polisen och ett hembesök just nu, telefonnumret står dessutom skrivet på honom med adress och allt.

(Kan vara så att han gör nya fake-profiler, dock om ni ombedes swisha till: ***, gör EJ detta!)

Har även pratat med hans föräldrar (tyvärr är han ju självklart myndig) men även dem säger direkt att dem inte har någon koll på han och att han tyvärr gjort detta tidigare.

Någon som har tips för att lösa smidigast?

Mvh Wipen

**Personuppgifter borttagna /Mod.**

Trist att läsa att du blivit lurad!

Jag har erfarenheten som säkert endel av er på SweC vet av att vara bedragare då jag tidigare i livet pysslade med sådant, främst på blocket. EJ på swec får jag väll tillägga.

Det som händer om du polisanmäler är att det läggs på hög till o börja med, men även om det tar tid så tycker jag faktiskt du bör polisanmäla för att få en chans att få dina pengar åter efter ev. rättegång. (och du kommer att få dem tillbaka, bara att det tar lite tid)

Sedan kommer snubben få någon typ av straff beroende på hur många han lurat, är det flera/många så kommer rätten tycka att det skett med systematik och då kommer påföljden skärpas ytterligare.

Jag själv gör endast affärer i förskott när det rör sig om väldigt små summor då jag inte litar på folk förrens de bevisat att det går att lita på dem (och majoriteten går faktiskt att lita på, men man blir paranoid när man själv gjort massa dumheter)
Alternativt så möter jag upp personen öga mot öga.
Jag litar inte på blocket paket eller någonting och jag litar framförallt inte på PayPal lösningar då den tjänsten används av bedragare hela tiden. ALLT går att lura nämligen. Trist men sant.

man ska inte uppmuntra till hembesök heller, det är mycket bättre för dig att polisanmäla, skulle du träffa på honom och ge han en smäll så kan det hela sluta med att du är den som sitter där och är polisanmäld för misshandel istället, vore ju lite bizarr twist.

Anmäl somsagt!

Av tfwo

Spontant skulle jag säga NEJ, skaffa inte hund, men så läste jag igenom folks svar och de flesta avrådde, men de kanske inte heller vet hur det är att leva med en (eller flera) diagnoser, och det vet ju jag faktiskt hur det är, jag har haft panikångest sedan 15 års ålder och är idag 43 år.

Jag älskar hundar över allt annat och har haft ett par stycken själv men som idags läget tyvärr ej är vid liv längre (r.i.p)

Ekonomiskt är det ju inte att äga hund, verkligen inte, så många småutgifter som blir till stora utgifter i längden, det handlar om vaccinationer,försäkringar,mat, m.m. m.m., det är verkligen inte gratis att äga en hund.
Men det man får tillbaks utav hunden gör det hela värt det tycker jag personligen, en bästa vän som alltid är där och alltid oavsett hur du mår och allt, så är den alltid skitglad över att vara din kompis.

Du bör såklart tänka igenom allting väldigt noga innan du bestämmer dig, det är inte och ska aldrig vara en impulsgrej att skaffa hund, det är ett väldigt stort ansvar. Tänk även på vilken ras som hade varit mest lämplig för dig och besök uppfödare utav rasen du faller för innan du ev. slår till.

Du har många bitar att fundera över innan du ev slår till helt enkelt, och du måste tänka på att du köper inte bara en hund, du tar på dig ett ansvar som kan vara uppåt 15 år fram i tiden.
Att du bor hyffsat litet ser jag inte som något direkt bekymmer faktiskt, så länge du ser till att hunden är ute mycket och får mycket motion och stimulans, så är inte storleken på boendet ett jätte bekymmer, men då gäller det också att du ser till att den får den stimulans den behöver, får den inte det triggas lätt destruktiva beteenden som varken är bra för dig eller hunden.
En ostimulerad hund är riktigt jobbigt att ha och göra med.

Jag själv älskar lite större hundar av diverse mastiff raser, jag har ägt Dogo Canario och Fila Brasileiro. Du verkar dock vara mera inne på en lite mindre ras, det har sina fördelar med mindre hund, framförallt matkostnaderna.
En liten hundras jag varmt kan rekommendera är staffordshire bullterrier, en riktigt rolig ras, de hundarna är som clowner och har en energi som är helt enorm, jag brukar kalla dem för clowner, för de är så gott som alltid glada och redo att hitta på hyss/träna/whatever du vill. Men skulle du skaffa en sådan hund så får du vara beredd på att det kommer krävas mycket mental och fysisk stimulans!

Jag älskar rasen fila brasileiro men den är ytterst speciell och går e mot allt man "kan" som hundägare, så får man göra tvärtom, den ska endast socialiseras första månaderna och sedan ingen mer socialisering alls. tex. ett knepigt kapitell det där.
skriver detta för att du ska förstå hur viktigt det är att lära "känna" din ras innan du skaffar den, så du inte åker på dig en shock när du väl fått hem hunden do your research!

sedan matkostnader, en liten hund är såklart billigare i drift än en stor, det är ju ganska så logiskt.
det finns sätt att få ner matpriserna, man kan tex åka till norge och köpa färskfoder där och få ner priserna vansinnigt mycket, har för mig VOH kostade runt 40kr i sverige medans det kostade 8-9kr i norge där det tillverkas.
Vi brukade hämta ett par tusen kilo åt gången, men det krävs frysutrymme för färskfoder.

Finns även bra torrfoder men färskfoder är alltid bättre och man vill ju sin hunds bästa, eller hur?

Där jag bor idagsläget har en person en liten chihuahua tik och jag förvånar mig varje dag av hur lite dessa småttingar äter, så skaffar du en sådan ras eller liknande så kommer inte matkostnaderna vara stora alls även om du köper fullpris färskfoder i svenska butiker

Du har väldigt mycket att tänka på och ta ditt ansvar om du skaffar hund, bli inte en av alla som har en hund som status symbol och sedan dumpar ut dem på blocket eller hundstallet. då är det bättre att inte skaffa hund från första början.

för mig hjälpte hundarna väldigt fint med min panikångest, jag kände trygghet och att jag alltid hade mina bästa kompisar runt mig.

Tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänkt nu, räkna på ekonomin, tänk ännu mer, besök uppfödare m.m.

annars, bli dag-husse åt någon annans hund, så slipper du hela perioden då hunden ska lära sig bli rumsren (vidrig period) m.m

Av tfwo

vad som helst med aesthetic perfection, cradle of filth, meshuggah, slipknot, skinny puppy m.m.
Det är perfekt relax musik (inte enligt de flesta då såklart, men det funkar på mig

Av tfwo
Skrivet av anon176726:

Jag har aldrig fattat hur man kan tycka om whisky.
Men vad det verkar är det ju så många som tycker det är "gott". Vad är det ni gillar med det?
Är det att det är romantiserat genom film/musik/litteratur?
Det smakar ju värre än ren brännvin om vi ska vara ärliga, och ren brännvin är ju inte heller gott.

Jag utgår ifrån att allt handlar om att man är lite cool och macho om man dricker whisky, annars får ni försöka förklara vad det är som är så "gott" med det.

Tycker verkligen inte det är gott heller, jag kan uppskatta andra starka alkoholhaltiga drycker men whiskey,tequila,sambocca osv... i dont get it!

Av tfwo
Skrivet av TiasE:

Beroende på hur du tänkt tjäna pengar på det så kan du ju dock bryta mot användaravtalet och riskera avstängning då samtliga operatörer har en klausul att det privata bredbandet inte får användas i kommerciella syften utan endast privat bruk. För kommerciella syften "krävs" ett företagsabbonnemang som är bra mycket dyrare. Sen om det är något som operatören skulle uppmärksamma är ju en annan sak.

Jo absolut det har du rätt i!
Fast, som sagt, sedan är det ju en fråga vad en operatör faktiskt skulle bry sig om vad man gör också, självklart kan du inte gå o starta en co-lo och köra privat serverhall utan att det går obemärkt förbi.
Men det finns även hur mycket roligt, ej vinstdrivande som helst man kan göra också, sitter själv på 1gbit och börjar känna att det känns nog lite långsamt, vilket det verkligen inte är, lite vill ha mer...

Av tfwo

@Trunk:

förstår hur du menar, Netgear har 10gbit switchar som iofs är dyra, men du kommer undan med några tusen för en
lätt värt det ifall man lyckas få 10gbit linan, finns otroligt mycket du kan använda en sån lina till ju.

själv har jag ett par servrar, ASUS XG-C100C 10gbit nätverkskort hade jag nog satsat på att köpa om jag hade den linan.
tänk vad mkt pengar man hade sparat på o ha en sån lina och köra sina servrar på och hur man hade kunnat generera pengar av att ha en sån lina. man får inte va dum liksom

Av tfwo
Skrivet av Rickard the Jedi:

Anmälde mig för tjänste för ca 6 veckor sedan, skulle gå att operatörsbyte från ComHem till Bahnhof och på sätt få tillgång till 10gbit-tjänsten. Har dock inte hört något mer än att de bekräftat ordern..
Ska ta ett samtal till dem imorgon och uppdatera tråden efter det.

Du får gärna säga till ifall du får tjänsten, är riktigt nyfiken på om de levererar vad de säger

Av tfwo

Bahnhof (eller ev. annat operatörs) 10Gbit tjänst, hur fungerar den?

Jag har dessvärre inte tillgång att få Bahnhofs 10gbit tjänst men undrar ändå lite nyfiket hur den funkar, levererar den hastigheter upp mot 10gbit?

Finns det även andra leverantörer ni känner till som erbjuder hastigheter över 1gbit? Vore intressant att veta.
nätet jag sitter på ägs tydligen av iponly och jag vettetusan om någon leverantör erbjuder snabbare tjänst än just 1gbit som max.
all info är intressant!

Av tfwo

om jag snusar av de lite starkare snus sorterna, tex. Siberia, offroad osv, då blir min kropp påverkad, tex orolig mage o svettningar, men snusar jag normalstarka snus upplever jag inga problem alls.

Av tfwo
Skrivet av Juus1:

Tar upp en äldre tråd istället för att starta ny.

Ska sluta snusa.
Har snusat sen 2009 och känner att det är dags nu.

Någon som har bra tips för detta?

//C

ta en cigg