Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Gender Bender har skrivit i forumet
Av Gender Bender
Skrivet av Mörksuggan:

På vilket sätt är en mekanisk hårddisk att föredra för AI teknik? Bör det inte gå bättre när det går snabbare, än att bara kapacitet är att föredra.

När man är i behov av lagring på några hundra petabytes så tänker nog de flesta som ska finaniera kalaset först och främst på mekaniska hårddiskar. SSD:er är fortfarande på tok för dyr för de flesta datacenter.

Av Gender Bender
Av Gender Bender

Så ett simpelt och gratis skydd, ladda aldrig ner från direktlänkar som du hittar på nätet.

Av Gender Bender

Kommer inte kunna lita på någon i framtiden. Vanliga telefonsamtal kommer behöva verifieras med biometri.

Av Gender Bender
Skrivet av icogniito:

Pratat med supporten precis. Vi kommer behålla nuvarande funktioner tills den 23e juli, efter det flyttas vi ner till standard och tappar 4K och atmos, om man byter till premium tappar man 50% rabatten.

Jag kommer säga upp min sub.

Vad oväntat att vi blir nedgraderade lagom till OS… Kommer också säga upp mitt.

Edit: En annan ändring som kan vara av stor betydelse för vissa hushåll är att antalet enheter man kan streama till samtidigt går ner från 4 till 2 med Standard-abonnemanget. Så det är alltså minst tre funktioner som försvinner vid övergången.

Av Gender Bender
Skrivet av Enviro:

Fick officiellt svar nu. 4K/Dolby är tillgängligt för tidigare prenumeranter en tid efter Max lanseras och användare kommer meddelas när ändring till vanliga Standard sker.

”En tid efter”. Exakt vad menas med det? De har varit oerhört fåordig när det kommer till att kommunicera hur saker och ting blir för existerande kunder.

Av Gender Bender

Tänker inte betala 169 kr för en streamingtjänst, och jag tänker verkligen inte betala för att vara begränsad till 1080p och SDR. Det är 2024, inte 2004.

Av Gender Bender
Skrivet av viller2:

Oj, dyrt. Trodde 55”-arna var nere under 10k för något år sen? Får köra min gamla ett tag till då.

(Inväntar obligatoriskt svar angående dollarkurs, inflation etc.)

Så sent som förra månaden kunde du få tag på en LG C3 55" för 9990 kr. Priset på nylanserade TV-apparater brukar falla ganska snabbt.

Av Gender Bender
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Varför göra detta i sverige? Jag ser inga fördelar. Det känns som om företag som har satsat på hypen Ai insåg att de ej tjänade så mycket pengar på detta och de hittade då en annan inkomstkälla.

Jag tror mycket på Ai men ser naturligt att det blir en Ai bubbla som IT bubblan. Där IT bubblan resulterade inte att folk slutade använda datorer, bara mer förnuft med vilka investeringar man ska göra.

Förmodligen så är det chefer som hört talats om krypto under en omgång med padel som tyckte att det var en bra idé.

Av Gender Bender

😎

Av Gender Bender

Känns mest som bullshit för att göra européer tillräckligt upprörda för att sätta press på politiker att göra om lagen. Google Maps ploppar fortfarande upp längst upp om du söker på en plats/adress, och vissa gånger så fungerar kartan precis som tidigare, och ibland kommer fliken "Kartor" till och med upp, och funkar det inte så finns det en "Vägbeskrivningar"-knapp, som tar dig till Google Maps. Ge användaren valmöjligheter om att använda andra karttjänster när man söker med Google, svårare än så är det inte. Men Google väljer medvetet att göra det svårare för européer då DMA är något de ogillar och vill ha bort.

Av Gender Bender

Fint initiativ! Om utvecklarna drar pluggen till servrarna för ett spel som är beroende utav det så tycker man ju att det minsta de kan göra är att ge spelarna möjligheten att driva egna dedikerade servrar.

Av Gender Bender
Skrivet av norrby89:

Så en totalt meningslös funktion som ger ökad prestanda i 720p men inte i 1080p...

Hade inte detta test varit bättre att utföra med säg en 14400f där det kanske gör skillnad? Eller i som det ser ut nu med 14700k iom att stödet för detta saknas där det faktiskt skulle kunna göra skillnad...

Verkar bero mycket på spel. Tittar man på Metro Exodus så blev prestandaökningen nästan 9% i 1080p. Men i det stora hela så är skillnaden nog väldigt minimal, vilket är att förvänta sig av E-cores.

Funktionen ger åtminstone ingen prestandaförlust, så även om man bara tjänar 1 FPS på att aktivera APO så är det i alla fall 1 FPS extra.

Av Gender Bender
Av Gender Bender

Börja luta mer och mer mot att Microsoft kommer överge fysiska spel och satsa helt på digitalt. Hade varit jävligt nice om man kunde komma åt sitt Steam-bibliotek på Xbox.

Av Gender Bender
Skrivet av Danieleet:

Förstår vad du menar, men skulle säga att S23 istället för S24 samt 70 kr mer i månaden är värt det om man är ute efter en ny telefon och PS5

Som sagt, det är en bra deal, men jag skulle inte kalla det "på köpet" när man måste betala mer för S23 än S24

Av Gender Bender
Skrivet av Bael:

Är det bara jag som tycker att tegelväggens skarvar är tydligare i FSR? Vad det nu kan bero på?

Kan dels bero på vad som har använts för att spela in. Man ser ju t.ex. att på DLSS så används Shadowplay, som har sina nackdelar. Men sen är ju FSR mer ett skärpefilter, till skillnad från DLSS och XeSS som är super sampling, och då kan man förvänta sig mer skärpa när kameran ligger rakt på linjer, som med tegelväggen.

Av Gender Bender

"Huruvida nuvarande HBO Max-prenumeranter får behålla nuvarande prenumerationskostnad är för tillfället okänt"

Ja, kan de inte svara på detta 2 månader innan lansering så är det nog kört med "50% livet ut". De vill väl att man ska betala så länge som möjligt i stället för att säga upp det, och därför har de inte kunnat ge något konkret besked på över två år.

Av Gender Bender
Skrivet av EntropyQ3:

Har det?
Även i den här illustrationen så ser vi (igen) en extremt uppskalad stillbild av ett fenomen. I praktiken har jag aldrig störts av ghosting med den tidigare FSR2. Nu skall det sägas att jag i huvudsak använt FSR2 för att skala 2560x1440 till 4k, och under de omständigheterna och mitt betraktningsavstånd kan jag använda vilken metod som helst och få tillräckligt bra resultat. Men i det enda spel jag skalat upp från 1920x1080 till 4k, lyste ghosting med sin praktiska frånvaro. Trist spel, så jag spelade det inte mer än några timmar, så jag erkänner att min praktiska erfarenhet av mer extrem uppskalnimg är måttlig.

All uppskalning som baserar sig på temporal supersampling kan uppvisa ghosting. (Digital Foundries PC snubbe gjorde en lättillgänglig video i ämnet.) I vilken mån detta är ett problem i verkligheten för någon av de tillgängliga metoderna kan diskuteras.

För det är ju det som är alla dessa artiklar och videos egentliga syfte - att generera clicks, ad-revenue och i sista änden, försäljning. Deras relevans för dem som istället spelar spel får var och en ställa sig till själv.

Jag tycker i alla fall att det har varit FSR:s främsta svaghet. I denna jämförelse mellan FSR, XeSS och DLSS i Spider-Man så är skillnaden väldigt tydlig, men sen finns det titlar där man inte märker av det lika väl.

Av Gender Bender

Nya appen är ju fruktansvärd. De har skalat bort allt som gjorde Windows Mail bra och sedan lagt in en massa nonsens.