Inlägg

Inlägg som Gender Bender har skrivit i forumet
Av Gender Bender
Skrivet av affero:

0.1 är ändå rätt så stor chans. Det är bra mycket mindre än så. 18 000 000 000 000 000 000 planeter.

Skickades från m.sweclockers.com

99% av alla planeter kommer aldrig att upptäckas, så dessa går att räkna bort. Dock är det fortfarande sjukt många planeter som kvarstår, så 0.1% kanske var lite högt.

Av Gender Bender
Skrivet av Paontuus:

Det är bara singleplayer från vad jag har förstått.

Nej det finns multiplayer, men chanserna att någonsin hitta en annan spelare är minimal. 0.1% om jag minns rätt.

Av Gender Bender

Med tanke på att ett GTX 1080 ligger runt 100 FPS i ultra 1440p i OpenGL så tvivlar jag på att AMD kommer krossa Nvidia. Radeon är egentligen bara stark i spel där CPU:n flaskar. Ska ta och testa Vulkan när jag får tid. När 1080 presenterades så låg det ju i 200 FPS i 1080p, så ska bli intressant att se vad det hamnar på i 1440p

Av Gender Bender
Skrivet av XPerion:

Lägg till montering kostnad också. Exakt samma som Komplett: 22 933kr. Sen erbjuder Komplett 3 års garanti och support.
https://www.inet.se/kundvagn/visa/9531729/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/9531729/

Den där SSD:n verkar bara bli dyrare och dyrare för varje gång någon lägger upp sin kundvagn. Dubbelt så dyr som den i Kompletts dator den här gången. Och Strix-kortet följer inte ens med, utan det är det här kortet som medföljer enligt deras specs https://www.komplett.se/product/893659.

Du kan få bättre kort än Strix för under 7000kr, och det finns motsvarande SSD:er för halva priset, så redan där hamnar prislappen närmare 20000kr. Priset på 6700K har gått upp med drygt en femhundring sen jag köpte min, vilket jag inte hade räknat med. Och som jag sa tidigare så går det att köpa Windows 10, alt 8.1, för betydligt lägre pris än 1100kr.

Plockar man ihop samma dator i samma butiker så är det ganska så självklart att prislappen håller sig inom samma prisklasser. Komplett har dock med många produkter som inte går att köpa löst. Som t.ex. Turbo-kortet. Sen kan det ju också vara värt att poängtera att Kompletts datorer går att konfigurera. Och man kan exempelvis välja ett EVGA-kort i stället och spara 381kr. Fortfarande på tok för dyrt för vad man får. Väljer man dock att köpa komponenterna från de billigaste ställena så finns det tusenlappar att spara. Jag köpte exempelvis mina 16GB, som är snabbare än de i Kompletts dator (och även de du plockade ihop), för 600kr. 1200kr för 32GB. Bara där var det en femhundrig sparad.

Av Gender Bender
Skrivet av Blofeld:

Har inte använt dvd/cd-läsare på många år så håller inte med om att det är en nackdel.

Skickades från m.sweclockers.com

Om det är en nackdel eller inte är subjektivt. Jag står dock på din sida och anser att det inte är någon större nackdel, speciellt med tanke på att det finns smidiga externa lösningar som man kan använda sig av.

Av Gender Bender
Skrivet av LeonHart:

Mja jag skulle vilja säga att din uppskattning är väldigt optimistisk. När jag lägger alla kompontenter i lista på prisjakt så blir priset 20220:-

Komplett verkar vara i toppen på de som är billigast på i stort sett alla komponenter men skulle man ta dem från en butik så blir det nog några 100-lappar till på det priset. Men visst, det blir alltid billigare att bygga själv.

Speedlink Gaming Bundle = 399kr (hittar det inte någon annanstans än på Komplett, så det får vara det priset)
Corsair Carbide Quiet 400Q Midi Tower = 899kr
Corsair CX750M, 750W PSU = 919kr
Intel i7 6700K = 3290kr (något dyrare än när jag köpte min)
Corsair Hydro H55 = 689kr
ASUS Z170-E = 1399kr
Crucial DDR4 2133MHz 32GB = 1295kr (finns billigare alternativ)
Palit GeForce GTX 1080 JetStream = 6899kr (finns ingen som helst anledning att köpa ett ASUS GTX 1080 Turbo med referenskylare för 7500kr)
Samsung PM951 512GB M.2 = 1784kr
Seagate Desktop SSHD 2TB = 989kr
Windows 10 = ca: 250kr för den som letar. Vill man inte leta så kan man köpa 8.1 för en femhundring och uppgradera.

Totalt = 18812kr

Och då är det mycket som man kan ändra på så man får ett ännu lägre pris. Exempelvis SSD:n.

Av Gender Bender

Lite saftig prislapp för det där innehållet. Grafikkort, moderkort, RAM och processor kostar ju drygt 12000kr. Chassi, nätagg och kylning är väl kanske 2000kr och SSD:n ligger väl på drygt 1500kr? Så det är ju ett ganska saftigt påslag som Komplett gör här.

Av Gender Bender

Snyggt att de lyckades lösa problemet så snabbt och dessutom få kortet att prestera lite bättre Trodde ärligt att det skulle gå åt andra hållet.

Av Gender Bender

Vad vore Microsoft utan en U-sväng?

Av Gender Bender

Härligt att höra. Då kan man lägga pengarna som skulle ha gått till nästa Xbox på att uppgradera datorn i stället

Av Gender Bender
Skrivet av fermia:

Lite lustigt att ni tar upp en sådan här nyhet när man ej får skriva om sådant i erat forum

Det är inte ett regelbrott att diskutera piratkopiering. Däremot så är det inte okej att länka till eller på något sätt beskriva hur man går till väga för att få tag på piratkopierat material.

Av Gender Bender
Skrivet av Friterad:

Blir ju synd då eftersom kortet inte presterade så bra som många hade trott det skulle göra, och sedan ska dom antagligen behöva strypa kortet så det får ännu sämre prestanda.

Skulle inte förvåna mig om denna ändring kommer resultera i att det presterar sämre än ett GTX 970, vilket förmodligen var vad AMD ville undvika när de gjorde så här. För det här var nog ingen omedveten miss från AMD's sida.

Av Gender Bender
Skrivet av Mocka:

Hade du ökat minnena något? Skulle kunna sänka dem en smula om du kör på +500 och se om resultatet blir bättre?

Har minnet på +250.

Av Gender Bender
Skrivet av phuonganh:

Grattis till den höga klocken!

Några frågor:

Är 2114 Mhz med 90 % i fläkthastighet?

Vad når du stabilt för klock med standard fläktkurva?

Vad får du för grafik- och totalpoäng i Firestrike Standard med de olika "klockningarna"?

Hade helt glömt bort att jag körde fläktarna till min radiator på lågvarv. När jag vred upp varvtalet på fläktarna så kunde jag köra 2114 stabilt med fläkten på 55% och låg då på 65 grader. Betydligt tystare än att köra GPU-kylaren på 90%

Håller på och laddar ner 3DMark just nu, så jag återkommer med resultat när allt är klart

Här är resultatet.
http://www.3dmark.com/3dm/12792993

Graphics Score 24 504
Physics Score 14 401
Combined Score 8 919

Av Gender Bender
Skrivet av Mocka:

Ok, intressant. Mitt throttlar alltid 30-40MHz neråt, spelar ingen roll vilken clock eller temp då det även gör det vid stock. Men sen stabiliserar den sig och rör sig inte en millimeter även efter en timmes spelande.

Förmodligen bara någon bugg. Kör du Afterburner 4.3.0 Beta 4? Om inte så testa att installera den och se om det blir någon skillnad.

Av Gender Bender
Skrivet av Mocka:

Ja det tycker jag du ska känna att du är Har du kollat vad kortet börjar på för klocka när du startar Valley? Säker på att det inte throttlar alls?

Ja, 90% kurva kanske inte är så värst roligt att lyssna på Inga artefakter eller liknande, bara att det hänger sig?

Ingen throttling i 2114 vad jag sett i alla fall. Testade att dra upp den i 2138, och där throttlar den och fryser, så gränsen för mitt kort verkar vara någonstans däremellan. Ska testa om jag får det stabilt genom att brassa på fläkten i 100% och höja spänningen när jag har tid.

Av Gender Bender
Skrivet av MarkSix:

Palit korten verkar riktigt bra måste jag säga. Hur är byggkvaliteten på korten?

Byggkvalitén går inte att klaga på. Mycket metall som skyddar kortet när man håller på och skruvar i datorn. Finns även en switch för att växla mellan två BIOS, vilket jag tror bara finns på EVGA-korten bland de lite mer populärare tillverkarna.

Av Gender Bender
Skrivet av MarkSix:

Lova att lämna en rapport om vad du tycker om kortet.

Nu är det installerat och självklart blev det överklockning direkt Har väl blivit ganska så lyckligt lottad då jag åtminstone kan köra 2088 MHz stabilt i 65 grader. Har kört Valley nu i nästan en timme utan throttling. Hoppas på att komma över 2100 MHz som Nvidia skröt så himla mycket om

Edit: Nu var 2100-gränsen passerad Fick dock dra upp fläkthastigheten rejält för att det skulle bli stabilt. Så någon 24/7-klock över 2100 kan man nog glömma, för ljudnivån när fläkten snurrar i 90% var långt ifrån behaglig.

http://i.imgur.com/fj725rx.jpg

Blir mycket pillande ikväll

Av Gender Bender

Kul att man som ägare av en "Koreaskärm" får veta detta timmar innan man ska hämta ut ett 1080

Blir väl en ny skärm så småningom, men tills dess så blir det väl till att klocka ner skärmen innan man stänger av datorn, för att sedan klocka upp den igen.

Edit: Är det lugnt så länge man håller sig under 330 Mhz? Om jag klockar ner till 89 Hz så ligger jag under 330 MHz i 1440p, och då borde allt vara grönt va?

Av Gender Bender
Skrivet av Cropsgrinder:

Det här gör mig lite fundersam!

Datum/Tidpunkt Plats Händelse
2016-06-27 14:47 Örebro, Sverige Försändelsen transporteras
2016-06-26 14:14 KOMPLETT.SE Elektronisk förhandsinformation har mottagits

Trodde komplett bara fanns i Göteborg i Sverige? Och lite smådrygt att det tog 3-4 dagar från det att det stod "Skickad" på komplett tills jag faktiskt kunde så något på postnord...och sen 1 dygn till innan postnord får skiten?

Har inte Komplett sitt centrallager i Norge?