Inlägg

Inlägg som Gender Bender har skrivit i forumet
Av Gender Bender

Skandal att den kunnat gå igenom Apples kontroller.

Av Gender Bender
Skrivet av Aphex:

Tänk om de känner sig tvungna att stänga ute alla EU-medborgare från sina tjänster. Vad ledsen jag skulle bli.

Tänk på barnen! 😱

Av Gender Bender

Säljs av en okänd kinesisk tillverkare på Amazon, vad kan gå fel?

Av Gender Bender

Ja då kommer det väl en massa Disney-teman till Fortnite inom kort då.

Av Gender Bender
Skrivet av Falcon:

Mmm, måste vara jobbigt att uppdatera till det senaste, det riktigt kryper i hela kroppen, ush fy så vidrigt.
Det senaste är bara roligt om det är hårdvara.

Jag förstår verkligen inte problemet, stanna kvar på Win7?
Eller installera Win2000 server, som förövrigt är bland det bästa MS någonsin skapat.

https://miro.medium.com/v2/resize:fit:589/1*eRPNEGBK8t1Po6Yg4XiZIQ.png

Det är ren och skär boomer-mentalitet. Förändring = dåligt.

Får ju inte utmana långtidsminnet och muskelminnet allt för mycket, med nya menyer osv.

Av Gender Bender
Skrivet av Spelkritik:

Snyggt hittat, kommer en fix för detta snart

Grymt! Kul spel för övrigt

Av Gender Bender

Riktigt tråkigt om det stämmer.

Av Gender Bender
Skrivet av Spelkritik:

Du får gärna skriva hur du gjorde, borde inte gå att hitta fler än vad som står 🤔

Genom att föra muspekaren mellan knapparna så kan man komma åt avlägsna bokstäver, och man kan välja den bokstaven genom att högerklicka. Och står du på en bokstav på legitimt sätt så kan du få dubbelt av den bokstaven genom att högerklicka, och på så vis bygga upp ord som kanske inte ens är möjliga. Jag kunde på detta sätt bygga upp ord som sida, sen, sansa, siden, snida och rea

Av Gender Bender

#Rabbel #20240206
45/44 ord
https://rabbel.se

Hör av dig om du vill veta hur jag gjorde

Av Gender Bender

Men alltså, ingen bryr sig om Teknikmagasinet längre. Låt namnet leva vidare i nostalgi i stället.

Av Gender Bender
Skrivet av DevilsDad:

Detta är inte helt sant dock. Det görs en massa processning av datan innan den hamnar i en RAW-fil. Framförallt görs processning för att kompensera för imperfektioner i sensorn. Jag kan absolut köpa att det är mer accepterad processning än tex anbända ai, men det är trotts allt inte rådata.

Även hjärnan kompenserar för imperfektioner i ögat, som synfältsskador m.m..

Av Gender Bender
Skrivet av DasIch:

Under inga omständigheter kan man kalla det sensorn fångar för ett fotografi. Resultatet efter att datan behandlats och manipulerats kan få vara ett fotografi, men då är även Samsungs variant det. De fångar in data genom en ljusmätare, varefter datan behandlas och manipuleras utifrån en klurig algoritm. Skillnaden är bara hur stora friheter man tagit sig med algoritmerna.

Sensorn registrerar ljus (foto), sparar denna data i en fil, mjukvara tolkar datan och målar (grafi) en bild. Du har exakt alla element som krävs för att skapa ett fotografi i denna process. Det Samsung gör är att klistra in delar av redan tagna foton från nätet i sina bilder. Det är manipulation. Att konvertera data från sensor och måla upp resultatet är inte manipulation.

Av Gender Bender
Skrivet av DasIch:

Det målas ingen bild när fotoner träffar bildsensorn. Bilden skapas efteråt genom kluriga algoritmer.

Man använder sig fortfarande av ljus för att samla in datan som krävs för att skapa bilden. Därför är det fortfarande ett riktigt fotografi. Samsung använder dock inte ljus för att återskapa månen, de använder Google Images.

Av Gender Bender
Skrivet av dlq84:

Han har väl inte fel i sak. Alla digitala bilder är tolkningar av värden på ljusinsläpp mellan 0-1 per pixel, från en sensor som inte är 100% "korrekt", och om man dessutom lagrar dem i ett lossy-format (JPEG) så är det ännu längre från verkligheten. Så tekniskt korrekt men ändå onödigt och klumpigt uttryckt

Att fotografera betyder att måla med ljus. Om du så använder silverkristaller på film som en bildsensor ändrar inte det faktum att det målas en bild när fotoner träffar en yta. Det finns riktiga foton, men Samsung väljer att kladda över sina riktiga foton med foton som är tagna med andra kameror.

Av Gender Bender

Vilket okunnigt och korkat påstående. Så gott som alla seriösa fototävlingar har som krav att du ska skicka riktiga foton i RAW-format. Dessa tävlingar kanske ska diskvalificera alla systemkameror från Samsung, eftersom att deras produkter inte verkar kunna ta riktiga foton?

Av Gender Bender

För mig som redan har en 14 Pro Max så kändes det som att 15 Pro bara var 14 Pro med USB-C och sämre batteritid. Inget som lockade en uppgradering precis.

Av Gender Bender

Ja nu när Abu Hassan är död så finns det ingen försäljare av diskitter i Japanas.

Av Gender Bender
Skrivet av anders190:

Får du fortfarande specialerbjudanden och medlemserbjudanden? För mig har det nog inte kommit något på något år vid det här laget. Level 17 i mitt fall.

Tycker att det brukar ligga saker under medlemserbjudanden lite då och då. Minns inte exakt när jag var in och kollade senast, men det är inte fråga om år i alla fall.

Av Gender Bender
Skrivet av Rebben:

De kan lägga ner "Supply Drops", achievements, avatarer och allt annat trams.
Butiken känns inte seriös sen de började med gameifieringen, jag handlar på andra ställen sen dess.

Då handlar du inte från Inet heller då antar jag, eftersom att de också har achievements och avatarer? Enligt mig så är det absolut ingenting som är till skada, vare sig för Webhallen eller Inet. Tycker snarare att det känns som att man är en trogen kund när man får specialerbjudanden, prioriterad leverans och ett VIP-nummer till kundtjänst som går förbi kön.

Av Gender Bender
Skrivet av Orisons:

Har ägt alla (utom Virtual boy) Nintendo konsoler sen NES. Min erfarenhet är att Nintendo aldrig kommer släppa en enhet som ps3. Med Nintendo får du betala vad enheten kostar plus Nintendos vinst. De kommer aldrig släppa en konsol de inte tjänar pengar på från dag 1.
Tyvärr måste man ju ha ett Nintendo för att spela Nintendos spel, vilket jag tycker är värt pengarna.
Men man känner ju aldrig att man gjort en bra affär med Nintendos konsoler (möjligtvis snes mini).

Gamecube såldes väl med förlust? Förmodligen därför Nintendo aldrig har släppt en kraftfull konsol sen dess. De förlorade miljarder på Gamecube som inte sålde tillräckligt bra för att göra merförsäljningen lönsam.