Inlägg

Inlägg som Kevlarheart har skrivit i forumet
Av Kevlarheart
Skrivet av TM:

Är det så nära mellan router och PS5 finns det verkligen ingen anledning att inte köra ethernetkabel. Det kommer alltid att ge dig den mest stabila uppkopplingen.

Ja alltså det är väll mer 1,5m för Ps5 o router står på vardera änden på tv bänken.
Jag har nu beställt en cat 6 kabel och ska testa med det.

Är ingen nätverks expert , men förstår ju att trådat internet är mer stabilt. Men det kan ju fungera bra , så varför inte hela tiden. Så Hoppas bara Sony kommer med en FW patch för problemet.

Av Kevlarheart
Skrivet av anon5930:

Lösningen bör vara att köra trådat om möjligt. Om inte annat minskar du risken för bekymmer.

Jo det har jag iförsig inte testat, men vill hävda att Wi-Fi bör fungera när man har en ny router för drygt en tusenlapp och konsolen står 1m från router man vill ju köra trådlöst om det går.

Av Kevlarheart

Tjena alla Ps5 geeks , är det någon av er som har/haft problem med att det laggar till
I multiplayer spel till och från ibland ? Och hur löste ni det. Har nämligen själv fått det problemet från ingenstans och laggar på samma sätt oavsett hemma Wi-Fi eller internet delning från min iPhone XS.

Av Kevlarheart

Hur många konsoler kan det ha kommit till Sverige egentligen ? Känns som väldigt få...

Av Kevlarheart

Styra Spotify från annan enhet än Google home!?

Hej undrar om det är möjligt att styra Spotify med rösten när man spelar musik annat än i Google home enheten ? Och hur går man tillväga.

Nu säger Google home bara ”det finns ingen musik att spela” , bara för man bytt till iPhone enhet där jag vill spela musiken istället.

Av Kevlarheart
Skrivet av Öltorp:

Nej nej, köp en hdmi 2.1 kabel om man ändå köper!

Edit: ligger massa hdmi 2.0 kablar överst i listan. Måste manuellt filtrera på hdmi 2.1

Ja det stämmer, var trött i mössan när jag skrev inlägget.

Edit: märkliga är att jag själv beställde från Kjell co där det står på hemsidan att kabeln endast stödjer 2.0 4k 60hz. Men ser på förpackningen att jag fått en 8k uhd 2.1 hdmi kabel.

Av Kevlarheart
Skrivet av Jörgen-A44:

Tycker HDMI kabeln som man fick med till ps5 är lite kort ... Tips på kablar ? Mvh

Välj den längd som passar. https://www.prisjakt.nu/c/dvi-displayport-hdmi-kablar?9722=16... Dyra , men ger bäst bild osv. Kablar köper man sällan så är värt .

Av Kevlarheart
Skrivet av Rackabajsaren:

Mitt ps5 är knäpptyst 95% av tiden men ibland drar det igång och låter som en dammsugare x5. Är detta normalt? Jag har disc versionen men det händer när jag spelar spel som inte är på skiva heller. Jag har dock inget coilwhine överhuvudtaget. Jag är nöjd med mitt exemplar och tänker att det kunde varit mycket värre. Mitt ps4 lät som ps5et drar igång och låter ibland fast det var konstant under spelande. Vill mest bara veta om det är så för er andra också. När fläkten drar igång låter även vibrationer från stödet (liggande) hur löser man detta på bästa sätt?

Har läst att om man lägger en tjock musmatta under konsolen så kan det dämpa mycket av vibrationerna, det Beror tydligen i grunden på hur stabil tv bänk man har.

Av Kevlarheart

God juuuul

Av Kevlarheart

Laddat ner destiny 2 och uppdaterat spelet och senaste system uppdatering , MEN får inget 4k@60fps!?! Har dock ej beyond light exp. Vad är fel?

EDIT: fanns en uppdatering man hittar genom att tryck på dom 3 prickarna i ps store när man gått in på destiny 2.

Av Kevlarheart

Har hänt mig 2ggr att grafiken glitchat med ”spikar” på ett litet område ställe i spel och sen försvunnit,hände en gång i mafia 1 remake och en gång i cyberpunk 2077, I övrigt flyter allt som vanligt och låg ljud nivå. Gjort en ominstall av OS för säkertskull. Bör man ba orolig att det går sönder helt snart?

Av Kevlarheart
Skrivet av tcntad:

Det tar bara tid att buffra 4K, samma för mig på min dator. YT's algoritmer/kvalitet kanske?

Det underliga är att det börjat buffra på senaste tiden o sen händer de inte mycket. Utan får då starta om tvn... och om jag en sekund senare går in kollar Disney plus 4k buffrar det en sekund och inget mer.

Av Kevlarheart

Youtube buffrar dåligt i 4k

Hejsan har börjat fått problem att streama youtube i 4k på min smart tv samsung qled q6fn och upp till 1440P fungerar helt okej! . Har inget problem med att stramea 4k via Disney plus eller Netflix 4k filmer utan att det buffrar en sekund.

Har ominstallerat youtube appen, nollställt appens inställningar. Har AirPort Extreme o kör 100/100mbit med Bahnhof , får ut 100mbits trådlöst med min iPhone XS och trådat via dator

Någon som har samma problem eller löst de på ett bra sätt ?

EDIT: löst felet. delade upp nätverket i 2,4ghz o 5hz och anslöt till 2,4ghz och nu funkar det perfekt. Hastigheten ligger på 50mbits/s, med 5ghz låg det på dubbla... och ändå började det buffrar och stanna upp. Någon nätverks kunnig kanske har svaret?

Av Kevlarheart
Skrivet av Jörgen-A44:

Finns det nån annan som installerat valfritt spel och ikonen inte syns i menyn utan det är svart och en dosa och nåt mer istället för själva spelikonen ? Tack om nån har nån lösning . Har inte provat att avinstallera .

Inte haft problemet. Men börja med att bygga om databasen i felsäkert läge så du kanske slipper ominstallera spelet/hela ps5an.

Av Kevlarheart
Skrivet av Teval:

Sony vägrar tydligen säga något om måtten, och alla uppskattningar tyder på att den är gigantisk.

https://i.imgur.com/QZfwovL.jpg

Asså det där jag verkligen med EN SKOPA SALT asså. Så genom korkade kan ju inte sony va 2020 asså, PS3 är ju helt enorm??? är ju nästan så jag får lust att inte köpa den och ta en xbox series X istället..

Av Kevlarheart

Är det någon som har en realistik tanke på måtten?? kan de va verkligen va större än PS3 fat åt alla håll och kanter????

Av Kevlarheart

PS4 Pro tappar internet anslutning, hur ställer jag in?

Hejsan

Mitt ps4 pro tappar anslutningen ibland, och gick in PS egna hemsida och hittade port som man ska använda för att öppna portar i min router. Och fick fram dessa:

TCP: 80, 443, 3478, 3479, 3480
UDP: 3478, 3479

Menas det att det läggas in var och en eller bara skriver man in allt på samma rad?

Gjorde alltså såhär:

allmänna TCP: 80
allmäna UDP: 3478
IP: 168.192.1.x (ditt ps4 pro siffra som du får fram via nätverks inställ)

EDIT.

Löste de, tog valfri TCP+UDP port och la sedan till IP nummret min PS4 konsol har. Ifall någon undrar.

Av Kevlarheart

Någon som vågar sig på en vild gissning vad XS 64GB kan tänkas gå för efter nya iphones släppts?

Av Kevlarheart
Skrivet av Petterk:

Det har väl inget med fallet att göra?

Det är väl bara att titta på prishistoriken så ser du att du aldrig haft någon längre period nere på 250 kr. Förra året gick det ner till 279 kr som lägst, i år 249 kr. Kampanjpris är kampanjpris, annars är det inte kampanjpris

Jovisst, det var bara ett exempel, finns fler andra spel som gått samma öde till mötes. Finns det lite orimligt att spel nästan kostar ny pris när det är såpass gammalt.

Av Kevlarheart
Skrivet av Mr.Borka:

För lite information.

Vilket God of War? Vilken konsol? Fysisk skiva eller digitalt?

god of war, PS4, skiva.