Inlägg

Inlägg som DeepSilence har skrivit i forumet
Av DeepSilence

Hej alla!

Jag söker namnet på låten som är i en gammal Metro reklam.
Det låter precis som en låt från nåt gammalt data/tv-spel men jag kan bara inte sätta fingret på vilket, eller är det bara jag som har fått för mig det?
Om det är så att någon vet vilket spel det skulle kunna vara får man ju gärna tipsa om det också!

Länk till reklamen:
http://se.youtube.com/watch?v=Dh5DvhwdwBI

EDIT:

Har fått reda på vilken det är. Teddybear sthlm - Different Sound för den som vill veta

Av DeepSilence

Ja, det är helt okej grejer Jag köpte mina saker från deras webshop på: http://www.webshop-innovatek.de/shop/
Hoppas det blir bättre med heatsinksen för dig

Av DeepSilence

Jag kör ett set från Innovatek med 2st graffe samt processorn i samma loop (ska köpa ny pump och radiator för att kyla processorn separat inom kort). Jag idlar på ca 35 grader på gpun, och får load på max 50 grader. Jag kör just nu enbart med ett litet gpu block, alltså inte ett full cover block. Har ram heatsinks samt mosfet heatsinks på kortet också, dock så är minnena lite för varma fortfarande, men inte alls lika varma som innan (då de inte hade någon kylning alls). Jag har i vilket fall som helst inga problem nu, har till och med klockat mina kort en aning.
Om du kör med accelero samt ram heatsinks så kan jag tänka mig att ditt kort kommer må mycket bättre

Av DeepSilence

Vill bara flika in och berätta om egna erfarenheter av detta problem.
Fick, precis som du, svart skärm när jag spelade exempelvis Crysis. Min temp låg på 75, och det var ju inte så farligt tänkte jag, men ändå fick jag svart skärm. Trodde det hade med drivrutinerna att göra så jag fixade och trixade så gott jag kunde, men utan vidare framgång så tröttnade jag och slutade bry mig helt enkelt.
Men för någån månad sedan införskaffade jag vattenkylning till mina 3d-kort och fick ner temperaturen markant, och efter det har jag inte haft några problem alls med svart skärm i något spel. Så om det inte fungerar för dig med andra drivisar så kanske ny kylning är att tänka på.

Av DeepSilence
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasse43
Tycker det verkar lite lågt, Jag har q9450,p5n-d,6gb ram och 1 st 9800gtx+, cpu endast klockat till 3,05 ghz,grafikkortet i orginal och får 14,3 k. Däremot har jag v-core i auto och därmed lastar den nog upp rejält vid belastning hur mycket vet jag ej. Det går ju att köra den i auto vid denna låga klock. Det var dock intressant att se att att du kan köra sli med 8 gb,har ju varit lite krångligt med dessa p5n-d kort och få sli att fungera.

Bortsett från mina låga scores i 3dmark så har ja inte haft några problem alls med SLI på detta kort. Har väl kanske tur, vad vet jag Har själv inte hört om några problem med SLI på detta kort.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pontus_mRI
Jag vill bara påpeka att jag får 19300p med single HD4870...

Kan det ha att göra med att du sitter på en i7?

Av DeepSilence

Testade att installera de nya beta drivisarna, och då flöt allting på bra mycket bättre! Fick 18587 poäng i 3dmark 06 nu problem solved it seems

Av DeepSilence

Har fått tag på min lite bättre skärm nu och har kört vantage i performance mode. Här är poängen jag får:
Totalt: 12700
CPU: 13423
GPU: 12476

Är det okej poäng?

Av DeepSilence

Oj! det var ingen dålig skillnad. Men ja, som du säger så verkar det lite långsökt att processorn skulle flaskhalsa systemet så mycket, med tanke på att ja knappt fick 1000 poängs ökning när jag klockade från 2,8 till 3,4.

Jag är 100% säker på att SLI är aktiverat, dock är inte PhysX aktiverat, men det ska det väl inte vara?

Jag återkommer lite senare idag med Vantage poäng

EDIT:

Jag får återkomma imorgon istället med resultat när ja har en bättre skärm. Kan inte köra "performance mode" bara för att min nuvarande inte stödjer mer än 1280*800

Av DeepSilence

Tack Kroolz! Ska kika på det!

Av DeepSilence

Googlade lite ang. detta och kom fram till att 3dmark tydligen ser båda korten som ett kort, i och med att dom är SLI-kopplade. Skall googla vidare och se om jag kan hitta lite annan information Supertack för hjälpen!

Av DeepSilence

Lugnt

Grejen är den dock att jag har ställt in att köra med SLI :S Men ändå vill inte 3dmark acceptera det verkar det som :S Knepigt!

Av DeepSilence

Kikade dock lite snabbt i systemfilen som 3dmark genererar, och där står det att jag endast kör med ett 3d-kort, när ja egentligen ska köra med två stycken?

http://i42.tinypic.com/ab2d6u.jpg

"Linked Display Adapters false "

Kan detta vara anledning till låg score?

Ska också höja vcore så att det blir rätt, så återkommer jag med resultat om några minuter! Tack så länge!

Av DeepSilence

Hmm, ja det kanske stämmer det du säger.

Men är inte 14475 ändå lite väl låg total score för det här systemet? Eller är det bara jag som har lite för höga förväntningar kanske?

Stödjer 3dMark06 SLI btw?

EDIT:

Skumt, vcore ligger på 1.3 enligt bios.

Och anledningen till att ja kör med 1280*800 är för att ja inte har en bättre skärm för tillfället Har en 15,4" just nu, men får tag på en 22" med 1920*1080 tills på tisdag.

Av DeepSilence

14475p med q9550 @ 3.4ghz?

Hej Sweclockare!

Här kommer en till tråd om 3dMark poäng, vilket jag vet inte är helt okänt för er

Har nu under julen tryckt in lite ny vattenkylning till datorn. Och med vattenkylning så vågade jag äntligen klocka min q9550 från 2,8 till 3,4ghz.

Innan klocken så fick jag cirkus 13000 poäng i 3dMark 06, och efter så får jag endast 14475. Borde jag inte se en större ökning än så?

Systemet för övrigt:

*Asus P5N-D
*q9550 @ 3.4ghz
*GeForce 9800GTX+ SLI
*8gb 800mhz DDR2
*500GB Seagate 7200rpm
*Cooler Master eXtreme Power Plus 650w.

Postar också lite pics från 3dMark och cpu-z, samt systeminfo filen som 3dMark genererar:

http://i42.tinypic.com/34o3ifp.jpg

http://dl5u.savefile.com/2ef8d8e0b069901f3e4e7daecac91b02/SI....

God fortsättning allihopa!

Av DeepSilence

Öppna DVD med pata?

Hej sweclockare!

Började igår kväll att slita upp min gamla icke fungerande DVD-spelare för att använda lådan som chassi till mitt HTPC bygge.

Glädjen var stor när jag upptäcker att det är en helt vanlig dvd-rom som sitter i den gamla spelaren, så den kommer (förhoppningsvis) att återanvändas som DVD till datorn. Jag har som plan att dra om ejectknappen på fronten till DVD-romens ejectknapp.

Problemet jag har är dock att DVDn i sig inte har någon eject knapp på sig, utan det har styrts genom pata kabeln innan. Visst går det att genom OS öppna luckan utan att använda knappen, men att kunna använda en ejectknapp är en klar fördel.

Så min fråga är om det är någon som vet om man på något sätt kan strippa pata-kabeln och sätta in en knappbrytare mellan 2st trådar för att få DVD-romen att öppna sig?

Av DeepSilence

Många fina bidrag redan

Här kommer mitt!

http://i36.tinypic.com/2ikv7ee.gif

Av DeepSilence

Moderkort? Vattenkylning?

Hej alla sweclockare!

Har ett litet värmeproblem med mina graffekort i datorn, så jag söker era visa ord och råd.
Kör 2st 9800GTX+ i SLI, och får en temp på runt 80 i load, vilket inte är så värst kul.
Min första tanke var: "Aha! Skriva upp bättre kylning på inköpslistan! :up:" Har kikat på Arctic Cooling Accelero Twin Turbo.
Dock så är det ju jääävligt tight mellan korten som det är nu, och en ny kylning kommer aldrig få plats. Har ett Asus P5N-D just nu som funkar prima för mina behov, bortsett från kylningen.

Min fråga är nu, är det bättre att lägga ut pengar på ett nytt moderkort som har längre plats mellan PCI-e platserna och satsa på ett större chassi med bättre luftflöde?

Eller ska jag köpa en vattenkylning? Som jag förstått det så bör man plocka ihop ett eget kit, vilket ofta drar iväg i pris. Som student har man inte riktigt dom pengarna

Om jag hör massa fläktar eller om min dator är knäpptyst spelar egentligen ingen roll för mig, sitter för det mesta med hörlurar. Jag kommer (antagligen) heller inte att överklocka någonting.

Tack på förhand!

Av DeepSilence

Hej igen och tack för snabbt svar!

Har redan de senaste drivisarna (180.43 BETA). Hade samma problem med 178 drirutinerna, så de gör ingen skillnad.

Dock så har ja problem att dra upp fläktarna. Rivatuner vill inte visa "fan"-fliken med Vista, och när jag använder nVIDIAs egna nTune så krashar datorn och jag får bluescreen :/

Finns det något annat alternativ när det gäller fläktkontroller eller går det att lösa det med rivatuner/nTune på annat sätt?

[EDIT]
Okej, det var visst bara att nergradera till 178 drivisarna så fick jag fläktegenskaper i både rivatuner och nTune

I alla fall så har jag satt fläktarna på 100% och testat spela. Tempen ligger oförändrad på 80grader, och jag får fortfarande samma jobbigt fel :/

Jag tycker inte att den låga tempen borde ge sånna artifakter, eller?
Kan det vara något fel på graffekorten?

Av DeepSilence

9800GTX+ Props

Hej alla Sweclockare!

Köpte ny dator för max en månad sen med dessa spec:

Asus P5N-D nVIDIA nForce 750i SLI
Intel Core 2 Quad Q9550
A-Data 2 GB DDR2-800 x4
Sparkle GeForce 9800GTX+ 512mb SLI x2
Windows Vista Ultimate x64

Jag har inte på något sätt klockat någon av komponenterna då jag inte är så kunnig inom området och inte vill riskera att fylla lägenheten med någon skum röklukt

Vidare till mitt problem:
När jag spelar lite nyare spel, som t.ex. Crysis, så får jag konstika artifakter i former av fyrkanter och trianglar i svarta och beiga färger som uppstår lite här och var. När man precis har börjat att spela så är det inte farligt, men efter ett tag så blir det mer och mer, och det är fruktansvärt irriterande. Detta är svårt att med bara ord beskriva hur det ser ut, men jag hoppas att någon förstår lite hur jag menar.

I övrigt går datorn som en klocka!

Mina temps på graffekorten är ca 60 idle och max 80 i load. Är detta för höga temps, och kan vara orsaken till mitt "problem"?

Tack på förhand!

(Ska btw stå "probs" som ämnet, inte "props" )