Inlägg

Inlägg som DeepSilence har skrivit i forumet
Av DeepSilence
Skrivet av BrutalSwede:

"Woody" om jag inte mins helt fel.

Kan inte hitta det på Google dock...

Skickades från m.sweclockers.com

Exakt det jag fick för mig också! Men bara för att jag inte hittade något om det på Google så ville jag inte skriva det och bli idiotförklarad men då är jag kanske inte så långt ute och cyklar då

Skrivet av hstaiyou:

kan det vara Jungle Book för gamla NES?

Bra gissning, men det var på PC vet jag. Kanske borde nämnt det i första inlägget

Av DeepSilence

Hjälp med namn på gammalt spel

Hej hej hallå trogna sweclockare!

Jag vet att jag som liten spelade ett spel som jag skulle vilja spela idag för nostalgins skull. Men som vanligt så sviker minnet och jag sitter som en fågelholk och försöker komma på namnet.

Det jag minns av det är att man är en liten pojke eller liknande med typ bara ett skynke för de nedre regionerna. Man surfar på en träbit och ska ta sig förbi massa hinder, typ flodhästar som man ska hoppa över osv. Och om ja inte missminner mig så ska man hitta en stor diamant eller liknande.

Är det någon som känner igen det jag beskriver?

Tack på förhand!

Skickades från m.sweclockers.com

Av DeepSilence

OnePlus One Sandstone 64GB Invites (2st)

Hej!

Såg nu att jag fått några invites att dela ut. En kommer (troligen) gå till en kollega, men har då två st över som ja inte kommer använda.
Då jag upptäckte lite sent att jag mottagit dessa invites så är det inte lång tid kvar på dom för mig att dela ut, vilket förklarar varför jag startar upp den här tråden själv istället för att dela ut i den officiella invite-tråden och riskera att de kanske går till spillo.

Skicka ett PM till mig med er mail så skickar jag invite. Först till kvarn. Skulle inte min kollega nyttja sin invite kommer den gå till nästa person i listan (sker då imorgon, tisdag).

Det gäller då som sagt OPO Sandstone 64GB

Av DeepSilence

Vi vill börja med att säga att vi skäms.. Svansen mellan benen och öronen hänger verkligen.
Men vi vägrar säga att projektet är dött, även om det varit ruskigt dåligt med uppdateringar.
Det har helt enkelt varit mycket att göra på annat håll, så glöden vi hade i början har dött ut lite, men vi hoppas kunna få fart på den nu snart igen.

Vi har planerat att kriga lite kommande helg, så vi hoppas kunna visat något nytt då även om det enbart är en liten liten detalj. Men vi ska verkligen försöka få igång det här igen!

Jag är precis på G att flytta upp till Sthlm, ca 15 mil från vårat robotbygge, så att oavsett om vi kommer igång igen så kommer uppdateringarna vara väldigt begränsade är jag rädd.

Kul ändå att se att folk fortfarande är intresserade av hur det går med vårat projekt! Det är ni som sporrar oss, får oss att känna oss dåliga och värdelösa som inte gör klart det här, och ger oss mardrömmar pga de dåliga uppdateringarna Nej men allvarligt. Tack alla för att ni visar intresse, det hjälper oss verkligen att få tillbaka samma driv som vi hade när vi började!

Av DeepSilence

Cool! Skulle passa mig och mitt bygge perfekt
Dock dyr, som alla ni andra redan konstaterat. Kan ju köpa en sån "kub" för under tusenlappen, sen klicka hem en leksaks R2D2 från ebay och montera in kuben i den istället

Av DeepSilence
Skrivet av KeVVa:

Ser ut som om du har fel frekvens på baud rate:en i serial monitorn. Prova lägg en Serial.println(""); med någon nyttig text i, i din setup.
Vad fick du för värden i din lilla sketch på pulseIn(9, HIGH, 25000); ?

Jo jag tyckte också det såg ut som så, men baud rate:en ser ut att vara samma.
Testade att lägga in "Hello World", men får samma resultat :/

Värdena som jag får med den andra koden är 1940-1948 när den är avslagen, och 1217-1224 när den är påslagen.
Testade i den koden att lägga in:

if (ch5<1500); { Serial.print ("On"); } else { Serial.print ("Off"); }

Och den funkar klockrent. Visar "Off" när brytaren är av, och visar "On" när jag slår på den.

Men nu när jag satt här och testade lite medan jag skrev det här svaret så löste jag det.. När jag tog bort semikolon efter "if (ch5<1500)" så funkar allting precis som jag vill!

Tack för all hjälp och snabba svar!

Av DeepSilence

Jag är oerhört tacksam för all hjälp! Fick allting att fungera precis så som jag ville Men mycket vill ha mer...

Har en kanal på min RC sändare som inte används, en flip-switch. Så jag tänkte använda den för att trigga en specifik låt.

När jag skrivit denna kod:

int ch5; // hold the value void setup(){ pinMode(9, INPUT); Serial.begin (9600); } void loop(){ ch5 = pulseIn(9, HIGH, 25000); Serial.print(" Channel "); Serial.println(ch5); delay(200); }

Då får jag fram ett värde som jag klart och tydligt kan läsa av i serial monitoren, och som slår om när ja slår om brytaren.

Så jag implementerade den koden i min andra kod, och körde en "if" för att det skulle triggas.

Såhär ser det ut:

//Test med Arduino och MP3 Trigger för att automatisera ljudet// #define trigPin 2 #define echoPin 3 #include <MP3Trigger.h> MP3Trigger trigger; long previousMillis = 0; long interval = random(5000,10000); //Anger väntetiden mellan randomljuden. //////////////////////////////////// void setup() { Serial.begin (9600); trigger.setup(); pinMode(trigPin, OUTPUT); pinMode(echoPin, INPUT); } ////////////////////////////////// void loop() { int duration, distance; digitalWrite(trigPin, LOW); delayMicroseconds(2); digitalWrite(trigPin, HIGH); delayMicroseconds(10); digitalWrite(trigPin, LOW); duration = pulseIn (echoPin, HIGH); distance = (duration/2) /29.1; //Serial.print (distance); //Serial.print ("cm "); //delay(100); if (distance < 30) // Numret avger vid vilket avstånd i centimeter det ska triggas på. {trigger.play(1); delay(2500); //Väntetid tills hummen börjar. trigger.play(random(2,8)); delay(2500);} int ch5; ch5 = pulseIn(9, HIGH, 25000); Serial.print(" "); Serial.println(ch5); if (ch5<1500); { trigger.play(9); delay(500); } unsigned long currentMillis = millis(); if(currentMillis - previousMillis > interval) { previousMillis = currentMillis; trigger.play(random(10,46)); //Vilka ljud den ska slumpa fram. }}

Och det är den fet-markerade delen där då som inte fungerar. Den triggar ljudet, men gör det om och om och om igen. Den verkar inte få ett korrekt värde. Och det som printas ut i monitoren ser ut såhär: "%¤%¤%¤%¤%¤%¤%¤%¤%¤%¤%¤!¤1¤1¤ñ1¤ñ¤!¤1¤1¤1¤1¤%¤%¤%¤%¤%¤%¤%¤õ%¤%¤%¤". Man kan se i mönstret vart jag slår om brytaren, men det är ändå ingen signal som verkar vettig. Varken för mig eller min Arduino.

Jag har säkert gjort ett jättestort rookie-misstag, det är jag helt bombis på, iom att det är första gången jag kodar.. någonsin! Men jag har googlat och inte lyckats få fram ett svar Så jag vänder mig återigen hit, och hoppas att alla ni duktiga kodare kan hjälpa mig!

Tack på förhand!

Av DeepSilence
Skrivet av Qdjur:

Har ingen 3d printer men jag skulle kolla med MDH, vet inte om dem i eskilstuna har någon men vet att robotic föreningen i västerås har en 3d printer, och ni bygger ju en robot så..
Vet också att det satt en tjej som skrev ut prototyper åt folk på kontorshotellet Gate25 i västerås, kanske kan varar värt att kolla.

Ah, massa nyttigt! Ska kolla upp med de du nämnde Tack för övrigt för tipset om Södertälje Specialsnickeri. Dom fixade ett finfint huvud

Skrivet av Tozzi:

Jag kommer ha tillgång till 3D skrivare under 29maj-31maj, pm mig länkar till modeller och skriva ut så kan vi ordna fram någon deal ihop.

Toppen! Ska kolla vilka delar som är svårast att lösa på egen hand, så drar jag över ett PM senare idag Vilket format är det som gäller btw? Sitter i 3ds max, så borde kunna trycka ut de flesta standardformaten.

Av DeepSilence
Skrivet av Mäcklarrn:

dött projekt?

Inte dött! Bara otroligt dåliga på att uppdatera. Vi var och jobbade nu för bara några minuter sen faktiskt tyvärr så står vi rätt stilla med allting. Känns som att vi står och trampar på samma plats.

Men der känns så dumt att uppdatera med alla små försök vi gör som inte tar oss någon vart. Vill kunna lägga ut något som visar en viss framgång

När jag nu ändå är här, är det någon som har en 3D skrivare som skulle kunna tänkas skriva ut några saker? mot betalning, självklart!

Skickades från m.sweclockers.com

Av DeepSilence

Fick det att fungera genom att skriva trigger.setup(); EFTER att jag pinMode för in och ut på avståndssensorn. Så nu kör den ett random ljud om inget blockerar sensorn, och spelar ett specifikt ljud när jag blockar

Det jag nu har problem med är att få sensorn att vara ständigt "aktiv". Ja vill ju att den ska triggas så fort jag blockar den, och inte efter att loopen har gått runt ett varv, vilket den gör nu.

Några tips?

Av DeepSilence
Skrivet av KeVVa:

Prova lägg en delay i början av loop() på 100ms!

Testade detta, nada..

Men det slog mig just att jag kanske skulle skriva med detta också. När jag kollar monitorn när jag har trigger.play"blablabla" i koden så får jag ett "p" med ett slumpmässigt tecken efter mellan varje loop. Här följer ett litet urklipp från monitorn; "p5176cm p'176cm p'177cm p(65cm p(176cm p-179cm".

Säger det någon någonting?

Av DeepSilence
Skrivet av KeVVa:

Lägg en serial.print i if-satsen och kolla ifall den verkligen kommer dit!

Sitter själv och mejar med en arduino till ett ex projekt och det är ett helvete när man inte kan debugga kod!

Edit: måste hålla med ovanstående, det är en måsvinge efter delat(100); ovanför if-satsen. Det känns som om den hamnat fel!

Tack för snabba svar!

Testade som du skrev att lägga till en Serial.print, och den kommer både till if och else. Så det sjuka är att den inte vill skicka signalen till MP3 triggern.

Tog även bort måsvingen, men utan någon större framgång i det stora hela

Av DeepSilence

Vart felar det? (Arduino)

Hej hej hallå.

Några av er vet kanske att jag håller på med ett större projekt i form av en radiostyrd R2D2.

Nu har jag satt mig för att försöka förstå och koppla ihop min arduino som ska användas för automatisering av ljudet, tillsammans med en avståndssensor och en MP3 Trigger.

Att enbart koppla ihop Arduinon och MP3 triggern och få den att låta är inga problem.
Men när jag kopplar in avståndssensorn så vill den inte alls.

Jag är HELT grön när det gäller att leka med sånt här, så ja hoppas ni har lite överseende

Koden som funkar, spelar upp random ljud med 5 sek mellanrum (utan avståndssensorn):

//Test med Arduino och MP3 Trigger för att automatisera ljudet// /////////////////////////////////////////////////// #include <MP3Trigger.h> MP3Trigger trigger; /////////////////////////////////////////////////// void setup() { //start serial communication with the trigger (over Serial) trigger.setup(); } /////////////////////////////////////////////////// void loop() { trigger.play(1); // Trigga olika ljud delay(5000); }

Och här är koden som jag använder för avståndssensorn:

//Test med Arduino och MP3 Trigger för att automatisera ljudet// /////////////////////////////////////////////////// #define trigPin 2 #define echoPin 3 #include <MP3Trigger.h> MP3Trigger trigger; /////////////////////////////////////////////////// void setup() { //start serial communication with the trigger (over Serial) trigger.setup(); Serial.begin (9600); pinMode(trigPin, OUTPUT); pinMode(echoPin, INPUT); } /////////////////////////////////////////////////// void loop() { int duration, distance; digitalWrite(trigPin, HIGH); // Added this line delayMicroseconds(200); // Added this line digitalWrite(trigPin, LOW); duration = pulseIn (echoPin, HIGH); distance = (duration/2) /29.1; Serial.print (distance); Serial.print ("cm "); delay(100); { if (distance < 30) // Numret avger vid vilket avstånd det ska triggas { trigger.play(1); delay(5000); } else { trigger.play(random(32,54)); delay(5000); }}}

Jag ser avståndet i monitoren på datorn, men när avståndet blir under 30cm så händer ingenting, dessutom händer det ingenting om avståndet är högre heller för den delen. Men tanken där är ju att den ska spela ett random.

Av DeepSilence
Skrivet av TiasE:

DÄR HAR VI DET! Jag tackar och bockar, och delar ut cyber high-fives till alla andra som hjälpte till att försöka komma fram till vilket spel det var

Av DeepSilence
Skrivet av Pewtah:

Kan det vara Empire Earth?

Inte det heller tyvärr! Samma koncept, men mer spartanskt så att säga. Önskar ja kunde ge mer info!

Av DeepSilence
Skrivet av Smygbas:

Age Of Mythology?

Snabbt svar, tack!

Tyvärr inte rätt spel dock. Det jag söker är mycket "fulare", alltså äldre då.

Av DeepSilence

"Vad heter spelet"? (Age of Empires liknande)

Hej alla!

För många år sedan spelade jag ett spel väldigt ofta som var ett strategispel, väldigt likt Age of Empires.

Det gick ut på att man (såklart) startade med en "by", och man byggde fler stugor och skaffade fler invånare och tog över vetefält och jag har för mig att att man plöjde skog och sten också. Runt byn fanns ens typ "områdes krets" som man kunde bygga inom, så man strävade givetvis efter att utöka ens omgivning och ta sig in på motståndarens område genom att ha starkare byggnader / trupper.

Därefter när man hade tillräckligt med resurser osv, så uppgraderade man sin by till en ny "tidsålder". Då blev alla ens byggnader och "gubbar" uppgraderade också. Vad jag vill minnas så fanns det 7st "tidsåldrar" och den sista var såklart något i stil med framtidsliknande.

Jag har letat för länge nu och kommer verkligen ingen vart, är det någon som kan ha en hum om vad spelet kan heta? Jag minns att jag spelade det för ca 6-10 år sen åtminstone, och jag TROR att det kom en expansion också..

Av DeepSilence
Skrivet av Mizzarrogh:

Håller helt med, 90% av tiden till mina projekt brukar gå åt till reserach... Ha ha.
Märkte det inte ens på bilderna/filmen dock, men jag är nog likadan själv om jag inte är helt nöjd med något jag byggt även om ingen annan kommer att märka det...

......

Hur stor är ytan CNC maskinen behöver kunna ta så kan jag eventuellt höra mig för bland folk jag känner, (men törs inte lova något dock)?

Exakt! Man blir lite extra petig Nu är vi inte sådär toknoga med allt. Skiljer det en mm här eller om det är ett litet glapp där, det låter vi slinka förbi just nu Men visst blir man petig när det är ens egna saker man ska göra.

Huvudet är 460mm i diameter, och ca 322mm högt (har exakt mått hemma med radier och allt, men löst räknat bör det vara där).
OM du får tag på någon som kan eller vet någon som kan göra huvudet med bättre precision än vad vi gör just nu så vore det verkligen guld värt!

Är fullt medveten om att det är en liten slant man måste lägga på att faktiskt kunna tillverka det Vi är beredda att lägga pengar på det, om det är inom rimliga gränser så klart.

Av DeepSilence
Skrivet av Mizzarrogh:

Kanske inget jag skulle bygga själv (men vet några polare som garranterat skulle vilja ha en... ) men kul att följa eran byggblogg här och alla metoder nig använder i hela processen. Älskar denna typ av byggbloggar.
(Snygg häck förresten. )

Tack (för positiv respons på både projektet och min häck )! Det är alltid kul att höra att folk uppskattar det man gör. Mycket det som ger en orken till att faktiskt fortsätta
OM du skulle få för dig att bygga själv, gör ordentligt med research.. Jag trodde jag hade gjort det, men har fallit på så många olika ställen under resans gång. Dock är ju inte det något vi visar så klart

Det största vi fallit på är huvudet. Där är jag faktiskt osäker på om det ens är värt att fortsätta, eller om det är bättre att få tag på något annat.

Är det någon här inne, eller någon som vet någon som vet någon osv, som har verktygen för att kunna skapa ett sådant huvud med hjälp av en CNC-maskin av något slag? Eller om det är någon som har en förbannat stor svarv och är stadig på handen som kan svarva ut ett fint huvud efter en mall eller liknande?

Alla tips är välkomna!

Av DeepSilence

Grymt ledsen för dåliga uppdateringar nu senaste tiden! Projektet är inte dött, långt ifrån. Dock har det varit mycket med jobb för min egen del och skolgång för kusinen. Men vi är fast beslutna att fortsätta

Har dessutom formaterat om datorn, så måste installera om alla program för att kunna redigera, vilket jag legat lite på latsidan med. Men på söndag kommer det att komma upp en ny och förhoppningsvis lite längre videologg