Inlägg

Inlägg som 51eYez har skrivit i forumet
Av 51eYez

Att lära sig mer matte är alltid bra ifall man ska bli ingenjör, även om du inte kommer ha en direkt användning av matten så kommer det träna upp din problemlösningsförmåga. I mitt tycke finns det mest fördelar med att plugga extra matte.

Av 51eYez

En halvflaska vin på tangentbordet är ganska mycket, en snudd av alkoholmissbruk där.
Men lägg lite okokt ris över tangentbordet, det suger upp mycket fukt.

Av 51eYez

Djupet i Morrowind är gränslöst, det är helt fantastiskt hur magiskt hela spelet är. Trotts att de nyare TES-spelen både är större och häftigare samt att både grafiken och spelmekaniken är sanslöst mycket bättre, så saknar de det magiska auran som Morrowind har. Både när Oblivion och Skyrim kom ut så körde jag ut spelet och njöt av dem, men jag fann mig själv tillslut att sitta framför Morrowind igen.

Av 51eYez
Skrivet av Björne92:

okej tack ska kolla in vad det är för funktioner vad är ICS? ( Ice cream sandwich)

ICS = Ice Cream Sandwich = Android 4.0

Som en nybliven ägare av Samsung Galaxy Note så tycker jag att du borde kolla på den, ifall du klarar av storleken så kommer du bli förbannat nöjd med den.

Av 51eYez

Har haft samma standard sedan 90-talet här hemma; Skynet.

Av 51eYez

Var inne i byn idag och jag har klämt på diverse telefoner och jag tror att det blir en Samsung Galaxy Note. Visst den är enorm men den får plats samt att den är lite cool och säregen(på ett positivt sätt). En annan anledning till att det blev en Galaxy Note var för att ICS till den är på väg.

I mitt tycke så kändes Htc One S mycket bättre i handen och passade mig bättre samt att byggkvalitén kändes betydligt bättre på denna än på Note:n. Dock så var inte Note:n så förfärlig. Det som dock fick mig att bestämma mig att välja Note:n var att batteritiden är betydligt bättre på Note:n Dessutom så kan man inte byta ut batteriet Htc:n, vilket är en viktigt sak i mitt fall då mobilen ska användas i ett par år.

Så nu vid lönen som kommer den 25:de så ska det beställas en Samsung Galaxy Note. Tror att jag kommer bli nöjd med denna best.

Jag tackar igen för alla svar. - 51eYez

Av 51eYez
Skrivet av lillen99:

Motorola!
Vet ej pris :/

Mvh: Eric

Kan du utveckla dig lite? Har du inga argument för eller emot? Har du något modellnamn?

Av 51eYez
Skrivet av Fredag:

Den har samma mått som de flesta plånböcker i skinn, fast den är ju väldigt tunn. Finns trevliga plånboksfodral om man vill skydda den, funkar bra sålänge man klarar sig utan myntfacket. Själv har jag flipcover till min Note, skyddar skärmen bra(dessutom blir baksidan stadigare, då flipcover har fetare baksida). Har dragit ner den i parketgolvet ett par gånger, men aldrig när jag hållt i den, den är gedigen att hålla i.
Man vänjer sig snabbt med storleken, sen vill man aldrig ha något mindre, all media blir så mycket bättre med en större skärm och man behöver väldigt sällan "pinch to zoom"
De som lagt in ICS rapporterar om förbättringar, inte för att jag märkt nått lagg annat om man lagt in live-bakgrunder, det är bara vid scroll vid surf jag märkt av en fördröjning, men så får man sidorna i 1280*800, vilket inte är fy skam...

HTC One S har ett klent batteri som inte går att byta, vilket kommer bli ett irritationsmoment om du tänkt ha den flera år, vidare saknar den radio, glonass och har en lågupplöst skärm och en dålig frontkamera för videosamtal. Extra minne funkar inte heller, saknar stöd för flac osv. Det enda som talar för den är att den är smidigare, men 2500mAh vs 1650mAh gör att jag personligen aldrig skulle fundera på den för mer än en tillfällig ersättare för max ett års bruk. Det är en frihet att kunna använda nallen hela dagen med allt påslaget utan att oroa sig för att batteriet snart är slut...

Dold text

Mycket bra inlägg! Lutade mer åt Htc One S innan detta inlägg, men nu lutar det mer åt Note. Men som sagt, jag ska gå in i butik imorgon och klämma på de två mobilerna. Jag måste tänka efter lite huruvida Note:n kommer passa mig, i storlek det vill säga. Jag har trotts allt ganska små händer.

Skrivet av thexps:

Vet inte om någon annan har sagt de då du önskar android men har du kollat på nokia Lumia 800/900.
800 kostar hälften av din summa.
Den är riktigt robust och systemet är blixtsnabbt.
För dina behov med musik och surf tror jag du hade blivit skitnöjd!

Skickades från m.sweclockers.com

Har testat en Lumia 800 och jag var väldigt imponerad över telefonen. Anledningen till att jag väljer Android är att jag vill ha öppenheten och valfriheten när det kommer till Android.

Av 51eYez
Skrivet av Batman:

Enda jag kan klaga på så här på rak arm är att skalet på baksidan känns lite "billigt" för en så pass dyr telefon, dessutom glappar mitt lite grand, ytterst lite. Kan dock vara av vanlig användning, men det är värt att nämna

Skrivet av SuperSverker:

Jag skulle definitivt gå på en One S i så fall. Men mest för att jag tycker min 4,7 Tums skärm är på gränsen för stor (Nåja, den är verkligen perfekt, men 5,3 tum är för stort).

Tack för svaren. Ska hålla dem i åtanke när jag köper den nya luren.

Av 51eYez
Skrivet av baxee:

Den känns väldigt stor i början, men sen tycker jag inte den är stor längre, går samt alltid ner i mina byxfickor

Den är mysig och kolla på serier med också.

Känner mig lite upprepande nu, men jag frågar ändå. Upplever du att den kan tendera att vara seg och hur är byggkvalitén?

Av 51eYez

Det står emellan Htc One S och Samsung Galaxy Note. Tycker om Samsungen's stora skärm men den är inte lika rapp som One S samt att jag vet inte om jag får plats med Samsungen i fickan. Jag ska ta och klämma på dem i butiken imorgon för att avgöra vilken jag väljer.

Av 51eYez
Skrivet av Swedish Berserk:

Angående Xperia S vad menar du med inte lika bra? Eller du är på jakt efter en fyrkärnig SoC för att du då tror att du får en bättre lur? Det handlar om användarupplevelsen och hur telefonen flyter. Bättre hårdvara på Android behöver inte betyda att luren är laggfri. Kameran i Xperia S ska enligt många vara riktigt bra och även skärmen. Beror på vad man är ute efter dock.

Det jag har läst är att byggkvalitén ska vara betydligt sämre på Xperia S än på de andra, detta är något som bekymrar mig lite. Även om jag inte är personen som kastar telefonen i väggen eller utsätter den för annat våld så händer det ibland att man tappar telefonen. Samt så tycker jag rent allmänt att produkter ska kännas robusta.

Av 51eYez

Först och främst; tack för alla eminenta svar.

Så som jag har läst här och på andra ställen så verkar Htc One X vara ett riktigt wildcard. Inget man borde riskera på.
Men hur är det med Htc One S? Lider denna av problem också eller är det pga Tegra 3 som One X krånglar?

Står sig Htc One S emot Samsung Galaxy Note?
Hur tycker ni att byggkvalitén på Note:n är (för er som äger eller har klämt på en)? Har läst att den inte är den bästa.

Finns det någon annan telefon jag borde kicka på? Såg att någon nämnde Xperia S, så jag kollade upp den och den verkade inte vara lika bra som de andra nämnda telefoner.

Av 51eYez

Köpråd behövs; androidtelefon för ca 5000kr

Hejsan Sweclockers.

Jag är ute efter en ny rapp androidlur. Innan så har jag haft en Htc Wildfire men jag blev less på hur seg telefonen var.
Så nu vill jag införskaffa en ny och snabb telefon. Jag letar efter en telefon som ska användas flitigt till musik, surf och även lite spel i mellan åt.
Telefonen behöver vara robust då jag ska ha den i ca 2-4år.

De telefoner jag har kollat på är Htc One S och Samsung Galaxy Note. Så som jag har förstått så kan Galaxy Note:n tendera att lagga lite, detta är ju något jag försöker undvika.

Jag är även sneglat emot flaggskeppen Htc One X och Samsung Galaxy S 3. Dock så vet jag ej om det är värt att slänga ut ytterligare 700kr för någon av de mobilerna. Som nämnt tidigare så ska jag ha mobilen i ett par år.

Krav:

  • Android 4.0

  • För dryga 5000kr

  • Snabb

  • Bra för både musik och surf

  • Robust

Tack på förhand.

Av 51eYez
Skrivet av Strogge:

Det är fasen vad det ska vara svårt att joina en server. Kan inte någon sätta uppen sweclockersserver med lösen som bara sweckare kan joina?

Tyvärr så går detta inte att göra i dagsläget. Eftersom att man kan spela med sina karaktärer på alla servrar så måste alla servrar ha samma spelregler. Som ett exempel så kanske något gäng startar upp en server och sätter lösenord på den så att enbart de kan spela på den, då är det ju självfallet att de sätter ner zombie-raten och lootar alla militärområden. Ifall någon skulle göra så; skulle de ha en otrolig stor fördel och då de joinar andra servrar. Detta är en av anledningarna till att man inte får ha lösenord på servrar.

Dock så skulle det varit trevligt om alla swecare kunde hänga på en server, där endast swecare skulle få vara.

Skrivet av DragonRapide:

blev lite intresserad av arma 2 när jag såg denna del av forumet och framförallt dayZ modden. Hittade något som hette Arma2 Free, är det något att ha? fungerar det med dayZ modden? vad skiljer sig ifrån free och det riktiga spelet?

Jag har för mig att det ska krångla med gratis versionen av Arma 2. Om du skulle få igång det så kommer alla texturer vara väldigt lågupplösta. Men köp spelet vet jag, även jag som hyfsat fattig student hade 250kr att spendera på detta spel. I min mening var det värt varenda öre och spelglädjen är enorm.

Av 51eYez
Skrivet av Rewinding:

Tjena, njuter som fan av denna mod nu även om det är lite segt med connections osv.
Men hur som helst så har jag då och då vart tvungen att gå igenom städer och tycks alltid stöta på bandits som jag ser döda andra.
Jag tar ju självklart och dödar dessa innan dom dödar mig och förlorar då Humanity då jag blir en bandit själv ..

Detta har satt sig ivägen för "random" encounters med andra spelare då dom skjuter först och frågar sen .
Hur får jag tillbaka humanity ?

Jag gör precis som dig med att döda de andra innan de hinner ta mig, en mycket bra strategi dock så är det inte vidare snällt. Själv undviker jag hellre andra än att döda dem.

Men till problemet; Humanity rengenerar tillbaka efter tid, tar ca 1/2 dagar att få tillbaka ca 3000 humanity-points. Så beroende på hur många du har dödat så kan det ta lite längre tid. Har för mig att man även kan få tillbaka humanity om man transfererar över blod, bandagerar eller ger andra spelare morfin eller värktabletter. Är dock inte helt säkert om detta gäller, har bara för mig att det är så.

Edit:

Skrivet av swesen:

När jag sköt en bandit så hände inget med min humanity. Sen sköt jag en som försökte döda mig, blev bandit direkt. Sen när jag dog så fick jag börja med 2520.

Så vitt jag vet så är det bara igenom att ge någon en blodtransfusion som man kan få humanity.

Systemet är uppbyggt på att det inte ska hända något negativt ifall man skjuter en bandit. Anledningen till att bandits har ett annat skin är för att sådana som väljer ett ondskefullt spår ska exponeras. Sedan så ska inte vanliga spelare straffas för att andra väljer att vara bandits, så systemet är gjort så att man ska kunna försvara sig emot bandits utan att bli en bandit själv.

Av 51eYez

Man kan ju spekulera kring radion och jag misstänker att radion är något som Rocket har lagt in samt gett någon sorts av meddelande. Dock så tror jag att Rocket inte än har hunnit gett radion någon betydelse, kanske så är den en del av någon liten story som kommer någon gång i framtiden eller så kanske kommer den leda till något värdefullt. Detta är något jag personligen tror radion kommer användas till, dock så är det bara spekulationer.

Av 51eYez
Skrivet av Peldan:

Jag fixade det andra problemet

som jag sedan redigerade bort ur mitt inlägg

Dold text

Va bra att det löste sig!

Skrivet av dammskog:

herregud vad armborstet suger!!!

dåligt sikte och när man väl ska försöka få tillbaks pilarna så påbörjar man typ ett buggigt hitta det dolda objektet-spel som pågår i flera minuter.

ibland är det helt jävla omöjligt pga clipping så att kropparna faller igenom en vägg och inte går att komma åt

ångrar rejält att jag bytte bort mitt winchester

Dold text

Håller fullständigt med dig om att armborstet suger, den borde bli bättre så att man kan överväga att använda det. Men winchester är en av de vanligaste vapnen så det lär inte ta länge innan du hittar ett nytt.

Av 51eYez
Skrivet av Peldan:

Tack så mycket! Är det Direct Communication jag använder för att prata med folk som står bredvid mig så att inte alla på servern ser?

EDIT: Och varför kan jag inte joina servers längre? Pluppen längst till vänster är röd, som om jag har fel version. Det är 1.60, precis som på servern. Så är det på alla DayZ.

Haha, glömde bort din ena fråga där. Ja, Direct Communication är det när endast folk som är nära dig hör när du pratar. Jag har för mig att Direct Communication buggade lite så det finns någon liten patch som fixar det. Dock så vet jag inte var den patchen finns.

Har du senaste uppdateringen till DayZ? "Rocket" uppdaterar denna mod frekvent så det kanske är en ny uppdatering. Ifall du har den senaste uppdateringen av modden så har jag ingen aning om vad som kan vara fel.

Av 51eYez
Skrivet av Peldan:

Det tvivlar jag mycket starkt på, men ladda ner demo och testa vetja.

Fråga: Testade nyss spelet för första gången på min skitdator, på lägsta settings. Varför ser jag inte survivors namn? Och hur pratar jag endast med folk i närheten av mig? Kan någon ge mig lite general tips bara?

Anledningen till att du inte ser survivorns namn är troligen att du spelar på en expert eller veteran server. På sådana servrar kan du inte heller se crosshair:et heller, så du måste dubbelklicka på höger musknapp för att få upp ironsightet ifall du vill sikta någorlunda bra.

Ett annat tips är att hålla dig ifrån flygplatser, militärplatser som Navy Sobor och Cherno samt Elektro (se länken nedanför). Om du inte har hittat en kompass så håll alltid reda på solen så att du vet vart öst, väst, syd och nord ligger. Ifall du vill till militär- och flygplatserna se till att ha bra gear och en skapligt stor grupp med dig.

Ifall du behöver följa en väg, gå på sidan av vägen och ta användning av skogspartier och buskar för att undvika att t.ex. bandits ser dig. När du är nära städer och inte vill locka alldeles för många zombies, undvik att springa. Smyg eller kryp fram sakta och säkert, det går inte att rusa in överallt i detta spel.

Håll alltid ett halvt öga på chatten, ifall någon har sett dig och frågar om du är friendly eller om någon t.ex. frågar om vem som skjuter i xxxx staden.

Sist och inte minst; lita aldrig på andra spelare som du inte känner.

Karta:
http://onlyhdwallpapers.com/wallpaper/southzagoria_arma2_9mil...