Inlägg

Inlägg som 51eYez har skrivit i forumet
Av 51eYez
Skrivet av tobi.paul-2013:

Jag har moderkortet Asus P8Z68-M Pro och köpte det på Misco. Tycker du att jag ska lämna tillbaks moderkortet, eller kan det vara fel på bios.

Om du har kvar garanti så ska du byta ut moderkortet i mitt tycke, inte roligt att ha ett defekt moderkort. Annars så kan man göra som "harith" sa.

Av 51eYez

Led precis av samma problem som du, dock så hade jag jämt beställt ett nytt moderkort och processor precis innan det gick sönder. Så det löste sig för mig. Men problemet ligger på moderkortet.

Av 51eYez

Denna julkalender ska följas lika troget som när man följde "Mysteriet på Greveholm" för x antal år sedan.

Av 51eYez

Såg denna dimpa ner på mailen igår, när instructables skickade ut deras veckonyheter. Mycket häftig mod.

Av 51eYez

Kan ej starta från vänteläge

Som rubriken lyder.
Jag kan ej starta upp datorn efter den har gått in i vänteläge. Dator startar upp fläktarna samt hårddiskarna och efter några sekunder så bara dör den. Sedan forsätter datorn i en oändlig loop, där den vill starta sig men misslyckas. Problemet löser sig inte förrän jag rycker ur strömkabeln ur grendosan och väntar i dryga 10 sekunder.

Problemet har jag haft ett tag nu, så min fråga lyder: kan det vara något jag har kopplat fel på moderkortet eller kan det vara att jag har för många "leksaker" på samma grendosa? Dock så känns det inte så troligt att det är för många grejer på samma grendosa, man har ju trotts allt testat ganska många puckade lösningar på lan som involverar många datorer på samma dosa.

Som sagt, vad kan det vara för fel? Vill inte ha ett svar som säger att jag bara borde stänga av väntelägefunktionen, för jag vill kunna låta datorn gå in i vänteläge.

Komponenter
Moderkort: Gigabyte EP35C-DS3R
Processor: Intel Quad Core Q6700
Ram Minnen: Corsair DDR3 2x4gb vengeance cl9 1600Mhz
Grafikkort: XFX Radeon HD 6950 2GB GDDR5 Dual Fan
Ljudkort Asus Xonar D2X
Hårddisk 1: Samsun HD250HJ 250GB
Hårddisk 2: Western Digital Caviar Green 1,5TB

OS
Windows 7 Ultimate, 64 bitars.

Kringutrustning
21" Samsung lcd tft-skärm
42" Philips lcd tv
5.1 logitech X-530

MVH
// En man som inte vågar låta sin dator gå in i vänteläge.

Av 51eYez

Någon sorts bild på "huvudnyheterna" vore väll bra. Logon och färgschemat kunde väll ha varit lite roligare. Dock så tycker jag att webbsidan (utöver reklamerna) var väldigt stilren och fräscht.

Av 51eYez

Min broder hade ett Ace agg i Raw Deal serien, agget gick sönder och det var ett under att inget annat rök med. Skulle aldrig våga sätta ett Ace agg i någon av mina byggen, dock så är det bra för de som inte kräver mycket och vill ha ett billigt agg.

Av 51eYez
Skrivet av Nandai:

Om det är första gången du spelar detta underbara spel, ta dig tid att njuta, spring runt och ha roligt, tänk inte på statsen så mycket, allt löser sig ändå

Håller fullständigt med dig på den punkten. Jag har kört genom Morrowind ca 10 gånger och inte en enda gång har jag brytt mig om stats. Till skillnad från t.ex. WoW så kan man ändå vara mer eller mindre superior även om man inte har tänkt igenom stats från första början. Men hur du nu kör spelet bryr jag mig icke om, dock så borde du ha mina ord i åtanke.

Av 51eYez
Skrivet av hypno:

Om du frågar mig så ser det ut som sour cream and onion chips (estrella).

OLW's sourcream & onion.

Skrivet av w1ngd3:

Vart köpte du kattbussen?

Kattbussen (från Totoro) fick jag som present så jag vet inte exakt vart den är köpt, enda jag vet är att den är köpt på ett manga- & cosplayconvention.

Skrivet av joshoa:

Jafyfan va mys de är , man har ölen o snusen nära till hands, det här börjar bli swec beroende för vissa (läs mig)

Både Fredagspanelen och andra klipp här ifrån Sweclockers har blivit lite av ett beroende. Speciellt att kolla Fredagspanelen som har blivit mer eller mindre en ritual som man måste utföra på fredagar.

OnT:
Detta känns ju lite som en drawback när man har planerat att köpa ett extra grafikkort och köra Crossfire. Inte för att det ändrar mitt beslut om att införskaffa ett nytt kort, men det känns ändå lite b.

Av 51eYez
Skrivet av SideWinder86:

*Kommer över*

Är det OLW? om det är det så måste du dela med dig

OLW alla dagar i veckan.

Av 51eYez

Flickvännen är på resa i Tyskland och jag jobbar inte. Det betyder bara en sak: mysfredag med Sweclockers.

http://img85.imageshack.us/img85/9196/dsc0769w.jpg

Av 51eYez

Om man hänger med i slutet och lyssnar så säger någon, jag kommer inte ihåg vem. Men i alla fall så säger någon att drakarna har inget styre kvar men de kommer fortsätta att anfalla människor. Som vanligt i Elder Scrolls serien, så får man free roam'a efter main questet. Världen är alltså helt öppen för dig och du får göra vad du vill.

Av 51eYez

Jag tyckte verkligen att det levde upp till hypen. Om man gör som mig och ser bortom det ytliga felen t.ex. buggar & annat smått, så är spelet helt underbart. Jag rankar faktiskt Skyrim nästan i klass med Morrowind (som jag placerar väldigt nära hjärtat). Jag kommer att spela Skyrim troligen 400 timmar mer (ligger på 60 timmar nu).

Av 51eYez

Har kört dryga 60h. Har levlat sakta med säkert till 29. Men som en äkta Elder Scrolls-fan så har jag njutit av miljöerna och all lore.

Av 51eYez
Skrivet av 51eYez:

Skulle jämt nämna att kolla efter begagnat av Kinnarps, kvalité är otrolig jämfört med en sketen Jysk eller IKEA-stol. Lyckades komma över ett skrivbord från Kinnarps gratis efter någon renovering på ett kontor. Sitter med skrivbordet än idag. Så mitt råd är att köpa eventuellt något begagnat av Kinnarps eller kanske se över din budget och vänta ett tag och köpa något nytt från dem.

Ett citat från mitt inlägg i din andra tråd: "Bästa och skönaste spelstolen? Budget(2000K)".
Mitt råd till dig är att kolla på blocket efter t.ex. Kinnarps. Kvalitén du får är mycket bättre än ett massproducerat ihåligt bord från Jysk eller IKEA. Inte för att Jysk eller IKEA är dåliga men man får vad man betalar för.

Föresten, titeln säger att du har budget på 2000k vilket är 2 000 000.

Av 51eYez
Skrivet av Kent:

Generellt set kan man nog påstå att jysk/Ikea och likn. stolar är skräp. OM man nu kan leva med en beg. stol kan man få tag på tex Kinnarps för några hundralappar. Sen kan man, om man vill, byta sits och klädsel men det kostar givetvis. Man kan ju fråga Kinnarps vad sånt kostar, men även en tapetserare då det brukar bli billigare. Själv fick jag tag på en 1 år gammal Kinnarps 9000+ stol med armstöd och nackstöd för 350:- (köpt på röda korset).

Skulle jämt nämna att kolla efter begagnat av Kinnarps, kvalité är otrolig jämfört med en sketen Jysk eller IKEA-stol. Lyckades komma över ett skrivbord från Kinnarps gratis efter någon renovering på ett kontor. Sitter med skrivbordet än idag. Så mitt råd är att köpa eventuellt något begagnat av Kinnarps eller kanske se över din budget och vänta ett tag och köpa något nytt från dem.

Föresten, du borde verkligen gå till affärerna och testa de olika stolarna.

Av 51eYez

Kärlek till fredagspanelen. Alltid lika underhållande att kika på när ni diskuterar, mycket bra komplement till artiklarna. Även bra sammanfattning av veckan, speciellt för oss som inte har tid att läsa igenom alla artiklar då man har Skyrim att spela.

Inte att förglömmas, grattis på fredagspanelens ett årsdag.

Av 51eYez
Skrivet av Kanarya:

vilken tid utspelar sig spelet? är det som wow fast man ser gubbens händer bara?

4 Era, 201. Med andra ord så är det ungefär som medeltiden. Spelet är inte bara som wow fast man ser gubbens händer. Det går inte dra den parallellen. Skyrim är mer episkt, storyn är mer tydlig och riktad åt dig. Sen så gör man inte samma sak om och om igen och man bryr sig inte lika mycket om att levla upp snabbt för att skaffa gear så att man kan raida.

Skrivet av lanbonden:

hade varit väldigt intressant att se statistiken för de olika plattformarna!

Läste någonstans att på "skiva" så var det bara 17% sålda till PC. Men då innehöll det inte kopior köpta direkt på Steam.

Av 51eYez
Skrivet av Tunnland:

Har precis köpt Skyrim men kommer inom kort köpa en ny dator. Så nu undrar jag om det går att flytta över sparningar? Vore lite segt att behöva köra om:(

Det är hur enkelt som helst att säkerhetskopiera sin save. Mina savefiler ligger på Libraries/Documents/My Games/Skyrim, så troligen ligger dina savefiler på nästan samma ställe.

Av 51eYez

Har alltid kört Dark Elf i TES spelen så det blev en igen. Det blev light armor för heavy armor är för tungt och det segar ner en, jag vill ju vara snabb i strid. Sedan så kör jag dual-wield (svärd & yxa) eller svärd och magi. De magier som jag använder är restoration, destruction och conjurtion. Utöver detta så är jag även en varulv.

Anledningen till att jag är Dark Elf är att jag alltid har kört det i tidigare TES spel och jag tycker att de är "jack of all trades". Sedan så vill jag vara snabb på foten i strid så det fick bli light armor. Huvudorsaken till att jag kör dual-wield är att jag vill testa det men även för att vara så farlig som möjligt.

Här är en bild på min lvl 21 Dark Elf, Dahqir.

http://img577.imageshack.us/img577/3640/screenshot6t.png