Inlägg

Inlägg som Zelloxy har skrivit i forumet
Av Zelloxy
Skrivet av tJev:

Brukar alltid gå in på ninite.com när jag har en nyinstallerad dator och behöver utrusta den med program..

På listan står för det mesta
7zip
Cute PDF
Dropbox
FileZilla
Firefox
Flash, Java, .Net, Air
Foxit Reader
Notepad++
Microsoft Security Essentials
Steam
Skype
Spotify
VLC
Utorrent

Väldigt smidigt program som sköter all installation av de program man markerar automagiskt

+1 Ninite.com är underbart <3

Av Zelloxy

Blir bara arg när saker och ting inte fungerar som det ska, dvs. buggar eller hårdvara som krånglar. Värsta jag gjort var när jag spelade på min stationära, blir förbannad på något (minns inte vad) kastade iväg min mus vilket flög rakt in i min MacBook Pro och spräckte skärmen :/.

Av Zelloxy
Skrivet av christerron:

Har nu beställt UX32VD-4002V via dustinhome och inväntar nu leverans. Det som tilltalar är diskreta GPU:n då det kan vara trevligt att spela nu och då.
Nu funderar jag även på att uppgradera datorn till 10 Gb ram samt att byta ut hårddisken med en SSD:

Har tänkt köpa Corsair Vengeance SO-DIMM, 1600MHz, 8 Gb
och som SSD tänkte jag att SAMSUNG 830 SERIES 256GB SSD SATA/600 MLC vore lämplig.

Det jag undrar: ni som har uppgraderat RAM och/eller SSD i denna, hur mycket bättre finner ni den? Ger högre Ram-minne en märkbar skillnad i prestanda (vid olika spel eller program)? Hur mycket batteritid sparar man på att använda SSD:n?

(synd att man ej verkar kunna uppgradera den diskreta GPU:n, annars hade man också gjort det )

Att installera en SSD är som dag och natt, "hybrid-disken" den normalt sett har presterar inte mycket bättre än en normal 2.5" 5400rpm, tyvärr.
RAM har jag dock inte märkt av avsevärt, dock alltid trevligt att kunna köra mycket applikationer m.m. på en gång utan förhinder.

Av Zelloxy
Skrivet av musarn:

Tjenare, jag överväger just nu ett köp denna laptop men har en del funderingar som jag hoppades att kunna få hjälp med och på så sätt lösa min tvivel.
Hoppas att det är ok om jag lånar tråden en stund till detta ändamål.

Hittade en video på Youtube där det sägs att laptopen ska klara av Diablo 3 på high settings om jag inte minns fel. --> VIDEO
Frågan är då hur den skulle stå sig i nyare spel som exempelvis Battlefield 3. Vore kanon om den klarade BF3 på lägsta inställningarna så att den är någorlunda framtidssäker utifall man skulle fatta intresse för något kommande spel, och isåfall ha möjligheten att kunna lira det på "lowest" så att säga.
Äger en stationär men alltid härligt att kunna spela lite "on the move" utifall jag tvingas pendla.

Sedan har jag även funderat en del över prestandan på hårddisken då det är en hybrid.
Håller den hastigheten likt en vanlig 5400 RPM disk eller märker man av att det faktiskt sitter en SSD i den och tuggar?
(I samma video som jag länkade till ovan så byter de ut original hårddisken mot en SSD, precis som många andra i tråden nämnt att de gjort. Själv skulle jag föredra att slippa detta då jag själv aldrig tidigare bytt hårdvara i en laptop. Känner mig oroad över att något skulle gå sönder och på så sätt även rubba min garanti).

Mina tvivel på Zenbooken grundar sig i den blödande skärmen och därav har en av Sony Vaio modellerna blivit en stark kandidat, trots en framförallt sämre skärm.
-->Sony Vaio

Vad anser ni som fått möjligheten att prova denna fantastiskt stilrena laptop? ^^

Ber om ursäkt för mitt långa inlägg och om jag gick ifrån topic.

MVH
Alex

När det kommer till spelprestanda är det över mina förväntningar. Jag spelar t.ex. Starcraft II på High i 1920x1080 med konstant över ~45FPS, vilket är mer än tillräckligt i RTS. När det kommer till Diablo 3 har jag inte fått det att fungera så jag blir nöjd, av någon anledning segar hela spelet och trycker jag upp så jag ser FPS så står det alltid 0, verkar vara bugg i drivarna (eller pga. att jag kör Win 8). Samma gäller BF3, får det inte alls att fungera då Origin bara crashar på Win 8. Hoppas någon kan ge bättre feedback på original Win 7.

När det kommer till hybrid-disken (som inte är en hybrid-disk, utan hybrid-programvara) så var det de första jag bytte ut, stod inte ut med så långsam dator. Varför jag säger att det inte är hybrid-disk är pga. att själva SSD sitter separat och om du tar och byter till en SSD så har du fortfarande tillgång till den ca. 30GB store SSD som sitter permanent monterad i datorn.

Av Zelloxy
Skrivet av leolej:

Fick min UX32VD idag och har inte kommit så långt med den. Jag tänker byta ut minne och disk och beställde därför 8GB Ram och Samsung 256GB SSD men fick bara minnet nu då SSD disken var restad hos Dustin... Provade att starta upp den var men jisses vad seg den är i "orginal-skick", ungefär 1 miljard bloatware skräp på den och det slöar väl ner den rejält antar jag. Förutom det är det ju en gedigen och finfin liten pärla till laptop som jag tror att jag kommer att trivas med. Jag stör mig inte på bleeding som många verkar klaga på, ser väl inte det eftersom jag oftast inte sitter och jobbar i mörkret utan alltid har lite lampor på. Bara hoppas Dustin skickar min SSD snart så jag får lite fart på burken för så här i orginalskick med allt skräp kan man ju inte ha den, då blir man ju galen! Verkar som en del har trassel med Windows installationen efter Ram/SSD moddningen, men aktiveringskoden finns ju på nätagget så det borde väl bara funka. Kan posta sedan då jag provat. Jag fick inte tag i 1600Mhz minne utan tog istället ett Corsair Value Ram 1333Mhz, är det nån här som fått det att lira och kör på ett sånt 8GB minne tro?

Jag kör på Corsair Value Ram 1333Mhz. Fungerar fin fint. Har 10GB totalt nu.

Av Zelloxy
Skrivet av C0mbat:

Tack för tipset att använda en skruv pincett. Jag definitivt införskaffa en sådan när jag uppgraderar min UX32VD.

En fråga: Har du använt "AI Recovery Burner" som finns installerat på datorn för att bränna återställningsskivor?

Jag gjorde inte det, sket fullständigt i allt som låg på den. Det "windows" som medföljer är ändå skräp då du inte kan få in den utan all bloatware, så jag installerade Win 8 istället.

Av Zelloxy

Update: Nu har jag bytt till en Intel 330 120GB SSD och det gick väldigt bra, var inga problem. Har dessutom installerat Windows 8 (dock inga drivrutiner än, har inte hunnit så långt). Det enda speciella man behövde göra var att lossa batteriet för att komma åt, samt också ta bort ena halvan av skalet på SSD:n för att vinna några milimeter då det inte är en fullt så tjock HDD som standard 2.5" som sitter i från början.

Kan ge en till update ikväll med hur Windows 8 fungerar, samt drivrutiner och så.

Skrivet av Vidundret:

Hur bra är prestandan i dagen spel menar du? Kommer det vara okej att dra med en skärm och riktigt tangentbord å mus till ett lan med denna?

Jag tycker den fungerar till det, ja. Men för t.ex. FPS spel och så håller den nog inte riktigt måttet. T.ex. BF3 kan du på 1280x720 (medium) kanske hålla acceptabel nivå, men det blir inga 60 FPS. Diablo 3, Starcraft m.m. klarar den dock fint i Full HD t.o.m.

Av Zelloxy

Ja, du ska behöva lossa batterier så vitt jag vet. Jag återkommer då jag ska försöka göra detta på lunchen vid ~12.

Av Zelloxy

Jag lägger till mina erfarenheter av denna modellen också, köpte min igår och har suttit med den non-stop sedan dess:

Positivt:
+ Otroligt skärm, bra betraktningsvinkel och upplösning samt färgåtergivning.
+ Liten och kompakt, väger endast 1,45kg.
+ Stabilt byggd.
+ Bra tangentbord, normal layout vilket är viktigt tycker jag när man skriver/programmerar mycket.
+ Backgrundsbelyst tangentbord
+ 3st USB 3.0 portar (Inte ens den dyrare modellen (UX31A) har detta)
+ Medföljande USB-nätverkskort samt Mini-VGA till VGA adapter
+ Bang Olufsen ljud inbyggt, vilket faktiskt imponerade på mig för att vara laptop
+ Bra batteritid, ca. 6h vid normalt användande (lite dimmad skärm)

Negativt:
- Backlight bleeding på 2-3 punkter nertill på skärmen som syns ganska tydligt vid full brightness och något mörkt på skärmen.
- Hybrid-hårddisk (Kommer byta denna ASAP till en SSD!)
- Otroligt mycket bloatware (Skräpprogram från Asus m.fl förinstallerat)
- "Endast" 4GB RAM, men det går uppgradera (en 2GB sticka kan bytas ut emot upp till 8GB vilket ger 10GB totalt)

Överlag är jag otroligt nöjd. Visst jag behöver köpa en SSD samt formatera den, men det var jag beredd på, vem vill ha en dator utan SSD idag? Samt bloatware är man van vid på laptops, tyvärr. För att vara en ultrabook har denna väldigt bra prestanda, går t.o.m. att spela alla dagens spel om man så önskar.

Äntligen en dator för mig!

Av Zelloxy
Skrivet av mr_svahn:

Corsairs fläktar är inte heller nåt att hurra för. hur kan man inte ha råd att lägga 150:- på en fläkt?!

Jag håller med, har man inte råd att lägga till 100-150 kr för en fläkt borde man nog inte köpa kylning alls utan lägga pengarna på faktiskt viktiga saker ^^?

Av Zelloxy

Vad är det med folk. De köper ett spel för att sedan fuska så mycket som möjligt så de slipper spela det?

Av Zelloxy

Jag installerar nyaste av allting vid installation av datorn. Sedan är det i princip bara grafikkort jag uppdaterar med jämna mellanrum (1-3 månader emellan). Resten av komponenternas drivrutiner behöver du egentligen bara uppdatera om du upplever problem med något eller eventuellt vill få prestandaökningar.

Av Zelloxy

Jag själv hade en Antec Kühler H2O 620 innan, den var jag otroligt nöjd med (om man bortser från fläkten man får med, den lät mycket och flyttade endast ok med luft så den bytte jag ut). Bytte pga. att jag gick över till riktig vattenkylning.

Men jag hade rekommenderat 620, om du köper en ny bättre fläkt samtidigt.

Av Zelloxy

Jag tycker absolut att du ska ha fläktarna på radiatorn så att de suger ut varm luft ur chassit. Annars får du även effekten att processorns värme skjuts in i chassit vilket du vill undvika.

Har du någon fläkt i fronten för insug? Om inte tycker jag faktiskt du ska ha alla fläktar som utsug. Visst du kommer få undertryck i lådan (vilket kommer göra att den suger in damm m.m i alla glipor i chassit, men det gör inget sålänge man blåser ur den ca. varannan månad). Så har jag det just nu.

Och ja, som du säger hade jag inte heller rekommenderat att ha insug och ett utsug precis brevid varandra, det kommer att ta bort lite av effekten. Men givetvis inte allt.

Av Zelloxy

Jag hade inte köpt ett till grafikkort för Crossfire. Jag hade istället försökt köpa ett nytt i stil med 6970 (dock lite över din prisklass, ca. 2300kr). Det är ett mycket bra kort och kommer prestera bättre än 2st 5770.

Sedan har du tänkt på t.ex. att du har tillräckligt bra nättagg för Crossfire samt utrymme i chassit och luftflöde m.m.? (Det är inte BARA att köpa ett till grafikkort och så kommer det magiskt att fungera )

Av Zelloxy

De har förenklat grejjer som folk gnäller på bara för att de inte kan progressa lika snabbt som de gjort innan. Känns som de gjort denna patchen med endast casual spelare i åttanke, tycker det är riktigt tråkigt att alla spel ska vara 100% inriktade emot casual, om de nu ska vara det ska de även ha "modes" eller liknande för avancerade spelare.

Sedan har de förstört AH mer igen, gruppering av stats gör det bara svårare att hitta dem än vad det var innan. Sedan slängde med nya uppdateringar som de inte nämnt, som t.ex. att numera beräknas DPS på vapen i AH vid mouseover det gjorde det innan, men det som visas i kolumnen är fortfarande "raw dps".

Sedan har de förstört "windowed-fullscreen" mode. Hur jag än gör får jag screen tearing när jag kör det. Samt att slår jag igång så jag ser vad jag har för FPS (inbyggda funktionen, CTRL-R) så står det alltid "0 fps"?

Sedan har vi mer stabilitetsproblem, AH har ju varit ner idag av och till. EU servrarna har t.o.m crashat, tur att man inte var inne på sin HC karaktär då :/.

Nej, men spelat är trots allt bra. Men det var ingen bra patch.

Av Zelloxy
Skrivet av Doom79:

Nej det går inte att stänga av

OK? Inne i biosen så står det "When XMP is enabled cpui ratio and memory parameters will be optimized"

Då verkar det som sagt som ditt moderkort även optimerar CPU när XMP aktiveras. Om du inte hittar något annat i din manual hade jag istället rekommenderat att du ställer in hastighet och timings på minnena manuellt och justerar volten om det skulle behövas.

Av Zelloxy

Efter att ha läst på lite kort om just XMP-mode så BÖR den inte påverka din CPU alls, är det så att ditt moderkort ändå i samband med aktivering av XMP alltid kör i turbo mode, hade jag öppnat manualen för att ta en titt. Men normalt sett ska inte CPU'n påverkas av att du ställer in just XMP.

Av Zelloxy

2 saker jag hade provat är att se till att du inte kör i windowed mode. Samt provat stänga av V-sync (alternativt även adaptive v-sync i Nvidia kontroll panelen om den är på, om du har Nvidia). Det är saker jag brukar relatera till input delay, dock aldrig så lång delay som du pratar om, men det kan vara värt ett försök.

Av Zelloxy

Absolut. X.M.P är inte alltid ett krav, utan vissa moderkort tillsammans med vissa minnen har default settings som är på 1600MHz. Men som du säger, om du vill förbättra timings på minnena så är X.M.P en väldigt enkel väg att gå (Du kan givetvis ställa in dem själv också, men då kan också volten behöva tweakas).