Inlägg

Inlägg som Gwaniiz har skrivit i forumet
Av Gwaniiz
Skrivet av KlyfftPotatis:

Nu är ditt inlägg gammalt men stukar man foten ska man genast ha den i högläge och sen linda åt så pass hårt att du knappt får blod till foten. Det kommer göra ont och det ska göra ont. Ligg med den i högläge 90grader upp i 20 min sen linda om fast denna gången ska du linda lagom hårt, så det inte gör ont men ändå hårt. ligg på samma sätt i 10 min sen efter det linda endast för stöd och du kommer med största sannorlikhet kunna gå med ytterst lite verk.

har hänt flera gånger och är vanligt som soldat

Gjorde ungefär så! Låg 10 minuter i högläge istället för 20, foten lindades riktigt hårt med en gång. Gjorde svinont!

Lättade på det efter 1,5 timme då jag inte klarade av smärtan längre, hade därefter "stödlindning" i tre dagar. Smärtan har minskat rejält, gör endast lite ont om jag böjer på fotleden. Är fortfarande lite svullet!

Av Gwaniiz

Stukade foten kraftigt för ett par timmar sedan när jag spelade fotboll, som tur var så lindades foten med en gång.

Hur länge bör jag ha foten lindad?

Av Gwaniiz
Skrivet av Gwaniiz:

Himla märkligt, har provat det också nu men det fastnar fortfarande vid aorusloggan.

Läste på overclock att en hade löst det genom att flasha senaste bios och därefter formaterat. Blir nog att testa detta någon gång de närmsta dagarna.

Har hittat orsaken till att det krånglar vid boot nu. Om jag installerar AMDs SATA Controller så kan datorn inte längre boota.

Löste det genom att flasha in senate bios (F5b), därefter formaterade jag datorn och installerade alla nödvändiga drivrutiner förutom AMDs SATA controller.

Verkar även vara rekommenderat av AMD att använda sig av den som kommer med Windows 10. https://www.amd.com/en/support/kb/faq/pa-250

Av Gwaniiz
Skrivet av Sajox:

Vad kör du för SSD/HDD?

Med min Samsung 850 EVO SATA så ser jag aldrig Aorusloggan vid boot.
Bara då jag precis flashat BIOS första starten. Då skymtas den kanske 0.5 sekund..

Edit: Det enda jag ändrat i BIOS är att XMP är aktiverat. Resten default.
Edit 2: Boot klockat på 25 sekunder till windowsinloggningen. Det är betydligt segare än med min gamla Intel 3770 bräda

Kör en gammal Samsung 830 som bootdisk och en Samsung 850 EVO som speldisk.

Av Gwaniiz
Skrivet av Sajox:

Kör ett GB Elite. Flashade från F4j till F5a utan problem.
Jag brukar alltid gå in i bios direkt efter flash och köra "load optimized defaults" . Sedan spara och avsluta.

Kör med Samsung 850 EVO (SATA) om det har betydelse.

Himla märkligt, har provat det också nu men det fastnar fortfarande vid aorusloggan.

Läste på overclock att en hade löst det genom att flasha senaste bios och därefter formaterat. Blir nog att testa detta någon gång de närmsta dagarna.

Av Gwaniiz
Skrivet av Tapperswe:

Att det tar lång tid när man installerat nya stickor är inget konstigt eftersom datorn gör ramtraining.

Prova att aktivera xmp om du inte gjort det innan, boota datorn som vanligt och starta sedan om, gå nu in i bios och ramsettings , lägg sedan in alla siffror manuellt, antingen så står det en nolla och så har du en siffra (timing) till vänster, nollan betyder auto" men siffran du ser till vänster är den som används och det är dom du ska lägga in manuellt.
Står det 0 på både vänstra och högra sidan så låt det vara.
Min dator tar lite längre tid med ryzen 3700x än med 1600x som jag hade innan. Förut va jag inne på 12-15 sekunder, nu tar det närmare 20.

Att fläkttarna går på max vid boot är inte konstigt då cpun brukar maxa när man bootar. Min gör det 1 gång för att sen varva ner.
Kommer att komma bättre bios med nästa agesa, sj har jag inga direkta problem alls men fick pula en hel del med PBO för att komma upp i utlovade hastigheter.

Skickades från m.sweclockers.com

Har provat både med xmp samt manuellt knappat in siffror ifrån "Ryzen DRAM Calculator", men märker ingen större skillnad. Möjligtvis att det går 1-2 sekunder snabbare. :/

Av Gwaniiz

Är det någon mer här med Gigabyte Aorus som har problem med att flasha de nya biosversionerna?

Har ett Aorus Elite och har provat att flasha F4 och nu F5a, men fastnar vid "aorusloggan" där det står och laddar men det händer aldrig något.
Har även testat att flasha de tidigare biosversionerna innan flashning av den senaste, dock utan framgång.

Det är med Qflash-metoden samt @BIOS som jag har använt.

F4j är den senaste som fungerar för min del.

Av Gwaniiz

Problem med lång post Aorus elite x570

Hej!

Uppgraderade nyligen datorn med följande delar:

G.Skill Flare X DDR4 16GB 3200Mhz
Gigabyte X570 AORUS ELITE
3700X

Tyvärr var en ramsticka trasig, så har fått skicka tillbaka båda stickorna.

Mitt problem är att det tog extremt lång tid för datorn att "POSTA", typ 45 sekunder innan man såg Aorus-loggan. Efter det tog det bara 5 sek innan man var inne i Windows.
Detta var när jag körde med 1 ramsticka.

Är det uppdatering av BIOS som gäller för att fixa detta? Någon som har haft liknande problem?

Läste även på reddit att man kan minska ner tiden lite genom att inaktivera "CSM-support".

Känns lite drygt eftersom min gamla setup med 3770K tar runt 10sek från start in till Windows.

Av Gwaniiz
Skrivet av zeddiz:

Tror inte det fungerar om man gjort som mig och redan uppdaterat till senaste firmwaren, går inte att "byta ner sig" då.

Det ska tydligen gå!

https://rollerplausch.fandom.com/wiki/Flashing_Firmware

Av Gwaniiz

Skulle köpa min första speldator. Efter att ha sökt tips och råd på bfhq så blev jag hänvisad hit eftersom det fanns folk med mer kunskap om datorer!

Av Gwaniiz

Sedan jag flashade om bios på moderkortet för ett par dagar sedan så har felet inte återkommit!

Av Gwaniiz
Skrivet av Rillsarn:

Jag hade ett AX750 som betedde sig likadant. Ibland var det ett helvete att få igång datorn. Fick trycka på knappen, dra ur kabeln, sätta i kabeln, fippla men on/off switchen på agget. Tillslut kom det igång.

Sedan försvann det. Sen kom det tillbaka igen.

Hur som helst, jag skrev till Corsair och frågade om detta. Hade googlat lite innan och sett att fler hade liknande problem. De var väldigt tillmötesgående och upprättade ett RMA-ärende. Fick utbytesagget för någon vecka sedan (ett AX760, troligtvis byter de ut ditt emot ett AX860). Har inte haft några problem sedan dess.

Om du köpte agget 2013 (2015-09 minus 2½ år) har du garanti kvar. Så hör av dig till Corsair. Du kommer dock få skicka in nätagget själv. Mitt var köpt våren 2012 och de var inga problem.

Hmm intressant, haft detta problem tidigare. Helt dött när man tryckte på startknappen, men funkar när man drar ur och sätter in kabeln.
Skapade en ticket hos corsair hösten 2015, men fullföljde inte eftersom nätaggregatstestaren visade bra värden. Tänkte att jag kommer att ha betalat fraktkostnaden i onödan. (dessutom vara utan fungerande dator ett tag )
Hur lång tid tog det för dig? Dom kunde alltså återskapa felet?

Läste hos Inet på produktsidan att det t.om. är 7 års garanti.

Har även testat att inaktivera "fast boot" i uefi.

Testade nätaggregatet ännu en gång, bifogar en bild på testresultatet:

https://i.imgur.com/h0tPi56.jpg

Av Gwaniiz
Skrivet av Brekker:

Jag hade ett liknande problem för ett tag sedan. Då var det tydligen så att min Displaykortkabel orsakade problem. Hade jag kabeln i datorn så startade den inte först, jag fick rycka ur kabeln. Använder du Displayport?

Använder en dual link DVI, kan det vara den som spökar?

Skrivet av jimsan8923:

Har ett par batteri i bruten förpackning då jag tagit ett men finns 2 eller 3 kvar tror jag. Kan skicka på postrn om det kan hjälpa en kluven själ. Är det bara det som är problemet så slipper du köpa nytt. Kan skicka på måndag om jag får din adress. Portot får du i j4ul klapp

Ps käka du hallon lakrtis stång så får du med 2 sådana från inet

Har faktiskt testat att byta moderkortsbatteriet, men blev ingen skillnad. Krånglar fortfarande.

Tackar för erbjudandet dock!

Av Gwaniiz

Felet har nu återkommit. Datorn startar aldrig på första försöket, men funkar på nästa försök.
Har bytt batteriet på moderkortet, dock utan framgång. Nätaggregatstestaren visar inga fel.

Som jag har nämnt tidigare i tråden så funkar datorn felfritt när den väl är igång.

Antar att det är moderkortet som sjunger på sista versen?

Av Gwaniiz
Skrivet av anon2110:

Jag förstår dig. Nätverk är inte direkt upphetsande, men som du redan vet så blir det en bra karriär efter utbildningen. Du får se det som en uppskjuten belöning. Personligen så förstår jag inte meningen att skolan/kurserna ska vara roliga. Fördel om man gör det, men inget nödvändigt. 3 års pina ger dig 40 års yrkeskarriär. Du får bestämma dig att det är roligt med kurserna.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag uttryckte mig lite fel när jag skrev kul. Menar att om jag inte finner utbildningen intressant, så har jag svårt att motivera varför jag ska fortsätta. Dra på sig studieskulder inom något som jag inte vill jobba med. Är osäker på om jag ens klarar av utbildningen om jag känner så här.

Skrivet av Thor:

@Gwaniiz:

Tror inte att du far kommer bli besviken, klart han är glad om du säger att du hittat en utbildning som du tror passar. Men alla kan ha fel ibland osv, bara mänskligt. Även om det är svårt att se det på så vis ibland så kan du ju betrakta det som att du är en erfarenhet rikare, du har lärt dig mer om dig själv, skulle knappast kalla det misslyckande.

Vad är det för utbildning? Cisco CCNA/CCNP eller? Jag gick den 2åriga i Trollhättan, lyckligtvis var det helt rätt för mig. Men det fanns ju lite andra kurser utöver de som fokuserar på nätverk, som administrering av Linux och lite annat omkring. Kanske det du ska sikta på istället, typ serveradministratör eller något i den stilen?

Ja, får försöka se det så. Yes, det är exakt den utbildningen jag läser. Läser linuxkursen samt routing och switchteknik just nu, tyvärr tycker jag inte om linuxkursen heller.
Känns som att jag istället ska satsa på ett yrke inom ett annat område, ha kvar teknik och spel som ett intresse istället.

Skrivet av RetarDeD:

Kan tillägga att de 30% som jag tycke var kul var de sista 2 åren när man fick välja kurser själv.
I början var det bara de obligatoriska som man måste ha för att klara de kommande. (tex Matte till förbannelse)

Om du tycker allmänt teknik är kul så är vi kanske lite lika. Jag valde Maskin/Mekatronik på LTH, mycket bred och bra utbildning där man kan välja väldigt brett på slutet. Men som sagt, de första 2,5 åren är bara för att sålla agnarna från vetet och ge baskunskaperna inför det roliga. Tvekar på det finns några utbildningar som är kul från dag 1.
Hade nog valt Elektro om jag fick göra om mitt val idag.

Tyvärr så tror jag att det får förbli ett intresse/hobby, känns inte som något jag vill jobba med i dagsläget. Kul var kanske fel ord av mig att använda, menar mer att det måste finnas ett intresse för utbildningen, annars känner jag personligen att jag inte kommer klara av det.
Är väl en svaghet jag har.

Av Gwaniiz
Skrivet av RetarDeD:

Jag tyckte att 70% av kurserna sög ganska fett på Maskiningenjör-linjen men älskar jobbet utbildningen gav/möjliggör för mig.
Har du verkligen tänkt igenom möjligheterna utbildningen ger dig istället för begränsningarna?
Försöker bara se det med ett brett perspektiv.

Om jag ska vara helt ärlig så är det ingen av kurserna som verkligen tilltalar mig.
När jag väl valde utbildningen så resonerade jag som så att datorer, spel och teknik är ju ett intresse som jag har, brukar även agera support till vänner och bekanta när väldigt "basic" problem ska lösas. I och med detta så tänkte jag att någon utbildning inom Data/it bör vara ett passande val, är ju dessutom en bra arbetsmarknad.
Efter att ha provat på programmering på gymnasiet så visste jag någon utbildning inom det går bort eftersom det inte var min grej. Därför föll valet till slut på en nätverksutbildning. Såhär i efterhand skulle jag ha testat på en enstaka kurs först inom nätverk innan jag hoppade på ett program.

Vet att om jag går klart utbildningen så väntar en bra arbetsmarknad med flera olika grejer att jobba med, dessutom bra lön. Men jag kommer inte kunna tvinga mig igenom utbildningen om jag inte tycker det är någorlunda kul.
Har inte dragit på mig CSN eftersom jag var tvungen att klara 5 poäng först. När de två första kurserna registreras så kommer jag ha klarat 15 poäng.

Av Gwaniiz

Hoppade för andra gången på en högskoleutbildning i Augusti. (började direkt efter gymnasiet första gången, men hoppade av efter 1 månad p.g.a personliga orsaker, har jobbat med lite olika grejer sedan dess.)

Har klarat det två första introduktionskurserna utan problem, men jag känner att detta är fel utbildning. Tycker inte det är kul och kan därför inte se mig själv jobba med detta. Trodde verkligen att detta var rätt utbildning, men var helt fel ute....
Känner en enorm ångest och skam just nu, hur ska jag förklara detta för familj, vänner och bekanta?
Har ju pratat sedan i somras typ om denna utbildning och vad man kan jobba med efteråt, och så hoppar jag av efter knappt 3 månader......

Det värsta blir att berätta detta för min pappa, han var så glad att jag nu hade hittat rätt utbildning.

Just nu har jag ingen aning om vad jag ska utbilda mig till, funderar eventuellt på någon praktisk yrkesutbildning så småningom, men jag vet inte...
Mest troligt så säger jag upp lägenheten de närmsta dagarna och börjar med att försöka sälja/skänka bort alla möbler som köptes till lägenheten.

Av Gwaniiz

Är HPET aktiverat i bios? Om det är det, prova att inaktivera det och se om det blir någon skillnad.

Av Gwaniiz

Folk som ökar farten när man försöker köra om.

Av Gwaniiz
Skrivet av reflux:

Nån mer som fått invite till den stängda alphan som startar imorgon kl 10.00? Håller på att preloada den nu (9,38 GB).

Yes!

Ska bli intressant att se hur pass bra det "flyter på", kanske blir att man uppgraderar något.