Inlägg

Inlägg som Chrisj har skrivit i forumet
Av Chrisj
Skrivet av kaput:

Japp, faktiskt. Noterat en klassisk Skyrim-grej, prylar som fladdrar/studsar runt helt random, nu när jag spelat ytterligare lite till. Det finns en viss sorts låda som buggar mer än annat, på samma sätt som skelettbröstkorgarna gjorde det i Skyrim. De var i övrigt rätt lustiga, ibland dödade de en när man sprang på dem, säkert nån fysikmotorpryl

Nöter i övrigt på, och hoppas jag ska hitta charmen med spelet. Änsålänge är jag inte övertygad, alldeles för uppenbara resultat av att man inte tagit sig tid med att bygga upp världen. Tomma locations, grovhuggen mekanik, väldigt mkt tycks vara automatgenererat, ingen känsla av utforskning som väl borde vara fundamentalt i ett sånt här spel, i stort inte särskilt engagerande annat än mainquest och andra lite större quests där man ser att de faktiskt gjort sitt jobb. Vilket dock inte förvånar mig, givet hur massivt spelet är. Det är dock inte så hopplöst att jag lagt ner än, det är kul i kortare stunder

Fighter blir betydligt roligare om man ställer upp svårighetsgraden till very hard förresten. Inte för att fienderna blir smartare, men en del får iaf mycket mer HP, och man får tänka lite mer strategiskt för att hantera dem i mängd. Normal och hard är ren turkey shoot, bara stå och peppra ihjäl allt som rör sig typ.

Nyckeln till dogfights i rymden, som jag först tyckte hade en helt annan svårighetsnivå än man-mot-man, är att vara aktiv med gasreglaget och bromsa innan man svänger

Jo, så fort man bemästrat styrningen i rymdfighterna blev de väldigt lätta.

Också fått känslan av att de flesta dungeons känns väldigt snarlika även om jag har svårt att sätta fingret på varför. Men känslan kvarstår eller förstärks att det är Skyrim 2.0 med en kraftigt uppskalad värld men ungefär samma mängd riktig content vilket gör att allt känns väldigt tomt.

Av Chrisj
Skrivet av johanandersson:

Undrar om länken klarar av en mikro i huset, eller om man får överleva filmen utan popcorn.

Personligen brukar jag fixa mina popcorn innan filmen har börjat, men har man som krav att det ska erbjudas nypoppade under hela filmens gång kan det såklart bli problematiskt.

Av Chrisj
Skrivet av kaput:

Det vettefan faktiskt. Är väl typ 10 timmar in i spelet nu, det har bara kraschat en gång. Inte heller upptäckt några direkta glitchar eller buggar.

Ett tag hade jag två followers under en quest, och de babblade oavbrutet med varandra, repeterandes samma meningsutbyten gång på gång. Till saken hör att jag körde det uppdraget smygandes, babblandet passade verkligen inte in i bilden heller. Det skulle kunna vara en bugg, men lika gärna dålig design/kvalitetskontroll.

En pryl som börjar bli seriöst irriterande är att det verkar finnas en del clippingproblem. Är något av en precisionslirare när det kommer till FPS, och gillar att prickskjuta mot små mål när chansen ges. Man skjuter mot ett huvud som tydligt sticker upp halvvägs bakom nån pryl, men träffar likförbannat prylen snarare än huvudet. Samma där, kanske bugg, kanske dålig design.

Mitt intryck av spelet börjar emanera i att man helt enkelt tagit sig vatten över huvudet, och skapat ett för ambitiöst spel, som man sedan inte haft resurser att kvalitetssäkra i meningen att man verkligen spelat det, konstaterat vad som fungerar och inte, och rätta till därefter. Det finns mängder av irriterande grejer som enkelt kunde gjorts bättre, utan att för den sakens skull vara buggar.

Jämfört med de senaste spelen i Elder Scrolls- och Fallout-serierna vid release tycker jag det om något är bättre beträffande sådant som otvivelaktigt är faktiska buggar.

En sak som jag reagerade på är att spelet känns väldigt Skyrim, speciellt sett till just kollisioner/clipping som du reagerat på. Samma sak när man skjuter på resurser med lasern, hitboxen är rätt uppenbart en bra bit in i föremålet.

Av Chrisj
Skrivet av first:

Har spekulerats förr om att Apple köper Nintendo. Av flera anledningar. Om så skulle vara fallet så har de definitivt krattat manegen nu. Hela Nintendos spelbibliotek på iPhone 15 Pro och uppåt. Ingen mer Switch, kör direkt i telefonen. Koppla upp till Vision Pro eller TVn om du vill.

Hade sålts rejält med 15 Pros och en del Vision Pro.

En del av mig hoppas att så inte är fallet. Hade blivit jobbigt att motivera det inköpet inför frugan

Av Chrisj

Kan eventuellt byta ut nuvarande, beror lite på hur mycket du tänkt ge för en 12900K.

Av Chrisj
Skrivet av slipbit:

Fråga alla pensionärer som har ett obelånat hus, men väldigt låg pension. De har så himla taskig cashflow och eftersom de inte jobbar längre så kan de inte ta ett lån på bostaden (aka vanligt bolån). Istället så måste de köra ett seniorlån med skyhög ränta och när de dör så tar långivaren huset. Likviditet är bra.

Går väl alltid att sälja huset och flytta till något med lägre driftkostnad? Inte som att en bostad är kapital som inte går att lösgöra.

Av Chrisj
Skrivet av slipbit:

Just därför vill man inte stå med ett obelånat hus om inflödet av cash sinar. Ytterst så är räntan bara ett pris på pengar. Alla har ju hört vad som händer med företag vars likviditet sinar. Det finns tillgångar, men det tar tid att omsätta till likvider.

Är väl bättre med ett obelånat hus än ett belånat oavsett?

Av Chrisj

Även om det är kul med ny hårdvara hade jag nog kört på med gamla processorn. Finns inte så mycket mer att hämta där i den upplösning och refresh rate du kör.

Av Chrisj
Skrivet av MsSmith:

Räntor är avdragsgilla, du får tillbaka en tredjedel om jag minns rätt.

Stämmer, inte direkt lönsamt att dra på sig räntekostnader om det enbart är skatteskäl dock. Halvtaskigt resultat när det kostar 2kr för varje krona man sparar.

Av Chrisj
Skrivet av Dinkefing:

Testa produkter utan besvär? Jag tror de återförsäljaren kommer stänga av dig förr eller senare. Jag tror det är emot reglerna om du gör det upprepade gånger.

Jag är emot delbetalning överhuvudtaget men måste man göra en sådan så är klarna bäst. Undvik resurs bank så mycket ni kan.

Resurs bank skippar jag helt efter att de dels ville debitera ränta för månader de inte hade rätt att göra det enligt räntelagen, dela lade på månadsavgifter för månader som inte inträffat och slutligen försökte dra ränta på tid efter att betalningen var dem tillhanda. Kundtjänsten var helt värdelösa och försökte få det till att ”det är så det funkar”. Slutade med att jag tog kontakt med deras legalavdelning och då löste sig problemet. Men eftersom man vet att hela debiteringsbiten sköts automatiserat så har de satt i system att blåsa folk som inte har kunskap nog att motsätta sig detta.

Av Chrisj
Skrivet av Segafreakone:

Har använt räntefri delbetalning flera gånger vid köp av elektronik och för mig personligen så har det fungerat väldigt bra och har aldrig haft problem att betala dom.

Skulle aldrig använda delbetalning om det inte var räntefritt.

Även räntefri delbetalning kommer väl med en uppläggningsavgift och administrativ avgift? Så kostnad tillkommer ju ändå. Brukar själv lägga allt på kreditkortet för bonuspoäng och betala av i sin helhet i månadens slut. Köper inget som jag inte hade kunnat betala direkt även utan kreditkortet.

Av Chrisj
Skrivet av Segafreakone:

Ok bara vänta tills andra leverantörer gör samma sak. Det är kunderna i slutändan som gör detta möjligt.
Jag är inte kund hos Netflix längre och lär stänga ner fler om dom går samma väg!

Förstår ärligt inte denna attityd. Är det verkligen så illa att betala 149:- i månaden för den streamingtjänst man använder?

Av Chrisj
Skrivet av fredlovebot:

Någon annan som haft problem med att spelet krashar redan under första cutscenen? Fick bli en refund i ren vrede

Jag hade det vid första uppstarten. Sänkte maxfps något och drog ner lite grafikinställning och sen dess har det funkat bra.

Av Chrisj
Skrivet av medbor:

Det finns mycket lagstiftning som skiljer på längd

Till exempel får man inte sitta på en plats med airbag om man är under 140cm

Det är väl ändå inte lagstadgat att det är så? Snarare så att man rekommenderas att ej sitta där alternativt stänga av airbagen för ens egen säkerhet.

Av Chrisj
Skrivet av ZaaphodBleebronx:

Gäller detta oavsett längd på personen?

Självfallet. Särlagstiftning baserat på längd är inget som anstår en rättsstat!

Av Chrisj
Skrivet av firstofmay:

Och ska vi vara ärliga så ska man nog egentligen gå istället om man ligger däromkring viktmässigt...

Faktum är att vi borde nog begränsa alla överviktiga från att nyttja motoriserade färdmedel. För deras egen och folkhälsans skull såklart! Kanske även strypa motoreffekten i alla bilar och motorcyklar så att de svårligen kan ta sig upp för en backe om föraren med en lutning över 10 grader och förare över 70kg när vi ändå är i farten?

Av Chrisj
Skrivet av Mithras:

Skulle inte förvåna mig om de släpper Super-korten till samma pris som nuvarande uppsättning och sänker priset på nuvarande med 15-25% , för att kunna låtsas som att de försöker gå i rätt riktning och ge mer prestanda för samma pengar.

Allt för att ge bilden av att de jobbar för kundens bästa, när verkligheten är att de har slått i ett marknadstak där väldigt få är villiga att köpa till de priser de blåst upp.

Var det inte så de faktiskt gjorde i 2xxx serien? När 2080S kom så sänkte de priset på/ersatte helt originalet med S versionen som hade samma pris men högre prestanda?

Skrivet av Ozzed:

Ja det skulle ju kunna vara en väg ut. För även aktieägare och investerare lär väl snart börja ifrågasätta strategin om de håller på som de har gjort.

Med tanke på att NVDA är upp 35% den senaste månaden så tror jag ägarna känner sig ganska trygga för stunden.

Av Chrisj
Skrivet av Yoshman:

I nuläget finns allt för få spel för att kunna göra en vettig jämförelse.

Går man på "teoretisk kapacitet" ligger 16 GPU kärnors versionen av M2 Pro på ~3050m nivå.

M2 finns med 8 och 10 GPU-kärnor
M2 Pro finns med 16 och 19 GPU-kärnor
M2 Max finns med 30 och 38 GPU-kärnor

Alla kör samma GPU-frekvens. Det ger kanske en fingervisning om prestandanivån.

Så M2 Max nånstans runt 2070prestanda?

Av Chrisj
Skrivet av Zyriak:

Apple har ju pissat på gamers i 30 år, men nu när det inte går att blunda för den ekonomiska möjligheten så kommer man krälandes...

Man har väl haft en ganska tydlig målgrupp och fokuserat på den. Det har ju klagats i samma 30 år på att Apple är dyrare, långsammare och allmänt sämre än PC men likväl tycks det gå rätt bra för dem. Ser det mest som ett plus att de börjar leverera på spelmöjligheter också, är sällan dåligt när ens intresse växer. Vore rätt trevligt att ha en iMac med schysst skärm och ok spelprestanda i gaminghörnan, det skulle öka wife approvalen rejält.

Av Chrisj
Skrivet av Oliver91:

Alltså, du har kunnat slänga pre-order på det i typ över ett halvår och alla streamers på jorden har hypat det i månader och de har teasat med beta testning osv.. givetvis blir det massvis med spelare då.

Jag väntar fortfarande på att de ärliga recensionerna ska hagla in på metacritic.

Hur definerar vi en ärlig recension? Jag har spelat hela helgen och haft skitkul i spelet, väl värt pengarna. Mina enda klagomål är typ att öron+gems äter för mycket inventory och att det kändes som det fanns ett glapp i mid-game där mobsen outscalade karaktären rätt rejält vilket försvann efter några paragon levels.