Inlägg

Inlägg som Chrisj har skrivit i forumet
Av Chrisj
Skrivet av NsGR:

Jag förväntade mig en försening om jag ska vara ärlig. Min fråga är om andra har fått samma mejl.

Jag valde dammsugaren eftersom jag hade letat efter en ändå (inte så dyr dock)

Har inte fått något sådant mail själv, men valde plattan eftersom jag inte hade något behov av någon av bonusprodukterna och den känns som den skulle vara lättast att sälja vidare. Ska dock inte få produkten förrän nästa vecka enligt prognos.

Av Chrisj
Skrivet av Dunde:

Detta får nog pris som mest korkade projekt under 2023.

Tycker ändå att ska man dela ut priser av den digniteten så bör det medfölja en motivering också.

Av Chrisj
Skrivet av NsGR:

Min extra produkt var planerad att skickas denna vecka. Istället fick jag detta mail.
Har någon också fått samma?
Betyder det extra 40 dagar eller vad?

De säger från början att det tar upp till 40 dagar att få produkten. Så antagligen kommer det väl ta 50-60 dagar istället för de beräknade 40 innan du får produkten.

Vilken produkt hade du valt?

Av Chrisj
Skrivet av napahlm:

Actually, in this case. It is a pretty cheap way to get a card up front.
I never do financing of any kind, not with fees and interest rates, except my mortage and for cars recent years. But FLEX is a pretty sweet deal. Total cost is what this 6950xt cost att "full price", a few kronor less even. Yes. The 6950 does pretty regularly come down to this black friday price.
But my budget for a new graphicscard is 5000kr that i could spend out of pocket. But GPU's in this pricebracket doesent give me a meaningful increase in performance over my rx 5700.
Thats why I've been on the hunt for a 7800xt wich is the only card i consider giving me enough increase to deem it an valid upgrade. But it's out of reach pricewise as of right now.
With FLEX i can get my card now, paying less each month that most do for their data plan and mobile phones.

Doesn't this come with the downside that you don't actually own the card, unless you pay an extra bit at the end? So the net result is you pay ~15% more than if you just bought the card outright? Basically, if you FLEX the 6950 you pay 226 per month for 24 months then have the choice to return it and buy something new on FLEX, or keep paying the monthly for another 12 months costing a total of 8136kr. It's basically a 36mo payment plan with the option of selling the product for less than it's worth to the retailer after 24 months.

Av Chrisj
Skrivet av trudelutt:

Det är just det att man kan vägra arbeta (dvs strejka) och företaget inte kan göra något åt saken. Det här borde ju i princip göra att alla företag skulle gå på knäna. Den enda förklaringen jag kan komma på att det inte sker är att de som leder facken antingen är inkompetenta eller köpta.

Eller så har du missförstått fackets slutmål inte är att alla företag ska gå under utan bara kämpar för att arbetarna inte ska utnyttjas.

Av Chrisj
Skrivet av Gilgamesh:

77" S90C är likvärdig S95C då bägge använder exakt samma panel.

S95C kommer väl med en one-connect box och är smalare i bottendelen så att den går att montera tightare mot väggen om man nu är sugen på att göra det?

Av Chrisj
Skrivet av Sebbe_a:

Ursäkta , det har säkert tagits upp tidigare. Efter hur lång tid fick ni bekräftelse på genomförd recension på hemsidan?

Fick den inte alls, fick en bekräftelse om att den skulle komma upp senare men aldrig att den kommit upp. Så jag letade upp den på hemsidan och tog en skärmdump på den och första mailet man fick och laddade upp och det verkade duga för bonusprodukten.

Av Chrisj
Skrivet av Hattifnatten:

"Behövs Porsche när Skoda finns???".

"Jag fattar inte poängen med 120hz+ på skärmar heller".

"Ögonen ser inte så snabba modermodem".

Jag tror att om Porsche lade extra krut på att vindrutetorkarna ska göra 2 istället för 1 oscillation per sekund så hade folk frågat om även det var nödvändigt.

Av Chrisj
Skrivet av Blueie:

Köpte en sak för 15000 kr i augusti månad på mitt kreditkort från Resurs. Betalade av 10000 av detta redan i slutet av Augusti. Lånade därefter ytterligare 10000 i september, och blev pga problem med bankid 4 dagar sen med denna inbetalning (kom in 4/10).
Resurs har nu lagt till adm avgift på 80 kr, förseningsavgift på 145 kr och ränta på 418 kr.
Frågan är om de verkligen kan ta 418 kr för 4 dagars sen inbetalning på en skuld på 5000 kr (resterande 10000 får jag betala senast 31/10).
Får de lov att ta ränta för en hel månad trots att de fick summan inbetald efter 4 dagar?

Jag hade ett liknande ärende med resurs för något år sedan. Hade en "köp nu betala sen" som jag klantade mig med och blev 2 dagar försen på (lade in betalningen på fredag eftermiddag och skulle vara betald på lördagen). De skickade påminnelse med påminnelseavgift, ränta för alla 3 uppskjutna månader, 3 månaders administrativ avgift, administrativ avgift för kommande månad samt ränta för kommande månad på hela beloppet trots att utestående skuld när deras brev skickades enligt deras egen datumstämpel enbart bestod av dröjsmålsavgifterna. Ringde deras kundtjänst och fick riktigt kasst svar tillbaka så skickade ett mail till deras legal med hänvisning till räntelagen och varför de inte har rätt att ta ut dröjsmålsränta för någon tid innan betalningen förfallit. Fick ett mail samma timme där de förklarade att "tack för att du kontaktat oss, vi har strukit alla avgifterna ha en bra dag". Men fick verkligen känslan av att de satt detta i system och skinnar de kunder som inte har ork eller mod att höra av sig.

Nu vet jag inte vilken referensränta som tillämpas på resurs kreditkort men även med en 20%ig ränta så är 450kr mer än 1 månads ränta på ett 15000kr lån, så antagligen har de väl gjort samma skit med din betalning att de börjar dra ränta ifrån köpdatumet istället för förfallodatumet vilket de inte har rätt att göra.

Av Chrisj
Skrivet av liten_lemmel:

Ja eller redan från BG 1, Planescape Torment eller BG2. De spelen var så långt före sin tid i player agency än många nog förstår.
BG3 är bara en förfining av dem som lyfter detta ännu ett steg.

Enda jag tycker sket sig i BG3 är att act 2 och 3 var för korta. Ville ha mer och framförallt mer story innan avslutet.

Av Chrisj
Skrivet av Gtoxed:

förlåt om jag frågar, men hur råkar man impulsköpa en tv för 50k? de e ju inte lite pengar liksom...

Den var nedsatt till 23k under en dag för några veckor sedan och man fick en produkt som i affär kostar mellan 9-14k på köpet. Tror det var många som högg på den dealen medans den varade.

Av Chrisj
Skrivet av Joakim Ågren:

Egentligen borde du bestrida detta för krav på namn på kvittot finns inte i villkoren för erbjudandet och ofta innehåller kvitton från fysisk butik inga namn (men du valde ändå det andra alternativet och fixa fram ett namn). Finns många som skickat in kvitto utan namn och fått det godkänt. Det som gäller är att om ett köps gjort av en kvalificerad produkt och man kan bevisa detta köp med kvitto/orderbekräftelse samt rätt serienummer på produkten som gjorts senast 15'e oktober så ska man få bonusprodukten. Samsung ska inte få slingra sig undan här...

Samma kampanj men inte samma produkt men tänker att tråden kanske är rätt ändå. Min beställning och kvitto säger S93C men lådan jag fick säger S90C. Kommer Samsung ställa till problem? Båda är ju en kvalificerad produkt och det är samma TV i grunden.

Av Chrisj
Skrivet av Ryzer:

Jag hade gladligen tagit en av soundbar utan någon bonus för det priset ni fick den för. Förstår inte att många är så missnöjda, rana jackpotten även om ni inte hinner claima bonus.

Utifrån kommentaren i https://www.sweclockers.com/marknad/233044 så kan du nog komma över en till det priset också.

Av Chrisj
Skrivet av Dyluck:

Många banker låter en utfärda temporära kortnummer för internetköp, Swedbank, Revolut har haft iaf.

Visst, men har de ett interface som du kan automatisera processen mot? Det är väl rätt mycket handpåläggning att få till och jag tror inte de kommer låta dig skapa 10000 temporära kortnummer med lätthet.

Av Chrisj
Skrivet av pettson3816:

Sitter i samma sits, förutom att jag beställde från NoN, och där verkar det som de annullerat köpet för åtminstone en redan här på forumet. Lite stressad nu.

Borde finnas en del bättre begagnade 65" OLEDs de närmaste dagarna ändå

Av Chrisj
Skrivet av Nadzington:

Ja det är väl så, kombon är oslagbar. Hoppas de lägger ut den snart igen… men då ingår väl inte produkten

Säkert nån som redan svarat på det men ja, bonusprodukten får man bara på inköp innan 15e oktober. Sen kanske de kommer med nån ny kampanj som löper under Black Friday, det vet man aldrig.

Av Chrisj
Skrivet av toast_93:

Kanske tänker fel men hade jag inte då som vanlig användare kunnat hamnat i en inte så fördelaktig köplats, säg plats 100miljoner? Om flera användare inte kan få direkt access anses väl attacken vara något sånär lyckad. Servern måste nödvändigtvis inte krascha.

Precis, heter ju denial of service av en anledning.

Av Chrisj
Skrivet av Sveklockarn:

Nej, inte haft TV sedan tidigt 2000-tal. Övervägt att köpa en och använda som ”stor monitor”, men har runnit ut i sanden av olika anledningar.

OLED känns fortfarande som att det är teknik som är i sin linda, med i stort olösta problem med t.ex. kort livslängd och inbränningar, eller har jag missat något?

Vet inte hur väl det stämmer. Våran pushar 6 år nu och har inte upplevt några problem med inbränningar eller annat.

Skrivet av Vash:

Kommer ihåg hur rädd jag var för innbränningar när jag just köpt min nya plasma i början av 2010, den är fotfarande helt problem fri från alla problem man skulle oroa sig för på den tiden. Detta trots år av misshandel från hela familjen.
Tänker inte medvetet behandla min C2 dåligt men tänker inte heller oroa mig onödan som jag gjorde med min gamla VT30 plasma.

Kände samma med VT30plasman från Panasonic men det var aldrig något strul, sen kom den oron tillbaka under första året med LG OLED:en men den fyller 6 år om lite drygt en månad och har inte tänkt på eller märkt av några inbränningar.

Av Chrisj
Skrivet av medbor:

100 liter 60 grader ökning ->
4.2KJ per grad per liter för vatten ->
25.2MJ = 7kWh

ca 17h speltid om datorn drar 400W
Men det blir längre än så för vattnet kyls av omkringliggande luft också

En 100l reservoar är ju rätt stadig och vore inte helt lätt att flytta runt för tömning/påfyllning. Vill man inte grisa igen slangarna ska det väl dessutom vara destillerat vatten?

Av Chrisj
Skrivet av Don_Tool:

Då kanske inte du ska spela detta spel, låter som något påtvingat

Finns ju en del ganska långa påtvingade promenader när man utforskar planeter som inte är superskoj att titta på.