Inlägg

Inlägg som Chrisj har skrivit i forumet
Av Chrisj
Skrivet av deepah:

För att citera mig själv. 4070 super TUF hittar jag billigaste 9290 kr varav 7800 XT TUF går att hitta för 6890 kr. Är det 2400 kr skillnad i prestanda?

Bästa erbjudandet just nu är kanske 7900 XT TUF för 9855 kr på komplett.

Beror väl på om man använder ray tracing eller inte.

Av Chrisj
Skrivet av Jink:

Känns som att vi på något vis glömt att GTX 970 kostade runt 4000 SEK vid lansering. Självklart ska inflation och växelkurser tas i hänsyn, men även med dessa faktorer inräknade så kommer vi inte upp till den dubblering i pris som vi ser nu för 70-korten.

4000 sek vid lansering med dollarkurs på 7kr motsvarar 6000 sek med dollarkurs på 10,5kr som vi har idag. Slår du på inflationen sedan september 2014 på det så hamnar du på 7905kr. Tycker att vi då är ganska i linje prismässigt med vad 4070S prissätts till enligt msrp iaf. Sen får du ju väldigt mycket mer med ett 4070S idag. T.ex är inte sista 0,5gb minne av annan sämre typ.

Av Chrisj
Skrivet av Spurs89:

<Uppladdad bildlänk>

Det där är bara placeholderpriser

Av Chrisj
Skrivet av Söderbäck:

Borde vara ganska enkelt löst från Riot. Förhindra att spelsessioner startas med den skärmen inkopplad och meddela användaren om varför så är fallet.

Går ju att koppla in skärm under pågående session dock.

Av Chrisj
Skrivet av rwkk:

Menar du 3070? (omöjligt att 3080 var det priset, tänk c.a 700x1.25x8.5 ~ 7500sek minst. 7800kr någon skrivit åvan låter mer sannolikt)

Japp, eftersom svenska kronan gick från 8.5 till över 10 för en dollar. Nvidia hade heller inte samma kontroll som nu att aib måste sälja t.ex 50% av korten för msrp, så AIB höjde kvickt priserna genom att sälja fler "oc"/andra dyrare modeller. Och sen så småningom miningen som sagt, supply/demand -> nvidia höjer pris.

Nu utan samma höga efterfråga (säger jag samtidigt som bitcoin är över $45 tusen igen haha...) så lär inte detsamma hända, men däremot så har Nvidia ju planerat att sjösätta få Super kort till en början tills de äldre blir sålda.

Lanseringspriset var 7825:-, man fick en ASUS TUF, Gigabyte Eagle eller founders edition på det så länge lagren räckte (läs första halvtimmen) efter det fick man slanta upp ~9k för det, vilket fortsatte öka allteftersom tiden gick. Peak på begagnatmarknaden var typ 17k för kortet och butikerna var väl uppe iaf i 14500 i slutet.

Av Chrisj
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Det är ingen som har offerkofta på sig...Det är inga större summor det handlar om, var enbart brådis innan jul iom att den skulle användas som julklapp till 11åring.
Tanken var mer kring tips på vad man kan ta till för medel ifall någon slutar svara som man köpt något av.

Om det enda var att det var brådis innan jul så är det ju lite lustigt att du hotade med polisanmälan 3e januari och sen kommer tillbaka en vecka efter det helt utan kontakt och vill ha en femhunka för att glömma det hela?

Av Chrisj
Skrivet av Nissling:

Finns ju flera problem här.

Som tidigare har nämnts så töjer du på sanningens begränsningar så till den grad att det du skriver i annonsen är direkt felaktigt. Att bara säga "Defekt, otestad och säljes i befintligt skick" är väl en sak men att hitta på någon bakgrundshistoria som sträcker sig flera år bakåt och inge förhoppning att skärmen kanske funkar med lite tur när den nya nätadaptern används... Ja det är inte särskilt etiskt. I synnerhet inte då du själv vet att skärmen är trasig.

Dessutom försvinner incitamentet för säljaren att göra något åt dig. Ska vederbörande göra en anmälan till PostNord kommer de sannolikt att vilja kika närmre på produkten, emballage med mera för en teknisk undersökning innan någon eventuell ersättning kan ges. Du kan ju heller inte skicka tillbaka skärmen till säljaren.

Hade du haft kvar skärmen och försökt få ytterligare kontakt på något vis eller i värsta fall göra en polisanmälan (nåväl) hade jag haft all empati åt dig. Men även den har sina gränser och då du själv har valt att sälja skärmen vidare på ett så pass ohederligt sätt är det helt rökt. Två fel ger inte ett rätt.

Kikar man på bilderna som TS lade upp i från start så skrev han ju typ den 3e Jan att det blir polisanmälan om han inte får svar omgående. Sedan en vecka senare skriver han "du kan väl skicka lite pengar så skickar jag tillbaka skärmen?".

Av Chrisj
Skrivet av fenrisulfven:

Jag förstår inte riktigt var du vill komma? Jag specificerar vad del för del kostar idag i butik, dvs ca 27 000 kronor. Vad du sedan hittar på loppmarknader och annat kan jag inte ta hänsyn till. När jag byggde datorn kostade den ca 35 000 kronor, idag kostar den ca 27000 kronor. Jag säljer den för 15 500 kronor.

Ja, men poängen är att de 27000 blir lätt missvisande eftersom t.ex. 3080 du angett som utgör halva priset brädas av en helt ny 4070. En 4070 som har mer minne, presterar bättre och kostar 4000kr mindre för samma modell på samma site.

Av Chrisj

Kan vara vär tatt tänka på att komponentkollens priser på överlag utgångna produkter som t.ex. 3080 blir väldigt missvisande, kortet i sig är värt ~5k på begagnatmarknaden och finns i en butik som säljer för ~10k men din komponentkollbild säger 12k.

Sen undrar jag, vilken kylare är det? För komponentkoll visar en Kraken 240 men Z73 som du skriver i annonsen är en 360mm.

Av Chrisj
Skrivet av oobum:

Ser att personens namn på sweclockers stämmer överrens med en person i sthlm (stämmer det med swish?), kanske sätta press på sambon i samma lägenhet som har nummer utlagt på Ratsit.se?

Att PSU är trasig är ingen transportskada, så skärmen har nog sålts trasig med väldigt gott mod.

"Sätta press" på anhöriga är inget som hör hemma här, oavsett om du känner att du blivit blåst eller inte.

Av Chrisj
Skrivet av maxipad:

Så om jag förstår Nvidia rätt:

50
60
70
80
90

60 ti
70 ti
80 ti
90 ti

60 super
70 super
80 super

På det titan kort som heter titan i stället för ti (som står för titan)

Sedan på det Qadro

80 och 90 korten i 4000 serien är så nära varandra att det ej är värt att köpa 80 kort.

Vad är bäst super eller ti?

När titan x fans fans det ju kort som hette ti är det idag samma serie eller avslutat kapitel?

WHO KNOWS! 😁🥸

Är de verkligen det? Skiljer väl rätt mycket i både pris och prestanda från billigaste 4080 till billigaste 4090? Vet att jag kom över ett 4080 för <12k på Amazon men har nog aldrig sett 4090 under 19k.

Av Chrisj
Skrivet av mahava:

Oj jag har helt missat att Threads har släppts i EU, något att ha iom man inte hört något om det ?

Vet inte om det är algoritmen som spökar för mig men det enda jag ser på threads verkar vara agitatorer som jagar klicks, återkommande teman är "Vita kan inte utsättas för rasism", "transpersoner är/är inte x y z", samt män/kvinnor är (insert valfri brist) och liknande.

Av Chrisj
Skrivet av Ozzed:

Var är den där konkurrensen som folk hela tiden ljuger om att den "fria marknaden" leder till? Här erkänner Samsung i praktiken att de kommer försöka manipulera prissättningen, men får de något straff för det? Nix.

Ja alltså, går de inte plus på varje producerad enhet så lär de ju rimligen minska produktionen. Ingen vettig person och inte heller något vettigt företag kommer att fortsätta göra något som de förlorar på. I övrigt så tycker jag väl vi haft ganska bra nytta av konkurrensen med tanke på hur priserna på SSDer och minne gått de senaste åren. Det är ju inte direkt som att varken lagring eller RAM är dyrt just nu.

Av Chrisj
Skrivet av Bitfenix:

34-49tum wide med inbyggd docka är helt klockrent och skapar mindre problem än docka med 2-3 24-27tum. Vilket i sin tur genererar en mer användarvänlig lösning som kräver mindre support från ITs sida.

Yep, inbyggda USB-dockan ihop med trådlöst tangentbord+mus tar typ bort allt skräp och frigör hela bordsytan. Så mycket mer strul med docka och trippla skärmar som inte stöds out of the box med full upplösning (HPs Z-dock ihop med probook t.ex.).

Av Chrisj
Skrivet av macbang:

Starfield ha ju blivit sågat en hel del på steam den senaste tiden. Så lite förvånad att det är topp 5.

Också förvånad över den, speciellt efter att ha spelat det. Känns som ett re-skinnat Skyrim med allt det innebär att släppa ett 10 år gammalt spel 2023.

Av Chrisj
Skrivet av andreasa64:

Begreppen har jag koll på så det behöver du inte oroa dig för, att när något förbrukar mer ström så alstrar det mer värme som behöver avledas. Personen frågade om det gick varmare, det är i sig en tolkningsfråga också för den delen för tänker man ur temperatur perspektiv så nej, men tänker man ur watt perspektiv så ja då går 7900XTX varmare.

https://www.techspot.com/review/2599-radeon-7900-xtx-vs-gefor...

Det jag var ute efter är: Alstrar 7900XTX mer värme? Svaret på den frågan är ja.

Av Chrisj
Skrivet av Werre66:

Korten drar väl jämt skägg i temps, men 4080 drar c:a 100 watt mindre än XTX. Med dagens elprisläge skulle jag säga att det tippar vågskålen till fördel för 4080. Strömförbrukningen var en stor anledning till att jag själv köpte ett 4070Ti istället för ett 7900 XT.

Låter rätt, kände samma sak när jag bytte från 3080 till 4080 att det är trevligt med lägre faktisk effekt. Nackdelen nu är dock att när det är kallt i vardagsrummet kan jag inte värma fötterna vid datorn för den blir inte i närheten av lika varm som tidigare, fastän båda enligt spec är kort på 320W.

Av Chrisj
Skrivet av LeifSandvik:

<Uppladdad bildlänk>

Yes!!

Starkt jobbat!

Detta var guld, tack!

Av Chrisj
Skrivet av andreasa64:

Jämt skägg mellan dom korten, 7900XTX sparar dig generellt några tusenlappar för samma prestanda.

Går väl rätt mycket varmare dock? Om man är en sån som bryr sig om det.

Av Chrisj

Användare: @eLyte
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Avhämtning
Produkt: TUF RTX3080

Positivt:

  • Bra kommunikation

  • Snabb betalning

Negativt:

  • Inget

Slutbetyg: 5/5