Inlägg

Inlägg som eatme@live har skrivit i forumet
Av eatme@live

Köpte Emma säng för några månader sen.. sängstomme samt resårmadrass, köpte sen bäddmadrass från Ikea då vi båda tyckte att den var bättre/svalare än Emmas egen.

Av eatme@live
Skrivet av snajk:

Blockchain är intressant och skulle kunna vara användbart för en del saker, men hittills så känns det som att problemen de löser till största delen redan är lösta med kryptering sedan många år. System som är helt öppna för granskning där alla kan se allt som händer är sällan önskvärt och är det det så är det ju enkelt löst med typ en webbsida (med inloggning eller inte).

Kryptovalutor är något helt annat dock. Det kanske kan bli något av dem men än så länge är det ju bara världens största Ponzi-scheme liksom. För att en valuta ska vara en valuta måste den ju gå att använda för att betala saker och i bästa fall kan man använda kryptovalutor för att betala för olagliga saker eller utpressningspengar, det finns inte några affärer som tar krypto exempelvis (även om några försökte ett kort tag), det går inte att betala sina räkningar med det eller typ något. Ska du skicka pengar till någon så går det med krypto men om transaktionen tar dagar och värdet fluktuerar som de har gjort så är det ju inget bra för det heller.

Du verkar inte ha helt koll på krypto. Du kan visst betala med krypto, finns diverse betalkort som är kopplade ditt din krypto wallet som då konverterar vanligt fiat valuta till värdet på te.x cardano som då dras från din wallet. So jodå det fungerar alldeles utmärkt. Sen kan du sluta tänka i gamla termer att man måste betala för en vara med krypto. viss krypto används som betalmedel för att flytta stora mängde fiat pengar mellan te.x banker eller länder. Mycket billigare och snabbare än att använda Swift systemet. Krypto är fortfarande i sin linda och 98% av dem är skräp men krypto kommer att mogna när väl alla regulatoriska krav osv finns på plats.

Av eatme@live
Skrivet av Gelantious:

Inte han själva som sagt något rasistiskt, men han tillåter det öppet på platformen.
Mängden med inlägg med n-ordet har exploderat sen han tog över och inget görs åt det, t ex....

I stort sett så får man säga vad man vill där nu, så länge det inte är något elakt om Musk, då blir du avstängd... Också något som ökat ordentligt, mängden som blivit avstängda för att dom kritiserar honom.

Har du någon statistik på att N-ordet har ökat och hur mycket?

Av eatme@live

Kör själv Twinkly på min balkong. Går att ljussätta på olika sätt, antingen fördefinierade eller skapa egna.
https://www.clasohlson.com/se/Twinkly-Strings-RGB-LED-ljussli...

Av eatme@live

Acer Predator CG437KP 43" Skärm

Säljes pga ombyggnad hemma så den får tyvärr inte plats längre. Fungerar felfritt. Inköpt december 2021. Nypris 13990:-. Har inte kartong kvar så skickas ej.

- 43-tums VA LED-panel
- Stödjer max. upplösning: 4K 3840 x 2160
- 16:9 skärmformat
- 4000:1 statisk kontrastförhållande
- 3,000,000:1 dynamisk kontrastförhållande
- 144 Hz (OC) skärmfrekvens
- 1 ms responstid
- 1000 cd/m2 ljusstyrka

Anslutning
- HDMI v1.4 digital ingång
- DisplayPort 1.2 ingång
- Hörlursutgång

Andra egenskaper
- VESA 200 x 100 väggfästestandard
- TÜV Low Blue Light-certifierad

Läs hela annonsen här

Av eatme@live

1,09% bundet 2år Nordea, band det november 2021

Av eatme@live

Annonsen är avslutad

Av eatme@live

MItt senaste bygge grundade sig i ett chassie från Cooler Master.. Cooler Master NR200P MAX. Färdigt och klart med vattenkylning och nätdel. Blev väldigt tyst och trevligt. Kanske värt att kika på det chassiet?

Av eatme@live
Skrivet av galenmyra:

1500 hämtar

Nej tack

Av eatme@live

Stationär dator I5 3570K, GTX980

Införskaffade en ny dator för ett tag sen så det är väl dags att avyttra trotjänaren. Kanske inte det vackraste bygget innanför luckan men funkar..
Allt fungerar bra, inte haft några problem överhuvudtaget med den. Windows 10 Pro(original) är om installerat och klart så bara att tuta och köra. Skickas inte då det väger en del.

Moderkort Asus P8Z77-V
CPU I5 3570K
Noctua CPU Kylare
Kingston 16GB Ram 1600mhz
EVGA Supernova 750 G2
MSI GTX980 Gaming 4GB
Asus Xonar DGX ljudkort
Samsung 850 EVO 250GB SSD
Western Digital 500GB HDD
Win 10 Pro, original
CD-DVD brännare
Minneskorts läsare
Antec P180 Chassi

Läs hela annonsen här

Av eatme@live

Gjorde en europa resa bl.a 2014.. körsträcka enligt bild. Gillade speciellt Munchen och Wien, mycket fint att se bl.a engelska trädgården(en stor park) i munchen. Vi gjorde detta på typ 10 dagar. Nattbåt från Ystad till Sassnitz sen raka vägen ner till Munchen.

Av eatme@live

Som en del andra skrivit så hade jag hoppat på första bästa plan och åkt till något soligt land. Man träffar så mycket folk när man reser själv. Drog t.ex själv på tu man hand till Australien/Nya Zeeland/Vietnam i 6 månader 2012... Bästa jag gjort.

Av eatme@live
Skrivet av Levan:

Tänker att samhällen verkar tendera att värdera produktion och utveckling mer än omvårdande/upprätthållande funktioner, som i fallet industri vs sjukvård, och att det har speglar sig på lönerna inom dessa områden. Finns mycket att säga om dessa, men tänker att en viktig sak att ha i åtanke är risker förknippat till respektive område (exv. risken att bli utan jobb, eller risken att skada sig på jobbet); arbeten med högre risk tenderar även att ha högre lön.

Finns det något försök till att förklara det "oförklarliga" i undersökningen? Exempelvis om det kan bero på att män tar för sig mer (allt annat lika), att männen är mer självsäkra/aggressiva i lönesamtalet etc. eller tar större karriärsmässiga risker (återigen, allt annat lika). Eller om det kan härledas till att de med lägre lön har det enbart för att de är kvinnor och det finns inte skymten av någon annan förklaring.

Har du någon studie/artikel/källa som handlar om detta?

Hittar inte källan förnärvarande men om jag inte minns fel så beror det på det du skriver att män tar för sig mer, skryter kanske lite mer om att de kan saker fastän de inte kan det osv..

Av eatme@live
Skrivet av Linkan42:

Blir less på folk som fortfarande tror att "lönegapet" eller "pay gap" fortfarande är fakta. Räcker för dem att endast titta på medianinkomsten, säg 375 900 kr respektive 313 800 kr för män och kvinnor i Sverige år 2020, dvs ~83%, för att sedan skrika på sociala medier och kräva lagreformer o annat trams för att jämna upp det.

Inte illa nog att dem inte förstår skillnaden mellan "lön" och "inkomst", men dem struntar helt i mååånga andra faktorer, såsom val av jobb, utbildning, antal timmar arbetade, erfarenhet, förhandlingsförmåga, övertid, ledighet osv osv.

Dem verkar tro att ifall två exakt likadana personer, med enda skillnaden att ena är kvinna andra är man, som utför exakt samma jobb under exakt samma tidsåtgång så får kvinnan 83% av mannens lön. MEN HERREGUD SÅ ÄR DET INTE!!!! Jävla stolpskott säger jag bara, använd hjärnan istället för arslet nästa gång.

Kvinnors löner uppgår i genomsnitt till 90,1 procent av männens. Det betyder att det ojusterade lönegapet är 9,9 procent. Tar man hänsyn till skillnader i ålder, utbildning, yrke, sektor och arbetstid minskar dock lönegapet till 4,5 procent.

Så man delar in det i förklarliga löneskillnader och oförklarliga löneskillnader... den oförklarliga är "enbart" 4.5%
https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Arbetsmarknad/Jamstalldhet/...

Av eatme@live

In med lite roligare saker som Arista switchar och Fortinet brandvägg istället...

Av eatme@live

Ett tips om du blir trött..Stanna bilen och borsta tänderna. Tydligen skall stimulering av tandköttet när man borstar tänderna göra en pigg. Det funkar på mig i allafall.

Av eatme@live

Acer 43" Predator CG437KP 4K 144 Hz HDR

Inköpt hos Inet december 2021, sparsamt använd. Inga konstaterade fel. Säljes pga ombyggnation hemma så den kommer tyvärr inte att få plats längre.
Skickas inte då jag inte har kartongen kvar.

- 43" UHD 4K (3840 x 2160).
- Överklockningsbar till 144 Hz uppdateringsfrekvens.
- 1 ms VRB responstid.
- DCI-P3 90 % och Delta E<1 för överlägsen färgåtergivning.
- Hög ljusstyrka och kontrast med HDR 1000.

Nypris 13990:-

Läs hela annonsen här

Av eatme@live
Skrivet av flashen:

Intressant, finns där något officiellt uttalande du kan dela med dig av eller är det bara spekulationer från din sida?

Trodde inte det skulle finnas så många troll på SweC, helt enormt men alltid bra med en ögonöppnare hur effektivt propagandan fungerar på olika människor

Intressant, har du någon information om att det inte skulle vara så då? Nej just det...

Av eatme@live
Skrivet av flashen:

Vem är de och har du någon källa på ditt uttalande eftersom du skriver vill? Hade varit högst intressant att få ta del av det!

För övrigt så tror jag Jula har ganska billig Aluminiumfolie på tal om ingenting

Ta valfritt industri land.

Bra försökt till översittar fasoner.

Av eatme@live

Ja detta är ju ännu ett steg närmare Social credit system som de vill införa... Blir nog bra detta med ännu mer "statlig" kontroll och cencur. :/