Inlägg

Inlägg som eatme@live har skrivit i forumet
Av eatme@live
Skrivet av Sarato:

Ser ganska lite kritik mot Musk utan snarare kritiska mot en dålig affärside för ett företag som redan är i dekis.

Ahh så du är expert på företagsuppbyggnad/omstrukturering, kul att träffa en sådan. Beskriv gärna utefter din expertis hur företaget är på dekis och varför det inte skulle gå med en ny affärsmodell. Titta gärna på en tidslinje på 5-8 år.

Av eatme@live
Skrivet av underd0g76:

Tycker nog att Finansinspektionen och Naturvårdsverket ska göra slag i saken och förbjuda. Faktum är att kryptovalutor borde förbjudas globalt. Monopolpengar har ett mer reellt värde än binärer. Enbart kriminella eller personer i gråzonen däromkring använder kryptovalutor.

Du får nog läsa på ett varv till..98% av krypton är skit men det finns krypton som möjliggör te.x billigare cross border payments som faktiskt har ett verkligt värde.

Av eatme@live

Ännu en hata Musk tråd ser jag...

Av eatme@live
Skrivet av Markusas:

Vore trevligt om de släppte en AirTag motsvarighet

Galaxy smart tag2 är väl motsvarigheten till Airtag..

Av eatme@live

Ja nu skall de väl hitta på någon mer värdelös klimat skatt som bara kommer göra oss vanliga människor fattigare men inte ge någon positiv påverkan på klimatet.

Av eatme@live
Skrivet av firstofmay:

Tycker man hör tillräckligt mycket om den där tokstollen utan implantat. Inte särskilt förtroendeingivande.

Du "hör" massa... inte särskilt förtroendeingivande det heller...

Av eatme@live
Skrivet av trickeh2k:

Att ha redundas med fler leverantörer av datacenter är förstås bra, men otroligt svårt att försvara ur ett ekonomiskt perspektiv. I det här fallet är det Tietos egna säkerhet som brustit, lite svårt för kunden att skydda sig emot om man inte har outtömliga fickor.

Det känns extremt långsökt. Du menar alltså att någon som "jobbar" på de som gjort ransomwaret även har anställning med hög säkerhetsklassning och rättigheter hos TietoEvery?

Jepp, någon som är te.x missnöjd, vet att de skall få sparken, hotade av externa personer, utpressning, fått betalt av externa personer m.m Listan kan göras lång på potentiella scenarion där en insider skulle kunna ha gjort det.
Tieto borde ha så pass bra skydd i sina datacenters att exempelvis lateral förflyttning och phishinmail inte borde funka.

Av eatme@live
Skrivet av DavidtheDoom:

Det är Tietoevry som är drabbade, detta extremt kompetenta konsult-ingenjörsbolag som bland annat står bakom Stockholms Skolplattform. Märkligt att ett bolag som är kasst på att leverera en fungerande produkt även inte klarar av att hantera ransomware.

Jepp lite förvånande att de inte klara av att säkra upp sitt datacenter, jag gissar att det är ett insider jobb.

Av eatme@live
Skrivet av Niolator:

Som jag ser det är sockerfri läsk helt förkastligt om man inte har diabetes eller möjligen om man försöker gå ner i vikt, men då kan man lika gärna dricka vatten. De som säger att sockerfri läsk är lika god som sockrad läsk måste ha svårt förtvinade smaklökar, skillnaden är enorm. Ska man dricka läsk kan man lika gärna slå på stort och dricka äkta varan.

Tycker att vanlig sockrad läsk är för söt.. vid de få tillfällen som jag köper det så brukar jag spä ut det med vanligt kolsyrat vatten.

Av eatme@live

Digital plånbok, CBDC valuta, digitalt pass/ID, social credit score...hmm Kommunist..förlåt EU är ute på hal is. Allt detta kan/kommer att användas till att kontrollera befolkningen. Sköter du inte dig (enligt deras tycke då) så stänger de bara av möjligheten till att resa, köpa mat m.m.

Av eatme@live
Skrivet av tintinj:

Det var inte ens i närheten av vad jag varken sa eller menade, ditt inlägg är omoget och du tillför ingenting till diskussionen. Men du har förmodligen mognad på samma nivå som Elon, som inte kan se hans röda tråd ända sedan han kom upp på världsscenen.

Du tillför inget heller till diskussionen än att gnälla

Av eatme@live

Måste man verkligen vara avundsjuk för att vara skadeglad? Ibland så är man skadeglad bara för att personen ifråga är en clown.

När någon tycker att en annan person är en clown så beror det oftast på att den första personen är avundsjuk, på tex att den andre har det bättre vet mer, har lyckats i livet m.m

Av eatme@live
Skrivet av HazZarD:

Glädjande att han kört X i botten efter rekordsumman han la ut.. hahaaha

Varför är det glädjande? Avundsjuk?

Av eatme@live
Skrivet av Swedman18:

Men uppenbarligen verkar du tycka det? Så vad är problemet Och jag anser att göra något känt varumärke som Twitter till X visar att Musk är beredd att ta tjänsten till graven eller åtminstone tänja på gränserna tills alla lämnar.

Det var du som är tvärsäker på att han kört X i graven med namnbytet, du verkar sitta på en kristallkula och kan se framtiden. Så vad är problemet

Av eatme@live
Skrivet av Swedman18:

Genom att påstå att X blev bättre med Elon Musk

FOrtfarande inget att det blev bättre med enbart namnbytet.

Av eatme@live
Skrivet av Ozzed:

"mer" skitsnack? hej på dig du. Fin öppning där.

Självklart jag inte tillgång till hans journaler, men han har själv sagt att han har Asperger'd vilket även blir tydligt när man ser hur han agerar. Det kan såklart yttra sig väldigt olika från individ till individ. Men just en sak som blir tydlig är att han har svårt att förstå andras behov.

Likaså har jag svårt att förstå varför helt random personer rider till hans försvar som om han vore speciell på något sätt. Han har ju inte gjort något som gjort Twitter bättre. Vill man ha det som på Truth Social så är det väl bara skaffa ett konto och hänga där istället liksom?

LIkaså har jag svårt att förstå varför helt random personer försöker rida över honom hela tiden bara för att han gör vad han vill med sina pengar och företag. Han har ju utvecklat en hel del företag under sin tid som växt och gått riktigt bra. Så du vet alltså att X är färdigutvecklat och därför kan säga att det inte kommer att bli bra? Vill man gnälla kan ni ju skriva en artikel till Aftonbladet så är de säker sugna på att driva på lite gnäll.

Av eatme@live
Skrivet av Swedman18:

Han har enbart gjort tjänsten sämre , HUR kan man gå från Twitter till X?? Vad ska det hindra mot bottar

Var skrev jag att namnbytet skal hindra bottar?

Av eatme@live
Skrivet av Ozzed:

Det attraktiva men en plattform är ju dels hur många man kan nå ut till. Om han då agerar på ett sätt som gör att folk lämnar plattformen så blir den varken attraktiv för postare eller läsare. Och ingen slösar väl tid på att skriva bottar till en död plattform. Så på ett sätt uppnår han ju det han vill.

Jag ställer mig dock fortfarande frågan varför man vill betala miljarder för en plattform för att sedan förstöra den. Visst, han har någon form av ganska grav kognitiv nedsättning, men någon polare har han väl som kunde varit snäll och sagt nej?

Så vill du dela med dig av hans sjukvårds journaler där det framgår att "han har någon form av ganska grav kognitiv nedsättning" som du påstår. Eller är det bara mer skitsnack?

Av eatme@live
Skrivet av Swedman18:

Elon Musk har inga gränser

För att han vill göra X bättre och mindre attraktivt för botar och annat skit eller vad menar du?

Av eatme@live

Vad för it-leverans söker du?