Inlägg

Inlägg som nickhe har skrivit i forumet
Av nickhe
Skrivet av anon160075:

Just nu så debiterar jag endast 60 % men målet är att debitera mycket mer. Jag vill ju arbeta ute hos kund 5 dagar i veckan. Det är ju roligt.

Jag arbetar inom ett smalt område. Det är för- och nackdelar med det. Det finns inte så många jobb men när det finns så är det inte så många i Sverige som kan utföra det heller.

Med nuvarande timkostnad och debiteringsgrad så är mitt täckningsbidrag till verksamheten ca 44000 kr/månad om jag har räknat rätt.

https://driva-eget.se/kalkyler/vad-kostar-en-anstalld/

Som jag skrev tidigare så har jag haft högre/full debiteringsgrad under perioder och då var mitt täckningbidrag till verksamheten mycket högre. Vågar inte skriva summan, vill inte göra någon upprörd

Tack för input och pepp

Litet område och nichat betyder bara att de finns få folk och mer uppdrag speciellt utomlands, dags att söka annat då det är klart att konsultfirman inte är bra på få uppdrag

Av nickhe
Skrivet av Scottckr:

Konsollen är i princip nyskick, handkontrollen är nästan nyskick, joysticksen har inget slitage eller så.
Alright, jag är villig att sälja för 1800kr då.

<Uppladdad bildlänk><Uppladdad bildlänk>

Fick du sålt den ? annars kan jag komma imon för 1800

Av nickhe
Skrivet av Printscreen:

Helt omöjligt att sia om. Jag har försökt att få ett hum om lönerna i typ ett år nu, det verkar pendla mellan 45 och 85 tusen ungefär, så det blir nog en väldigt individuell lönesättning.

Jag jobbar då i Stockholm, det är nog lägre löner i övriga landet.

100% this, Beror helt på vart i landet, vilket bolag, hur skarp och bra man är på det samt erfarenhet. De jag känner pendlar mellan 45-105 innan skatt

Entry level i Sverige Dvs helt grön är väl runt 36-38

Av nickhe

Hur fungerar det med Lånelöfte och rörlig lön? hittar ingen vettigt online Har i dagsläget 25k + rörlig som är 25% av debitering. Har snittar mellan 70-80 000kr senaste 2 åren

Av nickhe
Skrivet av BJorNus:

Ja det är ju en välldigt mycket bättre chassi det märks. Var ju iof 10 år sedan jag körde OG93 men minns att den var inte så rolig att svänga med men gick fint rakt fram. ttdi motorn tycker jag är välldans trevlig och snål. Verkar vara en motor som går utan större problem och långt. Installerat Android och förstärkare/bas i reservhjulet så nu är jag nöjd

https://i.imgur.com/0bhPuIn.jpg

Rekommenderar att du skaffar ett steg 1 från Mackan eller Maptun då går de riktigt fint!

Skrivet av wille61:

Skillnaden på NG9-3 och OG9-3 är verkligen påtaglig. Har en OG9-3 Cab och en NG9-3 SC, även om man skulle byta varenda bussning och fjädringskomponent i hela bilen till det värsta som finns så skulle förmodligen NG9-3an gå bättre i kurvorna ändå..

og9-3 är hemsk i chassit, speciellt 3 dörrar och cab. Man kan göra mycket och de blir inte ens i närheten av NG93

roliga är NG9-3 chassi är bättre än vissa sportbilar, och bättre än vissa moderna bilar. Synd bara att ng93 är så plastig OG9-5 röd och sedan är fan drömmen!

Av nickhe
Skrivet av BJorNus:

Aha bor i Förslöv och har inte sett den på parkeringen där

Jag tar bild nästa gång jag är där

Av nickhe
Skrivet av BJorNus:

Tack!
Haha Jag har en OG900 T16 Ruby Edition 1993 Men den behöver lite kärlek (avställd sedan 2008)

Vissa har de bra du får kasta upp en bild!

Skrivet av BJorNus:

Tack, ja den är sjukt läcker speciellt när solen skiner. Ett jävla djup i lacken. Är superfin och jag jobbar på att göra den ännu finare

Tillvekades några provex innan konkurs (min är inte någon av dem)
https://www.saabplanet.com/saab-9-3-sky-blue-edition/

Finns ju någon i södra sverige som har en sån CAB, tror dock hon lackade sin så riktigt fin! Sen finns de en i skåne som brukar stå på PEABs huvudkontor i Farslöv

Av nickhe
Skrivet av BJorNus:

Min senaste kärra vilket är min brukis och daily driver.
SAAB 93 ttdi 2011 omlackad 2019 till Skyblue som skulle säljas till 2012 år modell.
Går grymt snålt och är förvånadsvärt körglad och trevlig på alla sätt (har haft og93 innan)
https://i.imgur.com/GLJq7uR.jpg
https://i.imgur.com/i6tYCU2.jpg
https://i.imgur.com/wmZsuKh.jpg

Fyfan va fin! Inte alls avis

Nu behöver du bara en OG900 T16

Av nickhe
Skrivet av Techlab:

Grattis till er alla som har semester / arbetslösa / nattarbetare / pensionärer / sommarlovungdomar / alla som hade tid och möjlighet att komma personligen på Elgiganten en måndagsmorgon för att ta ut telefonen på plats!

Klart man är avis men vissa fastnar ju på jobbet och kan inte vara fyndjägare ute i affärer som andra!

Blir intressant att se nu hur Elgiganten kan lyckas skicka inkasso på er i efterhand. Ska bli riktigt spännande att följa det här fallet. Förtjänar absolut en egen tråd bara så man kan få lite uppföljning om någon vecka när det dumpas ner kravbrev i brevlådan.

Är bara mer nyfiken vad som händer om man vägrar skicka mellanskillnadspris till dem. Kan de eskalera situationen?

Eller vi som jobbar hemifrån

De kommer de inte göra, de kommer 1. lägga ner de och ta den lilla förlusten (De har förlorat max 20-30 000), detta är inte värt jobbet per person.

Ifall det gör det så är det bara bestrida fakturan.

Av nickhe

Hämtade precis ut min på bäckebol, 790kr Beställde kl 6, fick sms vid 10 att den var redo att hämta

Av nickhe

Saab 9-5 Aero, roligare bil för pengarna är svår att hitta.

Saab 9-3 2008 är också riktigt fint val men billigare inuti.

Sitter själv på en 2013 3 serie och funderar grovt på byta till en 9-5

Av nickhe
Skrivet av Verdurakh:

Kanske, jag har erfarenhet av det och upplevde det som väldigt stressigt att om jag var sjuk eller missade några timmar här och där.

Åh andra sidan så var upplägget annorlunda att jag skulle nå en viss nivå av debitering för att uppnå fulla lönen och var inte procentbaserad på debiteringen.

25% kanske skulle få mig att tänka om

Skulle dock fortfarande vara väldigt stressad av att ta ledigt

Vi har så att vi samlar in tre månader och så får man ut samma lön 3 månader, så på de sättet så slipper man tänka på om man blir sjukt etc
Tycker faktiskt det är det optimalaste, pg jag får min mörda värd från första kronan.

Av nickhe
Skrivet av Verdurakh:

Lönen kan variera beroende på om man har uppdrag eller inte (skiljer sig mellan företag).
Jag skulle aldrig gå med på rörlig lön, har haft det tidigare och det var en pärs

Där skiljer de sig mellan dig och mig , jag hade aldrig som konsult inte gått med på en rörligdel som är baserad på min beläggning Jag har i dagsläget 25K + 25% av debitering och jag hade aldrig gått tillbaka till fastlön. Både för jag ser pengen som är mördan värd men även att jag får betalt för de extra timmarna man behöver lägga och fakturera.

Av nickhe
Skrivet av zaibuf:

Givetvis, har du någon erfarenhet om det finns fördel att jobba på ett stort konsultbolag jämfört med ett mindre eller tvärtom?

Fördelen med större konsultbolag är väl att du kan få större kontrakt hos större leverantörer där de kräver mer resursintensiv utveckling.

Sen KAN de ha fler uppdrag tillgängliga i pipen, så som junior så kan det vara bra sätt att börja.

Sen kanske möjligheten att resa på uppdrag

Men det är väl det. Jag ser inte så många fördelar med stort konsultbolag Små kan få rätt stora kunder, du har tightare och roligare kultur, du slipper mycket av den här corporate bullshit och mindre bolag brukar gå med på att du kan göra lite vad du vill istället för att be om lov att skapa en produkt eller ngt

Av nickhe

Sen något som glöms att nämnas är att man oftast tjänar mycket bättre som konsult. De flesta produktionsbolag kan erbjuda 60-65% av vad jag tjänar i dagsläget

Av nickhe
Skrivet av zaibuf:

Hej!

Jag har nu jobbat i tre år som systemutvecklare och börjat öppna dörrarna för att se vad som mer finns på arbetsmarknaden.
Främsta orsaken är att det känns som jag lärt mig allt som går på nuvarande arbetsplatsen och jag vill fortsätta utvecklas, även om jag trivs och har bra förmåner.
Man blir flitigt uppvakad på LinkedIn, men det är många konsultbolag. Så jag tänkte höra lite hur det är att jobba på konsultbolag.

Här är min syn på konsultbolag, som är rätt negativ:

  • Man är en arbetsmyra i mängden med stort fokus på att fakturera timmar eller riskera att uppsagd.

  • Man tvingas gå på arbetsintervjuer och hoppa mellan kontrakt där man kan bli placerad på saker ingen annan utvecklare vill göra.

  • Man blir låst till att anpassa sig till kunden och kundens arbetsregler.

  • Sämre gemenskap med företaget och kollegor då alla arbetar hos olika kunder.

  • Lönen kan variera beroende på om man har uppdrag eller inte (skiljer sig mellan företag).

  • Kollektivavtal saknas i många fall (på gott och ont).

  • Jobbar hos någon kund men får inte vara med på något event hos kunden, så man känner sig utanför.

  • Jobbar bara med att leverera, sen hoppas man på nästa projekt. D.v.s. man får aldrig ta hand om skiten man byggde. Detta gör också att man bara bryr sig om att få saker att fungera, inte bygga förvaltningsbart. (Detta har jag själv upplevt från konsulter vi haft hos oss).

Är intresserad av att höra de som gått från produktbolag till konsultrollen eller tvärtom och hur ni upplevde skillnaden och vart ni har trivts bäst.

Asså konsultbolag varierar ju helt och hållet beroende på ställen. Vissa ligger vikten att du ska fakturera och bara grinda, andra får du helt välja själv. Du är liksom deras största resurs, såklart de värdersätter att du är nöjd.

Sen finns det alltid stora bolag som CGI, Capgemini,Evry, AFRY, Sopra steria etc där man mer är ett namn på ett papper. Men detta varierar även kontor och kontor

Jag kan jämnföra mot där jag jobbar mot dina punkter.

  • Du styr själv hur mycket du vill jobba och fakturera, vi har fast + en rörlig del.

  • Du väljer själv dina uppdrag och blir alltid tillfrågad om det är ett uppdrag man vill ha

  • Inte direkt, du är där för att hjälpa kunden. Jobbar 4 dagar i veckan och 6 timmar om dagen så får man avtala det med kunden som de vet om det

  • Supertight gemenskap med kunderna och internt

  • Beror på om du har en rörligdel eller inte, de flesta större konsultbolag har helt fast lön

  • Beror på bolaget

  • Beror på din relation med kunden, jag blir alltid bjuden på kund event (nästan dit tvingad också).Men jag ser till att ha en nära relation med mina kunder

  • Jobbar hos någon kund men får inte vara med på något event hos kunden, så man känner sig utanför.

  • Det du tar fram hos kund kan du fortsätta förvalta och vidareutveckla beroende på kontrakt etc, samma gäller interna grejer, tar du fram en produkt så kan du självklart ha den som din bebis

Av nickhe
Skrivet av Dinoman:

Den där talar om att ominstallera RAM-minne som antagligen har kommit lös. Det har så vitt jag vet ingenting med skärmen att göra.

Känns som att jag inte hänger med här.

Står ju i rubriken om att felsöka i deras egna FAQ : "How to fix a Razer Blade that displays a blank or black screen" Man gör inte en FaQ/guide om det inte är ett vanligt fel...

  • De ber en göra en

  • hård reset,

  • avinstallera skärmdrivrutinernern,

  • återställa bios

  • ta ut och in ram minnet.

Fungerar inte detta så får man skicka in laptopen.

Av nickhe
Skrivet av Axor:

Bytte in min mot en Street tripple R från 2016 som gått 300 mil, den är som ny, så jag är nöjd ändå.

Bra val! såg posten efter kommenterat

Av nickhe
Skrivet av Cerb:

Åk till återförsäljaren och be dem provköra.
Det är ju gamla motorn i Trident och i fullversion vibrerade inte den nämnvärt.

Har en trident, den ska inte aggera så! Reklammera!

Av nickhe

435?