Inlägg

Inlägg som nickhe har skrivit i forumet
Av nickhe
Skrivet av snajk:

Jag har nog aldrig sett lönen i en svensk jobbannons, däremot är det ju vanligare i andra länder. Dock har jag sökt jobb och gått på flera intervjuer för att sen få höra lönen och då tackat nej, så ett lönespann hade ju sparat både mig och företaget en del tid. Söker man brett så är det kanske svårt förstås, men om man letar efter typ en .Net-utvecklare med minst fem års erfarenhet så borde man kunna ge en indikation i alla fall.

Finns några bolag i Sverige som gör det men jag tar alltid de som oseriösa.

Min erfarenhet är löneanspråksfrågan kommer på slutet av första intervjun eller så tar man det direkt med rekryteraren så får de välja Oftast har de en budget som de måste hålla sig inom...

Fun fact, flera rekryterare har svarat mig att de kan få en från indie för mindre som att det är ett resonemang

Av nickhe
Skrivet av whisky:

Visst så jobbar man ju inte gratis, men lönen är faktiskt inte allt. Har varit på arbetsplatser jag hade lämnat även om de erbjudit högre lön, bara för att jag inte trivdes.

Hur många annonser innehåller en indikation om lön (förutom möjligen för lågkvalificerade jobb)? Arbetsgivare vill minimera lönekostnader, arbetstagare vill maximera sin lön, så det brukar snarare vara regel än undantag att det är arbetstagaren som kommer med löneanspråk än att arbetsgivaren kommer med ett erbjudande om lön. Då lönen är en förhandlingsfråga så är det ju först om en person är intressant för anställning som den tas upp.

Ja men exakt och man når en punkt där lönen är mindre intressant. Men är man ute efter någon som är nichad så behöver man vara beredd att betala mer
Anledningen till att man inte har med lönen i sin annons är för att det är en förhandlingsfråga och beroende på kompetens, erfarenhet och förhandlingsförmåga så kan det skilja sig avsevärt lönemässigt.

Sen får man alltid vad man betalar för

Av nickhe
Skrivet av Kgel:

Jag upplevde att det var lite svårt att få en fot in i dörren när jag var nyexad och sökte jobb (bor i Gbg). Det fanns många intresserade rekryterare och så, men i slutändan ville företagen alltid ha en mer erfaren utvecklare. Nu när jag jobbat snart 3 år så får jag jobberbjudanden ett par gånger i veckan. Idag var jag referens åt en f.d. kollega, då fick jag ett jobberbjudande mitt i samtalet från rekryteraren haha...

Jag jobbar som frontendutvecklare btw, mest med Vue och React. Vilka kompetenser man har spelar såklart också en stor roll, jag tror många företag klagar för de hittar inte just 20 Vue/.net/python/alltpåsammagång-utvecklare som de kan välja och vraka bland.

Jag tyckte tvärtom, Nu var de 6-7 år sen jag behövde få min fot in i dörren men det räckte med att ha en bra CV som matchade vad annonsen sökte. Detta är något de flesta missar... Speciellt större bolagen här i GBG är jätte villiga att lära upp, Telia, Ericsson, Volvo etc. Samma med flesta större konsultbolag

Nu med erfarenhet så får jag med flera erbjudanden i veckan men de flesta backar när de får höra vilken lön jag har

Skrivet av whisky:

Nu använde vi inget rekryteringsföretag, men ingen sökande kom så långt att vi diskuterade lönenivå...

Då ligger det i kulturen eller så erbjuder ni säkert inte tillräckligt för att det ska bli en attraktiv arbetsplats.

Av nickhe
Skrivet av GLaDER:

Det är ganska vanligt i min bransch (mjukvaruutveckling). Konkurrensen är dock så hård (om kompetent personal) att AK inte kan göra för 'dåliga deals'. Då går arbetarna någon annanstans. Även vanligt att arbetare vill jobba lite lösare tider (lite på morgonen, lite på kvällen) och då är det smidigare att inte behöva blanda in ÖT.

Nja, Vanliga att man förhandlar till sig Flexibla arbetstimmar. Dvs kom och gå ut hur du vill, men de flesta bolagen inom mjukvaruutveckling har detta.

Är man konsult så är det vanligare att förhandla till sig att man vill få en del av de man belägger

Av nickhe
Skrivet av SnuskBetty:

Ersätta original högtalarna och ett slutsteg på det är allt helt meningslöst under 10 000kr

Verkligen inte! Man kan få rätt så bra förbättring, speciellt om man kalibrerar de rätt

Av nickhe
Skrivet av Ricerunner:

Har sett att kunskaper inom Azure kan vara ganska eftertraktat på arbetsmarknaden.
Vad gör du när du jobbar med Azure?
Är det en del av .NET, eller hur funkar det?
Och vad finns det att göra inom Microsoft 365?

.Net finns det en del av Men det mesta är React/Front-end

Jobbar själv med det och snittar runt 60-75 i månaden.

Av nickhe

Med tanke på att du kan el, är inte kanske automation och mekatronik en bättre väg ?

Blir lättare lära sig, lättare få jobb och finns extremt mycket speciellt om man är bra på sitt

Av nickhe
Skrivet av Cad_edis:

Detta testades av Saab och någon ökning av slitaget på kolvar, cylindrar och lager som var signifikant för motorns livslängd kunde inte konstateras. Oljans TBN (Total Base Number) sjunker något snabbare och TAN (Total Acid Number) stiger något snabbare, men skillnaden är inte så stor. Bränsleutspädning av oljan kan vara ett problem med väldigt höga etanolhalter om motorn regelbundet kallstartas utan att den tillåts bli varm.

Kolvar, cylindrar och klarade sig bättre med E85, pg att E85 hade en mer kylande effekt än BF95.

Det var dock något med ventilerna på B284, där var de något slitage så därför fick inte den motorn E85 stöd. Kommer dock inte ihåg exakt vad det var dock.

Av nickhe
Skrivet av ckghagen:

40" 4k Philips Brilliance BDM4065UC
Inköpt december 2015 inga observerade defekter.

Köpte en sån här på Sweclockers för 600kr för runt 2 år sen. så ligger nog runt där

Av nickhe
Skrivet av Chromatic:

Förlåt om det redan frågas.
Sänks hästkrafterna lite om man kör med E10? Dom säger ju att etanolen har mindre energi.

Nej du får samma effekt , E85 har högre oktan värde så E10 är ungefär som 98 oktan. Så man kan köra högre tändning och få mer effekt. Din ECU låter dig dock inte få mer effekt om du inte trimmar för det utan du kommer få samma

Av nickhe
Skrivet av dlq84:

Jag gillade Daniel Graig också. Tror de gör bort sig när de nu ska bli PK.

Samma här, gillar hans tolkning av en mörkare bond!

Av nickhe

Testkör båda är min rekommendation!

Av nickhe

Ifall man nu får ett jobb direkt efter en sån utbildning så lär du hamna på 28-29 tusen. Men väldigt få anställer på en sån kort utbildning speciellt om du inte har några IT erfarenheter sen innan. De flesta utb är ju heltid...

Av nickhe
Skrivet av mrqaffe:

Eller så säljer de kanske delar som de importerat från stöldligor.

No, finns oftast bilder på bilen(som är krockad och vin nr som man kan kolla upp)

Av nickhe
Skrivet av hasenfrasen:

Det är inte bara Prisjakt som är f*ckad, även bildelsbasen.se är infekterad med "hittegods" från "RECARAS UAB, Litauen".

Fast det är en riktig skrot i Litauen, har faktiskt köpt därifrån och man för delarna snabbt och de håller bra kvalite.

De köper in skrotbilar från usa och tar i sär Litauen. (Såna bilar de inte kan fixa shady)

Av nickhe
Skrivet av ingenjören:

Intressant att han förespråkade använt bränsle torrlagt på land. Men det är ju det där med myterna. Det är ju så SATANS FARLIGT! Sedan att en damm kan brista i Sverige och släcka några 100 000 liv är ju inget som är så spännande att skriva om. Jag tror som honom att vi inte har lyxen att välja bort kärnkraft. Allt annat är bara naivt.

Ja men exakt! Hela diskutionen om att kärnkraft är farligt är lite föråldrat i mina ögon. Bygg ut och bygg nytt!

några fördelar med gen 4:
"Nuclear waste that remains radioactive for a few centuries instead of millennia[35]
100–300 times more energy yield from the same amount of nuclear fuel[36]
Broader range of fuels, and even unencapsulated raw fuels (non-pebble MSR, LFTR).
In some reactors, the ability to consume existing nuclear waste in the production of electricity, that is, a closed nuclear fuel cycle. This strengthens the argument to deem nuclear power as renewable energy.
Improved operating safety features, such as (depending on design) avoidance of pressurized operation, automatic passive (unpowered, uncommanded) reactor shutdown, avoidance of water cooling and the associated risks of loss of water (leaks or boiling) and hydrogen generation/explosion and contamination of coolant water."

https://www.youtube.com/watch?v=_mJ3S-VQuHY

Av nickhe

https://www.youtube.com/watch?v=c1QmB5bW_WQ

Lär svara på 99% av frågorna

Skrivet av snajk:

Jo det har hänt saker, exempelvis kom man på en IS-terrorist som försökte bygga en bomb, men det är inget jätteproblem. Men det talar ju emot att det skulle vara lugnt att låta exempelvis Talibanerna ha kärnkraftverk.
Tja kanske. Man kan ju se hur vi har agerat för saker som man långt tillbaka i historien har försökt att gräva ned och hindra folk från att komma åt, som exempelvis gravkammarna i pyramiderna. Det kan hända mycket på tiotusen år liksom.
Eftersom alla undersökningar visar på att public service är de mest neutrala nyhetskällorna i landet, och att de också är de mest betrodda, så känns det som att det inte är ett så stort problem. Däremot att alla seriösa morgontidningar är mer eller mindre åt höger, då det har en tendens att färga en del av deras journalistik. Public Service har liksom inte åsiktsjournalistik på det sättet som tidningarna har.

Tveksamt att IS terrorister har fått tillgång till anrikat uran för att skapa en bomb, de är inte operativa en något land som har den möjligheten

Även om talibanerna hade tillgång till kärnkraftverk så behöver de ha utrustningen att anrikat uran samt kunskapen. Bränslet i kärnkraftverk är runt 10%, Atombomber ligger på 90%

Av nickhe
Skrivet av KorvMos:

Funkar dina i w10? För när jag gick från W7 till tian så började muspekaren hacka. Kopplade jag in den i en dator med 7:an funkar den som den ska.

Funkar finfint, på Windows 10 och 11

Av nickhe
Skrivet av Llhweiir:

Jag har en NAOS 7000 - bästa musen jag haft, hoppas på en uppdaterad version.

Samma här, haft min sedan 2014 Använder den än idag

Av nickhe
Skrivet av raGGGe:

Eller så köp två Biopower för samma pris (nästan) så har man en i reserv när den andra går sönder
Säga vad man vill om Saab men nog fan åker man jävligt skönt för en liten peng.

På NG9-3 lär båda fallera ungefär samtidigt. Substratet i ECUerna ger sig.

Biopower 9-5 lär hålla tills äter upp den min gamla 2.0T biopower med 350hk körde jag 10 000mil håååårt! Och den höll utan problem. Sjukt skön bil , äckligt rolig att köra. Mycket roligare än min BMW

9-5 motorer är sjukt hållbara om man ser till att alla slangar är hela och inte kör skittrim (Dessa två är anledningen att 95% av alla 9-5 motorer fallerar)