Inlägg

Inlägg som nickhe har skrivit i forumet
Av nickhe
Skrivet av StenmanJones:

Jag kör Firefox och Disney+, Cmore, CanalDigital och ComHem Play fungerar utan problem för mig

Inget DRM stöd i Firefox och det så du får inte ut hela prestandan. Så vissa program kommer inte att funka

https://github.com/acidanthera/WhateverGreen/blob/master/Manu...

Av nickhe
Skrivet av Puttefnasket:

Gud vilken soppa, för det första skulle jag aldrig köpa en begagnad BMW i Södertälje, BMW och Södertälje är som att be om problem med tanke på vilka som köper och kör BMW 3 serie i Tälje jag må ha förutfattade meningar om den staden men jag har en ganska god bild utav läget I Södertälje efter nästan 4 år som boendes i den staden i början på nittiotalet. Jag har fortfarande flera goda vänner som bor kvar där men inte mycket har skett på drygt 30 år...

Allmänt så ska man fan inte köpa bil ifrån södertälje elelr Eskilstuna, verkar som alla handlar i de områderna är lurare.

Av nickhe
Skrivet av depeo:

Funkar inte nvme med Hackintosh alltså? 😧

Jo Nvme funkar

Tänk på att intel grafikkort har inget stöd för DRM under OSX, allafall för hackintosh. Så tex Netflix kommer köra på 720p i chrome å inte alls i safari.

Av nickhe

Jag hade nog skippat bootstrap och kört något mer modernt, material , styled components, tailwind etc. Kolla annonser på LinkedIn å se va de eftertracktas

Av nickhe
Skrivet av bobbyem:

Nä det är ju sant. Har gjort en del småprojekt och ett större React-bygge med autentisering och databashantering men har liksom ingen koll på var man ligger i kunskapsnivå. Att koda web-appar är ju kul men har lite svårt att känna motivation när inget av det jag gör kommer användas av någon. Det kanske där kruxet är att jag skall försöka göra något som faktiskt kan vara till användning för någon.

Byggde en hittegods-app men kom på att det är lite problematiskt med hur folk skall kunna bevisa att de äger en "grej" osv.
HittApp

Får la sätta mig ned och fundera på nästa projekt. Fick en förfrågan om att hjälpa till med att lösa en tidsbokning funktion på en squarespace-sida. Jag sa att det nog är billigast att använda en extern tjänst för det. Kanske skulle kunna koda en web-app för det, krävs ju en del fullstack-jobb skulle jag tro.

Bara att gå igenom koden snabbt på denna sidan så finns det en del du kan förbättra på.
Försök kolla och lära dig vad best practice. Sedan är det bra om du fixa till UX designen, tex att hamburgarmenyn är centrerad, fixar till texten etc

Av nickhe
Skrivet av bobbyem:

Ah sorry det var nog rörigt inlägg.

Ville nog mest kolla om ni tycker att det vore att kasta det jag lärt mig hittills i sjön om jag började med C++?

Asså du kommer ha samma problem oavsett programmeringsspråk du lär dig, det du saknar är erfarenhet och det är något du behöver ta till dig. Det finns massa jobb där ute som front-end, mycket mer än C++.

Så ta och applicera din kunskap och skapa en vettig git-repo med en blog du har designat från scratch. Skapa ett par hemsidor etc och contributa på open-source projekt etc. Att bara ta en kurs hos udemy räcker inte långt i rekryternas ögon.

Av nickhe

Hur är skärmen på denna ? färgen, latency etc ?
Upplevde du någon form av shuttering/seghet? Text om du ska söka i windows så kan sökbaren ta 2-3 sekunder innan den dyker upp?
Hur upplever du prestandan ?

Synd att recensionen inte kom ut igår, var sjukt sugen på välja denna som arbetslaptop men blev en XPS 15 då de inte knappt fanns recensionener på denna

Av nickhe
Skrivet av Najze:

En 16" Macbook Pro konfigurerad med 32GB ram går loss på ca 40k. Jag gillar Macbook och hade en ganska gammal senast på ett annat jobb, men det känns så otroligt överprisat när 16 > 32 GB kostar +5000 kr, svårt att motivera. Plus att ingen annan kör Mac på nya jobbet vad jag vet, så det blir svårt att få igenom oavsett. Ska man ha alla adaptrar för konferensrum och dylikt så är man uppe på 50k

Tänkte mer på 13 tummarna de presterar lika bra som i9or tydligen och speciellt inom video redigering å bildhantering. Kolla lite Youtube reviews så kommer du se va jag menar.

Av nickhe

Den nya macbook pron ? prestandan verkar grym och adobe har börjat släppa sina program dit.

https://feber.se/mac/adobe-lightroom-kommer-nu-till-arm/41908...

Av nickhe
Skrivet av VideoyGTX:

Jag vill också ha en Alfa, men rykten säger att de rostar mycket samt är dyra att äga. Jag tänkte mig en 147 eller något, en lite billigare variant som man kan ha råd med när man bor hemma och är arbetslös i coronatider:(.

Tyvärr så rostar de väldigt lätt! Synd då de är riktigt fina bilar

Tex:
https://www.youtube.com/watch?v=BheoamNAhYk

Av nickhe

Jag rullar med en Intel Nuc 7 och de funkar bra MEN jag hade jag fått göra valet igen så hade jag nog kört på en laptop.

Av nickhe
Skrivet av Gorian:

Någon som är med i svängen och vet vad man ska satsa på om man vill bygga en välfungerande budget-Hackintosh? Jag tänker mig nån Intel NUC eller nåt?

Jag kör på Intel Nuc7I5BNK, funkar finfint så hade rekommenderat!

Min nuc kostade:
1500kr för nuc
1000kr för 24gb ram
600gb för 480 GB nvme ssd
200kr för nätagg, Toshiba, Fujitsu laptop laddare passar.

Av nickhe

Kolla om du hittar någon TAM roll? det är en rolig roll Annars går de ju bli Devops ingenjör som roadmap från tekniker etc

Av nickhe

Nja de lär inte skrota OSX på Intel datorerna på minst 7-8 år. När de gäller uppdateringar så brukar Apple köra rätt så hårt på att man ska kunna uppdatera. Imac från 2009 kunde tex updateras ända fram till 2017(High sierra)

Av nickhe
Skrivet av dlq84:

Efter att ha sett många av Louis Rossmanns videor är det rätt så skrattretande att Apple klagar på intels QA.

Olika teams gör olika saker. Det är lixom inte ett team på 10 pers som designar en macbook utan några tusen...De som har hand om CPU delen eller mjukvarudelen har ju 100% inget att göra med resten av designen av moderkortet. Och jag har aldrig hört Rossman klaga över själva CPU delen...

Av nickhe
Skrivet av jOnÄTÄn:

Hur är plåten i hjulhusen bak bakom plasten? Finns den kvar?
Brukar bli stora hål vid fästskruvarna. Bränslepåfyllningsröret kan vara intressant att kontrollera också.
I alla fall på de 9-5 or jag grejat med.

Plåten bakom hundbenen är det lugnt med på båda bilarna. Finns som tur plåt att köpa ifall de börjar ge sig

Bränslepåfyllningaröret har jag aldrig stött på fel på, nivågivaren kan fastna men inte mer än så å det är rätt sällsynt

Av nickhe
Skrivet av BostonGurkan:

Jag skulle säga en Saab 9-5/9-3 kombi. Galet mycket bil för pengarna. Har inte så bra koll på dagens prisbild men äger själv en 9-5 kombi -08 2.3t som jag köpte för 4 år sedan för 29k. Har en Border collie och en Artfex-hundbur i storlek large i bakluckan. Den tar upp ca 60-70% av utrymmet dock, men har man en stor hund så är det ett måste med stor och skrammelfri bur. Saab är ju inte de mest bensinsnåla bilarna dock så om det ska pendlas långt och ofta så kanske andra alternativ är bättre.

Håller med här, Saab 9-5. Haft min 05a i 6 år å få saker som har pajat. Snuskigt billiga oxå, köpte en 04 kombi 2.3t vector för nån månad sen för 3000kr, enda felet va lite dåliga slangar å bagageluckan var i baklås men fixades med byte av cylinder

Av nickhe
Skrivet av dazelou:

Verkar kosta 4290 på cdon?

Köptes förra året

Av nickhe

Xiaomi Roborock S5 ,Köpte min på CDON för 2498kr. Värd varje krona!

https://i.imgur.com/KN1Fzkv.png

Av nickhe
Skrivet av adamddd633:

Maelstrom 120T
Vad fan är fel????

Inte direkt kända för att hålla tyvärr...Vattenkyling för 300kr får man inte de bästa komponenterna