Inlägg

Inlägg som lilu har skrivit i forumet
Av lilu

Wow.

Det vore intressant att veta vad det kostar att tillverka ett kort och hur mycket pengar som investerats i arkitekturen.

Av lilu
Skrivet av Joakim Ågren:

Vadan denna hype för denna skärm? Verkar ju vara snarlik Lenovos skärm: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5283962 som funnits ute på marknaden ett tag redan och till ungefär samma pris med samma specs.

Ja, det vore intressant att veta vad skillnaden är. Jag slog till på Lenovos skärm när den gick för 4.4k på Elgiganten för någon vecka sedan. Kändes som en vettig skärm för pengen, men det slutade med retur. Främst pga att den hade ett lätt tjutande som inte gick att ignorera. Annars var det inte mycket att klaga på. Mitt exemplar hade lite damm/smuts inne i displayen i ena hörnet, men inga döda pixlar.

En skum grej jag noterade var när jag var inne på lagom monitor test. I Inversion-testet (pixel-walk) flimrade skärmen rejält, tappade ljusstyrka och fick ljusa horisontella linjer över hela displayen.

Av lilu

Jag har också Define S och letar nytt. Av de tre chassi jag sneglar på nämns två av dem ovan (500DX och P500A), och det tredje är nya Lian Li lancool 2 mesh. Det verkar dock inte finnas att köpa i Sverige än, men såg att det går att beställa från caseking.de.

Av lilu

Ikea lack sidobord

Finns repor. Hämtas i Malmö.

Läs hela annonsen här

Av lilu
Av lilu
Skrivet av RashLeaf:

Har twilight princess HD, säljer för ett rimligt pris.

Vad anser du vara rimligt?

Av lilu

Zelda Wind Waker HD och Twilight Princess HD

Letar efter Zelda Wind Waker HD och Twilight Princess HD till Wii U.

Skriv vad ni begär för spelen!

Läs hela annonsen här

Av lilu
Skrivet av anon298854:

Jag själv klippte till på en Ryzen 9 3950X för 5900kr, är det ett dumt köp eller ska jag köra på bara för att, eller vänta på något nyare som släpps?
Kan vara kul med en helsikes massa kärnor.

Tänkte mig ett asrock x570 phantom gaming itx till den.

Riktigt bra pris ju! Det är ju en del pengar så om du hämtar ut den i butik så kontrollera böjda pins direkt vid disken. Filma när du öppnar om du får den hemskickad Jag köpte en 3700x fyndvara på webhallen nyligen som hade böjda pins. Det lustiga är att jag bad om att få kolla på den i butik. Den var helt fruktansvärt paketerad och själva cpun låg i en plastpåse som de lagt uppe på kylaren, alltså helt utan fodral i plast. Kontrollerade den lite halvstressat men tyckte inte jag såg något. Inte butikspersonalen heller. När jag kom hem och tittade i bättre ljus så insåg jag att det var böjt i två hörn. Som tur var fick jag göra en retur, kanske mest för att jag fullkomligt sprang dit och var tillbaka under 40 min från det att jag hämtade ut den.

Av lilu

Låter skumt. Borde inte Netflix servrar klappa ihop långt före det blir en belastning för hela internet?

Av lilu

Såg också många som bar på toalettpapper i affären igår. Oroliga tider... oroliga magar? Toalettrullarna går i 2k rpm.

Av lilu
Skrivet av Laxpudding:

@lilu: Vill du ta HDR-bilden steget längre kommer C9 har mer ljusflöde (700+ nits) än B9 (500+ nits) vilket ger ett övertag. Det är i alla fall ett sätt att göra lyftet från B6:n tydligare. Men om det är värt 4000 kronor till kan nog bara du avgöra. B9 är i alla fall knappast en dåligt val. Mer av det du redan har och bättre.

Tack för svar! Ja, var bara nyfiken på hur andra hade gjort i det läget. Efter flera besök till Elgiganten slutade det dock med en 65" Sony XG95. Grymt nöjd hittills. Allt såg bra ut direkt utan meck. Såklart inte samma svärta som min B6, däremot mycket mer tryck i ljuset.

Av lilu

Hade ni lagt till 4000kr för att gå upp från 65" LG B9 till C9? Min B6 kastade in handduken och jag letar ny. Har drabbats av beslutsångest.

Av lilu

Funderar över det där med degradering. Med manuell OC på min Ryzen 3600 får jag ner temperaturen runt 10 grader i load jämfört med stock settings i tex CB R20. Kör CCX0 i 4.3ghz och CCX1 i 4.2ghz på offset voltage 0.0875, vilket resulterar i ca 1.15v Cpu Core Voltage (SVI2 TFN) i load enligt hwinfo.

Stresstestade genom ett antal iterationer CB R20 följt av 4h RealBench. Vill understryka att denna OC inte är stabil i prime95 small fft med avx. Känns som extrem stress för min del. Använder datorn till gaming, programmering och surfande och har inte stött på några problem.

Testade dock att köra prime95 small fft i stock för att läsa av vcore, PPT,TDC och EDC under extrem stress. Då låg vcore på 1.29 i hwinfo. Vad jag förstår borde det vara lugnt så länge jag håller mig under det med min manuella OC, eftersom den självmant lägger sig där när FIT är enabled. Så temperatur, vcore, PPT och TDC får lägre värden än stock då jag kör manuell OC som presterar bättre. Däremot sticker EDC från 67-80 i stock till 110-115.

Så frågan är hur försiktig man bör vara med EDC?

Om jag förstått det rätt är EDC max specat till 90A för 65W TDP och 140A för 105W. Finns det någon anledning att en vanlig 3600 skulle ta mer stryk med tex EDC 110A än en 3600X?

Av lilu
Skrivet av zuru1:

Tjena,

Såg att det fanns en i7 6950X för 9K i butik (Ersättningsprodukt från tillverkaren).
Sitter redan idag på X-99 med en 5820K och tänkte att kanske detta borde blir en bra uppgradering utan att gräva djupt i plånboken (hade annars tänkte att köra på nya TR 3960X).
Vad tror ni, inte köpa 6950X och bara köra rakt på TR när det går?

Sitter med en 5820k och har också funderat över uppgraderingsmöjligheter på X99. Tycker dock 9k är alldeles för mycket för en 6950x. Då hade jag hellre kört 3900x och x570!

Av lilu
Skrivet av TKD_1337:

Tyvärr inte så för mig och många andra.

Skickades från m.sweclockers.com

Hmm, okej. Och du kollar i HiCare-appen, och inte i vanliga "Programuppdatering" under inställningar?

Av lilu
Skrivet av TheBodyLotion:

Köpte min under BF för 4990kr, riktigt grym mobil! f.d Applefanboy här

OT - Någon som vet när Android 10 kommer? Kan man tvinga uppdateringen eller är det bara att vänta på sin tur?

Det har funnits ett tag via HiCare-appen! Installerade för ett par veckor sedan på min P30.

Av lilu
Skrivet av Asterion:

Det är ett riktigt skönt tangentbord men observera att kombinationen shift+w+space är blockad, så det blir problem i vissa spel.

Av lilu
Skrivet av Razec:

Funkar inte står bara ''Your Shopping Basket is empty'' när jag lägger till den i korgen

EDIT: Verkar som den tog slut

Ah, typiskt. Det gick fort :/

Av lilu

Produkt: ASUS TUF Gaming X570-Plus
Länk: https://www.amazon.de/gp/product/B07TNSYXXV/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
Kategori: Moderkort
Prisjakt:
Pris: 1586kr

För er som missade Inets fina deal på ASUS TUF Gaming X570-Plus så finns det för 1586kr inkl frakt från amazon.de (klicka i voucher).

Av lilu
Skrivet av Skalman1337:

Tack för tipsen! Ringde in precis till uppsägningsavdelningen och fick billigare.
Tidigare haft 100/100 för 429kr och fick nu valfri hastighet (100, 250, 500) för 349kr.

Hon argumenterade mycket för att jag inte skulle säga upp abonnemanget så dit vill de knappast gå.

Behövde du binda dig 1 år för det priset?