Inlägg

Inlägg som xeRoos har skrivit i forumet

@Zippeer: Ytterligare en fråga!

Kebabtallrik: Ris/Pommes?

Är det ett bra hak så säger jag ris alla gånger. Kens i Uppsala gör en grym tallrik med ris!

Skrivet av Stefflo:

Om det där var en bild på en SKITIG bil så heter jag Lars-Gunnar Björklund. Känns som du är värre än min mamma som kört sin bil 500 mil på fem år och tvättat den fler gånger än vad jag gjort som kör mellan 3000-4000 mil per år.

Haha, men på övre bilden är den rätt så skitig. Man vill ju hålla sin bil så fin som möjligt Under sommaren blir det en hel del underhållstvätt.

@Pooslice: Nu har jag inte läst igenom vad alla skrivit. Men en ISP kan inte kräva en kund betalt för en tjänst de inte kunnat leverera (punkt).

Enklast är om du ber dem skjuta på datumet när tjänsten ska gälla. Om de vägrar så är det bara att ångra skiten.

@Flygman: Handen i handsken med RS4-fälg på B7:an

Tjuvstartade lite jag med, dock bara provmontering av mina 20" på nya bilen. Måste lackas om och få nya däck.

A4 B8 2.0 TFSI -09 (Skitig som fan nu dock, bjuder på en sommarbild som kompensation):

A4 2.0TFSI -09. 26 år, västernorrland. Betalar drygt 600:-/mån för helförsäkring hos Länsförsäkringar.

Spelade senast Munchkin. Riktigt roligt spel som passar de flesta (med lite humor)

Skrivet av Belzader:

@Bluefinger:
Om inte routern från ComHem varit avstängd i minst några timmar innan du bryggade den och kopplade in ASUS routern, så kan det bero på att den inte för någon IP-adress pga. din ISP har MAC låst.
Stäng av den och dra ut alla kablar i såfall och vänta minst några timmar och koppla sedan in allt igen och prova igen.

Detta bör inte vara fallet. Vad jag vet får man fyra IP-adresser från Comhem och har man inte haft modemet bryggat bör man bara allokerat en av dessa.

Skrivet av Zoxx0:

Ursäkta om jag är lat men det där klippet är 40 minuter långt och han har typ 500 högtalare. Vet du vart i klippet han diskuterar just bakre högtalare nära väggen?
Kommer säkert titta på hela vad det lider men inte just nu.

Om det är det han snackar om runt 1:04 så kommer jag aldrig få igenom det hos tjejen tyvärr.

Skulle rekommendera att kika på hela, då han kommer med vettig info. TL;DW: Lägg högtalarna på golvet mot väggen, alt lägg dem på något för att få upp dem lite. På så sätt slipper du göra hål i väggarna/taket, samt att du får större ljudspridning. Kika från 20.00 - 23.00.

Edit: har själv gjort detta med små "Atmos"-högtalare från Onkyo

Skrivet av Zoxx0:

OK. Jo jag har det väldigt lämpligt möblerat, enda negativa är att sittplatser är nära bakre väggen vilket gör att de bakre högtalarna är nära åt sidorna. Annars perfekt kubformad plats.

Har du möjlighet att ge ett exempel på ett paket du skulle rekommendera i en lägre prisklass? Inkl takhögtalare.

Som svar på problemet att du har kort avstånd mellan soffa och vägg: https://www.youtube.com/watch?v=Cz2gCFfo2Ho&t=0s

Skrivet av Wip3:

Nu killgissar jag rätt så hårt, men man får ju inte ställa saker i trapphus pga. brandrisk samt att det inte får stå något i vägen för just brandmän som måste komma fram obehindrat?

Men som andra säger, prata med henne och hjälper inte det så kontakta hyresvärden?

Helt rätt! Sitter med i styrelsen inom min förening och som standard ska alla allmänna utrymmen inom fastigheten/fastigheterna ha fri passage, pga. brandrisk, samt framkomlighet för utryckningspersonal och liknande.

Hygienaspekten är såklart viktig den med. Kommer inte ihåg exakt vad som står i våra stadgar, men vi är rätt hårda med att trapphus/allmänna utrymmen ska vara städade och att det inte ska finnas prylar ivägen. Självklart får man ställa saker tillfälligt, men inte längre perioder. Lite fingertopps-känsla på det.

@Wingerlito: Vet inte hur Magnin switchar mellan RCA/3.5mm-jacken, men borde det inte gå att koppla dina högtalare med en 3.5mm -> RCA-adapter mot "RCA OUT"?

Flera enheter switchar då mellan 3.5mm-jacket och RCA genom att du får koppla i/ur 3.5mm-porten.

@emilakered: Alla frukt-"soppor" är rent krasst Smoothie(?)

@AndersW01: Tja, ingen expert men det skadar ju inte att testa! Vet inte hur de levererar TV-tjänsten om det är via unicast ("internet"-trafik) eller om det går på multicast (standard IP TV-trafik). Kanske routern som inte pallar unicasten från alla prylar du har i nätverket + tv-boxen? Bara en tanke.

Edit: Om det fortsätter strula så kanske det är värt att se på comhems alternativ? Det är väl samma box i princip? Vad jag vet är den ren IPTV-box som går via multicast. Lyckades få den att funka med morsans Asusrouter genom att styra VLANet för IPTV genom en viss lan-port.

@AndersW01: Borde väl även gå att koppla boxen direkt till fiberkonvertern, för att utesluta prylarna mellan den och boxen?

Skrivet av outbox:

Tack för snabba svar.
Behöver inte vara mekaniskt. Mitt krav att det är relativt tyst.
De flesta mekaniska låter väl en del?

Åk till en butik och smattra på tangenterna så märker du.

@outbox: Vill du ha mekaniska brytare, men ändå en relativt tyst upplevelse så slår jag ett slag för svarta cherry-brytare. Tycker att de är någorlunda tysta, om man jämför med röda eller bruna.

För att få en känsla för hur högt de låter, samt hur de känns är det bäst om du besöker butik där du kan klämma och känna.

@versions: Med tanke på att personen i fråga fortfarande har kvar en 5S, låter det som att denne inte byter telefon rätt ofta. Är det inte då värt att ta den senaste, men billigaste av de senaste modellerna?

Tar man den via Halebop ex. får man rätt fin rabatt om man binder sitt abonnemang på 24 mån.

iPhone 11 är det jag rekommenderat min mor som också är fast i Apple-träsket och tycker att hennes iPhone SE börjar bli gammal (hon har både Macbook Pro av äldre modell, samt iPad av nyare modell).

iPhone 8 är väl en bra rekommendation, men två generationer äldre än 11:an. Vilket gör att den fasas ut snabbare, med tanke på att Apple brukar sluta skicka uppdateringar till äldre modeller.

@Jane Roe: Vilken processor ska moderkortet kombineras med och ska processorn överklockas?

Med tanke på att du skriver att det är ett budget-bygge hade jag kört på B450, då antar jag även att det är en av de billigare 3000 serie-processorerna som kommer att användas(?).

Edit: Exempelvis detta ska vara vettigt.

Skrivet av macce601:

Ja Plantation Pineapple var överraskande god. Har gjort av med två flaskor

Don Papa har jag inte provat än, har hört från andra att den inte skulle va någon hit.
Men det får man väl testa själv för å se.

Intressant! Kommer definitivt köpa en flaska för att prova själv, var inte allt för farlig prislapp. Dock har jag beställt hem två flaskor Hernö Blackcurrant nu, så får avvakta lite med spritinköp

Skrivet av Laxpudding:

Faktiskt precis just nu Plantation XO 20th anniversary Barbados Rum. Föredrar små mängder i liten glaskupa.

Tror att många har missat rom på kvalitetsnivå och tyvärr tänker på det som groggsprit. Var just själv sådan i många år.

Kan inte göra annat än att hålla med, riktigt bra rom för ett ok pris. Min favorit som alltid står hemma just nu är Plantation Pineapple, annars är deras Trinidad också väldigt trevlig.

Tror många missat detta faktiskt. Bjuder ofta folk på rom, speciellt de som säger att "de inte dricker rom". Många blir överraskade över hur gott det faktiskt är när det inte är Morgan

Såg att Bolla, i min by, tagit in en ny rom: Don Papa. Någon som testat?

Edit: Off topic, men vill även passa på att tipsa alla om Hernö Blackcurrant nu när den äntligen kommit i lager igen. Man får vara snabb, finns enbart i begränsad upplaga (3500 flaskor vid släpp), kommer dock oftast tillbaka året därpå kring augusti/oktober.