Inlägg

Inlägg som LemurenSwe har skrivit i forumet
Av LemurenSwe

Är väl klart du har ett val, det är väl bara att inte vara kund hos Telia. Inte precis som att dom tvingar dig att vara kund.

Av LemurenSwe
Skrivet av J4N50N:

Hur gör ni med plastpåsar? Idag tog rullen slut som man fick med Anova vakummaskinen och behöver nu köpa en ny, men det finns oändligt många alternativ. Vad har ni köpt som dessutom är prisvärt? Är det Amazon.se som gäller eller finns det något annat?

//Emil

Biltema har rullar.

Av LemurenSwe

Användare: @darrenj
Typ av affär: Jag fick, han skänkte
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: Vattenblock

Positivt:
Reko snubbe!

Negativt:
-

Slutbetyg: 5/5

Av LemurenSwe

Har ett gäng SFF-8087 till SATA (x4)

Av LemurenSwe

Vattenblock till AM4

Söker ett vattenblock passande AM4 för att kyla min 5800X. Söker främst ett Heatkiller IV Pro men har du ett annat block så kan det vara intressant det med. Har ett EK Supremacy sen tidigare så ett AM4 Mounting kit till denna är också av intresse.

Läs hela annonsen här

Av LemurenSwe

Krav på hotswap?

Av LemurenSwe

Centrala Örebro? Har en polare som ev kan hämta grejorna.

Av LemurenSwe

Börjar på 8000kr. Bor också i Haninge så avhämtning.

Av LemurenSwe
Skrivet av Wheezymoon:

Någon som fått den billiga webkameran att fungera ihop med octoprint och kan dela inställningar?

Japp, men jag kör Ubuntu 20.04 med octoprint och inte raspbian.

Av LemurenSwe
Skrivet av Seziuo:

Testa Kamera-appen i Windows 10 så är det 1080p 30fps

Kör LTSB så har inte de inbyggda apparna, men verkar vara ett problem med drivrutinen. Dock så är det inte FHD oavsett, utan endast HD uppskalat till FHD. Detta framgår av dokumentet som kom med kameran där det står;

Citat:

1280x720 / (extension 1920x1080)

https://i.imgur.com/a2iWST3.jpg

1920x1080 nedskalat till 1280x720 i PS. Finns även en bild där 1280x720 är uppskalat till 1920x1080 här:
https://imgur.com/a/Lic5MtC

Av LemurenSwe
Skrivet av rotkiv42:

Nvidia brodcast rapporterar den som 1080p@30Hz, skärpan ser typ ut att stämma med det också, är åtminstone betydligt bättre än 480p.

Öppnar jag min i vlc så renderar den bilden som 640*480.

Av LemurenSwe
Skrivet av Json_81:

Fick hem idag, testade snabbt och helt klart värt pengarna

Nöjd med att det var 640x480 och inte FHD som utlovat?

Av LemurenSwe

Användare: @Leeijo
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Avh+Swish
Produkt: Datordelar
Positivt:
Enkel att göra upp affär med, Leeijo såg till att allt var förberett och packat så att affären kunde genomföras på smittsäkert sätt.
Hade glömt I/O Shielden, men den skulle Leeijo posta så allt lungt.

Slutbetyg: 5/5

Av LemurenSwe

PMa mig så kan vi snacka ikväll.

Av LemurenSwe

Jag har en, finns i Stockholm.

Av LemurenSwe

Rails med till supermicro-chassit?

Av LemurenSwe

Är det den tubformade nvidia shield?

Av LemurenSwe

Användare: @Eckelhesten
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Swish + Frakt
Produkt: 7700K

Swishade betalning för en 7700k som Eckelhesten sålde. Han skulle stå för frakten. 2021-01-13 så säger Eckelhesten att han skickat CPUn. Jag frågar efter spårningsnummer varpå jag får svaret att han postat den som brev. Problematiskt anser jag, då jag sedan tidigare haft problem med att postnord slarvat bort både spårbara och icke spårbara försändelser. Jag meddelar detsamma till Eckelhesten

2021-01-29 påtalar jag för Eckelhesten att jag inte fått någon försändelse. Han säger att jag ska prata med min lokala terminal så dom får "gå igenom sina korgar". Eckelhesten har inte lagt fram några som helst bevis för att han faktiskt har postat CPUn, vidare anser han inte att han har något som helst ansvar i en eventuell förlust hos Postnord - trots att han (om han nu skickat CPUn) valt att skicka den utan någon som helst spårning.

I min mening så handlar det om bedrägeri eller vårdslöshet från Eckelhesten i val av transportjänst. Oavsett kan jag inte rekommendera någon att göra distansaffärer med honom.

Slutbetyg: 0 / 5

Av LemurenSwe
Skrivet av EyeNEye:

Den där disken verkar ju lämna en hel del att önska när det kommer till dataintegritet. Läst flera som försökt migrera över data till den, varpå den blivit väldigt väldigt varm för att sedan börja tappa data/få korruperad data.

Funkar säkert fingemang till saker man kan ersätta så som spelfiler etc, men jag hade dragit mig för att lagra något annat på denna.

Av LemurenSwe

Användare: @CrüeHead
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Swish + frakt
Produkt: Supermicro SC846
Positivt:

  • Relativt välpackat

Negativt:

  • Ovilja att lösa den situation som via hans handlande innebar en avsevärd merkostnad för mig.

Det är ju tur att de flesta affärer går som man tänkt, detta är inte en av dom.
Jag kontaktade CrüeHead då trådskaparen i denna köpesannons inte var intresserad av det CrüeHead sålde.
Vi kom överens om att jag skulle betala av CrüeHead efterfrågat pris för produkten (vi kom överens om att han skulle inkludera två kablar i priset) och att den skulle skickas. Eftersom chassit väger en del och de flesta tjänster som riktar sig till privatpersoner har ett maxtak på 20kg och/eller är svindyra så erbjöd jag mig att ordna med fraktuppdraget. Det var inga problem förutsatt att upphämtning skulle ske hos CrüeHead eller att han skulle lämna in paketet hos Postnord.

För att jag skulle kunna ordna med frakthandlingar så efterfrågade jag vikt och mått på paketet, något som CrüeHead tillhandahöll. Av CrüeHead angiven vikt var 30kg.
Jag bokade då med den mest lämpade frakttjänsten för gods upp till 30kg och mailade CrüeHead frakthandlingarna. Jag poängterade att paketet inte får väga över 30kg, varpå CrüeHead meddelade åter att paketet med deras våg vägde 29,6kg. Inga problem alltså för den frakttjänst jag valt och bokat. Hade CrüeHead i detta läge meddelat annat så hade jag helt enkelt bokat ett nytt fraktuppdrag.

Det går några dagar och paketet hämtas upp på en Onsdag precis som vi avtalat. Vid leverans så upptäcker jag att Schenker (som vi skickat med) behövt skapa nya frakthandlingar då paketet inte vägde 29,6kg, utan 32kg.

Jag informerar CrüeHead om detta och att jag återkommer gällande detta, då då jag var av uppfattningen att det var fair att han stod för den merkostnaden hans egna slapphet gällande vägning inneburit. Att hans våg skulle ha en felmariginal på 8% känns nämligen inte rimligt.

Återkommer idag att jag av Schenker blivit debiterad en merkostnad om 550kr inkl moms.
CrüeHead återkommer att han inte avser stå för någon merkostnad och anser att felet är mitt och att jag "snålade in på frakten med 4hg".

Mailväxling fram och tillbaka varpå vi vidhåller våra egna ståndpunkter.
Här är vi nu, jag 550kr fattigare än tänkt på grund av vad jag anser är CrüeHeads misstag/slapphet etc. Jag är av uppfattningen att en våg 2021 inte skall ha en felmariginal på 8%, även om det inte hjälper mig nu. Jag hade förväntat mig mer av en veteran av detta forum som CrüeHead.

Blir en av fem pga att det var förhållandevis bra packat, även om produkten ådrog sig viss skada (gick att laga).
På grund av CrüeHeads ovilja att lösa en situation som uppkommit (där vi uppenbarligen har olika åsikt om vem som bär ansvaret) så kan jag tyvärr inte rekommendera någon att göra affärer med CrüeHead.

Underlag till ovan:
https://imgur.com/a/wRyonJ0

Slutbetyg: 0/5

Edit:
Inser även att jag fått annan vara än jag köpt av CrüeHead. I PM så skrev CrüeHead att cassit hade ett bakplan av modell BPN-SAS2-846EL2. I chassit sitter dock ett BPN-SAS2-846EL1, alltså ett bakplan med endast en expander. (Då ingen möjlighet att använda failover så som jag tänkt).

Edit2:
Här sjunker betyget till 0. Jag har varit i kontakt med CrüeHead där han själv meddelar att han skickat mig ett chassi med annat bakplan än vad som utlovades. CrüeHead har erbjudit att ta chassit åter men att han inte kommer att ersätta mig de omkostnader det skulle innebära mig (drygt 1000kr inkl moms). Jag har erbjudit CrüeHead att lösa tvisten genom ett mindre prisavdrag om drygt 500kr, något CrüeHead tackat nej till.
Lagen är tydlig på denna punkten, vad som marknadsförs/kommuniceras av säljaren före köpet skall stämma överens med vad som sedan levereras.
Köparen har rätt till skadestånd vid hävning, men har även möjlighet att kräva omleverans eller prisavdrag.

Trots detta så anser CrüeHead att detta inte kan lösas utan att blanda in tingsrätt, vilket är vart det barkar åt just nu - tyvärr.

Jag har aldrig genom mina år på SweClockers samt andra nätforum/Tradera/Blocket etc. stött på en säljare som varit så motvillig att lösa situationen.

https://i.imgur.com/yyNNxS6.png