Inlägg

Inlägg som saturday_sun har skrivit i forumet
Av saturday_sun
Skrivet av anon5930:

Ett gammalt USB-anslutet ADSL-modem från D-Link är nog det första jag kan komma på. Instabil, USB-porten hade en förmåga att glappa, drivrutinerna var urusla och man behövde även ställa in olika värden för att ens få någon anslutning. Usch.

Eftersom en del även nämner mjukvara så ligger Solidworks 2007 (extremt instabil 3D CAD-mjukvara) och min banks säkerhetsmjukvara som inte fungerade speciellt bra, då jag under XP- och tidig Vista-era primärt körde Linuxdistros, bra till.

900-modellen var ju i det närmaste ett mästerverk jämfört med Eee 4G:

http://www.tvfilmprops.co.uk/userdata/PRODPIC-1726.jpg

http://mcdn01.gittigidiyor.net/6786/tn70/67868220_tn70_0.jpg

Skärm på 7" med den smått oanvändbara upplösningen 800x480 var ingen höjdare. Prestandan var ändå rätt fin i den, storleken riktigt underbar för mobilt bruk, tangentbordet smått men fungerade som förväntat. Trist batteritid samt ganska hög värme är vad som gjort att min blivit liggandes på en hylla inför något slags projekt. Allt som allt så tycker jag inte att den riktigt platsar i tråden även om senare modeller blev betydligt bättre.

Jo jag vet, Asus EEE 700 ska man inte ens tala om. Men jag hade ingen sådan själv, även om jag var sugen direkt när den kom
900:an har jag kvar i en låda någonstans, den kanske blir kult om några år?

Av saturday_sun

Använder nog hellre min Macbook 2009 än den där...

Av saturday_sun

Search Protect och Conduit fick jag när jag installerade ett freeware-program. Jag missade att bocka ur rutan att jag ville utnyttja "erbjudandet" om detta program, och plötsligt hade jag ett helvete med nya startsidor i webbläsarna m.m.

Av saturday_sun

Asus EEE PC 900 hade man ju egentligen både kunnat ha och mista. Vilken skräpdator det var, så här i efterhand.

Av saturday_sun

Jag spelade med GoS (Grumpy Old Swedes) för längesen. Minns att det var ett trevligt gäng. Tror de är aktiva fortfarande. Men du måste vara lite till åren kommen.

http://forum.grumpyoldswedes.se/

Av saturday_sun
Skrivet av yusuke40:

Varför har den logan då och kan man inte använda den som kreditkort?

Enligt NORDEA så kallar dem det för Bankkort med VISA

Här får du Nordeas information om ditt kort.

http://www.nordea.se/Privat/Vardagstj%C3%A4nster/Kort+alla+v%...

Bankerna brukar ha särskilda kort med kredit. Men ett kreditkort kan också vara anslutet till Visa.

Nordea har MasterCard på sina kreditkort:

http://www.nordea.se/Privat/Vardagstj%C3%A4nster/Kort+alla+v%...

Av saturday_sun

Googlade och hittade:
http://www.visa.se/om-visa/vad-vi-gor

Gick in på Wikipedia och hittade:
http://sv.wikipedia.org/wiki/VISA

Tog en halv minut.

Av saturday_sun

Hade en Pentium III 666MHz minns jag i alla fall.. Blandar ihop det mesta. Men sedan hade jag en Sempron (2800+), GeForce 6200, samt 1 GB RAM. Det som min studentbudget tillät med andra ord.

Av saturday_sun

Quantum-hårddiskar <3

Av saturday_sun

Finns en hel del guider om man söker via Google.
Testa dessa:
http://malwaretips.com/blogs/blockandsurf-virus-removal/
http://www.antivirus-blog.com/removal-guides/remove-blockands...

EDIT: Kräver att man samtidigt installerar någon form av antivirus-program.

Om man inte tar bort alla komponenterna så kommer de tillbaka, det är poängen med dem - att vara överjävliga. Serachprotect kan man ta bort manuellt tror jag, se till att avinstallera det och plocka bort allt som har med det att göra i dina webbläsare.

Av saturday_sun

Verkligen synd på en så fin dator. Men saker och ting varar inte för evigt.

Av saturday_sun

I min Prodigy har jag Corsair H80i (kyler en i5 4670k) i toppen (över moderkortet) som hämtar luft utifrån med push/pull. En 230 mm i fronten (som blåser in såklart) och en 140 där bak (som blåser ut). Väldigt stabila temps, men jag överklockar inte så mycket just nu (4.0-4.2 GHz).

Av saturday_sun

Vissa saker går ju att få fram via Battleloggen, man kan ju uppge ort och land för Leader board-ändamål, du har inte gjort det? Använder du ditt nick in-game också i andra sammanhang?

Av saturday_sun

BF4 är mer av allt liksom. Men BF3 har en del kul grejer som Gun Game, som inte finns i BF4 (men som kanske kommer?).

Av saturday_sun

En SSD är nog perfekt för din mamma. T.o.m. en gammal Athlon X2 eller Core2Duo känns rappare med operativet på en SSD.

Av saturday_sun
Skrivet av inze:

Vore intressant att veta hur många av er som säger att ett barn inte behöver/ska ha en mobiltelefon som själva har barn. Eller om ni ens vet hur världen ser ut numera. Kan ju säga som så att i 6:e klass har i princip alla en smartphone (huvudsakligen iPhone verkar det som). Så att många i 8-årsåldern börjar ha en egen telefon är nog inte alls något ovanligt.

Att som någon föreslå en personsökare, låter ju om något som ett råd från stenåldern. Finns sådana ens att köpa längre (och i så fall vad kostar de i förhållande till en mobiltelefon).

Så beroende på vad barnen önskar/vill ha/behöver så antingen en sån där 99 kronors telefon som länkats till tidigare och sedan lämpligt kontantkort till den. Beroende på vad föräldrar ha kan det ju löna sig att ha samma operatör för billigare samtal (ibland).

Är det aktuellt med en smartphone duger billigaste bra. Man kan göra det mesta även med en sån och då behöver man ju inte heller vara så ängslig över att den ska gå sönder som om man slängt ut tusenlappar eller mer.
Med tanke på att man behöver lite surf om man har en smartphone när man inte är hemma (då kopplar man väl normalt upp sig på befintligt wifi-nät) så är Telias erbjudande där man får med ett års surf (0,5 GB/mån) vid köp av en Sony Xperia E1 bland det bättre.
Annars finns det alltid nån liten Samsung för ca 500-lappen.

Jag har barn och jag är inte den enda föräldern kan jag lova, som tycker att det problematiskt med telefoner till barn (0-15 år). På många skolor är det idag mobilförbud för ungarna kan helt enkelt inte hantera tekniken (då menar jag inte att de inte kan hantera telefonen). Så ser världen ut.
(Det finns dessutom vuxna människor som också borde tänka över sina mobilvanor.)

Men jag delar ditt råd, en enkel kontantkortstelefon passar nog utmärkt. Många har inte längre fasta telefoner, så barnen kan kanske inte låna telefonen hemma hos kompisen.

Av saturday_sun

Jag har använt Corsairs VX (450, 550), CX (430), GS (600), och TX (650). Är väl bara CX som jag blivit besviken på. Använder fortfarande samtliga enheter i olika datorer, inget som har havererat än. Använder ett GS 600W i min speldator, ett Corsair-agg som inte är det bästa, men som jag inte har haft några problem med (än). Det har väl bara blivit så att jag fortsatt köpa Corsair eftersom jag tycker att priset och vad man får pengarna har varit rimligt.

Av saturday_sun

Köpte en köksassistent för 199... tidigare pris 2100.. lol?

Av saturday_sun

Varför Sandy Bridge? Galleriet är från 2014?

EDIT: OK, du har jobbat med den sedan 2012.

Av saturday_sun

Jag kyler min 4670k med en Corsair h80i (vattenkylning). Medföljande fläktar låter en del, men om man byter kan man få riktigt skaplig ljudnivå. Pumpen hörs inte.