Inlägg

Inlägg som Emaku har skrivit i forumet
Av Emaku
Skrivet av cruppo:

röstade på Reinfeldt, men efter hans uttalande att han skulle hämnas på de som röstade in SD 2010 efter uppgörelsen med mp gjorde han Sverige till världens socialbyrå.

Så jag kommer aldrig under hela mitt liv rösta på moderater mer.

Det låter mer som om du missbedömde Reinfeldt än att du bytt politisk åsikt. Att gissa hur politiska ledare kommer agera efter de fått makten är mycket svårt och man kan inte direkt gå på vad de lovar innan.

Obama var en civil rights attorney innan han blev president och många röstade på honom med antagandet att han skulle städa upp i administrationen och göra sig av med the patriot act och slimma ner massövervakningen. Obama utlovade den "most transparent administration ever" men efter han fick makten så har fler visselblåsare åtalats under espionage act of 1917 än alla tidigare administrationer tillsammans. The was on terror rullar vidare fast med drone strikes i stället för soldater. Det är möjligt att Obama verkligen hade för avsikt att genomföra de förändringarna han lovade men att lova något att faktiskt få det gjort är olika saker.

Av Emaku
Skrivet av nils45:

Är en super super noob på dark souls, men har nu spelat några timmar, och har level 110 på min karaktär, detta enbart mest på grund av att jag skaffar mig många souls genom att hjälpa folk att döda The Dancer of the Boreal Valley, 45,000 souls för varje gång ungefär :P. Men hur gör man för att få starkare vapen, så vapen gör mer skada? Bossarna jag håller på med nu skulle ta 2h att döda med mina klena svärd, är det reinforce weapons och infusion som gäller?

Några timmar? Om vi antar att du var level 65 när du kom till dancer första gången, vilket är normalt om du inte tog genvägen i början, så måste du besegrat dancer 48 ggr för att få nog souls att gå från level 65 till 110.

Av Emaku
Skrivet av serverfel:

Varför är inte star trek sci-fi?

Posten du citerar säger att star wars inte är sci-fi.

Jag klassar inte heller star wars som sci-fi eftersom storyn inte har något att göra med "science". Star wars kunde utspelas i vilken tidsålder som helst. En av reglerna Gene Roddenberry hade med star trek var att varje story måste vara unik för sci-fi åldern. T.ex. det populära avsnittet the measure of a man (tng 2x09) går ut på en debat om Data är levande eller inte. Avsnittet tar upp det filosofiska kropp själ problemet inom medvetandefilosofi och den storyn kunde inte berättats i någon annan tv serie som utspelas i nutid eller dåtid. Efter Roddenberrys död tog andra över och de hade inte samma regler tyvärr.

Temat i star wars är alltid kampen mellan det goda och onda. Alla karaktärer klassas som antingen goda eller onda och övergången därmellan är en viktig del av handlingen. Det är typiskt för klassisk fantasy så jag vill påstå att star wars är fantasy som utspelar i rymden. Inte science fiction.

Av Emaku

Jag vill börja med att säga att bara för att ett spel var det bästa man har spelat betyder det inte att spelet fortfarande är bra. Min favorit tv-serie genom tiderna är troligen Macgyver men det är för att jag var 10 år när jag såg den. Macgyver serien har inte åldrats väl och framstår bara som larvig om jag tittar på den nu.

Det första spelet jag spelade var legend of zelda till nes hos en barnvakt. Några år senare fick jag en egen nes precis som alla andra 80-tals kids. I mitten av 90-talet fick jag min fösta PC och började spela gamla DOS spel. Det jag fastnade mest för var inte spelen till PC utan emulatorerna. Jag spelade igenom nästan allt i 8 och 16-bit som det fanns emulator för. Det var den gyllene åldern för jrpg och jag spelade alla. Det är svårt att välja min absoluta favorit, troligen Chrono Trigger till snes.

På högstadiet spenderade jag mina surt förvärvade pengar på en N64. Det var ingen dålig konsol men tyvärr var PS1 bättre. Jag spelade Metal Gear Solid hos en kompis och blev förförd av det militäriska technobabblet. MGS kändes som det första spelat för vuxna medan N64 fortfarande var en konsol för barn. Nu i efterhand känns det nästan pinsamt att jag gillade MGS så mycket för det är inte ett spel för vuxna, snarare ett spel för tonåringar med militär fetisch. PS1 var också kungen av jrpg och jag spelade så många jag kunde. Final Fantasy 7 var troligen spelat jag hade mest kul med i den eran.

I nästa generation skaffade jag en PS2 men jag spelade inte så mycket innan jag började på universitet. Efter det hade jag varken tid eller råd att köpa spel. Många år senare impulsköpte jag en PS3 och har spelat de flesta storspelen sedan dess. Tyvärr tycker jag att moderna spel har stagnerat och det var länge sedan jag spelade något storspel jag tycker var nyskapande. Favoriterna i den moderna eran måste vara Demon/Dark Souls. Spel som både var utmanande och nyskapande när de kom.

Av Emaku

DS3 är ungefär som de tidigare spelen i svårighetsgrad. Leveldesignen har en lite mer jämn svårighetsgrad jämfört med de tidigare spelen. Det finns inga archers of anor londo liknande bromsklossar i leveldesignen. Bossarna är relativt enkla i början av spelet men blir svårare mot slutet. Tutorial bossen i DS3 är en riktig boss som måste besegras med skicklighet. Den är ungefär lika svår som Taurus demon i DS1. Många nya spelare tycks ha problem med det. Jag har sett reviews som "sämsta spelet någonsin, kan inte besegra första bossen" och liknande.

Som alla souls spelen är DS3 så svårt som man gör det. Har man problem finns det nästan alltid friendly co-op om man behöver.

Av Emaku

Jag vet inte om något laglig lösnings. Möjligt att du kan hitta någon olaglig pryl från alibaba eller liknande. All licensfria kanaler under 1G är kraftigt begränsade när det gäller tillåten signalstyrka och bandbredd eller kräver licens.

Jag har sett folk som använder ett vanlig 2,4GHz wifi kort kopplat till frequency converter. Då kan man använda vanlig wifi på vilken frekvens man vill men det är så klart inte lagligt. För några år sedan var det ett gäng "hackers" som försökte marknadsföra en produkt de kallade ProxyHam som funkade på det viset. De stoppades innan de kunde sälja några enheter. Ett smartare sätt är annars att använda en USRP eller bladeRF och sänd med spread spectrum modulering på låg frekvens. Då döljs signalen under noise floor så det är svårt att se signalen om man inte specifikt letar efter den. Men USRP och bladeRF är inte direkt billiga och det krävs mycket kunskap om signalbehandling så det är inte någon realistisk lösning.

Av Emaku
Skrivet av nidnus:

Är det något jag missar? Hittills har inte ens grafiken varit speciellt imponerande (PS4).

Vilken starklass valde du? Om du kör med deprived föreslår jag att du testar en annan klass.

Av Emaku

Jag har handlat nästan all min mat på mathem.se det senaste halvåret efter jag blev tipsad om att de levererar till där jag bor. Jag handlade tidigare på ett ICA nära eller ett COOP nära. Om man jämför pris vara för vara är mathem något dyrare men dom har mycket större utbud inklusive lågprismärken och rabatterade bigpacks som inte finns där jag handlade innan. Övarlag tror jag att jag sparar pengar genom att handla på mathem.

Man får att SMS dagen då leveransen sker med tid. Om man är flexibel med tiden är frakten nästan gratis. Leveranssnubben bär in kassarna över tröskeln och så får man signera av på en mobilapp de har. De skickar med gratisvaror och smakprov i nästan varje leverans. Det är lite som Inets pingvinstänger. Det känns som om man får något gratis men man betalar för det ändå i slutändan.

Av Emaku

Vilken typ av grafikkort har datorn? Jag googlar på modellnamnet men får olika svar. Kanske finns flera olika typer av modellen? I vilket fall brukar flimrande orsakas av buggar i grafikkortsdrivrutinerna. Med intel drivrutinerna får jag grafikbuggar med den nya SNA accelerationen om jag använder option "TearFree". Den gamla UXA accelerationen funkar bättre och har som default ingen tearing. En titt i xorg loggen vore bra för att se vilka inställningar som används. Loggen brukar ligga i /var/log/Xorg.0.log
Om du använder compositing prova att stänga av det. Det kan vara buggar i composite managern eller mer troligt en bugg i grafikkortsdrivrutinerna som bara triggars när compositing är påslaget.

Att CPU fläkten går för fullt kan bero på att något program har kraschat och använder all cpu. Kolla en systemövervakare. Om datorn är gammal kan fläkten vara full av damm.

Av Emaku

Innan du tar dig an cleric beast borde du byta ut din starting armor till något bättre. Det finns en hunter set i en dold del av första arean eller så kan du köpa den av bath messengers i hunters dream. Jag rekommenderar också att du hämta saw spear vapnet i fösta arean och använder den mot cleric beast. Saw spear gör serrated dammage i båda transformerings mode och cleric beast är svag mot serrated dammage. Cleric beast likt de flesta varulvslika fiender är svag mot eld så använd molotov om du har. Om du spelat dark souls så vill du troligen spela defensivt och bara attackera när du har en öppning men i bloodborne bör man vara mer aggressiv. Om du attackerar cleric beast flera gånger snabbt gör den en stagger animering och är öppen för fler attacker.

Cleric beast är optional. Du kan fortsätta utforska fösta arean för att hitta den första riktiga bossen. Den bossen är i min mening mycket svårare än cleric beast och man får bra items om man besegrar cleric beast så gör det först. Här är en lista på saker man får om man besegrar cleric beast. http://bloodborne.wiki.fextralife.com/Sword+Hunter+Badge

Av Emaku
Av Emaku
Skrivet av 7487:

Satt precis och surfade runt lite här på sweclockers, när jag skulle läsa en artikel så fick jag upp detta:

Jag har inte sett meddelandet innan men om jag aktiverar javascript på sweclocker får jag också meddelandet. Sweclockers huvudsida har en "adblock" variabel som är satt till true. De scripten som laddar ads sätter den till false om de laddas korrekt. Sen är det något annat script på huvudsidan som kollar variabeln och visar meddelandet. Använd noscript så kan du läsa alla artiklar utan att stänga av adblockers, plus att sidor laddar snabbare och risken för exploits är mindre. Win-win.

Till sweclockers:
Om ni vill att användare som mig ska se ads måste ni göra följande. Sluta inkludera ads och annan skit från tredje part. Ingen sifomedia, adtechus eller liknade. Jag kommer blockera all tredjepartsreklam för reklamföretag går inte lita på. Det händer ganska ofta att reklambanners levererar malware och så got som alla övervakar användarna. Även om ni personligen garanterar att era samarbetspartners är reko grabbar kommer jag ändå blocka tredjepartsreklamen. Om ni ska ha reklam så måste den komma enbart från era egna servrar.

flashback.org gör redan det för de tar sina användares integritet på allvar. Eftersom deras samarbetspartners inte kan spionera eller distributera malware så är de inte villiga att betala lika mycket för reklamen och det är svårare att hitta samarbetspartners. Samma problem skulle också gälla sweclockers men om ni vill att jag ska se reklamen har ni inget annat val.

Om ni hostar reklamen själva så välj path namn som inte går att blockera med ett enkelt regexp. Nästan all er reklam blockeras just nu med *.com/js/ad.*
Om reklamen och övrigt innehåll inte går att särskilja med regexp är det mer jobb att blockera den. Speciellt om ni byter path namn med jämna mellanrum. Jag skulle i så fall inte orka bry mig om att blockera den.

Av Emaku
Skrivet av cfw:

Midori marknadsför sig som ett lättviktigt alternativ: http://midori-browser.org/. De kör med webkit för rendering så borde rendera sidor korrekt och bra.

Att använda nischade browsers är något jag avråder ifrån. Det är så svårt att bygga browsers nu för tiden att bara stora företag och organisationer kan göra det. Även om man återanvänder bibliotek som webkit måste man ändå hålla koll på alla nya sårbarheter och se till att man patchar för alla nya attacker. Det är svårt för mindre projekt att göra.

https://rya.nc/https-script.html
Här är en attack som många alternative browsers var sårbara för. "I've been in touch with Midori, but they say they don't have the resources to fix it, since it would require rewriting large portions of the code base in order to be able to use the fixed webkit."

Av Emaku

Att alsa håller på att dö var kanske lite överdrivet men projektet har problem. Många av utvecklarna som bidrar med kod till alsa är anställda för att underhålla kod för hårdvaran deras företag säljer. Det kan vara hårdvara i mobiltelefoner, underhållningssystem för bilar och annat. Alsa har få utvecklare som hanterar användarproblem, betar av buggrapporter och försöker föra koden framåt. Takashi Iwai som arbetar åt Suse gör mycket av det arbetet själv men han fokuserar mest på kernel space koden så libalsa and andra user space komponenter blir lidande. Jag idlar i utvecklingskanalerna för mpv (en mediaspelare) och open source radeon drivrutinerna och det var därifrån jag först hörde om problemen med alsa. Utvecklarna frågar ibland skämtsamt om någon någonsin fått ett svar från alsa buggrapporter och spekulera vad som skulle hända med alsa om Takashi Iwai hoppar av.

Pulse audio är en user space komponent och kan inte ersätta kernel space drivrutiner (det har jag aldrig påstått). Men PA kan ersätta det arbetet alsas userspace bibliotek var avsett för. När PA skapades hade alsa biblioteket dåligt stöd för resampling, mixing och annan signalbehandling och PA användes för att arbeta sig runt problemet. Jag hade hellre sett att mödan som gick till att skapa PA hade använts för att förbättra alsa. Hela iden med att skapa ett libalsa mellan applikationerna och kerneln var att man skulle kunna göra samma typ av signalbehandling och redirection som PA gör. PA har stöd för andra plattformar än linux så det finns fördelar med PA även om alsa stödet förbättras.

Skrivet av Commander:

Det är bara kolla på deras matris över ljudkort så hittar du snabbt att de jobbar och lägger till nya ljudkort som kommer mm.

Om man bortser från spambots och nya användare är det inte direkt någon febril aktivitet på deras wiki (inklusive ljudkorts matrisen).
http://www.alsa-project.org/main/index.php?title=Special:Rece...

Skrivet av perost:

Jag vet inte varför de har en trasig länk till sin bug tracker däremot, men ALSA är ju en del av Linux-kärnan och använder den bugtrackern.

Kärnans bugtracker är enbart för drivrutiner i kärnan. Den döda länken var för en bugracker för övriga alsa komponenter. Användare uppmanas nu att skicka sina buggar till alsas mailinglist och vissa användare laddar upp rapporter till random sida på wikin. Ingen av de alternativen är en vettig ersättare till en bugtracker.

Skrivet av Eazy:

Hade först inte tänkt att köpa ett dyrare kort men Xonar D2X verkar intressant.

Billigare kort som Xonar DX funkar troligen också lika bra men Xonar D2X är det enda kortet jag vet har bra stöd. Möjligt att du kan låna ett billigare kort och testa mha. distansköpsavtalet.

Av Emaku

Var det något fel med youtube? Den embedade videon använder youplay.se i stället för youtube. Youplay stöds ej av youtube-dl eller liknande scripts så det blir krångligt att få tag på urln till videon. Använd någon av de större hostring tjänsterna så det är enkelt att spela videon i extern spelare plz.

Här är urlen om någon vill ha den: http://delivery.youplay.se/videos/65590/1080?fmt=webm

Av Emaku

Jag hade samma problem för ett år sedan då jag skaffa nytt moderkort och inte kunde använda mitt sound blaster live längre för det fanns ingen pci port på nya moderkortet. Många nya ljudkort har inte stöd för hardware mixning eller volymkontroll. I stället sköts det med mjukvara. Tyvärr så är alsa så buggigt att de nya korten inte funkar som de ska. Pulse audio skapades till viss del för att arbeta sig runt problemen med alsa. Det verkar som att alsa projektet håller på att dö. Det är inte mycket aktivitet längre och deras bugtracker har varit nere i flera år.

De korten med stöd för hardware mixning och volymkontroll som jag hittade var mest virtuoso baserade kort (Asus Xonar). Jag köpte ett Xonar D2X eftersom jag ville ha digitala ingångar. D2X är ett av de dyraste av Xonar korten men det har stöd för hardware mixning, volymkontroll, hardware loopback line-in och stabila drivrutiner. De billigare Xonar korten kanske också duger men det är svårt att veta vilka funktioner de stöder. Jag var tvungen att läsa genom källkoden. Alsa wikin ger viss info men långt ifrån allt.

Ett annat kort jag kollade på var Creative Sound Blaster Audigy Rx. Det tycks använda samma drivrutiner som gamla sound blaster live och borde ha ungefär samma stöd. Jag kommer inte ihåg var jag fick den infon från så dubbelkolla innan köp.

Av Emaku

Enligt den där blkid dumpen är /dev/sdc1 ej en NTFS disk utan en VMFS_volume_member. Det är tydligen ett partitionsformat som används av VMware ESX. Säker på att det är en NTFS disk och inte en NTFS disk i en VMFS container?

Av Emaku

Min lösning är att använda svtplay-dl
https://github.com/spaam/svtplay-dl

Det är ett python script som kan ladda ner videos från många nordiska siter utan reklam. Det går också dumpa urlen till den riktiga videon som man sedan kan pastea till sin vanliga mediaspelare så man slipper flash eller html5 video.

Jag har ett script som kör detta för att direkt streama videon i mpv (en mediaspelare):

mpv $(svtplay-dl --get-url "$url" | grep http)

Av Emaku

Jag vet inte om jag kvalificerar för tävlingen. Min desktop är tekniskt sett ingen nas för jag delar inget över nätverket, men den har många diskar och är oftast igång.

ATTRIBUTE_NAME FLAGS VALUE WORST THRESH FAIL RAW_VALUE Power_On_Hours -O--CK 091 091 000 - 44062h SAMSUNG SpinPoint F2 EG Power_On_Hours -O--CK 051 051 000 - 36036h Western Digital Caviar Green Power_On_Hours -O--CK 064 064 000 - 31988h Seagate Barracuda Green Power_On_Hours -O--CK 077 077 000 - 20406h Seagate Barracuda 7200.14 Power_On_Hours -O--CK 073 073 000 - 20353h Western Digital Green Power_On_Hours -O--CK 080 080 000 - 14942h Western Digital Red Power_On_Hours -O--CK 081 081 000 - 14240h Western Digital Red Power_On_Hours -O--CK 082 082 000 - 13749h Western Digital Red Power_On_Hours -O--CK 091 091 000 - 6594h Western Digital Red

Samsung disken med 44,062h timmar kommer från ett externt lagringschassi som jag köpte och plockade itu i början av 2010.

Disken visar inga fel i smart eller vid användning men jag gjorde en mätning av io latency vid linjär läsning mha linux kernelns BLK_DEV_IO_TRACE framework och genererade följande graf https://i.imgur.com/A040HNX.jpg
Dom höga latency spikarna är från samsungen och jag antar att den har problem att läsa vissa block även om det inte visas i smart.

Av Emaku

Jag känner inte till någon text eller bok som beskriver allt.
http://dflund.se/~triad/gnulinux/gnulinux-2upl.pdf
Här är en bok på svenska som hyfsat grundligt beskriver hur gamla linux system funkade. Mycket har ändrats sedan boken skrevs men den kanske ändå kan vara användbar.

Eftersom Linux ekosystem ändras så ofta föreslås jag att du själv kolla upp vilka komponenter ett modernt system använder och själv kollar upp vad de är till för. Alla distributioner har någon form av system set med program som måste vara installerade. Det är vanligtvis de mest grundläggande komponenterna som måste finnas installerade för att systemet ska fungera.

T.ex. har alla system en kernel, ett C bibliotek, någon device manager som har hand om filerna i /dev (vanligtvis udev) osv...
Här har du en lista på alla paket i gentoos system set. Kolla upp vad alla dessa program gör och hur de fungerar och hur de interagerar med varandra så har du en hyfsad bild av hur linux system funkar. Notera att enbart de mest grundläggande paketen är med. Det finns t.ex. ingen desktop eller annat grafiskt system. Gentoo kompilerar allt från source så vissa paket måste vara med bara för att kunna kompilera andra saker. De flesta distributionerna inkluderar inte GCC i system settet.

Vad som är med i system settet beror på vilken arkitektur och profil man använder. Jag använder default/linux/amd64/13.0/desktop/kde.

Vissa av paketen är "virtual". De betyder att det finns många olika paket som kan ersätta varandra. T.ex. så krävs det ett C bibliotek (virtual/libc) men det finns många olika bibliotek att välja bland och bara ett behöver vara installerat (sys-libs/glibc vs sys-libs/musl vs sys-libs/uclibc). Det första paketet i virtual är default om man inte har något av de andra installerade redan.

app-arch/bzip2-1.0.6-r6 app-arch/gzip-1.6 app-arch/tar-1.27.1-r2 app-arch/xz-utils-5.2.2 app-shells/bash-4.3_p42-r1 dev-lang/perl-5.20.2 dev-lang/python-2.7.10-r1 net-misc/iputils-20121221-r1 net-misc/rsync-3.1.2 net-misc/wget-1.16.3-r1 sys-apps/baselayout-2.2 sys-apps/busybox-1.24.1 sys-apps/coreutils-8.23 sys-apps/debianutils-4.4 sys-apps/diffutils-3.3 sys-apps/file-5.22 sys-apps/findutils-4.4.2-r1 sys-apps/gawk-4.0.2 sys-apps/grep-2.21-r1 sys-apps/iproute2-4.3.0 sys-apps/kbd-1.15.5-r1 sys-apps/man-pages-4.03 sys-apps/net-tools-1.60_p20141019041918-r1 sys-apps/openrc-0.19.1 sys-apps/sed-4.2.1-r1 sys-apps/util-linux-2.26.2 sys-apps/which-2.20-r1 sys-devel/binutils-2.25.1-r1 sys-devel/bison-3.0.4-r1 sys-devel/flex-2.5.39-r1 sys-devel/gcc-4.9.3 sys-devel/gnuconfig-20150727 sys-devel/libtool-2.4.6 sys-devel/make-4.1-r1 sys-devel/patch-2.7.5 sys-fs/e2fsprogs-1.42.13 sys-process/procps-3.3.10-r1 sys-process/psmisc-22.21-r2 virtual/dev-manager-0 virtual/udev sys-apps/busybox[mdev] sys-fs/devfsd sys-fs/static-dev sys-freebsd/freebsd-sbin virtual/editor-0 app-editors/nano app-editors/dav app-editors/e3 app-editors/ee app-editors/efte app-editors/elvis app-editors/emacs app-editors/emacs-vcs app-editors/emact app-editors/ersatz-emacs app-editors/fe app-editors/jasspa-microemacs app-editors/jed app-editors/joe app-editors/jove app-editors/le app-editors/levee app-editors/lpe app-editors/mg app-editors/ne app-editors/neovim app-editors/ng app-editors/nvi app-editors/qemacs app-editors/teco app-editors/uemacs-pk app-editors/vile app-editors/vim app-editors/gvim app-editors/xemacs app-editors/zile app-misc/mc[edit] dev-lisp/cmucl mail-client/alpine[-onlyalpine] sys-apps/ed virtual/libc-0 sys-libs/glibc:2.2 sys-libs/musl sys-libs/uclibc sys-freebsd/freebsd-lib virtual/linux-sources-1 sys-kernel/gentoo-sources sys-kernel/vanilla-sources sys-kernel/ck-sources sys-kernel/git-sources sys-kernel/hardened-sources sys-kernel/mips-sources sys-kernel/openvz-sources sys-kernel/pf-sources sys-kernel/rsbac-sources sys-kernel/rt-sources sys-kernel/tuxonice-sources sys-kernel/usermode-sources sys-kernel/xbox-sources sys-kernel/zen-sources sys-kernel/aufs-sources sys-kernel/raspberrypi-sources virtual/man-0-r1 sys-apps/man-db sys-apps/man virtual/modutils-0 sys-apps/kmod sys-apps/modutils virtual/os-headers-0 sys-kernel/linux-headers:0 sys-freebsd/freebsd-lib virtual/package-manager-0 sys-apps/portage sys-apps/paludis sys-apps/pkgcore virtual/pager-0 sys-apps/less sys-apps/more sys-apps/most sys-apps/util-linux[ncurses] app-text/lv app-editors/vim[vim-pager] virtual/service-manager-0 sys-apps/openrc sys-apps/baselayout-prefix-2.2 sys-apps/systemd virtual/shadow-0 sys-apps/shadow-4.1 sys-apps/hardened-shadow virtual/ssh-0 net-misc/openssh net-misc/dropbear