Inlägg

Inlägg som Micke O har skrivit i forumet
Av Micke O

Ett vitt North med eklister skulle göra sig bra här som ersättare till mitt befintliga Fractal Design Arc.

Av Micke O

Väldigt snygga! Hade det funnits en extern 5,25"-slot hade jag beställt en idag.

Av Micke O

Så, ny SSD-skatt om 3, 2...

Av Micke O
Skrivet av anon201296:

En erfaren förare hade motorbromsat och fastän det inte räcker så är nerförsbacke/uppförsbacke inget försvar mot fortkörning. Om något borde tunneln ha planerats bättre, det är inte kamerans fel.

Man kan tycka att det är ganska sniket att sätta den i nedförsbacken (lång och brant för dom som inte vet) - man måste verkligen fokusera på att hålla ner hastigheten.

Kör man automat så måste man antingen bromsa (partikelutsläpp - mycket skadliga partiklar, Googla) eller i mitt fall växla ner till 5:an och hålla lite gas för att det inte ska sjunka nedåt 60. Alltså ökar utsläppen jämfört med om jag hade kunnat rulla på 6:an och kanske låta hastigheten driva närmare 75-80. Rimligare hade varit att sätta kameran i uppförsbacken - då tar man dom som avsiktligt kör för fort.

Av Micke O

Jag har svårt att se hur någon annan skulle kunna bli skyldig till att du bromsar omkull.

Moraliskt sett skulle man ju kunna tycka det men det skulle ju inte funka juridiskt - isf skulle ju vem som helst kunna bli vållande för att andra inte kan framföra sina fordon. Om någon t ex vinglar till (kanske till och med inom sin egen fil) och en annan trafikant överreagerar på det och vurpar så kan ju inte den som vinglade till bli vållande.

Av Micke O

Varför inte bara städa bort previewerna ur "[katalognamnet] Previews.lrdata"? Minns inte ifall man helt sonika kunde fimpa hela katalogen eller inte.

Av Micke O
Skrivet av Chrisj:

Han du citerade tog väl bort sitt inlägg ser det ut som, men lite kul att han dessutom beskriver SL som världens dyraste. Ett årskort i Stockholm går väl lös på ~10k. Snittpersonen i t.ex. London lägger närmare 60k per år på att åka lokaltrafik. Det är ju inte jättekul att slänga en tusenlapp på SL varje månad, men att klaga på att de skulle vara dyra med tanke på att väldigt många storstäder är dyrare, samt att det kostar en bråkdel av vad t.ex. bilåkande gör, är ändå lite lustigt i mitt tycke.

Hur mycket skatt betalar man på lön i UK då? Hur mycket högre är lönerna? Boendet i London lär iofs vara ännu dyrare än i Sthlm.

Av Micke O
Skrivet av filbunke:

Telia, för de som tror att de bara lägger sig ner på golvet och sprattlar med benen när de stäms, tog copyswede till domstol över att de skulle betala privatkoperingsersättning för mobiltelefoner. I en mellandom i tingsrätten angsåg rätten att dessa var "särskilt ämnade" för privatkopering. Beslutet överklagde telia till hovrätten, som även de dömde till copyswedes fördel. Det är därför det numera tas ut avgifter på mobiltelefoner också.

Det är upp till en företag som säljer smartklockor och aktivitetsarmband att göra samma sak, få det rättsligt prövat.

Vilket i sig visar hur lite rätten förstår om teknik.

En mobil, även en smartphone skulle jag hävda, är primärt avsedd för att kommunicera med. Inte lagra privatkopierat material.

Av Micke O
Skrivet av e3henri:

Okey man ska alltså betala för något som man rent teoretiskt skulle kunna göra.

Vad är nästa steg? Att alla som köper en kofot ska sättas i fängelse för att de rent teoretiskt skulle kunna använda den till inbrott?

Nej, men när du köper t ex en hammare får du betala en avgift till Snickar-facket eftersom du då snuvar en snickare på uppdrag...

Av Micke O

Undrar om CopySwede glömt bort formuleringen "särskilt ämnad för" vilken stipulerar att enbart enheter som kan anses "särskilt ämnade för" lagring av privatkopierat material kan avgiftsbeläggas. Att anse att minneskort, surfplattor och mobiler är "särskilt ämnade för" detta är ju att slira ganska rejält på den formuleringen men att smartklockor och aktivitetsarmband är det bevisar ju att dom rökt på.

Av Micke O

Ubiquiti har inte bara Passive Poe. Generellt kan man säga att ju äldre och enklare produkten är, desto större är sannolikheten för att det är Passive. Det gäller att läsa på NOGA innan köp.

Mesh skulle jag bara använda i nödfall. Här verkar det ju finnas uttag i alla rum så en eller två AP's och en PoE-switch hade jag kört på. Eller bara använda PoE-injektorer eftersom det rör sig om så få enheter.

Av Micke O

Hur ska det gå till när vi redan får smisk av EU för att det lagras en masse?

DÅ går det tydligen bra att gå emot EU - när det ska gödslas med pengar (152 miljarder) över kroniskt misskötta ekonomier i södra europa går det bra att vika ner sig minsann. Sen har vi inte råd att finansiera polisen ens...

Av Micke O
Skrivet av Petterk:

Alla stavar fel här (Vilket var poängen, jag hade inte tid att granska vad jag skrev och gjorde själv ett par tre missar)

Även du som kommer och använder dom istället för de.

Men det är inte en felstavning

Dom ersätter ju de och dem i dagligt tal.

Av Micke O
Skrivet av Petterk:

Du stavar själv fel 😃

Fast nu stavade DU fel

Synology heter dom

Av Micke O

Det du vinner är att kunna managera dem via Unifi Controller. Om din AP LR är av tidig modell (i modellserien) kanske den enbart går att mata med 24V Passive PoE, vilket är lite ovanligt numera.

Ubiquiti Networks UniFi Switch 8 saknar PoE helt men har PoE Passthrough på en port som är vad det låter som.

Ubiquiti Networks UniFi Switch 8-60W har 4 PoE-portar (802.3af) men INTE stöd för 24 Passive PoE ifall du behöver det till din AP.

Ubiquiti Networks UniFi Switch Lite 8-POE vet jag egentligen inte så mycket om men den verkar ha 4 PoE+ (802.3at/af) men gissningsvis INTE stöd för 24 Passive Poe ifall du behöver det.

OM din AP behöver 24 Passive men du ändå vill köpa en modernare switch kan du använda denna adapter: INS-3AF-I-G

Av Micke O

Frågan är ju hur många av dessa som rasat...

Av Micke O
Skrivet av PlogarN97:

Ptjae. Nu skrev jag inte vilka faktorer som var viktigare än andra, bara att det defacto finns fler faktorer än bara mönsterdjupet.

Ex om du har ett tillräckligt smalt däck så kan du ha obefintligt mönsterdjup och klara dig från vattenplaning bättre än ett däck som har 1 cm i mönsterdjup men som är betydligt bredare.

Någon slags källa:
https://korkortonline.se/teoritest/forklaringar/fraga/1017/

Naturligtvis, men eftersom vi talar om ett 15" -däck så utgår jag ifrån att det inte är särskilt brett heller.

Av Micke O
Skrivet av PlogarN97:

Ja. Men inte det enda som är viktigt. Även material, lufttryck, bredd, mönster och däckets ålder (finns säkert fler faktorer) är viktiga faktorer för hur väl däcket fungerar vid blöta vägbanor. Inte bara mönsterdjupet.

Att då bara stirra sig blind på mönsterdjupet för att avgöra däckets prestanda känns felaktigt, anser jag.

Ungefär som att utvärdera en processors prestanda enbart på frekvensen, hur många gigahertz den körs i.

Förvisso är det som du säger fler faktorer som avgör hur däcket klarar blöta men grunt mönsterdjup är grunt mönsterdjup och det lär påverka mycket mer än lufttrycket t ex.

Av Micke O
Skrivet av bimbim:

Ok! Jag bjuder 750 SEK för tutti banutti. Kan hämta.

För 1100:- är den din.

Avhämtning är enda leveransalternativet

Av Micke O
Skrivet av Nima2001:

Sälja management kortet enskilt?

Nej tyvärr. Allt eller inget.