Inlägg

Inlägg som Micke O har skrivit i forumet
Av Micke O
Skrivet av Hyllbert:

Är ju inte bättre, tyvärr.

Nej, men bättre än nya Prisjakt och en indikation på vad man tycker om den.

Av Micke O

Synd, då kanske man får byta till Pricerunner istället.

Av Micke O

Annonsen är avslutad

Av Micke O
Skrivet av SweetRedDragon:

Vad ha du för bud idag?

Inget, men får jag inte begärt pris ger jag bort den till en släkting.

Av Micke O
Skrivet av Rebe1:

Kan du fixa nån emballage isf, t.ex från annan skärm istället?

Monitoremballage brukar ju vara formgjutna så det lär bli svårt tyvärr.

Av Micke O
Skrivet av Rebe1:

Om du kunde skicka bara...

Skrivet av SweetRedDragon:

Hade köpt om du fraktat

Alltså jag kan ju skicka men frågan är om den är i det skick ni förväntar er när den kommer fram (utan emballage)

Av Micke O
Skrivet av Christiaan:

Vart i Stockholm finns den?

Du har PM.

Av Micke O

AOC Q3279VWFD8 (31,5", 1440p, IPS)

Säljes pga uppgradering till 4K då jag inte spelar så mycket längre. Inga kända defekter.

Stöd för Freesync (ej testat) och jag är nästan säker på att jag lyckades köra G-sync med den men vågar inte garantera något.

Specifikation:
https://aoc.com/uk/products/monitors/q3279vwfd8

Endast avhämtning pga avsaknad av emballage.

Läs hela annonsen här

Av Micke O

Snyggt!

Av Micke O

Synd bara att Corsairs varianter ser ut som gamla elementskydd.

Av Micke O
Skrivet av ztenlund:

Frågan är vem det är som inte läser? Hornsgatan är inte ”större delen av Sthlm”.

My bad. Sorry.

Hornsgatan är däremot en för stor del av Sthlm

Har utgått från kartan här som återfinns på flera ställen: https://www.aftonbladet.se/bil/a/1QmkX/miljozoner--det-har-ve...

Av Micke O
Skrivet av ztenlund:

Nej, det är bara Hornsgatan i nuläget som det finns någon miljözonen för lätta fordon. Särskilt MP ville redan förut ha mer och det hotar ytterligare framöver.

https://trafik.stockholm/trafiksakerhet-trafikregler/miljozoner/

Läste du ens sidan du länkar till?

"Den 1 juli 2022 förstärktes kraven på miljözon klass 2. Från den 1 juli behöver dieseldrivna personbilar, lätta bussar och lätta lastbilar uppfylla kraven för euro 6."

Och från första länken till Transportstyrelsen som finns på samma sida:

"Miljözon klass 2
Miljözon klass 2 omfattar personbilar, lätta bussar och lätta lastbilar. För att få köra i miljözon klass 2 måste fordonen med såväl gnisttända motorer (t.ex. bensinmotor) som kompressionstända motorer (dieselmotor) uppfylla Euroklass Euro V eller Euro VI. Från och med den 1 juli 2022 skärps kraven för bilar med kompressionstända motorer till att de ska uppfylla Euro VI."

Av Micke O
Skrivet av Cantreadlol:

Har förstått att det inte går att framföra vilken dieselbil som helst i innerstaden i Stockholm, däremot så är det väl mer prisvärt med en diesel om man ska köra endast motorväg? Jag har aldrig ägt en bil som sagt, men det har varit den konsensus jag hört på andra att ju längre körsträcka desto mer värt är det med dieselmotorer, eller har du uppfattat annorlunda?

Stämmer. I miljözon 2 (större delen av Sthlm) är det bensin Euro5 eller diesel Euro6 som gäller, tyvärr.

Av Micke O
Skrivet av HickeHiskelig:

det är väl ganska billigt med kamremsbyte på volvo, sjukt enkelt på de lite äldre motorerna iallafall

Det beror nog på vilken Volvo det handlar om. Finns ju en gäng olika motorer och beroende på utrymmet kring motorn kan nog arbetstiden variera en del.

Av Micke O
Skrivet av Triffid:

Alltså det skall till extremt specifika förutsättningar och en extremt van och alert förare för att man skall accelerera ur en kurva, på halt väglag, efter att man tappat grepp bak eller fram, och därmed bli räddad av fyrhjulsdriften. Jag tycker inte riktigt det är värt att ens ta upp...

Här finns lite att läsa:

https://www.folksam.se/forsakringar/bilforsakring/trafikforsk...

Under fyrhjulsdrift:

"Fyrhjulsdrift på bilar ökar markant framkomligheten i vissa situationer men ökar samtidigt olycksrisken på vägar med is eller snö. Du bör därför inte köpa en fyrhjulsdriven bil om du inte har särskilda framkomlighetsbehov."

"
Sammanfattning

  • Folksams framkomlighetstest visar att fyrhjulsdrift har en klar fördel på blank is, jämfört med tvåhjulsdrift. Skillnaden var upp till 3 gånger beroende av vinterdäck.

  • Fördelen i dessa situationer sker dock på bekostnad av säkerheten vid andra, vanligare situationer. Vår senaste forskning visar att med fyrhjulsdrift ökar olyckorna på is och snö med 20-30%.

  • Fyrhjulsdrift kan maskera hala vägförhållanden. Den primära egenskapen av fyrhjulsdriften (bättre grepp som ger en fördel till exempel vid hala backar) gör samtidigt att föraren inte får tydliga signaler om att det kan vara halt och får svårare att anpassa hastigheten till väglaget. När det är dags att bromsa är ingångshastigheten därför ofta högre och bromssträckan blir inte kortare med fyrhjulsdrift.

  • Givet en hastighet är det däcken som avgör din bromssträcka.

"

Då tillhör väl jag kategorin "extremt van förare" då eftersom det räddat mig 2ggr, en gång i låg hastighet och en gång i hög hastighet. Båda gångerna hade jag hamnat i räcken om jag bromsat. Ena gången bromsade jag faktiskt när det började understyra men lite gas gjorde att jag kunde dra mig ur det.

Vad gäller sammanfattningen så stämmer det nog. Folk kan inte köra bil helt enkelt. Hur många ger sig ut på en tom parkering när man bytt bil och tillfälle ges för att se hur den uppför sig?
Man skulle också kunna säga att antisladdsystem och ABS också maskerar hala vägförhållanden. Det är därför man testar underlaget om man är osäker (provbromsar). En bra tumregel är ju att om man kör fortare än övrig trafik så är man antagligen "ute på hal is" Sen kan det såklart variera lite mellan däck, fordon och hur van föraren är.

Av Micke O

Åter till ämnet.

Jag hade valt en medelstor till stor bil med medelstark motor, gärna diesel pga förbrukningen.

Små bilar har kort hjulbas, små hjul och ofta dålig ljudisolering vilket ger dålig komfort. Små motorer måste ofta varva mycket på motorväg pga låg utväxling för att dom ska orka.

Av Micke O
Skrivet av Triffid:

Nu är frågan från en snubbe som söker en pendlarbil, han skall knappast gasa i kurvor vid halt väglag, men vad vet jag...

Nej, det kanske inte hjälper TS men det gör inte felaktiga påståenden heller.

Du vet att det även kan funka på FWD när det understyr och om man är skicklig på RWD? Har räddat mig ett par gånger i FWD (med och utan antisladd). Ibland måste man gasa sig ur situationer även om man inte tänkt sig det - dock beror det ju på att man kört för fort i förhållande till underlagets beskaffenhet, vilket kan hända oss alla.

Av Micke O
Skrivet av Triffid:

Jag kan visst jämföra, och komma fram till vilka skillnader som finns.

4WD:
Bättre förutsättning för acceleration OM grepp saknas på drivhjulen i 2wd.
Mindre risk att fastna i snö, lera, ojämn mark. Ökad framkomlighet helt enkelt.

4wd minskar ej risken att att tappa grepp i en kurva och hamna utanför vägen. Det är allt vi försöker säga, fattar inte vart alla mothugg och halv-invändningar kommer ifrån

Har du ens kört 4WD? Har du provat att gasa och svänga samtidigt vid halt väglag? Jämför då uppförandet mellan 2WD och 4WD.

Av Micke O
Skrivet av Triffid:

Alltså, det ger högre acceleration när grepp saknas för antingen fram eller bak vad man nu jämför med.

De andra effekterna du talar om löser en vanlig traction-control på 2wd. Visst resultatet blir sämre acceleration men det är som sagt inte samma sak som grepp.

Det ger inte bättre grepp dock, grepp är något som skapas mellan däck och mark, har inget med driften att göra. Blir väldigt förvirrande för många att säga att 4wd ger bättre grepp då de tror att tex kurvtagning eller liknande blir bättre vilket är falskt. Har tom läst folk från jag antar USA som tror att de ej behöver vinterdäck pga att de har 4wd vilket är helt vansinnigt.

Du kan inte jämföra 2WD med TC med 4WD med TC. Vid aktiv körning dessutom blir det något heeeelt annat.

Att folk sedan inte kan köra bil och överskattar greppet när dom kör 4WD är ju en kunskapsfråga. Sålänge folk inte klarar av att ha rätt belysning på eller ens använda blinkers kan man nog inte förvänta sig det heller.

Om det sedan är nödvändigt eller inte är ju upp till var och en. Det är gravt beroendeframkallande med 4WD.

Av Micke O
Skrivet av GuuFi:

Varför diesel?

Bränslet kostar 4 kr mer per liter och de drar inte mycket mindre än motsvarande bensinare idag, mot el/bensin hybrider har de inte ens en chans.

Vägskatt på dieselbilar är inte rolig heller.

Det kommer inte bli bättre då regeringen vill bli av med dieselmotorer, alla förbränningsmotorer men diesel är först på listan.

För att dieslar lämpar sig väl för längre körsträckor och har låg förbrukning pga mycket lägre pumpförluster än bensinare.

Skrivet av Triffid:

4-hjulsdrift ger ej bättre grepp och jag vet inte vad du menar med "stabilare gång på vägen" ?

Det 4hjulsdrift gör är att det hindrar bilen från att fastna i snö, lera, ojämn mark och sådant.

Nu är du ute och cyklar. 4WD ger mycket bättre grepp när det handlar om drivning, väldigt mycket bättre. Bromsning och friktion i sidled däremot är detsamma för tvåhjulsdrivna bilar. Vad gäller stabilare gång på vägen så t ex filbyte genom snömodd är ett bra exempel.