Inlägg

Inlägg som KeyPakt har skrivit i forumet
Av KeyPakt
Skrivet av ClintBeastwood:

Men då slipper man fippla med SLI. Hade det bara varit att dra igång varenda spel och få dubbel prestanda hade nog ingen köpt ett kort utan två sämre som presterar som ett dyrare.

Då hade man kunnat köpa 2 stycken 980 istället för 1080 osv osv.

Alla spel drar kanske inte nytta av SLI men jag har aldrig haft något problem med mina 2 GTX 670, har fungerat hur bra som helst. Däremot fungerade CF kass när jag körde HD6950.

Av KeyPakt

Om det inte är något annat fel på luren så låter det som om batteriet är slut. Annars en reset kanske?

Av KeyPakt

När du säker databas, menar du då egentligen tabell? Det känns märkligt att du ska ha en databas för Person, en för Företag och en för Projekt. Hur som helst så är det som de andra säger, du skapar en korstabell som håller värdet för ProjektID, PersonID och FöretagID så kan samma person och företag finnas så många gånger som det finns lagringsminne

Av KeyPakt
Skrivet av NatureBoyyy:

Bara en fråga här, löstes inte detta med windows 8.1? Vet att det fanns på 7:an råkade ut för det själv men har inte stött på det för windows 8.1 eller 10? ^^

Tror dessvärre inte att det är så. Pga mn fru behövde jag köra dual boot så jag lät ena disken sitta kvar när jag installerade Windows 8.1 och visst, dual boot fungerar men datorn vet aldrig riktigt vilket OS som äger dual boot när jag startar den. Ibland är det Windows 8.1 som är kung ibland Windows 7. Komiskt ja, men oavsett så fungerar dual boot men det säger mig också att det måste ligga startfiler på båda diskarna. Men jag kan ha fel, jag är inte uber intresserad av att undersöka detta fenomen vidare då jag mest vill kommma till mitt Windows 8.1, klicka på Origin->Battlefield 4->Join->Headshot (if I'm lucky and not drunk)

Av KeyPakt

Kör ni samma OS? Windows 7 är ju sjukt segt att starta upp jämfört med alla andra Windows OS jag själv använt. Annars kanske det är ditt ASUS Sonar som tar lite tid på sig att tala om att det är up and running innan bootstrap kan gå vidare. Vad vet jag, jag är bara en lekman som gillar att bygga burkar

Av KeyPakt

När du installerade ditt system, hade du då alla diskar anslutna eller bara den SSD som Windows ligger på? Om du har en mekanisk disk ansluten vid installation är det stor risk att Windows lånar den disken till lite olika typer av filer vilka används vid uppstart. Annars lär det vara ditt moderkort som tar det mesta av tiden.

Av KeyPakt

Jag har sett detta problem på vissa äldre datorer, även sådana som installerats rent och detta problem var vanligt förr. En kombination av BIOS och chipset driver. Eftersom datortillverkare slutar uppdatera drivers till äldre grejer så har jag märkt att det med äldre maskiner fungerar bäst med Windows 10 egen uppdatering av datorns drivers. Se till att ha senaste BIOS och gör en ren installation.

Av KeyPakt

@Ymerio:
Det är inte CDON som gör kreditupplysningen utan Klarna eller det fakturaföretag som de har som partner.

Av KeyPakt

När du köper ny dator ska du satsa på senaste proppen så välj en 6600K eller 6700K med ett Z170 moderkort

Av KeyPakt

Om du verkligen vill veta så står XQ för Extra Quality. På den tiden var det stora skillnader mellan ett bra band och ett dåligt. Ett bra band kunde man spela in på otroligt många gånger utan att märka någon skillnad medans ett sämre band antingen gick sönder eller gav försämrad bildkvalitet med tiden.

Av KeyPakt

Ser bra ut. Jag skulle dock ta ett billigare ASUS moderkort och lägga de pengarna på en Samsung PRO disk istället för EVO.

Av KeyPakt

Vad är det för skanner, fabrikat modell? Är det en USB-ansluten eller COM-ansluten?

Av KeyPakt

Personligen tycker jag detta chassi har den bästa interna designen jag hittills sett. Visst, absolut inte det minsta chassit men ändå väldigt litet och väldigt rymligt med många bra idéer. Vill man ha ett ännu mindre chassi utan möjlighet till vattenkylning osv finns där ju en uppsjö sådana redan på marknaden i en uppsjö prisklasser så varför skapa någon som det redan finns gott om?

Av KeyPakt

Det är inte jätte svårt att lära sig grundläggande hackertekniker men du bör vara rätt försiktig med var du testar dessa någonstans. Om du till exempel får för dig att testa en teknik mot en kommunal/polis/regering/IT-företag sida är risken stor att du kommer bli åtalad vare sig du bara gjorde det i hobbysyfte eller inte.

Av KeyPakt

Vet inte riktigt om du vet hur G-Sync fungerar men om du normalt ligger mellan 150-200 i fps och din bildskärm maxar på 144 Hz innebär det att allt över 144 Hz medför tearing dvs att datorn skickar bilder oftare än skärmen hinner presentera dem. Tearing gör att bilden klyver sig. Om man däremot droppar mot väldigt låga fps brukar det innebära att bilderna kommer i väldigt olika hastighet och det uppfattas då som bilden hackar. G-Sync kommer vid höga fps att inte skapa tearing och vid låga fps att ge en mjukare bild då bilderna synkroniseras i jämn takt. Som jag ser det finns det ingen anledning att stänga av G-Sync utan att alltid ha det påslaget. Jag har själv ASUS PG278Q med G-Sync på jämt och jag tycker det är kanon.

Av KeyPakt

Att ha ett administratörskonto i Win 8 och Win 10 är inte samma sak som i Win 7. I Win 7 var man liksom super admin med ett adminkonto, så är det inte i senare Windowsversioner utav säkerhetsskäl. Tex ska man alltid installera spel och program genom högerklick för att säkerställa att alla filer installeras korrekt, nog brukar det fungera utan högerklick också men det är ändå en god rekommendation. Genom högerklick blir beteendet mer som i Win 7.

Av KeyPakt

För att kunna stödköpa måste det ju för det första finnas produkter att köpa, har ju varit lite si och så med den delen de senaste. När liksom grejerna finns att tillgå är redan nästa generation från konkurrenten nära i tiden. Sen tror jag inte ett bortfall skulle påverka nämnvärt då det finns andra som driver på utvecklingen såsom filmindustrin etc. Dock är konkurrens bättre än inte även om man ibland kan tycka att det skulle vara kul att köpa en produkt som inte är obsolete efter 6 månader.

Av KeyPakt
Skrivet av 999987a:

Körde ett stresstest nu i 10 minuter utan överklockning, 4ghz samt 1,17 vcore. Tempsen låg på cirka 65-70c, normalt? Vad rekomenderar ni ungefär för inställningar för 4,5-4,6 ghz? Dock när jag överklockar den så låter datorn mycket vid spelande.

Varför pressar du på så hårt med VCORE? Enda gången man ökar VCORE är om överklocken inte är stabil, ju längre VCORE du kör med desto bättre. Små steg är bästa vägen till en bra överklock.

Av KeyPakt

Jag har byggt många datorer med just GTX 970 och ingen av ägarna har klagat på kortet, tvärtom är det otroligt nöjda. Jag har själv ägt ett par ATI/AMD kort och försökt köra CF men det slutade med att jag började köra med ena kortet inaktiverat för det fungerade så dåligt. Jag tror dock att AMD R9 ska fungera bättre men idag kör jag SLi och det har alltid fungerat för mig. Trist dock att nVidia tar med pröjs men det beror nog på att deras drivare håller högre kvalitet för det gör de.

Av KeyPakt
Skrivet av SectionX2:

Är det stor skillnad på Fractal Design define version 1 mot för nya version 5?

Ja det är stor skillnad på det mesta. Kvaliteten är betydligt högre (om än inte jätte bra), bättre lösningar. Däremot är 5:an betydligt större än 1:an.