Inlägg

Inlägg som KeyPakt har skrivit i forumet
Av KeyPakt

Med två helt olika kort tycker jag du inte du ska förvänta dig bättre, men framförallt, vad kör du med för grafikinställning? Tycker dessutom du borde ha problem med microstuttering med olika GPU.

Av KeyPakt
Skrivet av simon253:

Ett Gigabyte G1 och ett MSI TW5. De är inte samma frekvens på dem :/
Jag har SLI aktiverat men Techpowerup GPU-z säger ändå att de har olika hastigheter.
Grejen är ju det att de vägrar gå över 50% (max 60%) inklusive processorn.

Vilket av Gigabyte G1, lär finnas olika. Har ingen aning om vad MSI TW5 är för något kort, google was not my friend there. Du borde nog faktiskt använda MSI Afterburner för att ställa kortens klockor lika på både GPU och DRAM för de kan ändå inte jobba i olika hastighet.

Av KeyPakt
Skrivet av muSashi:

Två identiska kort.

En god förutsättning för att lyckas med andra ord. Har du testat att köra igenom någon benchmark-svit för att se hur bra korten jobbar tillsammans? Inte för att vara den men du har satt dit SLi-bryggan mellan korten?

Av KeyPakt
Skrivet av simon253:

Vet inte om mitt problem är relaterat men jag får inte min processor och grafikkort att gå över ca:50% användning i WoW.
Någon som har en förklaring? har ca 60-80FPS.

Vad har du för grafikkort? För att båda ska jobba 100% måste båda vara "lika bra". Om den ena är mycket bättre än den andre så blir den lidande. Kör man på för höga grafikinställningar mot vad grafikkortet klarar så kommer inte grafikkortet jobba på 100% då det inte orkar med att göra så, ej heller om man kör för låga inställningar.

Av KeyPakt

Har du två identiska 980 kort eller är de olika tillverkare eller hastighet?

Av KeyPakt

Inte aktuellt att byta fru även om det kunde vara en lösning om än extrem.

Kan inte flytta skärmen längre bak än den är.

Att göra det i nVidia kontrollpanel blir för omständligt då jag vet hur "kul" hon tycker att datorer är.

Om det inte finns någon enklare lösning än att skapa ett eget konto till henne så får det bli den lösningen då jag kan anpassa detta åt henne på det sättet.

Av KeyPakt

Köra ASUS PG278Q som 24-tum

Hej,

Jag råkat ut för ett problem som innebär att min fru inte är kompatibel med min nya ASUS PG278Q skärm. Vi båda arbetar hemma till och från och frun anser att den nya skärmen är horribel att jobba på då den är alldeles för stor vilket jag kan förstå att hon tycker. Jag tycker också den är i största laget för skrivbordsarbete men en dröm att spela på.

Jag undrar därför om det finns något enkelt sätt att simulera typ 1080p på denna så den blir mer som en 24-tums skärm, dvs bild i mitten och svart runtikring som inte går att komma åt så skärmen upplevs som en mindre skärm?

Om det finns en lösning som inte innebär att hon måste gå in i menyer och välja upplösning, centrering etc vore det guld för annars kommer hon aldrig göra det då det blir för jobbigt.

Tacksam för svar/ideer

Av KeyPakt

Låter som en kortis i något. Dra ur alla USB kontakter och testa.

Av KeyPakt

Är det bara spel som ser dåligt ut eller allt?

Av KeyPakt

Jag satte in ett EVGA SC GTX 970 som fungerar klockrent. Jag skulle välja EVGA framför Gigabyte alla dagar, men smaken är som baken.

Av KeyPakt

Strömkablar ansluta till Grafikkortet? Tillräckligt nätagg?

Av KeyPakt

Tyvärr brukar 16 sällan räcka för många användare. 32 är nog det som de flesta behöver men tyvärr har de valt att utesluta den storleken...antagligen för att tvinga folk att betala extra för något de inte behöver.

Av KeyPakt
Skrivet av Kevinkingeen:

Det låter rimligt så jag gör nog det, RAM är ju det lättaste att öka på så där kan man snåla lite

Sorry men det är inte alltid det lättaste att uppgradera RAM i efterhand. Anledningen till att RAM minnen säljs i paket beror inte så mycket på att det ska bli billigare för slutkunden utan snarare på att man då är garanterad att minnena är konstruerade att köra tillsammans. Om du tex köper ett 8GB paket idag och ett till 8GB paket imorgon är det inte säkert att dessa fungerar bra ihop, eller fungerar alls ihop även fast de kommer från samma tillverkare. Detta är något som belyses av G.Skill som måste anses vara den bästa tillverkaren av RAM då deras minnen har absolut bredast kompatibilitet över de moderkort som finns.

Jag säger dock inte att det är omöjligt att uppgradera i efterhand, bara att det kan bli en dyr historia om det visar sig att uppgraderingen misslyckas så du blir tvungen att köpa ett helt nytt stort kit minnen.

Av KeyPakt

Kontrollera så du inte råkar ha igång CPU:s inbyggda grafik. Den ska alltid vara inaktiverad samt att inga drivrutiner till den är installerade.

Av KeyPakt
Skrivet av W1ddztah:

Vad menas med akumulera?

Det betyder att man adderar på något. I ditt fall lägger du ihop slumptalen, du ackumulerar alltså slumptalen. Ursäkta ordvalet, är arbetsskadad

Av KeyPakt

Insåg nu att det var ännu enklare. Skippa strängkonverteringen och ackumulera endast value. Sorry att jag läste slarvigt.

Av KeyPakt

Enklast är om du vid varje loop konverterar value till en sträng och ackumulerar längden på strängen till en variabel. Sen behöver du bara printa till skärm.

Av KeyPakt
Skrivet av Reyintaz:

Mycket mer som har blivit sämre än bättre med denne patch.

Ljudet på min sida har blivit ohyggligt mycket sämre med dålig sync på vad som faktiskt händer. Jag kan se att han som dödar mig står med ryggen vänd mot mig, sen 0.5 sekunder efter jag dött av den personen så ser jag han vända sig mot mig. Mussensitiviteten går inte att fixa till på något sätt, utan den känns helt fel hur jag än gör.

Kör du Windows 7?

Av KeyPakt

Håller verkligen med om att konkurrens behövs men det känns som att man nästan får koppla bort AMD från det spåret om inte deras nästa arkitektur råkar blir fenomenal. AMD har ju legat flera år efter (i utvecklingen) i flera år och hur de ska lyckas vända den skutan har jag svårt att se. Jag tror snarare att vi får förlita oss på att kineserna kommer med något som ger Intel en match, om inte i prestanda så med ännu bättre priser än vad AMD kan förmå med sina små marginaler.

Av KeyPakt
Skrivet av CyberVillain:

24 tummaren verkar ju ha halvdanna rescentioner på prisjakt

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=2318235

Den verkar lida av just dålig betraknignsvinkel.... Även fast specen säger 176 grader, hur är 27 tummaren i detta avseende, ännu viktigarae på en stor skärm ju

Input lag är obefintlig.

Folk är idioter. Hade de lagt 2 minuter på att läsa om produkten hade de förstått att den inte hämtar ny bild i 240hz utan i 120hz. Det skärmen gör är att likt en TV lägga varannan bild svart och resultatet blir en stabilare bild utan märkbar ghosting. Skärmen säger inte att den går att köra i 144 så att ge den lägre betyg för något den inte ska kunna är idiotiskt. Det är den enda skärmen idag som ger lite från båda världarna, dvs färger a la IPS och snabbhet a la TN.