Inlägg

Inlägg som KeyPakt har skrivit i forumet

Låter som du har någon form av kortslutning. Jag skulle rycka ur moderkortet och bygga datorn på en plastpåsen moderkortet låg i med så få komponenter som behövs för att säkerställa att inte moderkortet är paj.

AMD 3900X, otroligt nöjd hittills. Kör emellertid med 3800 MHz 1:1 ratio och då blir den rätt varm när jag pressar den så det var bra att jag har en ordentlig radiator.

Skrivet av Doctor9:

hoppas dom lägger till så att man kan bli respawnad

Om det är ditt mål bör du köra Duo eller Squad. I annat fall bör du hålla dig till BF eller annan casual gaming.

Skrivet av -=fredrik=-:

Då har du med andra ord ca 56500 brutto i månaden. Det är bra för en utvecklare. Var bor du? Storstad?
Hur gammal är du och hur länge har du jobbat?

Brutto 61000. 43 år utanför Stockholm. Jag har alltid tyckt att jag borde ha bättre betalt men har insett att det är helt ok statistiskt sett.

~38500:- efter skatt som fullstack utvecklare.

Microsoft Access, vet dock inte om det är gratis. Det du är ute efter är egentligen 2 saker, en databas och cms och MS Access ger båda utan extra installation av databashanterare.

Sänk priset så köper jag. Gillade inte att betala så mycket som jag gjorde för BF1 som jag inte tyckte var särskilt kul så ska jag köra BFV lär det vara om de sänker priset inom ett par månader. Sen är det för sent för min del.

Det känns mer som när ”nätet” hackar till än hårdvara. Hade det varit hårdvara skulle du antagligen ha det hela tiden och inte bara vissa dagar.

Spelar du bara onlinespel eller händer det även i spel som inte är online?

Skrivet av Massemannen:

Så är det nog, kan bara tycka att köper jag ett moderkort för x antal kr så skall det framkomma någonslags information att produkten inte klarar att användas fullt ut utan att behöva kompletteras med extra tillbehör. Konkurrenten Asus klarar uppgiften galant...

Jag har ägt 2 Gigabyte moderkort. Det fick räcka för min livstid Alltså det var ingen solskenshistoria.

Om du tex använt Word så är rubrikerna i storleksordning för att man ska se en logik med dem. h1 störst, sedan h2...och h6 minst. Dock skulle jag personligen säga att det räcker med h1-h4 då jag tror att jag själv aldrig använt fler än 3. Det ska ju finnas ett syfte med att dela in i nivåer.

Jag tror inte att en BIOS uppdatering kommer ”lösa” omstarten. Jag har samma ”problem” med mitt ASUS Crosshair VI. När jag byggde burken så hade jag inga omstarter men efter det att jag uppdaterade BIOS för att stödja fler minnestyper så började moderkortet bete sig så. ASUS kallar det för trimning och ska vara ett sätt att testa stabiliteten vid boot. Inte ett beteende jag är van med men jag har lärt mig att inte bry mig då alla settings är rätt när jag väl loggat in i Win.

Om du bara tänkt köpa CPU brukar en K modell vara att föredra, vilken beror på vad du har för chipset. Behöver du nytt moderkort också skulle jag köra på RYZEN då det visat sig att dessa lämpar sig ruskigt bra för ändamål där man streamar och spelar samtidigt. Du kan även rendera i viss mån samtidigt.

De flesta upplever spoltjut pga att nätagget inte förmår att leverera ström tillräckligt konstant när belastningen ökar på grafikkortet. Spelar ingen roll om agget har massor av watt utan mer om det är platinum eller titanium, gold duger ofta inte beroende på hur bra just ens eget agg råkar vara. Det har väldigt lite med FPS att göra då CS:GO kan drivas med lätthet av ett kasst grafikkort så en bra processor kan nästan göra jobbet själv. PUBG är både krävande och relativt dåligt optimerat så det kräver massor av GPU. Ibland kan man bli av med spoltjut geomom att helt enkelt ta dra ut strömkontakterna och sedan plocka ur grafikkortet och sedan bara sätta tillbaka det, har fungerat hos några vänner men oftast har det varit agget som varit orsaken. Givetvis kan det vara kortet men hittills har jag själv inte stött på något EVGA/ASUS/MSI kort som varit boven.

Hur länge har ni låtit den stå i loggan-läget innan ni konstaterat att den inte kommer längre? Har datorn SSD eller mekanisk disk?

Om det är en större uppdatering som ska installeras kan det ta upp till 3 timmar beroende på hur vass dator man har.

Har du något av de bättre EVGA eller referens?

Annars är det i princip bara ASUS och MSI med eftermarknadskylare som gäller för min del.

Spelen du spelar är mer CPU intensiva än GPU så du lär klara dig bra på ett enkelt GTX 1060.

Det där är en väldigt lätt uppgift. Använd Google och sök på typ winforms draw Circle. Normalt använder man kanske formulärets draw event men då det är via knapp så gör du det manuellt. Det är lika bra att du lär dig googla redan nu för det är programmerarens bästa vän.

Skrivet av 1Suring:

Tips på lämpliga kylare till Ryzen 5 1600.

Helt seriöst kan du nästan köpa vilken kylare som helst eller använda den som medföljer. Jag har en RYZEN 1700X och köpte vattenkylning då jag tidigare haft det till Intel CPU:er. Men, RYZEN går så svalt att det var overkill med vatten. Min CPU går aldrig över 40c vilket är löjligt lågt så jag hade lika gärna kunna kört med en enklare luftkylare.