Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som KeyPakt har skrivit i forumet
Av KeyPakt

Kommer bli magiskt. Alla spel kommer se likadana ut och när AI hämtar inspiration gör den det från sig själv. Själv är bäste dräng.

Av KeyPakt

Den trevligaste lur jag ägt om man bortser från det allmänna appstöded var faktiskt en Microsoft Lumia 950 XL, alla funktioner är där man förväntar sig att dem är eller så kommer man åt dem ifrån den app som berörs, så tycker jag att det ska vara. Men appstödet var inte ultimat så jag fick köra Samsung Galaxy i ett gäng generationer men att behöva göra factory reset varanna vecka för att få tillbaka den prestanda luren hade när jag fick den sög. Körde därefter ett par Sony Xperia men det var exakt samma visa med factory reset så då tappade jag helt förtroendet för Android, då tyckte jag från början inte att det gjorde så mycket alla alla appar laggade jämfört med iOS. Men, på en gamma Microsoft lur så fungerade ju appar smidigt men inte på en ny android. Jag provade en iPhone. Den var ologisk men stabil. Idag är de ganska logiska och ja de är stabila. Jag är mer praktiskt än att jag vill ha bakgrunden som byter bild osv så ser ingen chans ever att jag skulle vilja strula med en android igen. Nokia var bra, Microsoft Phone bra, Apple iOS bra, men Android på flera plattformar not bra. I alla fall inte vad jag förväntade mig av en topp lur

Av KeyPakt

Jag kan säga att exakt det där med stuttering kom med senaste Windows 10 uppdateringen också så inte bara Windows 11.

Av KeyPakt

Självklart hade du önskat att du vore 25 istället för 35 men egentligen spelar det ingen roll för det är bara en själv som sätter gränserna för var man vill komma. Har man ett driv och intresse kan vem som helst bli programmerare, bäst nä men det behöver man inte heller vara utan man behöver bara klara det som uppgiften kräver och tycka om det man gör. Jag har jobbat som programmerare sedan jag var 24 men den verkliga tekniska utvecklingen jag själv gjort har verkligen kommit de sista åren, jag är idag 46. Jag kommer koda så länge jag orkar hänga med, sen kommer jag bygga appar

Av KeyPakt

Alltså jag tror knappast de tappar användare pga att folk skulle dela konto för det har de väl i sådana fall gjort från första början och då borde antalet vara konstant. Jag betalar 44,5 kr för HBO och 59 kr för Disney+. Betalade 179 kr för bara Netflix men inte längre, jag tyckte helt enkelt inte att Netflix var värt nästan dubbelt så mycket som de andra 2 tillsammans. Så länge som Netflix har så högt pris i förhållande till de andra kommer jag aldrig skaffa det mer än någon månad åt gången.

Av KeyPakt

De såldes blixtsnabbt då jag satte för lågt pris :), har glömt ta bort annonsen. Sorry.

Av KeyPakt

Som många andra redan nämnt så tyckte jag det såg ut som Call of Duty och mer arkad än någonsin, känns spontant så där. Men än har de tid att slipa på det.

Av KeyPakt
Skrivet av Tiiii86:

Tror du man kan klocka ner dom till dessa som jag länkar nedan. Eller klocka upp mina så dom matchar dina? Isf köper jag dom från dig.

https://www.gskill.com/product/165/326/1569304048/F4-3600C14D...

Jag klockade själv ner dem till 3600 för att köra 1:1 så ja du kan justera ner och ändra det mesta. Du var som sagt först så då får du dem för 1000 kr.

Av KeyPakt

G.SKILL TridentZ Neo 16GB 3800MHz CL14

Efter en uppgradering säljer jag mina G.SKILL TridentZ Neo 16GB 3800MHz CL14 RAM.
https://www.gskill.com/product/165/326/1565147987/F4-3800C14D...

Billigast på prisjakt ligger kring 2600 kr mitt pris är 1000 kr eftersom G.SKILL har livstids garanti på produkterna.

// Daniel

Läs hela annonsen här

Av KeyPakt

Det är egentligen flera anledningar till att jag föredrar vatten. Systemet blir estetiskt sett mycket snyggare, man kan köra med höga kylflänsar på RAM, ljudnivå är ofta låg samt att prestandan generellt sett är bra. Enda nackdelen jag ser är att omkringliggande VRM inte får så mycket luftflöde på sig och därför kan gå varmare än med ren luftkylning.

Av KeyPakt

Den du får med är som sagt lite mer högljudd än kylare som tar högre TDP. Annars är det också för att hindra CPU från throttle som det är bra med en mer kompetent kylare. Speciellt dagar som nu när det är väldigt varmt för att vara Sverige. Jag personligen tycker alltid det är värt att köra eftermarknadskylare men det är en smaksak om man vill lägga pengar på det.

Av KeyPakt

Kanonbra Intel. Vad bra liksom. Det där var absolut vågskålen som avgör vilken CPU som ska sitta i min nästa dator, SSD prestanda måste nog vara det som jag använder mest när jag spelar och jobbar. Toppjobb Intel, keep doing it.

Av KeyPakt

Första uppstarten med ett Ryzen system kan ta typ 5 minuter eller i vissa fall längre skulle jag tro. Hur länge väntar ni? Det är ram training som tar lång tid första uppstarten. Eller lyser någon led på moderkortet som inte borde lysa?

Av KeyPakt

Jag är inne på mitt andra Ryzen bygge, först en 1700X som snurrade på utan problem och nu en 3900X. Ja, temperaturerna är högre än jag hade med 1700X samt gamla Intel-byggen men det verkar lite som att AMD satt högre temp än vad de är för CPU trottlar aldrig så att temp är hög märks inte.

Men men, allt är inte helt och hållet frid och fröjd. Jag har sedan förra året suttit med BIOS 1405 tillsammans med mina 3800MHz minnen och datorn har varit helt superstabil hela tiden. Men för någon vecka sedan fick jag för mig att jag skulle uppdatera BIOS till det senaste versionen 2608 (ASUS ROG Strix X570-F Gaming) då jag ändå kommer behöva göra det när jag uppgraderar min 3900X till typ 4900X. Datorn startade som den skulle så jag drog igång Cinebench 20 och gick iväg, kommer tillbaka och så är inte Cinebench startat längre, skumt. Startade igen och efter en stund så startar datorn bara om sig, ingen blåskärm eller något utan den bara startar om trots att temperaturer ser bra ut.

Att en dator bara typ startar om brukar väldigt ofta ha att göra med att RAM inte är stabilt men det vet jag ju att de är. Ändrar så minnena kör i lägre hastihet i BIOS och startar Cinebench igen men samma resultat. Ställer in minnena i SPD-Default och testar Cinebench igen och nu går testet igenom utan problem. Allt funkar utan problem, bortset ett ganska stort problem. Jag har nu lägre prestanda än innan BIOS uppdateringen pga att minnena nu snurrar i 2133MHz istället för 3800MHz.

Jag ger därför upp då jag har inte tillräcklig kunskap att ställa in varje enskild liten konf i BIOS för att hitta sweet-spot där ny version av BIOS lirar med 3600-3800 minnen. Tur för mig att jag kan göra en BIOS flashback då det inte gick att nedgradera till gamla versionen via UEFI då den gamla körde AGESA 1 och nya AGESA 2 (enkelt förklarat). Känner mig nu rätt kluven då jag är sjukt sugen på att uppgradera till ZEN 3 men om jag inte kan köra mina minnen hög hastihet så är det ju inte värt det.

Någon här som har kunskap om hur man kan få datorn stabil med BIOS 2608 och högprestandaminnen?

Av KeyPakt
Skrivet av hasenfrasen:

Min 3900x hänger sig (varken blåskärm eller annat) med SMT aktiverat på ett MSI x570 Pro. Utan SMT kan jag plåga den hur som helst men inte med SMT. Udda. Well, man loosar ju bara 10% så be it. Dess VID är plågsamt hög så en manuell sänkning sänkte temperaturen rejält. SMT-hänget verkar inte relaterat till vcore öht efter många plågsamt tidsödande tester.

Vilken version på BIOS har du samt vad har du för minnesmodell?

Av KeyPakt

Låter som du har någon form av kortslutning. Jag skulle rycka ur moderkortet och bygga datorn på en plastpåsen moderkortet låg i med så få komponenter som behövs för att säkerställa att inte moderkortet är paj.

Av KeyPakt

AMD 3900X, otroligt nöjd hittills. Kör emellertid med 3800 MHz 1:1 ratio och då blir den rätt varm när jag pressar den så det var bra att jag har en ordentlig radiator.

Av KeyPakt
Skrivet av Doctor9:

hoppas dom lägger till så att man kan bli respawnad

Om det är ditt mål bör du köra Duo eller Squad. I annat fall bör du hålla dig till BF eller annan casual gaming.

Av KeyPakt
Skrivet av SanTeoX:

Då har du med andra ord ca 56500 brutto i månaden. Det är bra för en utvecklare. Var bor du? Storstad?
Hur gammal är du och hur länge har du jobbat?

Brutto 61000. 43 år utanför Stockholm. Jag har alltid tyckt att jag borde ha bättre betalt men har insett att det är helt ok statistiskt sett.

Av KeyPakt

~38500:- efter skatt som fullstack utvecklare.